Maxima zilei (VI)

Prietenia este firul de aur care leagă inima întregii lumi. John Evelyn

De vreo cateva zile o stranie senzatie nu-mi da pace. Exact cand doream sa anunt ca m-am intors din “vacanta”, am constatat cu mare uimire si tristete ca ati plecat voi. Majoritatea blogurilor sunt abandonate, proprietarii au disparut fara urma, iar cele care inca mai functioneaza dau si ele semne de profunda oboseala si dezinteres. Asa va fi pana la sfarsitul verii?? Ma rog, profit de ocazie si declar public: love you guys, really miss you! :(

P.S.  Pana si colegul de blog  m-a parasit. :(  :(  :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

69 de comentarii la “Maxima zilei (VI)”

  1. :) Si noua ne-a fost de tine si ne buncuram ca te intorci din “vacanta”. :D

    Lasa ca se anunta un weekend calduros si poate ne vom retrage la umbra si vom scrie mult, mult :)

    1. Weekend calduros zici??? Tocmai acum cand mi s-a stricat aerul conditionat? :( :(
      Da, eu am fost in pauza de blogging, dar intr-una mai speciala, ca am fost la “datorie” aproape zilnic. :))

  2. eu inca nu…(mo depinde daca is considerat amic… ;) )
    deocamdata vacanta mea, care trebuia sa inceapa maine, si care trebuia sa imi duca gandurile departe de ceea ce ma intristeaza.. a fost anulata, cu doua saptamani. :(
    Si nu zic ca toata noaptea nu am dormit… eram preocupat ca ceva nu e cum trebuie…

      1. (anulata.. pentru ca drumul era gratis;) Acum tre sa platesc, sa merg cu hautobuzul.. doua zile… si singur. Si mie nu imi place sa fiu singur, :D ) Ma mai gandesc … daca fac schimb ;)

      2. Aha, deci rau cu rau, dar mai rau fara rau! Te plangi toata ziua ca e plictiseala mare in Italy, dar nu ai renunta la ea si la stilul actual de viata pentru nimic in lume. :))

      3. nu e ca vreau, e ca trebuie, nu am de ales… si dupa cum vad eu, mai am de stat aici! as veni si acum acasa, daca as sti ca gasesc ceea ce caut….
        Nu ma plang ca e plictiseala aici, pentru ca aici nimeni nu se plictiseste, nu are timp… Ma plang ca eu ma plictisesc, si nu vad nimic … extraordinar!

  3. Şi eu am avut acelaşi sentiment acum cateva zile.Din fericire vad ca unii au început să revină. Adevărul e că vara fiecare simte nevoia unei mici escapade,dar nu-ti face griji,se vor intoarce.Blogul provoaca dependenta :)

      1. Pai din cei pe care îi ai tu la blogroll as putea s-o amintesc pe Loryloo,am vazut ca a postat ceva de curand.Un nou sens la fel,a avut cateva zile de pauza si acum a revenit pe blog.Si ar mai fi cateva bloguri pe care nu stiu daca le urmaresti…

      2. Loryloo a revenit pentru a anunta ca pleaca in vacanta. Iar un nou sens nu a disparut niciodata cu adevarat si sper ca nici n-o va face… :) Mie imi place mult sa socializez, dar am nevoie si de feedback, de obicei ii urmaresc pe cei pe care-i vad la admin. :)

  4. Și eu am sesizat asta… în unele zile mă simt singura care încă mai postează. :))
    Oboseală și dezinteres? Hmmm… cum nu sunt plecată paote se simte asta și la mine… speram că nu. :lol:

  5. Nice, am observat si eu lipsa bloggarilor… asa ca am lenevit si eu oarecum …
    Bucuroasa sa vad ca te-ai intors! :D

    Mult bine … si zambete din plin!!!

    1. Cred si eu, tu visezi acum cu ochii deschisi toata ziua la Germany, la oraselul ala idilic si la marea intalnire cu sotul tau. :) Chiar aveam nevoie de niste zambete, ca blogosfera-mi pare tare trista.

  6. Da, intr-adevar adie un vânt de lene peste mai toata blogereala….Pe la mijlocul lui septembrie cred eu ca vor reinvia blogurile. Oamenii se intorc din concedii cu impresii pe care vor vrea musai sa si le impartaseasca, se vor termina tot felul de examene…

    Sincer sa fiu, n-am inteles ce a vrut sa zica John Evelyn. Un fir de aur care leaga inima intregii lumi….si anume de ce o leaga? De un stâlp sau ceva de genul asta? Si cine naiba poate crede ca o inima strapunsa de un fir de aur mai poate fi vie?

  7. Metaforic vorbind, este un fir de aur invizibil care uneste inimile ce vibreaza la unison, caci ce presupune prietenia, nu o comuniune de idei si sentimente, nu impartasirea emotiilor, bucuriilor si tristetilor celuilalt? Ce este prietenul? Nu cumva acea persoana careia ii pasa de tine, care te cunoaste, te intelege si te ajuta? Care sufera si se bucura alaturi de tine, care iti este mereu aproape? Daca nici prietenia nu ne apropie si ne leaga, atunci cine? Ura?

  8. @ Summer, aurul intotdeauna a fost asimilat cu bogatia, ceea ce, din anumite puncte de vedere, contravine legilor spiritului. Asta e motivul pentru care nu mi se pare o zicere inteligenta.

    Pentru unirea sentimentelor nu e nevoie de nimic material. Inimile care vibreaza emit unde. Prietenul adevarat e cel care le repereaza. Cel care are nevoie de un fir de aur pentru asa ceva e ori inspector la Garda Financiara, ori gigolo / târfa de lux.

    1. :))) Cat umor poti sa ai dis-de-dimineata. Si ce interpretari haioase faci. :P Eu o percep ca pe un bogatie sufleteasca, caci, din punctul meu de vedere, prietenia e cel mai de pret lucru pe lumea asta.

  9. @ Summer, pentru bogatie sufleteasca ar fi fost suficient sa spuna ca e un fir nevazut care leaga bla bla bla. Iar daca prietenia e lucrul cel mai de pret, nu se poate cântari in fire de aur. Zic si io.

    1. Dragos, cred ca o metafora care este analizata cuvant cu cuvant isi pierde atat farmecul cat si semnificatia. Aurul este cel mai pretios dintre metale, asa cum este si prietenia printre sentimentele umane.

  10. @ Summer, platina e mai pretioasa decât aurul…Eu mi-am exprimat punctul de vedere, si anume ca n-are ce sa caute aurul intr-o sintagma care vorbeste de fapt despre un sentiment. Asta e parerea mea.

  11. @ Summer, din ce stiu eu studii cât de cât serioase despre platina au existat abia din secolul al XVIII-lea incoace. Pâna atunci se stia câte ceva despre acest metal, dar nu prea multe.

  12. văd cu întârziere postarea. I-m here. Dau si numărul de telefon, ca să te stresez cu bipuri să vezi că sunt! :lol: glumeam. Sunt aici mereu, doar că ocupată. pupici!

  13. Pingback: Adakiss's Blog
    1. Nu se plange Marius, e doar modul ei de a cere putina… sa zicem afectiune virtuala ;))
      dupa cum a zis Summer: “Mie imi place mult sa socializez, dar am nevoie si de feedback”
      E mai discreta micutza >:D<

      1. Nici vorba de asa ceva, imi exprimam ingrijorarea si tristetea pentru faptul ca blogosfera parea pustie…nu am sa cersesc niciodata afectiune virtuala. Mai ales virtuala.

  14. Nu poti fi prieten bun , intim , adevarat , decat cu un singur om . Nu poti avea mai multi prieten buni , intimi , adevarati in acelasi timp , ci cunoscuti sau amici . Sunt multi oameni , din acelasi oras cu tine , de care-ti aduci aminte ca odata ti-au fost prieteni si totusi nu i-ai mai intalnit de ani…

    Cam cat poate dura o prietenie intre un barbat si o femeie ?

    1. Am citit diverse pareri postate pe bloguri si forumuri, majoritatea declarand ca nu poate exista o astfel de relatie. Din experienta personala, zic ca da, o frumoasa prietenie intre un barbat si o femeie nu este exclusa. :)

    1. Da, am intes foarte bine sensul ei, nu este neaparat nevoie sa se ajunga in acel punct. Nu este exclus sa se intample, asta da, dar daca amandoi isi respecta partenerii de viata sau pur si simplu nu sunt atrasi fizic unul de celalalt, raman la stadiul de prieteni. Oricum, problema e foarte complexa, depinde de la caz la caz, de la individ la individ. Nu putem da verdicte categorice, iar eu ma feresc sa dau detalii despre felul meu de-a fi si despre viata mea personala(pentru a te face sa intelegi ca se poate).

  15. Stii ceva ? Posturile tale si raspunsurile tale spun mai mult despre felul tau de a fi , decat daca ti-ai povesti viata de zi cu zi . Cred ca daca ti-ai povesti viata personala n-as intelege nimic…:-)) E mai bine sa te expui astfel , e mai decent si civilizat .

  16. Pentru mine , calea de mijloc exista foarte rar , fiind balanta sint un om al extremelor . Extremele totdeauna atrag calificative ciudate : cinism , rautate , intoleranta…Nu este mai putin adevarat ca sunt si un pic mai temperamental si am si ascendent in berbec si ma duc pana in panzele albe (vehementa) pentru opiniile mele . De aceea m-am hotarat sa nu mai postez nimic , mai bantui , asa , prin bloguri…si-atat . E de ajuns , in realitate nu sint cine par…sint un tip sters:-) , ca orice balanta…hahahahaha !

    1. Pana la urma nu conteaza cum esti perceput de ceilalti, ci cum te simti tu in interior. Calea de mijloc inseamna echilbru, iar un om echilibrat e, daca nu mai fericit, macar mai linistit. Nu agreez extremele, incerc sa ma feresc cat pot de ele. Ma rog, eu vorbesc mai mult despre extreme ca stari de spirit, tu probabil ca te referi la altceva. La tine ori e alba ori e neagra, si nu cred ca e normal din moment ce in viata domina tonurile de gri.

  17. Realizezi ca nu am cum sa accept lipsa culorii in viata mea , ceilalti care traiesc asa , sa mai astepte . Cat priveste tonurile nesuferite de gris , le-am cunoscut , le refuz total si le inlocuiesc cu tacerea .
    Am obcervat in marea trecere ca ai postat o poza de la muzeul vaticanului , cu conul de pin ! iti place statuia ? normal ca stii despre ea ! Am avut-o si eu in ultimul post apropos de mesajul crestinismului . HA , glanda pineala !
    Dar cine sint eu sa stiu care a fost mesajul crestinismului ?
    Chiar daca n-are legatura crestinismul cu iubirea , suna misto asa , si pace !

    :-)
    Apropos , afisez mereu cate un emoticon la toate spusele pentru a nu exista dubii asupra vehementei mele !
    Observ ca putina lume ma contrazice , nimeni nu-si spune parerea personala , mai bine ma umplu de tacerea convorbitorului ( N-a fost si nu e cazul cu tine!)

    Ciudat , totusi , ca la varsta ta vezi lumea dominata de gris ? ! ? Imi pare rau , eu n-o vad asa !
    In ce priveste adevarul , calea de mijloc ne-a adus aici , in felul in care suntem in tara noastra ! Calea de mijloc , fugi de ea , Narcisa , inseamna mediocritate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *