„In the loop”. Sau cum sa faci din cal, magar.

Anul lansarii: 2009

Regizor: Armando Iannucci

Am fost intrebat de curând cum stau cu pamfletele. Prost; dar, ca sa umplu cumva golul rezultat in urma ideilor care nu-mi vin, va recomand acest delicios film care satirizeaza in mod stralucit politica americana si, mai ales, pe cea britanica. Ceea ce e pe undeva de inteles, intrucât Armando e scotian…

Sirul de incurcaturi politice porneste de la o declaratie in dodii a unuia din ministrii Majestatii Sale. „Razboiul e imprevizibil” zice Simon Foster, ministrul dezvoltarii internationale, si guguloiul de zapada e deja format. Pus sa rectifice, ministrul nu face altceva decât sa impinga usurel bulgarele la vale si sa mai si trancaneasca „pe inalte” intr-o zona periculoasa. Ca de obicei, incercarea de aplanare a scandalului nu aduce decât vâlvatai. Curând, in devalmasia creata de englezi se lasa târâti si americanii. Consilierii „actorilor principali”, la fel de paraleli si ei, nu fac decât sa intregeasca talmes-balmesul general. Urmeaza o cursa plina de peripetii pentru depistarea unei fantomatice comisii de razboi, ascunsa frumos sub un alt nume, mult mai „civil”.

Vizionând acest film, te apuca o senzatie de bine. „Va sa zica si pe la ei e cam la fel”, iti vine sa exclami.

Stiu ce-mi veti spune. Ca „In the loop” nu e decât un biet film.

Zau?

Dar de unde credeti ca s-a inspirat Armando?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yJU2qRg5zLI]

Dintre filmele politice, fie ele comedii sau nu, aveti vreunul preferat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

11 comentarii la “„In the loop”. Sau cum sa faci din cal, magar.”

    1. Din nefericire cele mai multe lucruri din viata noastra sunt trecatoare. Desi ne imaginam ca vor fi pentru totdeauna, realizam ca este practic imposibil. Lumea se schimba de la o zi la alta, iar noi trebuie sa ne adaptam rapid, sa mergem mai departe fara lacrimi si regrete. Nu exista povesti fara sfarsit(asta ca o remarca amara la articolul precedent).

  1. Dragos: musai o sa ma uit la el. Imi plac filmele politice mai serioase, dar si comediile in general, alaturi de recomandarea ta are toate atuurile necesare.

  2. @ coolnewz…ca valul trece :-)

    @ Black Angel, bine ai revenit!

    @ dianatm, eu m-am distrat grozav, filmul merita vazut.

    @ Nice, sa stii ca merge si o comedie po0litica uneori. Iar filmul asta are la un moment dat si ceva care aduce a un fel de romantism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *