Do you like coffee?

Ma gandeam zilele astea cat de mult ma pot insela in privinta oamenilor. Ori sunt ei foarte vicleni si prefacuti, ori sunt eu prea naiva. Deocamdata nu am gasit raspunsul corect, mai meditez…  Se spune ca abia dupa ce te certi cu cineva, afli adevarata sa parere despre tine. Dar oare ce te face sa-ti pierzi timpul cu o anumita persoana, sa stati ore intregi la discutii, sa mergeti impreuna in concedii, sa iesiti in parc la plimbare sau la cafea in oras, daca in sinea ta o dezaprobi si gandesti negativ despre ea?  Din obisnuita, comoditate, pentru ca ti-e greu sa renunti la ea dupa atata timp de prietenie, pentru ca va leaga amintiri frumoase si eventual secrete? Sau abia dupa ce va certati realizezi cum era de fapt?  Dar nu oamenii si comportamentul lor derutant si de neinteles pentru mine constituie tema acestui articolas, azi am decis sa va vorbesc despre prietenul meu cel mai bun. L-am descoperit acum vreo 4 ani, dupa o lunga perioada de timp (cea mai mare parte a vietii mele in fapt) in care l-am ignorat complet. Deh, prejudecatile astea… Ma temeam sa nu cumva sa ma atasez prea mult, astfel incat sa nu mai pot trai fara el. Ulterior, temerile mele s-au dovedit a fi intemeiate, dar acum nu consider ca este o dependenta periculoasa, ci una mai degraba benefica. A, si nu este un el, ci o ea. Aveti povestea ei aici.
Pot spune ca avem o relatie perfecta, imi ofera tot ce-mi doresc: energie, o senzatie de confort fizic si psihic, vitalitate, pofta de viata, imi alunga plictiseala si oboseala, constituie un stimulent pentru agerimea gandirii, agilitatea reflexelor, performanta fizica. Desi imi place sa dorm mult dimineata, deseori ma ridic mai devreme din pat tocmai pentru ca stiu ca miliardele de ganduri negre ce nu-mi dau pace, pot fi alungate doar de ea, inlocuindu-le cu unele ceva mai optimiste. Ea, cafeaua… :)

Initial imi placea sa beau lapte cu cafea. Adica o tona de lapte si un strop de cafea. Tin minte ca in vara lui 2005, in Grecia fiind, ma ingrozea si plictisea teribil ritualul prietenei cu care imparteam camera, care nu pleca dimineata la plaja fara sa-si bea cafeaua. Pur si simplu nu o intelegeam… Dupa vreo 2 ani de la acel moment, prin 2007 cred, am luat si eu primul contact cu cea care urma sa devina…my best friend. Cu alte cuvinte, cu drogul. Specialistii spun ca orice drog se caracterizeaza prin trei elemente: toleranta, dependenta fizica si dependenta psihica. Toleranta se exprima printr-o pierdere treptata a sensibilitatii fata de drog, motiv pentru care organismul cere cresterea dozei. In cazul cafelei acest lucru nu se întampla, fiecare ceasca de cafea e stimulenta si suficienta. In schimb, exista o relativa dependenta fizica; sistarea brusca a cafelei se poate insoti de dureri de cap, senzatia de ameteala si de somnolenta (in medie la un individ din doi). Dar acest sindrom dureaza putin. Iar în ceea ce priveste dependenta psihica (de tipul a fi în stare de orice pentru a procura drogul), aceasta nu exista.
Despre cafea se mai spun înca o multime de lucruri care sunt, din perspectiva cunostintelor actuale de specialitate adevarate sau false. De exemplu:
– are efect diuretic (adevarat)
– provoaca stare de voma (fals)
– dilata bronhiile (adevarat)
– e vasodilatator (fals, cel putin la nivelul creierului si al rinichilor)
– are efect de slabire (fals)
– contine vitamine (adevarat, de exemplu, o ceasca de cafea acopera 20% din nevoile zilnice de vitamina PP).

Intre timp, preferintele mele s-au schimbat radical. De la cafeaua light, cea cu o tona de lapte si doua lingurite de zahar, am ajuns azi la a “degusta” exclusiv cafea simpla, black. Si musai Jacobs.  Exclusiv cat sunt acasa, caci atunci cand sunt in oras sau in concediu, optiunile mele se indreapta spre:

1. Moccacino – actuala mea pasiune

2. Cafea in 4 culori

3. Cafea in 3 culori

4. Cappuccino

5. Expresso

6. Ice Coffee

7. Irish Coffee

8. Liqueur Coffee

9. Bahamas Cafe

…precum si alte sortimente ca:

Concluzie:

Cine ma binedispune in momentele de deprimare si tristete maxima ? Cine nu ma dezamageste niciodata? Cine nu ma acuza si nu ma judeca? Cine imi citeste gandurile si le pastreaza numai pentru ea? Cine ma inconjoara cu aroma si caldura ei dimineata de dimineata?

…my best friend, of course. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

286 de comentarii la “Do you like coffee?”

  1. Pe mine m-a invatat tata sa beau cafea in adolescenta ca in diminetile de week-end nu avea cu cine sa bea ca mama nu e cu cafeaua.De un an de zile am descoperit ceaiul negru si am cam lasat cafeaua la o parte. cand sunt acasa imi fac ceai dar pentru ca nu e asa raspandit si pentru ca beau doar de la chelton care nu se gaseste in romania cand ma aflu la cineva beau cafea.imi place si mie iacobs iar de la fratele prietenei mele am invatat cat de buna e cafeaua scurta,fara lapte

    1. Bine te-a mai invatat! ;-( 8) Si eu tot pe ea o ador :love: , doar in weekend, foarte rar, ii pun un strop de lapte. Dar ceaiul negru nu iti da nici pe departe atata vitalitate si energie precum cafeaua. :sleep: Cel putin, in cazul organismului meu, efectul sau e egal cu zero. :(

      1. Nice, ai incercat apa? Stii ce vitalitate iti da? :D :P
        Serios, eu cand lucrez intens cu capul, adica atunci cand am ceva de scris sau cand stau ore in sir in fata calculatorului beau multa apa :)

    1. Dragos, dar pe tine ce te revigoreaza la prima ora a diminetii? Tu te trezesti plin de energie la 5 AM? Ce consumi pentru a indeparta somnul si pentru a te simti in forma maxima?

                1. Dragos, dar si tu esti incapatanat, eu ti-am oferit cafea in 4 culori si m-ai refuzat. Daca nu incerci, de unde sa stii daca iti place sau nu? (B) (C) (G)

  2. Neatza all!
    imi place mult mai mult mirosul de cafea decat gustul. Nu beau cafea decat extrem de rar, atunci cand simt ca ma prabusesc si nu gasesc alta forma de energie, sau cand sunt intr-un cadru in care cafeaua se impune (oarecum).
    Motivele pentru care nu beau: mi-e rau de la ea (fierea mea nu o place), nu ma lasa sa dorm (cofeina daca nu-s obisnuita cu ea), nu-i gasesc gustul asa de atragator precum e mirosul.(prea amara pentru gustul meu dulce)
    Prefer o ceasca de ceai verde dimineata sau o cana de lapte sau un fresh de portocale. (asta mai rar din cauza aciditatii ridicate)
    Din cand in cand imi place si mie sa incerc specialitati de cafea.

    1. Neataaaa, dear!!! :woot: Nu stiu ce reprezinta emoticonul ala, dar e tare haios. :angel: :D Pfaaai, pe blogul asta toata lumea e impotriva cafelei. :)) Bine, gustul ei amar nu-mi place nici mie, insa ceaiul verde nu are acelasi efect energizant, nici pe departe. O beau de nevoie, in plus ma scapa de dureri de cap, stimuleaza activitatea cerebrala si cea fizica, contine vitamine si antioxidanti, e un adevarat panaceu universal, draga de ea.
      Ai incercat vreodata cafeaua in 4 culori? E delicioasa. Dar moccacino? xD

      1. e un emoticons care-i speriat sau uimit :))) dar haios intradevar
        ceaiulk verde o sa am mentina vesnic tanara la cati antioxidanti are :)))
        am incercat ice coffe, moccaciono, irish coffe,si alte nebuneli care nu mi le mai amintesc :))) nu cred ca am incercat cafeua in 4 culori, arata bine in poza postata de tine :) ma servesti tu?
        (eu eram la tine tu erai la mine )

        1. Ca de obicei. :woot: E deja testat ca intre noi doua functioneaza telepatia. :lol:
          Tu ai incredere in ceaiul cumparat din comert? Esti sigura ca nu e contrafacut?
          Desigur, cu cea mai mare placere. 8) :love:

          1. suntem telepatice? :)) (exista cuvantul asta?)
            daca punem asa problema n-am incredere in nimic din ceea ce se gaseste in comert, pot spune si despre cafea ca are destule efecte negative: boli de inima, distruge calciul, etc
            cred ca orice aliment folosit cu moderatie o sa aiba asupra organismului un efect pozitiv, tot ce intrece masura da efecte negative

            1. Pai tu cum iti explici faptul ca de cate ori eu ma gandesc la tine(intru pe blogul tau) tu te gandesti la mine(intri pe blogul meu)? Cum se numeste acest fenomen misterios? 8O
              Pai eu consum cam 3-4 cescute de cafea pe zi. Ti se pare ca exagerez?

              1. avem noi ceva al nostru :)
                nu stiu daca exagerezi dar ai putea reduce la doua cescute
                e simplu sa spui exegerezi sau gresesti, cred ca fiecare stie cel mai bine ce-si doreste si stie ca de greu e sa renunte la anumite lucruri
                mie mi-ar fi extraordinar de greu sa renunt la dulciuri

                1. Tu ai dreptate, dar doua cescute dimineata, ca sa ma trezesc, si una cand vin de la job, ca sa nu adorm. La care sa renunt? ;-( Daca iti plac si organismul tau le solicita, de ce sa renunti la ele?

  3. normal ca imi place… mo depinde …
    – ca prietena… e buna, ca nu te vorbeste de rau, si nu te poti certa cu ea
    – eu o beau ca pe apa, si de multe ori nu mai are efect… ( dupa 4 randuri de cafea, tot ma ia somnul….)
    -…. de intra pe sistem nervos….. e de belea! ca incepe sa iti tremure mainile ca la 80 de ani..( la mine deja a intrat)
    -dar nu-s foarte dependent!

    Si eu am inceput cu Jacobs, cu mult timp inaintea ta, :wink: peste 10 ani :evil:

    1. Black Angel, tu bei cafea de la 14 ani? :alien: :bandit: :o Zi si tu acum, nu e ea cel mai bun prieten al nostru, nu ne bafeste niciodata, e mereu alaturi de noi, ne binedispune, ne ajuta la greu…o adevarata comoara la casa omului. :love: :p Partea proasta e ca si eu am cam inceput sa abuzez de ea, sper sa nu se supere pe mine. :angel:

  4. Draga Nice, ajungi la vorba mea de ieri, aia cu a nu astepta nimic de la nimeni :)

    Eu cred ca nu beau cafea mai mult de 3-4 ori pe an, astfel ca nu prea ma pot incadra intelectual si gastronomic in articolul tau.
    Niciodata nu mi-a venit pofta sa beau cafea si nici mirosul nici incercarile altora nu m-au facut sa imi schimb parerea.
    Nu am nimic impotriva ei, nu ma deranjeaza cei care o consuma cu singura conditie: sa nu ma oblige si pe mine. Am trait cateva momente foarte penibile: eram si eu intre grupuri de oameni, familionul in principiu, tare largit, si se chinuiau unii cate juma de ora sa ma faca sa beau cafea, ca asa e social, ca sunt prost daca nu beau, ca nus ce, iar alt nus ce. Nu pricepeau ca pe mine nu exista maniera de a ma convinge sa fac ceva ce nu vreau.

    1. Te inteleg perfect, draga Marin. La fel procedeaza si cu mine cand vine vorba de alcool. Ca trebuie sa beau neaparat, ca e sanatos. Si cu cat insista mai tare, cu atat ma incapatanez eu sa nu-i ascult. Da, nu exista maniera de a ii convinge pe capricorni sa faca ceva ce ei nu vor. Bine, cafeaua simpla, traditionala nu te-a ademenit niciodata, dar nici macar specialitatile pe baza de cafea?
      http://wmf-romania.com/variatii-cafea.html
      Ele chiar au gust bun, trust me. 8)

      1. Yup….sunt de acord cu tine…cu cat incearca unii sa ne convinga sa facem ceva cu atat opozitia noastra e mai mare. e inutil sa incerce sa ne convinga :D
        Multam pentru recomandari….am cam incercat din ele, nu sunt rele…dar mereu voi prefera un ceai cafelei :))

        1. Stiu, sortimentul numit ceai cu biscuiti. :whistle: Ok, eu te inteleg perfect, doar ca nu este un articol despre cafea vs ceai, e unul dedicat in intregime bunei mele prietene, cafeaua. Nu stiu de ce toata lumea posteaza ca prefera ceaiul. ;-( :(

            1. Pai nu prea mananc biscuiti. De cativa ani buni am renuntat definitiv la ei. :(
              Dar cred ca mai degraba merge un cappuccino cu biscuiti(de fapt, cafeaua, in strainatate, vine si cu un biscuite langa ceasca) decat ceaiul. :p

              1. Și la noi sunt localuri unde la cappucino, cafea, ciocolată caldă, etc. se oferă și un biscuite.

                Numai că depinde și de noroc. Unii sunt tari de îți spargi dinții în ei, trebuie să îi ții o groază la înmuiat. :lol:

                Dar poate că gestul contează.
                După mine ar fi mai bine venite niște brioșe din alea micuțe englezești. Cu morcov. :D

                1. Cu afine nu cred… îmi plac cele cu morcov că sunt mai aproape de aperitiv decât de dulce. :P

                  Păi sunt câteva și în București. În Irish Pub lângă Universitate sigur dădeau biscuiți. Restul nu mi le mai amintesc. :)) Știu că mai fusesem și pe Lipscani și mă serviseră așa.

        1. Cu regret tin sa te informez ca tu nu ai fost pe niceeynice.wordpress.com in aprilie 2010. Nu stiu cu cine ma confunzi, dar eu am dovada clara de partea mea. Raspunsul tau nu avea cum sa fie acelasi, pentru ca nu a existat un prim raspuns. A fost un articol la care probabil ai raspuns si tu, dar despre ceai, nu despre cafea. In aprilie aveam abia o luna de bloggerit, iar tu ai aterizat pe blogul meu abia prin toamna.

          1. hmmm dar stiu ca am mai vazut pozele pe undeva, si mare erau cam aceleasi… bine continutul aritcolului nu era la fel. o sa ma gandesc! pe unde am bantuit

            1. Pozele sunt luat de pe google, sunt la dispozitia oricui, e simplu sa faci un material despre cafea si sa le inserezi in cadrul articolului. (C) (*)

  5. Nici eu nu ii intelegeam pe cei care beau cafea…mi se parea amara si fara sens! De pe la 16 ani a cam inceput sa mi se schimbe si mie gandirea…. eu nu am pornit de la laptele cu cafea, ci de la frappe :D si asta mai mult pentru ca era vara si aveam nevoie de ceva rece, revigorant si care sa ma improspateze. Si inevitabil, pe la 17 ani si ceva am ajuns sa beau si eu o cafeluta o data la cateva zile. Acum nu pot spune ca sunt dependenta, dar ador tot ce intra in familia cafelei, de la 3 in 1 pana la un ness :D

    1. Join the club, dear. :kiss: Da, da, asta e menirea cafelei, sa fie adorata de un intreg mapamond. Cateva exceptii pe acest blog…dar isi revin ei pana la urma. :woot:

          1. da, da! sigur ca daaaaaaaaaa :)))) uite, promit sa te invit la o cafea, dupa sangria….si eu o sa beau tot cafea, nu ceai….ca sa vezi cate fac pentru a nu te supara :D :P

            1. Wou, ce comment dragut. :love: :kiss: Accept cu mare placere. Renunt in cazul asta si la cafea, ne concentram pe sangria. Sper ca invitatia e pentru Spania, ca am pofta si de o paella, sunt moarta de foame. Si sete. :woot:

                1. Am asistat eu la preparea ei, nu am inteles nimic, pentru mine orice e complicat cand are de-a face cu bucataria, acolo sunt antitalent. :(

              1. Nice, pai care barbat te va lua de soata, in conditiile in care tu esti antitalent in bucatarie?! ^_^ Ce, crezi ca te va scoate mereu in oras la restaurant?! Ia uite la ea……. :shock: :p

                1. Nu e nevoie Julien.. n-ai auzit ca ea merge foarte DES la restaurant ? =] E rich deja.. il va scoate ea pe el la restaurant :lol:

                2. Julien, unul care se pricepe el la gatit. In plus, eu alte talente. :evil: 8) :bandit: Cand va descoperi ce comora si-a luat, nu-mi va reprosa acest mic defect. :wink:

      1. Oamenii nu știu să aprecieze gustul real al cafelei. :lol:

        Eu beau de prin liceu. Stăteam cu mama în bucătărie de vorbă și mai sorbeam o guriță. Nu cred că beau o ceșcuță din aia. :lol: Acuma beau cu cana. Și nu îmi mai place cafeaua mamei că e dulce.

        Chestia e că e mai mult de gust.
        Că pot să beau o cafea și să merg la culcare lejer.

        Însă ritualul cu cafeaua de dimineață m-a ajutat. Că nu obișnuiam să mănânc de dimineață.
        Dar dacă tot mă trezeam cu 15 minute înainte să fac cafeaua și să se răcească, și tot bântuiam prin bucătărie, ia să și mănânc ceva între timp. :lol:

        1. “Oamenii nu știu să aprecieze gustul real al cafelei.”
          Cu ocazia lecturarii majoritatii comentariilor de pe acest blog, te-ai convins de cruda realitate. :)) :evil:

              1. aveam in facultate o profesoara care ne-a marturisit ca ea se trezeste dimineata de dragul cafelei
                eu inca nu m-am trezit dimineata de dragul ciocolatei :))

        2. Cafea – ciordex de la mama din ceasca, inca de cand eram de-o schioapa – credea ca e cumva fisurata ceasca, pana m-a prins in flagrant delict! :bandit: :evil: Apoi am inceput sa ii torn apa calda in ea, pentru a inlocui cantitatea data de mine pe gat; a schimbat marca de cafea, crezand ca producatorul a scazut calitatea – iar m-a prins in flagrant delict – acum, desi sunt baiat mare, am interdictie sa ma apropii de ea cand bea cafea :whistle: deh, old habits die hard :angel: :evil:

  6. Beau si eu cafea, destul de rar, ce-i drept…….. Imi place sa fie dulceaga, nu suport sa o beau cu gustul ei natural, amar ca pelinul :sick: Nu stiu cati dintre voi stiu, insa cafeaua are si efect laxativ! ;-( :woot: Total contraindicat spre a fi consumata in afara razei unei toalete! :ninja:

    1. Hopa, Julien, dar ce bine te-ai adaptat la noile emoticoane. :p Da, am amintit ceva de genul in articol, nici eu nu o consum decat acasa, de fapt am si scris ca atat timp cat sunt afara(la job, in oras etc) nu consum absolut nimic. I like it black. E chestie de obisnuinta, zaharul din ea e periculos. :ninja:

            1. Dar noi nu avem diabet.
              Zaharina este un compus chimic sintetic descoperit accidental in 1879. Doi chimisti de la Universitatea Johns Hopkins (Constantin Fahlberg si Ira Remsen) au descoperit zaharina in timp ce incercau sa creeze o vopsea noua utilizand derivati pe baza de carbune.

              Substanta care fierbea intr-un vas s-a revarsat peste tot in laborator iar unul dintre chimisti a uitat sa-si spele mainile inainte de a manca si a observat ca degetele sale aveau un gust dulce. Zaharina este de 300 de ori mai dulce decat zaharul si nu este metabolizata de catre organism, prin urmare nu are calorii.

              A fost primul indulcitor artificial folosit in industria alimentara. Daca este incalzita devine instabila insa nu reactioneaza chimic cu celelalte substante din compozitia alimentelor si se conserva foarte bine in timp.

              Zaharina “pacaleste” corpul uman prin crearea senzatiei de dulce insa nu poate fi metabolizata asa cum se intimpla cu ceilalti compusi pe baza de zahar. De aceea face subiectul unor controverse legate de posibila sa influenta in aparitia cancerului. Utilizarea zaharinei este interzisa in Canada, putand fi prescrisa doar diabeticilor.

  7. Aveam si eu o profesoara care isi iubea cafeaua de dimineata ca pe cea mai buna prietena :D Personal, ador mirosul/aroma pe care o ceasca de cafea il imprastie in jurul ei. Insa nu m-a tentat niciodata sa imi fac un obicei din a o bea. O singura inghititura de cafea am avut pana acum…
    Din pacate, scade nivelul calciului si magneziului, iar asta nu imi face prea bine :) In loc de cafea, dimineata, un mar ^_^ Din cate stiu are cam acelasi efect revigorant… A! In situatii extreme, ma servesc cu energizante, dar apoi suport din plin consecintele.. :(

    p.s dragute tare emoticoanele :woot:

    1. :woot: Merci, eu le-am ales. ;-( 8) Sincer, am nevoie de mai mult de un mar dimineta pentru a ma trezi… 4 ore de somn sunt insuficiente… Oricum, la 20 de ani nici eu nu o agream… :alien:

      1. Un an am dus-o si eu asa.. cu 4 ore de somn/noapte, maxim. Acum e mai bine, mai am zile cand dorm tot asa putin, dar si zile cand dorm cate 7 ore. Sper sa imi echilibrez totusi programul de somn. Dormind asa putin.. nu e de mirare ca ai atata nevoie de un ,,energizant” precum cafeaua. Asa ti-ai propus sa dormi sau.. nu poti mai mult ? Nu e sanatos Nice, deloc. Somnul e foarte important, in ciuda faptului ca nu ne convine noua..

        1. Da, pai stiu ca nu e deloc un obicei sanatos, in plus am nevoie de mult somn, dar daca adorm in fiecare noapte pe la 1:30-2 si ma trezesc la 5-6? Aseara am fost atat de obosita, ca in ciudata tuturor cescutelor de cafea consumate am adormit pe la 9:30 PM. Vezi tu, la un moment dat, nici ea nu-si mai face efectul…
          Da, trebuie neaparat sa-mi reglez orarul de somn.

  8. nu’s fan cafea.. foarte rar beau cafea. Uimitor sau nu, am avut zile cand am avut de lucrat treaba serioasa chiar pana seara cu 3 ore juma – 4 ore la bord (de somn).. and no coffe. :alien:

    Dimineata de obicei mai servesc ceai. :bandit: (hell yeah.. mi-am gasit deja emotic favorit, and the winner is this fucker => :bandit: ( :lol: )

          1. :lol: Ce amuzanti sunteti voi doi. :woot: Imi place ca v-ati acomodat instant cu noile emoticoane si le folositi cu placere. Asta era si ideea. :p

            1. Imi place teribil ca ni te alaturi…….in felul acesta, trei copii evadeaza din corpurile a trei persoane mature1 Muhahaha………..kids play ……..yuhuuuuuuu :love: :D

    1. Normal, la varsta ta nici nu e indicata. La varsta voastra de fapt, majoritatea de pe blog aveti pana in 24 de ani, unii chiar mai putin, dispuneti de o vitalitate debordanta, o energie uluitoare. Nu va fi toata viata asa…cel putin femeile isi mai pierd din ea. ;-( Si eu am gasit un emoticon preferat, asta mic: :woot:

  9. Nice, ai observat ce cuminte e lumea ? nu bea alcool, nu bea cafae, trebuie sa vedem al capitolul tigari si alte droguri cum stam :)
    mai sa fie, dar voi vicii nu aveti?

    1. Am remarcat si eu acest aspect. Stii cum se spune, cine seamana se aduna, eu am un viciu dar nu-l fac public, oricum toata lumea il stie de acum, se vede cum ochiul liber. :alien: ;-( :evil: :bandit:
      Dar ma uimeste ca tocmai tu faci remarca asta…cea mai cuminte dintre toti. :lol:

      1. io-s injer fara aripi :)
        pai mie imi plac dulciurile si mereu as bea un pahar de vin exact cand n-am voie, doar atunci mi se face pofta
        si apropo de pofte acum as manca cartofi prajiti cu ochiuri si la desert clatite, e doar 11 seara :))) asa-i ca pot?
        imi face cineva?

            1. Nu am baut niciodata Salitos, baui doar Stella Artois, Holsten, Schlossgold si Bergenbier, toate fara alcool! :love:

  10. Eu unul nu beau deloc cafea. In cele mai multe situatii nu este deloc utila ci extrem de nociva, cu atat mai mult dimineata. Organismul trebuie sa se autoregleze, nu trebuie fortat cu energizante de orice tip, pentru ca iti faci mai mult rau decat bine. La mine functioneaza cu apa rece cu care ma spal dimineata pe fata si cu vointa (de care nu duc lipsa atunci cand imi propun sa realizez ceva cu adevarat).

    1. Da, la 20 de ani functiona si la mine tot cu apa rece. :woot: Iar de vointa dispun si acum…
      Ca sa intelegi mai bine situatia, dorm foarte putine ore pe noapte, sunt stresata si suparata, dimineata pe la ora 5 sau 6 am nevoie de ceva care sa ma trezeasca rapid, iar cafeaua are acest efect miraculos. Intr-un minut revin la viata cu ajutorul ei. Dar, e gresit sa compari un organism tanar, ca al tau, cu unul matur, ca al meu. Am specificat in articol, eu nu am pus gura pe cafea pana acum 4 ani.

      1. Deci el la 22 de ani n-are ceva matur ? Dar tu ai ? Mai Nice.. ma dai peste cap.. credeam ca am prins vreo schema cu Vacitim in legatura cu primaverile tale.. dar s-ar parea ca ai multa “experienta de viata” :bandit:

        1. Asta era si scopul Lusio, sa va aburesc putin. :bandit: :ninja: :evil: I-am spus si lui Vacitim zilele trecute, in acceptiunea mea, tineretea se termina la 25 de ani. De aici incolo incepe maturitatea. Se pare ca si pe el l-am dat peste cap. :woot:

                1. Nice, daca tot ai de gand sa schimbi zilnic temele, de ce ne mai intrebi daca ne plac? Ca sa ne faci in ciuda atunci cand le inlocuiesti? :p :woot: :D

                2. Lusio, femeia asta iubeste acelasi barbat de 8 ani. Ca in prima zi. Da, imi place sa schimb temele la blog, accesoriile, hainele, dar nu oamenii. Nici jobul nu l-am schimbat niciodata… :bandit:

                3. 8 ani ? WOOOOW.. si chiar daca nu mai sunteti impreuna o faci ? WooooooooW :woot:

                  Iar la part 2.. dupa ce i-am zis lui Klausen acum zic si tie:

                  Baaad.. baddd bloggeristA :lol: :bandit:

                4. (O) O saptamana ti se pare mult? :-P Ca sa te mai imbunez ai de la mine un cadoo: (G) , un cocktail (D) si o felie de tort ca e duminica (^) . :-)

      2. OMG, Nice, o tot dai cu varsta ta de parca ai fi batrana batranelor :D Ai sub 30 de ani, nu esti asa in varsta, deci nu mai fa atat caz :D

          1. Ei, as, diferenta dintre noi este mai mica de 5 ani! Daca toate “babele” ar fi ca tine……..altfel ar sta lucrurie in tara romaneasca! :evil: :ninja: 8) :D

                1. :p Nu, dar caut. Imi pare rau ca te-am dezamgit de data asta. Ce zici de americani, ca am doua teme foarte faine, una cu NYC, iar cealalta cu Las Vegas. 8)

          2. Cum iti place sa te joci cu varsta, ntz ntz! :))
            Ai fi mirata sa afli cati o stiu.Si vezi ca te cam dai de gol in ceea ce-o priveste, te-ai dat si-n urma, am fo`pe faza din fericire! :D
            Deci numai baba nu esti fata de cei de 23 ani! Poate e.. invers? :)

            1. Ma bucur ca o stie toata lumea, macar asa nu ma mai intreaba nimeni de ea. Sa stii ca las multe indicii despre viata mea, tocmai ca sa va prindeti… (H) (I) (B)

    1. Gata, m-am hotarat sa le schimb zilnic. :evil: Ma plictisesc foarte rapid de ele. Ma bucur mult ca iti place :woot: , dar sfatul meu e sa nu te obisnuiesti si atasezi de niciuna. :straight:

  11. imi place ca e foarte luminoasa :) si chiar se potriveste foarte bine
    in aceste conditii nu apuc eu sa ma atasez de vreo tema :) dar daca e sa votez din cate au fost pana acum asta-mi place cel mai mult

    1. :kiss: :woot: Daaa, e super frumoasa si asta, dar mai am una de rezerva, care e realmente adorabila. Dar e de vara, o pastrez pentru cand vine vacanta. :love: :ninja: :bandit:

  12. fac o precizare legata de comentariul de mai sus : sper ca nu v-ati ingrijorat din cauza mea =] nu m-am apucat sa-mi fac cartofi prajiti si nici clatite (nu ca n-as putea) am inlocuit toata nebunia asta culinara cu o cana de lapte si niste chec :( trist, stiu :)
    o sa visez asta la noapte, poate Vacitim se indura si pe dimineata e totul gata 8)
    somn usor! hugs!

    1. Da, o sa-l rog si eu sa ne pregateasca un mic dejun copios pentru mine de dimineta. Care sa excluda, evident, ceaiul si biscuitii. Sa vedem daca e disponibil. ;-(
      O noapte frumoasa , dear, big hug! :)

  13. buna seara,
    Am simtit miros de cafea buna ! Pentru mine cafeaua este vitala, in prezent consum aproape 2 l in 24 de ore (filtru). Ca urmare, nu am fost bolnav niciodata si nu am luat niciodata un medicament. De cant consum cafea ? sunt 20 si….. de ani.
    Concluzie; cosumati cafea !

    1. Buna, vis frumos. :) In sfarsit un adorator al cafelei. Superb indemnul tau, cine ar urechi sa auda si, de ce nu, sa-l puna in practica. Iti doresc sa te mentii vesnic tanar si sanatos ca acum. :woot:

    2. Eu stiu pe o fata Alina ( zic asta.. ca tu vis poate n-o stii :lol: ).. care bea cafea zilnic.. si nu prea sta bine cu sanatatea.. din pacate :(

      Deci cafeaua nu e vreun miracol al sanatatii :bandit:

      1. Depinde de la persoana la persoana, din cate stiu eu, Alina are probleme cu spatele…ma indoiesc ca i se trage de la cafea. :lol: :bandit: :p

        1. Pai cafeaua e de vina.. i-a dat energie multa si a inceput sa faca de toate prin casa mai ceva ca o albinuta.. si poc.. ahh the pain :( :whistle:

          :D

          1. Barfa,a ?Poate te invit la o perna in crestetul capului si nu numai! Durerile de spate sunt de la faptul ca o fac pe eroina mereu si nu ma las pana nu termin un lucru de facut. :)) Uneori e bine sa faci totul cu limita si sa nu sari chiar pentru toti, sa mai faca si altii! :)) Lectie invata cu durere.
            Deci nu e de la energia data de cafea, aia o folosesc in mod constructiv. :)) (C)

      2. Bai fratioare, nu ma mai compatimi tu atata ca sanatatea mea nu are legatura cu, cafeaua! Eu fara ea imi caut tensiunea pe jos cu lupa. :-) Deci mie personal imi face bine! Asa caaaaa sssst si joc de glezne.
        Btw, azi bem bere right!? :)))

  14. ” cat sa nu fiu :sleep: ” – cum sa nu iubesti emoticoanele ? :lol:

    Exprima asa bine unele stari :bandit:

    And ms :D

  15. nu imi place cafeaua, insa recunosc ca acu ceva timp mai luam si eu cate o gura, dar cu lapte. Chiar zilele trecute am cunoscut o fata care de la varsta de 15 ani (sau mai devreme) bea cafea si din cauza asta ii tremura mainile.

    1. Sergihno, cand am facut acest articol am pierdut din vedere urmatorul aspect: blogosfera este formata din tineri de pana in 25 de ani(vorbesc de coltul meu de blogosfera), evident ca nu recomand cafeaua adolescentilor( ca de altfel nici multe alte lucruri). ;-) Exista un timp pentru toate…

  16. She is second best friend too!! In materie de ” hobby-uri ” desigur. :)) Ador: irish coffee, expresso, frappe desigur si in rest tot ce tine ce cafea! De la chestii handmade pana la geluri de gus, sapunuri etc. Coffee makes my day!!! (*)
    [ btw, unele emoticoane nu le pot pune ,nu ma lasa sa le selectez. ]

  17. :-[ (B) (^) (P) (@) (O) (D) :-S ;-( (C) (&) :-$ (E) (~) (K) (I) (L) (8) :-O (T) (G) (F) :-( (H) :-) (*) :-D (N) (Y) :-P (U) (W) ;-)
    Imi pare nespus de rau, astea sunt toate, nu stiu ce sa zic, pe mine ma lasa. Pentru tine (F)

  18. Eu habar nu am sa beau cafeaua, daramite de tot soiul de cafele… Cineva mi-a zis ca o beau ca pe ceasca de apa :P Si cred ca nu se insela. Totusi, uneori, ma bucur tare mult de ea, mai ales daca reuseste sa ma tina si treaz :)

    1. Si eu o beau uneori ca pe apa, desi nu cred ca asta este farmecul ei. Nu am rabdare sa-i savurez aroma, ma intereseaza mai mult efectul. Ca si pe tine. ;-) (C)

  19. hey :d scuze pentru lipsa, aseara am adormit la meci, apoi am fost ametit la alt meci si am stat treaz noaptea, iar azi ma trezii acum, dupa ce am colindat pe zi….ce sa mai pisica bagaboanta :d

    Julien, nu te lua dupa Nice….salitos e bautura de femei :P
    Lilly, scuze pt intarziere….mancam clatite in seara asta :)
    Nice, dimineata ceai cu biscuiti sau lapte cu musli ori fulgi de ovaz :D

    1. (L) Clatite cu ciocolata, branza sau dulceata de visine? Si cine le pregateste? (^)
      Unde ai colindat, cum adica pisica ca parca tie iti placeau cainii!? (@) (&)

      1. am colindat pe afara, pisicade cate ori e ceva negativ, caine daa e pozitiv. clatitele le fac eu, branza si ciocolata le cumparam, dulceata de visine o faceti voi :P Nu imi plac clatitele cu branza :D

        1. A, pai atunci ramanem la cele cu ciocolata. Cu nutella. (^) Ca cine mai sta sa faca dulceata la ora asta? Daaa, (@) este ceva negativ, iar (&) e pozitiv. Mai putin cand vine vorba de fotbal. (H) ;-)

          1. nutella nu face bine organismului….dar cum vrei tu….eu imi pun banane :)
            Eu iubesc cainii….dinamo vine si pleaca….ce treaba am eu cu o echipa de fotbal?

            1. A, da, nu stiam, eu nu mananc niciodata Nutella, dar ce contine de e asa nociva? Si eu iubesc (&) , ei nu prea ne (L) pe noi. Pe noi, stelistii. :-S :-P

                1. A, da, probabil ca te referi la E-uri. E cancerigena. :)) Si eu prefer fructele, dar primavara si vara, acum nu prea ma tenteaza, nu stiu de ce. Parca iarna nu au asa gust bun… ;-(
                  Te cred, pana si Dragos FRD a inceput sa te (L) .

                2. How nice din partea ta sa-mi oferi un trandafir rosu. Am primit si vineri, dar din aia adevarati. :-$ Dar pe cel de la tine il pretuiesc mai mult. Ca e daruit din suflet. Gata, te-am iertat. (L)

              1. eu mananc fructe oricand….da, iarna, depinde mult de unde le cumperi…nu au gust foarte bun…dar mai bun pentru organism ca al nutellei :)))
                Simt ironieeeee…..simt ironieeeeeeee :-[

                1. As, de unde atata ironie, e crudul adevar, cand a mirosit el(ca de , e (&) )ca si tu esti fan palinca, te-a indragit pe loc. Dragoste stelisto-dinamovista. Iata ca se poate. :-O (B)

            1. :-( O ascundeti bine de tot, ca eu nu am detectat-o pana acum la nici unul din masculii intalniti. Din pacate…

                1. Nice, tipul respectiv, pe care spui ca il iubesti de 8 ani de zile, nu a observat pana acum cu cine are de-a face? Daca si in realitate te comporti si gandesti ca aici, inseamna ca respectivul e dus cu pluta rau de tot..cum pot unii barbati sa ignore fete asa de inteligente, tocmai in ziua de azi, cand asemenea exemplare sunt rara avis……..de ce nu incerci sa ii faci in ciuda, poate incepi sa ii dezgheti inima? (H) (U) (L) (Y)

                2. (Y) Habar nu am ce e in capul lui. Bine, nici el nu stie prea bine. ;-) Aici cred ca e marea problema. :-$ ;-) Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, pana la urma o sa ajung sa cred ca reflecta realitatea. (H) :-)

                1. Pai…unul e cu o adresa de mail, altul cu cealalta. Cu unul apar cand sunt logata, cu celalalt cand ma deloghez. (&) Iti plac noile emoticoane? Vad ca te axezi pe pisici? ;-) (H)

  20. Daaaa! Cafaaa, despre cafăăă, dragostea mea: CAFAAA. (L) Mâine este luni așe că dedic dragei mele cafe o poezioară! (F)

    Cafa de luni dimineață
    © Napocel

    Ioi! Grabă spre muncă
    Ger de-mi crapă
    Uscat-n gură
    În cap am zgură
    Ajung la servici cu ură
    De la automat cer o cafă
    Și! Vai cât este de bunăăă!!! (K)

    1. (Y) Ce faina e, ce ne mai potrivim la faza asta: ajung la servici cu ura. :))) Parca mi-ai citit gandurile. (C) (P)
      Si din partea casei special pentru poetul Napocel: (D) (G) (F)

  21. Io? Câte beu? Dapă de obicei 2 înainte de masă iară una seara pe la 18.00. Nu sunt dependent ci doar îndrăgostit lulea de draga de cafă!!! (L)

  22. Așaaa! No păi Nice așe și trăbe!
    Numa să-ncerce careva să-mi zâcă că-s dependent! Io-s îndrăgostit le voi răpsunde falnic cu fața-n sore! He he he he.

              1. Ie, ie, amantă cacaua cu lapte apăi de oi pătrece timpu și cu cea-n 4 culori, cafa me iubită mi-a șterge vreo 2 peste față și-a divorța de mine!

  23. Hello! da ce distractie pe aici :)))))
    Vacitim gata-s clatitele?
    aduc eu dulceata, gem ce vreti voi, numai fa clatitele odata ca mor de pofta

    stiti ce cred eu? ca voi vreti sa mor eu de pofta :)))) cartofi prajiti cu ochiuri mi-am facut dar la clatite nu m-am bagat, nu de alta dar fac miros in toata casa, miros apoi a caltite si eu si parul si toate si asta ma enerveaza cel mai mult
    voi stiti ca eu multe lucruri nu gatesc din cauza mirosului? dar asat nu am impiedica sa poftesc, si tocmai cand ma laudam ca sapt asat slabesc, ei na, n-a fost asa ca am depasit putin pragul si sunt peste limita admisa, dar iau amsuri, nu de maine, mai incolo putin :)

    1. Ne-a promis mai sus ca ne face. Dar vrea sa puna banane in ele. :)) Cum vine asta? Nu am mai incercat asa ceva. :-D

  24. pai Vacitim vine cu noutati :) eu as incerca si cu banane (sa vedeti voi cum Lilly maine seara face clatite ca in oras nu poate iesi :))) )

  25. Si eu am un astfel de best friend dar se numeste ciocolata :X si o ador lafel de mult cum adori tu cafeaua ;;)
    Mie personal nu imi place de nici un fel cafeaua, mi se pare amara, deloc dulce si deloc pe placul meu…in schimb ador aspectul ei :P si un inlocuitor potrivit mi se pare ciocolata calda :X

    1. Da, pentru varsta ta ciocolata calda e ideala. Poate cine stie, in viitorul foare indepartat iti vei schimba parerea despre cafea. (C)

      1. Da e posibil…tin minte ca in urma cu ceva timp mi-ai spus ca la varsta mea nici tu nu erai adepta cafelei, aveai oarecum aceeasi parere ca si mine ;))

        1. Ah, la varsta ta o detestam, nici nu vroiam sa aud de ea. Bine, la cat de energica eram, nici nu se punea problema s-o consmum. Doar ca, intre timp s-a inventat calcultatorul, blogul…si uite cum a trebuit eu sa ma folosesc eu de efectele ei miraculoase. (C) :-P

  26. :) frumos inventarul cafelelor! Eu beau cafea mai mult pentru gust si aroma decit pentru efect. O cutie de Cola e mai eficienta decit o cafea si totusi o tin departe!

  27. Stiam ca ai o relatie speciala cu cafeaua, ai mai spus-o si cu alta ocazie. Si mie imi place sa beau cafea sau, mai degraba, cappuccino (cu asta m-am invatat) sau ciocolata calda (in zilele racoroase).
    Nici nu aveam idee ca exista atata varietate in domeniul cafelelor, combinatii de tot felul, unele dintre ele chiar atragatoare.

    1. Pai eu tot zic, dar se pare ca sunt o exceptie, lumea ba prefera ceai, ba cola, ba cappuccino sau ciocolata calda. :-( For you: (^) (D)

Comentariile sunt închise.