Blonda sau bruna?

“Beer is proof that God loves us and wants us to be happy.” Benjamin Franklin

Azi incheiem pentru totdeauna poll-ul despre preparatul culinar favorit. S-au strans 118 voturi in total si cum era de asteptat, prima optiune a romanilor cand vine vorba de mancare se indreapta spre pizza, aceasta castigand detasat concursul cu salatele, pastele, lasagna, pestele, sushi, paella sau snitelul vienez. Vreau sa le multumesc tuturor celor care si-au exprimat adeziunea pentru un fel de mancare sau altul si sa ii invit sa fie alaturi de summerday si maine, cand in cadrul noii rubrici “Miercurea fara prea multe cuvinte” vom initia un alt sondaj.

Asadar majoritatea adora pizza. Trebuie sa recunosc ca, desi am votat paella in cadrul poll-ului, nu as refuza o pizza la o masa in oras cu amicii. Dar nu orice fel de pizza, ci aceea cu blat pufos, cu pui sau sunca, ciuperci, mozzarella, masline si sos de rosii. Cea cu ananas, porumb sau alt ingredient exotic si cu blat crocant nu ma atrage catusi de putin. De asemenea nici cea vegetariana nu e pe gustul meu.

Se stie ca pizza este originara din Italia, prima pizzerie s-a deschis la Napoli,

in 1830, iar Marinara(contine rosii, usturoi, oregano si ulei) e prima reteta de pizza, iar Margherita(contine rosii, mozzarella, busuioc si ulei) a fost prima asezonata cu branza. Cam dietetice, nu? Oamenii se gandeau intai de toate la sanatate… :whistle:

Dar pizza este cunoscuta inca de pe vremea etruscilor si a grecilor antici. Ea avea forma unei paini plate, incalzita pe o piatra incinsa si consumata cu ulei de masline si condimente. Romanii au preluat reteta facand-o cunoscuta in toata Italia. In acele vremuri, pizza era mancarea oamenilor saraci. Insa din 1520, odata cu descoperirea tomatelor, s-a produs transformarea pizzei uscate in una suculenta.

In prezent, cele mai populare sortimente de pizza sunt:

Capriciosa (sos de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, anghinare, capere)

Pizza Quattro Formaggi (mozzarella, parmezan, cascaval afumat, ricotta, gorgonzolla)

Pizza Prosciutto e Funghi (sos de rosii, mozzarella, sunca si ciuperci)

Pizza Tonno e Cipolla (sos de rosii, mozarella, ceapa rosie, ton, lamaie)

Pizza Quattro Stagioni (sos de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, gogosar, masline)

Pizza Quattro Carni ( sos de rosii, mozzarella, sunca, salam, bacon, piep de pui afumat)

Pizza Mexicana ( sos de rosii, ulei de masline, oregano, busuioc, mozzarella, chili, ardei iute, porumb, carnati afumati, salam)

Pizza Hawaii ( sos de rosii, oregano,mozzarela, sunca de Praga, ceapa, rosii, ardei, ananas)

Pizza Calzone ( este o pizza în forma de semiluna umpluta cu ricotta, salami si mozzarella)

Pizza siciliana ( mozzarella, sunca, kaizer, ciuperci, ardei gras)

Si daca tot ne-am infruptat cu o pizza delicioasa, va propun sa bem impreuna si o bere rece.

Iata cateva motive pentru a consuma aceasta bautura atat de populara in lumea intreaga:

Previne bolile de inima. Vitamina B6  ce se gaseste in bere previne acumularea de homocisteina, un aminoacid care a fost legat de bolile de inima. Nivelurile  ridicate  de homocisteina din corpul nostru ne pot face mai sensibili la boli vasculare si cardiace.

Berea reduce stresul. In general,  s-a dovedit ca alcoolul reduce stresul. Iata de ce berea e buna pentru sanatate.

Studiile  au aratat ca 30-35% dintre barbati care beau bere moderat sunt mai putin predispusi atacurilor de cord. Polifenolul, un antioxidant, este la fel  de prezent in bere asa cum este in vinul rosu. Totodata, berea subtiaza sangele, accelererand circulatia acestuia la creier, deci nu se mai formeaza cheaguri de sange. Asadar bautorii de bere nu sunt atat de expusi riscului de a face atac cerebral.

Berea ca o multi-vitamina – berea reprezinta o sursa de magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, vitamina B6 si vitamina B12.

Berea este buna pentru ficat – alcoolul dilata vase mici de sange din ficat. Aceasta duce la accelerarea metabolismului si ajuta la curatarea toxinelor din ficat. Si, totodata, impiedica formarea pietrelor la rinichi si vezica biliara.

Berea previne cancerul. Hameiul  din bere contine xanthohumol, un puternic antioxidant. Concentratiile de xanthohumol apar in mod natural in berea neagra si pot ajuta corpul  in stoparea stadiilor  incipiente de crestere a tumorilor.

Berea vindeca insomnia – Insomnia este o afectiune comuna care afecteaza 1 din 10 adulti. Un somn bun este benefic pentru nivelul de energie si starea de spirit.  Vitamina B2 si acidul nicotinic, ambele prezente in bere, ne pot ajuta sa adormim.  Hameiul este un sedativ natural.

Berea creste nivelul colesterolului “bun“(HDL) si il reduce pe cel de colesterol “rau” (LDL).

Reduce osteoporoza – Studiul a fost efectuat pe un esantion de femei cu varsta medie de 48 de ani,  constatandu-se ca oasele celor care au consumat o jumatate de litru de bere pe zi s-au intarit. Explicatia ar fi simpla: nivelul ridicat de siliciu din bere intareste fragilizarea si stimuleaza formarea de noi straturi osoase.

Deoarece stimuleaza secretia sucurilor gastrice, este recomandata pe post de aperitiv digestiv. De asemenea, poate fi de ajutor in scopuri diuretice si laxative. Tinand insa cont de continutul sau de alcool si densitatea energetica ridicata, nu este indicat a fi consumata intr-o cantitate mai mare de o jumatate de litru pe zi. Este recomandat a fi servita rece, la temperatura de 6-8 grade C. Pentru un plus de savoare, berea blonda poate acompania felurile de mancare cu gust delicat, pe cand cea neagra se poate asocia cu alimentele cu gust mai intens.

Un grup de cercetatori din Spania afirma ca  berea hidrateaza mai bine decat apa intr-o zi caniculara de vara.  Si tot in urma unor studii intreprinse in Spania, la Madrid, aflam ca daca consumam aceasta bautura aloolica moderat, nu riscam sa ne ingrasam.

Tipuri de bere

Berea de tip “Ale” are o aroma complexa, fructata; berile de acest tip pot fi blonde, brune, usoare, tari, amarui, cremoase.

Berea de tip “Lager” este mai limpede, mai seaca (mai putin dulce) decat berea ale.

Berea de tip “Pilsner” creata in Pilsen, Boemia (Cehia) a fost prima bere blonda si clara; are un continut mai mare de hamei decat berea Lager; este cunoscuta sub denumirea de “Pilsner” sau “Pils”.

Berea de tip PORTER siSTOUT este o bere foarte inchise la culoare, cu un gust de prajit; berile de tip Stout sunt beri foarte aromate, cu un puternic gust de hamei; acestea au un grad de amareala mai ridicat si un continut mai mare de alcool.

Asadar, voi ce alegeti?

sursa foto: aici si aici

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

163 de comentarii la “Blonda sau bruna?”

  1. Hey :) Bine ai revenit! Mi se facuse dor de summnerday ca tot a revenit soarele :)

    Ca de fiecare data, articolele tale sunt foarte bogate in detalii, in imagini si creaza pofte de tot felul. Acum, iar imi este foame. Eu prefer brunetele, stii doar :d

    Imi place pizza atata timp cat nu este condimentata. Cand statea la Craiova, meniul preferat de la El Greco era pizza cu piept de pui si Ursus Black.

    1. Buna, draga Marin. :smile: Bine v-am gasit sanatosi, si mie imi era dor de tine, de voi, de blogosfera in general. Am avut o saptamana tare incarcata si am fost super obosita, dar in limita timpului v-am vizitat pe fiecare in parte chiar daca nu am gasit puterea sa si comentez de fiecare data. Insa de azi, asa cum anticipam pe blogul tau, am revenit in forta pe blog. Sper sa fie de bun augur, am mari emotii, sper ca lumea nu m-a uitat… :sad:
      Si la fete si la bere preferi brunul? :)) Ma asteptam, oare e cineva in blogosfera care isi doreste o blonda? O bere blonda! :biggrin:
      Pizza cu piep de pui imi place si mie. :wub:
      Despre ce condimente e vorba? Care nu-ti plac: oregano, busuioc etc?

      1. Nu cred sa te fi uitat cineva…asta este avantajul blondelor…poate nu-s preferate, dar sunt greu de uitat…berile,zic :P

        Da, imi aduc aminte ce scriai atunci pe blogul meu, asteptam provocarile summerday :D

        Nu imi plac toate pe ac pizza :D

        1. Mie imi plac…brunetii, dar ai dreptate blonzii sunt memorabili… :ermm: :whistle: Toti sunt…in felul lor. :dizzy:
          Este prima zi de vacanta, asadar sa inceapa provocarile! :biggrin: :lol:
          Eu nu prea stiu condimente din astea exotice sau mediteranene… Doar astea clasice: sare, piper.
          Vezi ca am pornit un nou poll! :cool: Te invit sa-ti votezi favorita! :ninja:

            1. Dar cum, preferi white pizza? Sau doar cu suc de rosii? :ermm: Ketchup-ul ala nu e deloc sanatos, contine numai E-uri…
              Pai ce nume sa ma dai, stie toata blogosfera deja ca adori brunele. :ermm: :ninja:

                1. :)) Lichidele “e” naspa? :biggrin: Interesant punct de vedere. Pai dintre marci am inteles ca iti place Ursus… :ermm:

              1. lichidele alea care sa se puna peste pizza…gen suc de rosii checiap :P

                Nu imi place berea, mai beau uneori. Dar am ales si o bere pentru ca imi cereai tu :)

                1. Neata, Marin! :cheerful: Stiam ca ceaiul, dar nu putea sa scriu asta pentru ca imi imaginez ca la o pizza cu prietenii in oras nu comanzi ceai. :dizzy: :ermm:

              2. In sfarsit….ma chinui de la 4 sa iti raspund dar nu mi se salveaza comentariul :((

                Da, pizza nu merge cu ceai…deloc
                Dar sa stii ca de foarte multe ori ne-am intalnit la un ceai, eu si prietenii mei :)

                1. Imi pare rau, habar nu am care este motivul. :pouty: :sad: Felicitari pentru perseverenta totusi! :biggrin: :cool:

              3. Eh, sa nu intelegi ca 5 ore doar asta am facut. Am incercat de mai multe ori, timp de vreo 40 de minute, dupa care am renuntat si am revenit mai tarziu. Nu conteaza, nu ma impiedica asta sa nu mai scriu pe blogul tau :d

                Dar acum, pentru ca am reusit, mi-am facut un ceai :P si orez cu lapte-pentru maine :D

  2. pai ce-ai facut? :smile: Pizza Quattro Formaggi cu 5 brinze?? :smile: Pe de alta parte pizza in Italia nu este niciodata cu blat pufos. Dar evident, nimeni nu ne impiedica sa o mincam cum ne place. Si nicidecum cu ketchup unde iarasi … putem sa o mincam cum ne place dar sa nu fim ofuscati daca un restaurant cu specific italian care se respecta nu ne serveste in mod automat la masa daza de plastic de ketchup alaturi de pizza. In rest … bere … berile alea belgiene merg asa, prin noiembrie … ca in general au cam peste 6% alcool. Acu prefer una lejera, clasica …

    1. :))) Da, am pus ricotta de la mine, ca e branza mea preferata. Stiu ca in Italia e blat subtire…dar eu nu ma omor dupa reteta italiana. Mi se pare mai bun blatul de la Springtime. :biggrin:
      Asarar votezi cu blondele. :biggrin:

  3. Ofofff… uite cum imi faci pofta :ermm: :silly:
    …la mine merge pizza fara condimente puternice, de preferat cu ceva carne (nici eu nu ma dau in vant dupa cele vegetariene), cat despre bere….mmm…. imi plac si cele dulci, si cele ceva mai amarui, depinde in ce chef de bauta ma prinzi :wink: . Am un prieten care mi-a aratat odata o lista intreaga cu beneficiile consumului de bere, foarte asemanatoare celei de mai sus. Si… aaa…. beneficiem din plin :lol:

    1. Da, cam asta era ideea, sa mancam impreuna o bucata de pizza si sa bem un pahar de bere…macar virtual. :biggrin: :cool: :cheerful:
      Stii, tare ma tem ca acea lista de beneficii e intocmita tocmai de marii producatori de bere…desi nu cred ca era nevoie, oricum e cea mai consumata bautura alcoolica din lume. :unsure:
      Deci nu prea am inteles, votezi cu blonda sau cu bruna? :ermm:

      1. …cand e vorba de bere… greu de spus :silly: … imi plac amandoua. Le pot avea pe amandoua? :biggrin: :lol:
        … la pizza, daca ne vom nimeri vreodata impreuna, o sa cer vin rosu, merge mai bine :biggrin:

          1. Mmm… eu sunt de parere ca la masa merge mai bine vinul, decat berea, care e acidulata. Alb, sau rosu, in functie de ce se serveste. Oricum, incearca :cool: , cu prima ocazie.
            Hugs :smile:

            1. Sa stii ca o sa-ti urmez sfatul, orcum eu ador doar sangria, alt vin nu ma ispiteste. :wub: Stii cum sunt eu la mancare si bautura, genul ala cu idei putine si fixe. :lol: Mai ales la bautura… :devil:
              Si tu te feresti de acidulat? :dizzy:

    1. Cum nu le stii sau nu le-ai incercat pana acum? Ca de exemplu, de pizza Hawaii, cu ananas, nici eu nu vreau sa stiu prea multe. Nu imi plac combinatiile de gusturi.
      Ce pizza alegi dintre cele prezentate de mine? Care e favorita ta? Care sunt topping-urile tale preferate?

        1. Sa inteleg ca esti fan sunca, ciuperci si mozzarella ca mine? :wub: Pai capriciosa are si anghinare si sardele. :wassat: Iti place tie combinatia asta?
          Hm, am gasit ceva interesant despre anghinare:
          “Anghinarea contribuie la îmbunătăţirea digestiei. Din acest motiv, nutriţioniştii o recomandă în prevenirea tulburărilor gastro-intestinale. De asemenea, este bine să mîncăm anghinare pentru detoxifierea ficatului, pentru prevenirea afecţiunilor bilei şi rinichilor, pentru normalizarea nivelului zahărului în sînge. În ţările din zona Mării Mediterane, anghinarea macerată în ulei de măsline este folosită pentru tratarea afecţiunilor hepatice şi biliare şi pentru calmarea durerilor din colicile biliare. S-a demonstrat că anghinarea are acţiune coleretică (stimulează secreţia biliară) şi colagogă (stimulează evacuarea bilei în intestin). Anghinarea este şi un bun diuretic, favorizează eliminarea ureei şi a acidului uric, fiind indicată persoanelor care suferă de gută. Anghinarea are valoare energetică redusă: 24-30 calorii/100 g. Însă este sursă bună de fier, calciu, vitaminele C şi E.”
          Cred ca trec pe anghinare de maine, ia te uite cate beneficii aduce organismului. Oare si ceaiul o fi la fel de sanatos?
          Pe aia siciliana ar fi bine sa o degustam acasa la mama ei…e tare frumos in insula. :cheerful:
          http://www.bloombiz.ro/turism/colori-di-sicilia_1442449
          Uite, vezi, au pana si stradute inguste si intortocheate… :biggrin:

    1. Dragos, la fel de bine cum supravietuieste un organism care nu bea palinca! :biggrin: :wink:
      Care-i favorita ta, bruna sau blonda? Nu te-ai mutat inca? Tot in Bucuresti iti petreci vara? :))

      1. :-))))))) Sincer sa fiu nu prea conteaza….as prefera nefiltrata. C-o fi blonda, c-o fi bruna….daca trebuie sa dau musai un raspuns….blonda.

        Pai nu m-am mutat inca, dar tot car lucruri. Mai am niste treburi de rezolvat. Totusi, ‘vara’ e un fel de a zice. La noi incalzirea globala se manifesta invers.

          1. Da dar sa nu-ti para rau pentru mine pentru ca duc un stil de viata sanatos. :) Am mai calcat stramb pe ici pe colea cu o bere, un vinut, o portie mica de cartofi prajiti dar rar si putin!
            Ma simt si ok si am slabit si 6 kg in timpul asta deci e mai mult decat bine.

            1. Sa nu-mi spui ca si tie tot brunetele iti plac? Dar ce se intampla domne cu barbatii astia? :ermm: :dizzy: :lol:
              Normal ca este o pasiune, daca nu ti-ar placea sa gatesti, nici nu ai intra in bucatarie. Pentru mine e un chin de ex. Mi se pare o pierdere cumplita de timp si nici macar nu ma relaxeaza. :pouty:

              1. Brunetele, bronzatele! Noah și câte o blondă mere da parcă n-are dulceața unei brunete. :biggrin:
                Ba pe mine mă relaxează și binedispune când gătesc.

    1. :))) Cu siguranta! :lol: :sick: Mda, nici eu nu beau bere, iar la femei nu am preferinte, optiunea mea se indreapta tot spre bruni, barbatii bruni. :w00t:

    1. Pizza cu rozmarin? O prepari tu sau o cumperi de undeva de la o pizzerie anume din oras? Nu am mancat niciodata…
      E cumva ceva de genu’:

      http://constanteanul.info/pizza-hawai
      Ups, pai cred ca e deja a treia oara cand intri la dieta… :shocked: Dar sa stii ca articolul asta il aveam in plan de mult timp, doar ca, dupa cum ai constatat deja, am avut o perioada mai incarcata la job si nu am reusit sa ma ocup si de blog. :face:

      1. Pai am tot cedat…nu pot sa renunt la bere si rezultatele sunt proaste…plus stresul , mancarea devine singura consolare…si tot asa.

        Nu e pizza aceea…e ceva ce comand eu de aici de undeva.

        1. Pai ai vazut ce se spune, daca nu e insotita de covrigei sau chipsuri, berea nu ingrasa. Are abia 200 de calorii pe 500 de ml.
          Imi pare rau, iti urez mai multa bafta de data asta! :smile:

          1. Pai eu n-o insotesc cu asa ceva , berea se bea simpla, altfel pierzi gustul :biggrin: . Oricum si fara alea eu stiu ca tot ingrasa tare. :cwy:

            Merci…acum am cam inlocuit-o cu ceaiuri :w00t:

              1. Ei… beau de toate :silly: de codite de cirese – cica e diuretic. Si mai am ceva …oricum nu mare lucru dar merge o cana,poate chiar doua pe zi . E bine sa-l bei cald chair daca vremea de afara nu te imbie la asa ceva,arde mai bine grasimile.

      1. AM votat! Desigur, cu blonda! Din ce scrisesi tu pe acilea, prefer pizza siciliana, servita direct direct din fieful mafiotilor! Hehehe :devil: :biggrin: :tongue:

  4. iar ma apuca poftele cu atata pizza :) si o bere buna ar merge, blonda ca nu-i asa alcoolizata
    pizza imi place quatrro stagioni si prosciutto e funghi :) nu imi place cea cu ton si cu ananas :D nu mi se par potrivite aceste ingrediente pentru pizza
    mi-am amintit de filmul Eat.Pray.Love cu ce pofta mananca Julia Roberts pizza in Italia :) vreau si eu

  5. mai daca ma intrebai de femei alegeam brunele!:D… acum la bere sunt indecis cred ca m-as combina cu amandoua. La pizza doar ma stii, acelasi eu, quadro stagioni imi plac lucrurile echilibrate iar acolo gasesc echilibrul perfect… mananc si usor sa zicem partea cu branza si greu sa zicem partea cu carnita! iar partile cu masline si ciuperci sunt pentru silueta si ca sa mananc “vegetarian” :)), sa nu zica nebunii ca am ceva cu ei!

    1. Si tu tot cu brunetele? :lol: Sunteti incredibili, toata blogosfera masculina prefera brunetele. :ermm: Berea e bautura ta favorita? Ce marca obisnuiesti sa bei?

    1. Mihaela , exista o multime de sortimente de bere. Unele se abat considerabil de la reteta traditionala, avand arome diferite,totusi sper ca iti plac cel putin baietii care beau bere :tongue: .
      Sunt convinsa ca n-ai incercat MaDonna,Desperados,poate nici Salitos. Desi ma indoiesc ca n-ai gustat macar o data Redd`s sau putina silva neagra. Sunt o adevarata desfatare pentru simturi :biggrin:

      1. Eu am incercat Salitos si e mai buna decat berea obisnuita, dar asta nu inseamna ca o pot consuma, mai mult de un sfert de pahar nu beau. Si ala extrem de rar…

          1. :lol: Da, stiu, doar ca organismul meu tinde sa respinga tot ce inseamna alcool, pana si cu sampania procedeaza astfel, mai mult de putin pe fundul unui pahar nu pot sa beau. Nu ii place lui si pace. Se simte rau. :sick:

            1. Sampanie nici stomacul meu nu prea indura…si in ultima vreme berea o beau nefiltrata ca are mai putin acid, am inceput sa resimt si eu efectul asta neplacut. De aceea am renuntat la berea blonda in favoarea celei brune, beau mai putina ca e mai tare :lol: .

      2. Silvia, intr-adevar nu am incercat berile mentionate de tine. Doar Redd’s, care intr-adevar era mai buna decat berea normala. Am sa testez si Salitos sau Desperados, parca le-am vazut in meniuri la terase. De MaDonna n-am auzit deloc pana acum.

        1. Au cam dat lovitura inventatorii astia.. Unor femei le place si Redd’s in timp ce barbatii o vor doar pe cea normala/de baza.

          1. Buna, Lusio. :cool: Tu ai baut Redd’s?
            Ia te uita cate chestii faine poti face cu berea:
            Berea poate fi folosita si cu alte scopuri, unele dintre ele chiar inedite. Iata cateva:

            1. Pune continutul unei sticle de bere, de preferat neagra, in apa in care faci baie – vei avea parte de o baie revigoranta si speciala.

            2. Spala-te pe cap cu bere – pe care ai incalzit-o in prealabil pana la fierbere, pentru a evapora alcoolul din ea. Pune putin sampon si vei avea un par sclipitor. Un amanunt – clateste-te bine, ca sa elimini mirosul specific.

            3. Poti pregati aluaturi delicioase folosind bere in loc de lapte sau apa in preparatul respectiv.

            4. Poti fragezi carnea pentru friptura in bere. Va da fripturii un gust deosebit.

            5. Este buna pentru curatat frunzele plantelor de apartament.

            6. Ai ramas fara fixativ? Poti folosi bere intr-un pulverizator. Mirosul dispare repede
            http://retete.eva.ro/cocktail/pentru-fete-despre-bere-articol-8941.html
            Pana la urma e si ea buna la ceva…

        1. Vezi, Mihaela, sa ma zica cineva ca nu conteaza chestiile astea si ca sunt irelevante! Ca atunci venim noi doua si il lamurim cum stau de fapt treburile… :lol:

          1. Tocmai mi-am pregatit o pizza home made, ca la noi acasa :wink: , bla congelat cu baza de pasta de tomate, boabe de porumb, cascaval ras, sunca presata cubulete, cascaval ras, masline si cubulete de branza :w00t: :cool: , sucul e la rece, berea la fel :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t:

            1. Yamiii, tocmai mi-a venit o idee, de ce nu faci si tu rubrica “Miercurea fara cuvinte” sa pui o poza sugestiva? Uite, asta cu pizza facuta de tine ar fi perfecta! :w00t:

      1. :-) Am vazut in poze si clipuri, dar mi-a povestit un coleg care lucreaza la sediul firmei din Londra ca e realitatea cruda. Englezoaicele nu numai ca beau de sting, dar le mai si apuca somnul prin santuri….

          1. Femei emancipate, nu ati vrut voi mereu sa fiti egale cu barbatii; eh, uite, rusaoicele, nemtoaicele, englezoaicele si scandinavele beau cot la cot cu barbatii! :devil: :cwy:

  6. Hehe ce bine ma pregatesti tu pentru ziua de maine plina de soare (cel putin asa s-a anuntat)..Eu prefer berea pils, restul beau foarte rar..Cat despre pizza..hmm..greu de decis,cred ca ramat azi totusi la Capriciosa :happy: ..Wow..chiar ca erau foarte dietetice primele tipuri de pizza :blink: ..

    1. Paul, ce avatar simpatic ai. Like it. :wub: E o pisicuta ganditoare, pozitia asta o mai adopt si eu uneori.
      Cum adica te pregatesc pentru ziua de maine, iesi cumva la o terasa?

      1. Sigur am sa ies..dar oricum ma pregatesc de revenirea – mult asteptata – a soarelui :heart: Multumesc, si pe mine ma reprezinta avatarul bine :happy:

  7. Apropo de bere, trebuie sa recunosc, ca eu nu simt diferenta intre mai multe tipuri de bere. Gustul unei beri fabricate de o firma celebra pentru mine are acelas gust ca si cel fabricat de o firma mai putin celebra. Bineinteles, intre berea blonda si bruna simt si eu diferenta :) Se vede ca nu sunt mare bautor de bere, nu ? :)

  8. cine a mancat azi pizza? sa vedem ce pofticiosi avem pe aici :) eu n-am mancat, acu doua sapt am mancat ultima data si a fost tare buna :) iar bere n-am baut de vreo luna sau mai bine, nu mai stiu

    1. Buna, Lilly. :smile: Noi avem voie doar sa admiram pizza in poze…de mancat nici nu se pune problema, tu nu vezi ca toata lumea e la dieta pe aici? :lol: :ermm: :pouty:
      Tu de unde mananci pizza? Ai un loc special in oras?

  9. Berea are alcool si daca citim toate efectele negative pe care le are alcolul asupra organismului, orice “beneficiu” mentionat in articol este negat de acesta.
    Alcoolul este categorizat ca fiind un depresant si iritabilitant, deci daca berea in sine reduce stresul, berea cu alcool il agraveaza pentru ca stimuleaza productia de insulina, care accelerează metabolizarea glucozei şi poate duce la scaderea zahărului din sânge.
    Daca hameii din bere sunt o sursa de vitamine, alcoolul din ea poate cauza malnutritie prin faptul ca altereaza digestia si afecteaza absorbirea multor nutrienti, printre care si Vitaminele B6, B1, D si Selenium.
    O fi berea buna pentru ficat, dar alcoolul din ea sigur nu e. Consumul de alcool a fost legat de şapte tipuri de cancer: cancer de gura, cancer faringian, cancerul esofagian, cancerul laringian, cancerul de sân, cancerul de colon şi cancer de ficat. Alcoolul limiteaza producţia de vasopresina din hipotalamus si secretia de acest hormon din glanda pituitara posterioara, ceea ce cauzeaza dezhidratare severa.

    1. :shocked: Merci de info, chiar nu stiam ca alcoolul este atat de nociv, banuiesc ca este vorba de acele cazuri in care il consumam in cantitati foarte mari. Daca ne limitam la un pahar pe zi nu cred ca produce ravagii prin organism.
      :dizzy: :ermm:

      1. Nice, la unele persoane nu produce. La altele dauneaza. Partea proasta e ca nimeni, nici cel mai inrait alcoolist nu incepe cu mai mult de un pahar pe zi. Unii ajung sa se obisnuiasca foarte repede.
        Exista organisme care au o anumita inclinatie spre dependenta………nu numai de alcool, de orice fel.
        Din pacate am studiat problema pentru ca am avut de-a face cu ea in familie.
        Si in jurul meu vad si azi oameni care cred ca nu au o problema cu alcoolul dar anturajul spune altceva
        Asadar, sunt impotriva alcoolului de orice fel – sigur, sunt subiectiva…….Nici tigarile nu sunt bune dar ele nu modifica comportamentul persoanei.

        Ce prefer? Pizza, o ador, cea de la pizza hut

        1. Ai mare dreptate, Hapi, si eu sunt impotriva alcoolului, mai ales ca organismul meu nu-l tolereaza absolut deloc.
          Hm, n-am mai mancat demult o pizza de la ei…o sa incerc una cat de curand. :cheerful:

  10. Deasemenea faza cu osteoporoza si toate celelalte, ar fi valabile daca se consuma bere dezalcolizata.Studiile arata ca (,) consumul de alcool limiteaza si altereaza absorbitea nutrientilor in corp si ca atare osteoporoza este una din consecintele pe care bautorii de alcool ajung sa le aiba mai tarziu in viata.

  11. Exista bautori sociali care beau un paharel doua la diverse ocazii sau cand ies la cina la restaurant din cand in cand. Practica asta nu o vad sa fie nociva, dar cand cineva bea deja in fiecare zi (chiar daca este doar un pahar) se poate spune ca persoana respectiva are probleme cu alcoolul. Chiar si doctorul spune asta.

    1. Nefe-…..tatal meu a fost “bautor social” vreo 20 de ani………..Ei, uite ca definitia asta nu l-a ajutat sa tina carma.
      Nu putea bea in fiecare zi nici daca ar fi vrut, ii testau la serviciu in fiecare saptamana pe vremea aia……..

      1. Depinde. La restaurante italiene da, e buna. In rest, la imbisurile astea gen “take out” si “delievery” se numeste pizza dar nu e ca pizza autentica. Ce ma seaca pe mine aici este cand ii vad pe astia adaugand 7 mii de topping-uri peste pizza de se prabuseste felia cand o ridici din farfurie. :)))))
        Asa e la Canada, omul mananca mult de parca il paste imediat sfarsitul lumii. Mie imi place pizza cu unul sau maxim doua topping pe ea si sa fie putin crocanta felia.

  12. Eu una fac o pizza de post absolut geniala. Secretul e ca folosesc ulei de masline si un condiment minune: oregano (si nu folosesc inlocuitori de branza precum tofu). Poate in curand am sa postez reteta :ninja: .

        1. Miruna, am incercat sa iti las un comment pe blog, dar nu am reusit. Daca poti face astfel incat la “adaugati profilul” sa apara si “Nume/Adresa URL” ar fi ideal.

  13. Sunt o mare fana a pizzei, as manca-o aproape oricand :blush: . Stiu ca nu e chiar sanatoasa si nu face extraordinar de bine dietei, dar nu prea ma pot abtine. Si ca sa mearga mai bine, as bea o bere Redd’s sau o Cola buna si rece :biggrin: .

Dă-i un răspuns lui Miruna Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *