Summer day

21 aprilie 2012. O zi ca oricare alta, dar totusi diferita. Unica, de neuitat. Mai e putin din ea si nu pot s-o las sa treaca fara sa consemnez pe blog evenimentul. Pentru ca…a fost ziua cand a venit vara.

Soare, senin, norisori pufosi de tip cumulus si multe grade in termometru. M-am trezit dis-de-dimineata, m-am echipat corespunzator si aventura putea incepe. Pentru prima data in 2012 am purtat doar o pereche de sandale, un tricou cu maneca scurta si o pereche de pantaloni subtiri.

Dar si asa mi-a fost cald. L-am strecurat intr-un saculet si pe micutul Canon PS 3200 IS si am pornit spre un loc magic despre care o sa va povestesc in articolele viitoare.

Voi ati trecut la tinuta de vara?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

104 comentarii la “Summer day”

  1. In Iasi a fost soare, dar destul de frigut. Iar acum seara a si plouat. Asa ca nu, n-am trecut la tinute de vara. Chiar si pantofii de primavara par nepotriviti acum, ca e umed afara…asa ca pe hol pastrez atat pantofi, cat si botine si cizme. De-abia astept sa se mai incalzeasca si aici. Din cate am vazut la meteo, saptamana viitoare vor fi temperaturi mai mari.

    1. Mihaela, ce noroc pe tine, si eu as fi vrut sa ma bucur de primavara mai mult timp, dar nu stiu cum se face ca in Bucuresti ea tine foarte putin de obicei. Cam o luna jumatate, asa. Apoi, se instaleaza comod vara…si ne obliga sa trecem la haine foarte lejere si subtiri. Anul asta nu mi-am mai cumparat pantofi ci direct sandale. :))
      Eu ador tinutele de primavara si toamna, extremele nu imi plac. :biggrin:
      Chiar si o primavara ploioasa mi-ar fi placut mai mult decat o vara timpurie. :wassat:

    1. Rox, nu stiu de ce, dar am vaga banuiala ca a fost schimbatoare pana ieri. Ma tem ca de azi inainte s-a instalat vara. Am fost la o mica plimbare prin parc si am observat cu toti tinerii erau lejer imbracati, purtand in special tricouri cu maneca scurta. Vantul nu l-am simtit, eram prea concentrata la peisaj. :biggrin: :ninja:
      Probabil de luni vei trece si tu…se anunta 25 de grade. Iar miercuri 27. :wassat:

      1. Oho! Inseamna ca intr-adevar vine vara. Eu am fost ieri cu Eva in parc si batea destul de rau vantul. Oricum, acolo e mai mult curent. Dar ne-am si plimbat un pic si era recisor, nu rau, dar se simtea.

  2. Vivaldi… el m-a ajutat sa patrund cat de cat pe tarmul acestui soi de muzica… dealtfel… cred ca… cea mai frumoasa muzica…
    soare si frumos aici… zi minunata de primavara… cu 21 de grade C… cu plimbare si cu de toate ca in weekend…
    abia astept sa vad minunatiile surprinse de Canon…

    1. Ovi, te referi la muzica clasica? Da, incontestabil e cea mai frumoasa. Inegalabila. Ma rog, nu degeaba se numeste clasica. Iar Vivaldi s-a intrecut pe sine cand a compuns Vara si mai ales Primavara(de departe cea mai buna opera a sa, in opinia mea).
      Eh, la tine a venit primavara de pe vremea cand la noi inca ningea si era un ger naprasnic. Si la capitolul vreme sunteti inaintea noastra. :))
      Sper ca o sa-ti placa. Nu de alta dar lucruri asemanatoare postezi si tu pe blog. :biggrin:

      1. da… la clasica ma refer… eram copil… fratele meu studia vioara… si nu stiu cum… parca a sarit direct la vivladi… parca vad partitura… copiata de mana, dupa cea a profesorului…
        deci vara… asa ziceam??? e trecut de miez de noapte… si ploua… dar ce conteaza??? a fsot o zi minunata…
        somn usor…
        (deci… la vreme… uneori, suntem dupa voi… am inteles ca al voi a plouat de cu seara… )

        1. Eh, se numesc ploi de vara. Sunt scurte si racoroase, le ador. Da, a plouat si la noi…vineri, dar mai degraba pot spune ca a burnitat. Cel putin cat am iesit eu pe afara…nici umbrela nu am deschis-o.
          O zi frumoasa si tie, Ovi. :cheerful: Sau o noapte linistita. :biggrin: :dizzy:

  3. Niiiiice, în ce țară trăiești? Te-ai mutat între timp, e clar :D
    Pe mine m-au amenințat niște nori toată ziua, deși a plouat doar puțin… Serios, acum, ai furat tot soarele? :tongue:

    1. :)) Mda, se pare ca doar la mine a venit vara. :lol: :biggrin: :cwy:
      Din pacate nu m-am mutat. :ermm: Desi tare mi-as fi dorit. :whistle:
      Dar mai trimiteti-ne si noua niste norisori din aia amenintatori, nu-i mai pastrati doar pentru voi. :lol: :dizzy:
      Deci nici vorba de sandale si tricouri cu maneca scurta… :cheerful:

      1. a, păi trimit! Sunt darnică! :D sandale și mânecă scurtă? Azi am fost în cizme (din alea de primăvară, subțirele, adevărat) și cu pardesiul pe mine, mânecă lungă pe sub și eșarfă la gât!
        Deci cedez! Via email? :biggrin:

        1. Uite, vezi, asa cum ai descris tu, arata si tinuta mea preferata. Daca s-ar putea sa ma imbrac numai asa ar fi ideal. Cu pardisiu, bluzita cu maneca lunga, botine…pfai, ce bine suna. Perfect.
          Merci, trimite-mi vreo 10 norisori de ploaie la pachet, ambalati bine sa nu se rataceasca pe drum. :biggrin: :lol: :tongue:

  4. Inca este frig pe la noi, asa ca probabil va mai trece ceva timp pana la pantaloni scurti si tricouri cu maneca scurta. Dar ziceai ca ai luat la tine aparatul foto, nu ne incanti privirea cu cateva fotografii facute in acel loc magic unde zici ca ai fost ?

    1. Oho, inseamna ca va bucurati de beneficiile primaverii. Frumos. :biggrin:
      Eh, la pantaloni scurti nu am trecut nici eu…nici macar prin casa nu-i port. :dizzy:
      Ba da, in seara asta sper sa apara un nou articol in sensul asta. :cool:

    1. Cum? Pe la noua sau pe la doua? :dizzy: Ce cautai noaptea prin…rau? :biggrin: :ermm: Sambata parca era zi de club/discoteca :unsure:
      Da…cred ca se poate spune ca la voi a venit vara… :w00t:

          1. Nu știu cât de palpitant a fost, dar a fost amuzant :D :D Toata ziua am avut de lucru asa ca am zis sa inchei in glorie:))) Stii bine ca eu incerc sa ma bucur de orice moment de viata pe care il traiesc oricum ar fi el!

            1. Eu dupa o zi istovitoare de munca nu mai am strop de energie. :biggrin: :cwy: :sick: De glorie nici nu se pune problema…
              Da, tu ai luat o decizie buna, insa de momentele nefaste(caci mai sunt si din astea, din pacate) nu vad cum ai putea sa te bucuri. :dizzy:

    1. Doar 7 grade la Londra? Stiam eu de ce ador orasul asta… :biggrin: :wub: :silly: Dar banuiesc ca tu te-ai cam saturat de atata frig, ceata si ploaie…
      Iti trimit o raza de soare caldut cu mult drag. :heart:

  5. N-am inteles, ori e senin, ori sunt nori cumulus…

    Daca “tricou cu mâneca scurta” inseamna “tinuta de vara”, asta inseamna ca la mine vara a venit inca din februarie….

      1. Eu nu cred ca voi ati iesit in februarie in tricou cu maneca scurta afara. :tongue: Daca totusi ati facut-o, exista o explicatie. Sunteti :alien:

            1. Tare replica lui Vacitim, subscriu la ea :-)

              Eu nu suport ca ceva sa-mi acopere cotul, nu stiu de ce. Sigur, daca plec undeva pentru mai mult timp, imi mai pun ceva pe mine, dar daca doar ma invârt pe lânga casa….

              1. Dragos, din studiile mele de caz am remarcat urmatoarea situatie: cei mai multi dintre barbati mor de cald, iar cele mai multe dintre femei mor de frig. Asta asa in general. :lol: Indiferent de anotimp. :biggrin: :tongue: Ai vreo explicatie?

                1. :-) Tare replica lui vacitim

                  Studiile tale de caz cred ca au o baza statistica incorect formata, presupun ca ai incurcat putin algoritmul :-) Exista totusi o explicatie. Barbatii sunt yang, femeile sunt yin. Pentru o armonie perfecta, cu cât lui yin ii e mai frig, cu atât lui yang trebuie sa-i fie mai cald :-)

    1. Dragos, norii cumulus prevestesc timp frumos. Dimineata cand am plecat era senin, mai spre pranz au aparut si acesti norisori inofensivi care au brodat cerul in mod spectaculos.
      Cum sa stai cu tricou in februarie? Poate in casa unde ardea soba…si era groaznic de cald, dar afara? Ca zapada era cat casa, ca sa nu mai zic de ger. :sick: :wassat:

  6. neatza!
    eu am purtat cizme sapt trecuta, inca e f rece, azi o sa avem 17 grade, si caldura in casa merge din septembrie :((( vreau si eu vara!
    o duminica frumoasa!

    1. Si eu vreau primavara voastra. :lol: :cheerful: Stii cat am deschis noi caldura in casa? Doar cateva zile din februarie, in rest nu ne-am apropiat de calorifere. Mai degraba, daca ne era frig, puneam o haina in plus pe noi. :biggrin: :dizzy: Dar si asa a venit o factura imensa la intretinere.
      Eu mi-am cumparat sandale, tricouri si geanta de vara. M-am pregatit cum se cuvine sa intampin noul anotimp. :biggrin:
      Zi cu veselie si bucurii si tie, Lilly. :cheerful:

      1. poate la voi n-a fost asa de frig, oricum eu sunt friguroasa, am platit facturi cat au fost dar nu pot suferi de frig :D si nici acum nu am inchis caldura, dc nu sunt 22 grade in casa nu-mi place :D
        esti f pregatita de vara :)
        la vara m-oi pregati si eu :)

        1. A fost frig, mai ales in februarie, dar stiind ca nu ne permitem sa platim o factura mult prea generoasa la intretinere, am tremurat, ne-am imbracat mai gros si am rezistat eroic. Acum am sarit direct in sandale si rochite vaporoase. :biggrin:
          Am o banuiala…vara va veni si la voi mai repede decat preconizati. :tongue:

    1. Pai…nu zic de apartamente/case, adica de interior, ci de afara. Ieri am plecat doar in tricou si sandale si am murit de cald. In casa e mai racoare, dar uite, azi noapte am dormit cu geamul deschis. Divin! :biggrin: :wub: :lol:
      Tu nu ai renuntat la haina?

    1. Da, racoare e si la noi dimineata si seara, dar in rest mori de cald. :biggrin:
      Mai mult poze si mai putin descrieri, ca deh, imaginile vorbesc de la sine… :tongue: O sa vina si articolele…in curand. :cheerful: :silly:

  7. La mine a venit primavara. M-am plimbat cu bicicleta, dar am fost imbracata destul de gros. In parte pt ca se inserase si nu mai era asa cald, in parte pentru ca adia un vanticel fitos. :) Dar, dupa temperaturi, va veni vara, cred. :)

    1. Eh, tu ai iesit la plimbare mai pe seara. Si cu bicicleta. :cool: Frumos. :wink:
      Vanticelul asta fitos…toata lumea il aminteste, eu nu l-am simtit, pur si simplu cred ca eram prea concentrata la peisaj. :biggrin:

  8. Eu n-am trecut inca si nici nu-mi doresc sa trec prea curand (desi uitandu-ma pe prognoza se pare ca n-am de ales). Nu sunt o mare fana a hainelor de vara sau a sandalelor. Mai ales ca stau 9 ore pe zi intr-o cladire de birouri unde e destul de racoare vara, nu stiu cum sa ma adaptez si la vremea de afara si la cea din interior. Ca sa nu mai vorbesc ca nu suport zapuseala de vara. Dar cum ai spus si tu, in Bucuresti primavara dureaza destul de putin asa ca n-am ce sa fac decat sa ma obisnuiesc cu temperaturile ridicate venite prea devreme.

    1. Da, Mihaela, m-am uitat mai devreme pe prognoza pentru urmatoarele 15 zile si se anuta…mare caldura mare. :dizzy: :sick: Vrem nu vrem trebuie sa ne imbracam corespunzator. Eu mi-am pregatit deja toate hainele de vara. Nu am de ales, nu mai suport pantofii, ciorapii si pardesiul. Am fost si la shopping pentru a-mi completa garderoba. :tongue: Nici eu nu suport zapuseala, mirosurile, transpiratia din mijloacele de transport…

    1. Lusio, mie mi se pare un campionat extraordinar de disputat, daca a ajuns Concordia s-o invinga pe CFR pe terenul acesteia…ce mai poti spune? Soc si groaza! :biggrin: :alien: :ninja:

      1. @ Nice, unde iti e exuberanta de saptamâna trecuta? gata, iar nu te mai intereseaza fotbalul? :-)

        @ Lusio, lasa ca a transformat Alexe varza in strigoi, care ne ascundem dupa blocuri sa va facem pe voi la campionate :-)

          1. @ Lusio, sa inteleg ca ti-a placut mai mult blatul vostru de la Galati….ca la meciul cu Vaslui, oricât a behait oierul ca-l vrea pe Wesley (inaintea oricarui meci direct oierul isi aminteste ca vrea pe cineva de la echipa adversa pe post de berbec), Welsey n-a pus botu’, ca altii!, si a marcat. In plus, pe banca adversarilor nu era Dolarel Munteanu. Colac peste pupaza, n-a arbitrat nici Tudor!

            @ Nice, asta e diferenta. D-aia Ceahlaul se bate ca sa evite retrogradarea, ca are aparare slaba, si d-aia Dinamo e lider, ca are atac bun!

            1. Dragos, trebuie sa recunosti ca mereu a fost ceva suspect in atitudinea nemtenilor din meciurile cu voi. Prea multa relaxare…in aparare. :ermm: :wassat: Cu Steaua nu stiau cum sa se baricadeze mai bine. :dizzy:

              1. @ Nice, au fost sezoane in care ne-au incurcat rau de tot; la urma urmei e o nou-promovata, ce vrei? E pe undeva prin balariile subsolului, se lupta sa ramâna in prima liga. Altfel ar fi daca o echipa, campioana en-titre, ar crea bulevarde largi in aparare, iar portarul ar descoperi la momentul oportun coltul scurt, ca in meciul Otelul – Steaua!

                1. Dragos, cum sa nu fie normal ca o echipa campiona sa atace? Dar ce vroiai, sa se baricadeze in aparare? :ermm: :unsure: Ei urmareau victoria! :biggrin: :ninja:

                2. Lasând la o parte ca nu mai aveau de ce sa atace, ca era 1-0 (si, daca ar fi urmarit victoria, s-ar fi baricadat in aparare), nu e normal sa caste hauri in aparare, pe unde sa patrunda inclusiv iezi betegi precum Tanase. Ca sa nu mai spun de cadoul oferit de portar, care a plecat din coltul scurt exact in momentul in care trebuia sa primeasca al doilea gol. Iar ovina aia de Costea a fost lasat liber in careu, când se stie ca, in asemenea cazuri, iti talonezi adversarul si incerci sa-l scoti in tusa. Ori aparatorul a ‘cazut’ de lânga Costea si a incercat si un fault izbavitor pentru turma (ca ar fi urmat ‘rosu’ si penalty)

                  Meciul Dinamo – Ceahlaul s-a terminat 3-2 si singurele goluri dubioase au fost cele primite de Dinamo. Mare, mare diferenta!

                3. Nice, tu stii ce posesie a avut Otelul sezonul trecut, când a câstigat campionatul? Sub 40%! Si tu vii si-mi zici ca Otelul ataca, pentru ca asa e demn. Nu. Pentru Dolarel e demn sa stea in genunchi in fata oierului si a valizelor lui. E demn sa atace ca sa poata lasa bulevarde in aparare atunci când trebuie. E demn sa fie valizat, ca deh!, banii n-au miros de oaie…

                4. @ Nice, pai Dolarel n-ar fi la prima ‘nazbâtie’. Statistica o demonstreaza. E antrenorul care a adus mai multe puncte Stelei din postura de antrenor al echipelor adverse decât din postura de antrenor al Stelei. D-aia l-a dat oierul ‘afara’ de la Steaua, ca era mai util turmei pe banca altora. Sezonul trecut, când Steaua a câstigat in Ghencea cu 1-0, echipa Hoțelul a fost ajutata prin toti porii de arbitraj, dar Dolarel nu si nu, tot in genunchi i-a placut sa stea, desi se batea la campionat.

                5. @ Nice, mai tii minte când ne contraziceam pe tema “Bunica”, la meciul Gloria Buzau – Steaua 1-1, când tu ziceai ca meciul a fost pe bune si eu ziceam ca a fost un aranjament nereusit al turmistului, ca Bunica a fost mai mult injurat decât felicitat pentru golul egalizator? Ia fii atenta aici: “Apoi, Gigi a prefaţat întîlnirea Chiajna – Steaua, din etapa a 30-a: “Filip a jucat bine cu CFR, dar eu nu-l las să joace împotriva mea. N-o să mai fiu eu prostul de la meciul cu Buzău, cînd m-au bătut jucătorii mei şi am ratat titlul”. Oierul o behaie, cu propriul botic. Peste câteva sezoane ai sa-l auzi spunând in gura mare cât l-a costat statul in genunchi al lui Dolarel.

                6. Dragos, care a fost interesul in opinia ta ca “Hotelul” sa castige campionatul. De ce tocmai “Hotelul”? :lol: :tongue: :silly:

                7. Dragos, am si eu o curiozitate, de ce de fiecare data cand Steaua castiga un meci este pentru ca a fost blat si nu pentru ca a fost mai puternica decat adversarul? :dizzy: Si in EL stau adversarii in genunchi in fata oierului? :biggrin: :unsure: :devil:

                8. Nice, eu n-am spus de alte meciuri ale Stelei, m-am referit strict la Hotelul – Steaua 1-2, si la Dolarel Munteanu in special. In afara de confruntarile directe cu echipele antrenate de Dolarel, pe care Steaua le bate cu precizie de metronom fie acasa, fie in deplasare, au mai fost meciuri dubioase pe vremea Urziceniului, Farului si Gloriei Buzau. Si se mai profileaza unul la orizont, cel cu Chiajna. Cam atât. In orice caz, fata de halul in care ‘lucreaza’ balcanicii din vârfu’ Gruii…

                  Nu stiu care au fost jocurile in campionatul trecut si cum de o echipa si mediocra, si fara bani, a reusit sa câstige in ultimele 5 etape cel putin 10 puncte exclusiv pe mâna arbitrilor. Asta numai in ultimele etape, nu vorbesc si de restul campionatului (ca s-a mai intâmplat, ca de exemplu in Prelungirea Ghencea, ca Hotelul sa fie ajutata de arbitri si sa piarda, ca genunchii lui Dolarel suporta). Probabil are legatura cu casele de pariuri. Daca se poarta asemenea ‘surprize’ prin Anglia, Spania sau Italia, de ce n-ar merge exact la noi?

  9. nu inca, sunt destul de friguroasa si cum saptamanile astea am picat numai schimbul 2 la serviciu daca ma intorc seara la 22 e destul de racoare.
    :D
    abia asteptam pozele cu locul magic.

  10. Imi place poza , sandalutele, bratarile dar mai ales lacul de unghii!
    Eu nu am trecut la tinuta de vara pentru ca sunt lacluj iar vremea e destul de noroasa cu ploita si vant, 11 grade

  11. La oscilatiile vremii din ultimul timp, nu prea mai stii cum sa te imbraci. Si totusi, in ultimele cateva zile, a fost ceva mai frumos, ceea ce m-a facut sa adopt o tinuta mai lejera. Sper ca asa sa ramana vremea.

  12. Azi a fost o zi superba in Iasi, soare, cald, desi cam frigut dimineata, dar oricum a fost frumos…
    Nu am trecut chiar la tinuta de vara, port blugi+un tricou+ un hanorac/jacheta (sunt destul de friguroasa :biggrin: )

  13. Inca nuuuu :sad: in saptamana cu Pastele, am fost acasa in Constanta si a fost o vreme o-ri-bi-la! Ploaie, nori, cizme, palton, pulovere…mai mult mijloc de toamna decat de primavara. In mod ironic, de cand m-am intors in Bucuresti, parca e mai cald si mai frumos pe litoral…

  14. Da, am trecut la tinuta de vara… Ma bucur ca vara a venit (in sfarsit) si ca nu mai da semne de plecare… Pacat insa ca mai e pana vine si vacanta… :pinch:

  15. Eu trec la incaltamintea de vara cu mult timp inainte sa trec la imbracamintea de vara. Toamna e exact invers, renunt la sandale ultimele.
    M-am obisnuit sa port papuci chiar si cand e destul de racoare afara, m-am obisnuit asa, si trebuie sa fie foarte frig ca sa-mi inghete picioarele.
    Daca temperatura trece de 10 grade, eu ma incalt in papuci :)) Daca e soare afara, rezist si la 5 grade.. in palton, dar cu flipflops in picioare :))
    In schimb, ca sa merg doar cu bluza cu maneca scurta pe strada, trebuie sa fie temperatura trecuta bine de 20 de grade :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *