Admiram spectacolul strazii?

Desi initial nu mi-l puteam imagina acolo, am ajuns sa-l inteleg pe Dragos si, intr-un fel chiar il invidiez pentru traiul actual, perfect linistit si sanatos, desfasurat in cadrul idilic al unui satuc de munte, reusind, asa cum bine remarca Silvia intr-un comentariu pe articolul precedent, sa se integreze pana la identificare cu natura patriei.

Nu stiu daca sunteti in asentimentul meu, dar de cand a venit primavara, parca nu mai am stare, tot ce-mi doresc e sa ma plimb pe aleile umbroase ale parcurilor, sa fotografiez casutele traditionale romanesti din Muzeul Satului sau speciile exotice de arbori din Gradina Botanica, sa merg la shopping, orice, dar numai sa ies din casa! Am un chef nebun sa simt stropii calduti de ploaie sau sa vad lumea de sub umbrela (atunci cand imi aduc aminte s-o iau cu mine) sa admir constructiile si monumentele deosebite ale orasului, dar poate cel mai mult imi place sa ma relaxez pe o terasa cocheta si discreta in compania unui frappe delicios de alune de padure.

Insa nu toti gandesc ca mine. De exemplu, parizienii prefera cafenelele de pe marginea drumului, unde servesc de regula ceva usor, probabil nelipsitul croissant, o bautura care poate fi apa, suc sau cafea, timp in care privesc cu nesat lumea care trece. Am inteles ca e marea lor placere, o adevarata moda in capitala Frantei. Cu scaunele indreptate spre trecatori, par a asista la un teatru, iar spectacolul strazii este piesa pusa in scena de un regizor desavarsit. Exact ca in aceasta fotografie:

Nu agreez ideea. Chiar deloc. Nu-mi plac terasele stradale, unde totul se desfasoara la vedere, privirile curioase ale trecatorilor fiind atintite asupra gesturilor tale, preparatelor culinare din farfurie sau bauturii din pahar, iar tu, la randul tau, ii masori din cap pana-n picioare pe plimbareti.

 

Prefer terasele ceva mai discrete, unde poti manca linistit, ferit de privirile curiosilor, unde poti avea o conversatie placuta si interesanta cu prietenii, fara ca nimeni sa nu te streseze sau incomodeze (bine, cu exceptia chelnerului sau a unui paparazzo improvizat :devil: ):

 

Dar ideala mi se pare o astfel de terasa…la inaltime. Am avut si noi una in cartier, dar a fost desfiintata:

 

Voi pe care le preferati, pe cele intime si discrete, localizate departe de ochiul trecatorului sau pe cele ostentative de pe marginea drumului? Care este activitatea preferata primavara si vara in aer liber: plimbatul prin parcuri sau iesitul la terasa? 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

101 comentarii la “Admiram spectacolul strazii?”

  1. Păi, în mod normal, în afara de idilia mea versiune de luptă împotriva căldurii mari de vare: ascuns in pivnita cu o carte si o sticla de vin :P, prefer zonele care au adaposturi naturale care iti ofera umbra. Adica, fie ca sunt parcuri sau zone de orase, e bine sa stiu ca ma pot racori undeva la nevoie :)))) Da, e frumos, sa te relaxezi la o plimbare hai-hui, adica fara o tinta si la un moment dat sa poposesti la o terasa si sa bei/mananci etc.
    Cred ca depinde mult de tipul de terasa. Daca e una pusa intr-o zona pietonala, unde circula multi oameni si unde nu esti printre putinii care sunt afara, e ok. Altfel, nu. Prefer, de obicei, o zona mai retrasa, mai intima. Insa e la fel de adevarat ca e placut vara sa stai la o terasa. Totul tine de cum arata respectiva terasa:)

    Acum imi adusei aminte :D Ar trebui sa raspund la intrebarea ta cu terasele pentru ca eu in parcuri ma plimb inclusiv iarna :))

    1. Da, Marin, ai mare dreptate, ideal e sa te plimbi prin parc sau prin oras si apoi sa poposesti la o terasa pentru o cafea sau o salata de fructe. :wub:
      Ascuns in pivnita vara? Ai asa ceva? Vreau si eu! Te cam invidiez…
      Si iarna e frumos in parc, dar parca cel mai bine e la pationoar. Sau pe partia de schi. :biggrin:
      Categoric, este esential ca terasa se arate in asa fel incat sa te imbie sa-i treci pragul. La felul cum te simti acolo contribuie din plin si meniul, preturile si tratamentul aplicat de chelneri. In functie de cum ma trateaza acestia, eu hotarasc daca mai revin sau nu intr-un loc.
      Marin, tu ai o terasa preferata, una la care iti face mare placere sa te relaxezi, sa manaci, sa bei, sa stai la un pahar de vorba ore intregi cu prietenii? :unsure:

      1. Vrei sa te ascunzi in aceeasi pivnita cu mine? :P :D :D :D Hmm…n-am o pivnita, dar gasim noi o solutie :)))

        Da, dar nu am facut nici patinaj, nici schi pana acum si chiar daca imi plac, gleznele nu ma ajuta si la 28 de ani jumate nu se mai refac ca la 18 :D

        Nu, nu am o terasa neaparat favorita. Oriunde, daca sunt impreuna cu o companie placuta:)

        Si prin Bucuresti, m-am intalnite aiurea, fara o tinta anume. Localul care mi-a placut insa a fost Pizza Hut de langa universitate-parca asa ii zice; nu am mai fost acolo de vreo doi ani :)

        1. Da, vreau sa ma ascund de arsita verii oriunde e racoare. :wub: Nu suport zilele si noptile toride cu temperaturi ce depasesc 30 de grade, cand nici macar nu pot sa respir. :sick: Si tocmai s-a anuntat o astfel de perioada… :angry:
          Da, stiu acel restaurant, am luat si eu masa acolo de cateva ori, am avut si dentistul prin zona…eu preferam insa Springul de la Universitate. :biggrin: :dizzy:
          Da, stiu ce vrei sa spui, te uiti in ochii iubitei, te pierzi in albastrul lor adanc si faci abstractie de tot ce e in jur. :devil:

          1. Neata :D Prin urmare, trebuie sa gasim o pivnita racoroasa pentru noptile toride :))) Nu am auzit raportarile meteo, dar abia am ajuns acasa de la biblioteca si vad ce caldura s-a pus. noroc ca azi nu mai ies din casa. de fapt, pana luni, cred ca nu sunt obligat sa o fac:P :D :D :D: treaba, tenis, fotbal :))))

            Cred ca in Springul ala n-am intrat, însă mai e timp.

            Niciodată nu m-am pierdut în ochii unei femei; eventual zâmbetul m-a adus, vorba lui Voiculescu din Lostrita sa ma simt pline de ea… Am trait insa experienta inversa: o femeie sa nu se poate uita in ochii mei (nu pentru ca imi facuse ceva, ci pentru ca era prea atrasa…eu insa nu am cunoscut sentimentul asta. nu prea mi-l pot explica)

            1. Neata, Marin, ce matinal esti. :lol: Da, da, musai. :tongue: :biggrin:
              Cum, abia ai venit acasa de la biblioteca? Acum la ora asta? Pai cand ai avut timp sa si pleci si sa si te intorci? Pai s-a anuntat canicula, dar nu credeam ca se va instala cu noaptea-n cap. :silly:
              Poate era mai sfioasa…tu ai intimidat-o cu inteligenta, farmecul si umorul tau desavarsit. Si cu albastrul infinit al privirii. :happy:

              1. M-am trezit pe la 8 de dimineata, am terminat de citit o carte; mai aveam 40 de pagini din ea si m-am dus la 9 la biblioteca din Mioveni. Aveam neaparata nevoie de cateva carti pe durate weekendului si pt ca sunt alegeri, biblioteca e inchisa pana marti. Nu sunt 35 de grade acum, dar sunt 20si ceva. deja.

                Bun, atunci, ma apuc sa caut pivnite :P

                Probabil cu albastrul privirii, desi ochii mei au si nuante de verde in functie de lumina :) Inteligenta si farmec nu stiu daca am…umor oi avea; numai că nu toti il apreciaza :D si cred ca e mai degraba un soi de autoironie:D

                1. Pai cum asa ca aici pe blog ai demonstrat de fiecare data ca ai umor desavarsit, si numai autoironie nu era… :cool: :cheerful: :happy:
                  Si oricum de ce altceva ar fi putut fi atrasa fata respectiva…normal ca le ai! :smile: :biggrin:
                  Si ce carti ai ales? :ermm:

                2. Draga Nice, eu știu că tu mereu mi-ai spus ca-s plin de umor :D Dar sunt sigur ca nu toate lumea e de acord cu tine :P :))) Cine stie cati nu ma socotesc enervant? :))))
                  Normal ca de nimic altceva…la cum arat :)))))

                  Mi-am luat 3 carti de istorie, imi trebuiesc la o lucrare: Istoria Imperiului Otoman de Robert Mantran, Slavii in istoria si civilizatia europeana de Francis Dvornik si Istoria sincera a poporului roman de Constantiniu. Insa pentru lectura de placere am doua romane care impletesc istoria cu misterul si aventura: Lisa Bergren-Cei alesi și Daniel Easterman-Aș saptelea sanctuar.

                3. Spor la citit, Marin, eu cred ca voi opta pentru fotbal in weekendul asta…atat cat voi sta acasa. :cwy: :pouty: :sad: Mi-am ales si o favorita la castigarea Euro 2012. Ghici care! :devil: :lol:

                4. Multumesc. Si eu la fel…fotbal si ultimele meciuri de la roland garros. plus formula 1 :P si evident ca voi vedea si meciurile de la euro :D

                  Hmmm….tii cu Spania? :D

                  Eu nu prea am o favorita…cred totusi ca inclin spre Germania si intr-o oarecare masura cu Anglia. Pe vremuri cand eram mai mic cu englezii tineam :D

                5. Ai ghicit…oarecum, Marin. Da, tin si cu Spania, dar si cu Germania. Si cel mai mult cu Portugalia. :wub: :cheerful: :ermm:
                  Cam astea sunt favoritele mele la ora actuala. Anglia si Olanda ma lasa rece. :face:
                  O sa ratez finala masculina de la RG. Dar banuiesc invingatorul. :happy:

                6. Eu nu poci cu Portugalia. In conditii normale, mi-s dragi, dar me enerveaza cocota aia masculina de Cristina Ronaldina :)))) Si la fel ma streseaza si jocul barcelonisto-handbalist al Spaniei :)))) Plus ca ei au castigat, e randul altora :))))

                  Da, dupa joc, Nadal e mare favorit, insa niciodata nu poti sti cu Djokovici si Federer :))) Eu personal mi-ar placea sa vad o finala Ferrer-Federer in care sa castige elvetianul. Dar cred ca sunt numai vise…

                7. Marin, help, ce post tv transmite meciurile de la Euro? Da, sa mai castige si altii, ne-am saturat de spanioli. :biggrin: Totusi imi sunt simpatici, si tu stii de ce. :cheerful:
                  Din pacate visul tau s-a spulberat…va fi o finala clasica(de pe acum). :face: :pouty:

                8. Cu mare placere, Nice. Stii ca poti apela la mine mereu pentru astfel de solutii.

                  Da, meciul este transmis in timp real :)
                  Noapte frumoasa!

                9. Draga Nice, nu aveam niciun dubiu. Ma uit de prea mult timp la tenis. Cel putin la masculin, nu gresesc castigatorii, de obicei, doar numarul de seturi jucate eventual :)

                  Nice, primele 2 meciuri din grupe se joaca la 19:00 si la 21:45; ultimul meci din grupa in acelasi timp la 21:45. Meciurile de la 19:00 sunt pe tvr 1, cele de la 21:45 pe dolce sport tv. meciurile din grupe a treia serie sunt in acelasi timp, unul pe tvr, unul pe dolcesport.

                  Cred ca meciurile de pe dolce se pot vedea aici. dar nu sunt sigur. vedem mai tarziu: http://euro2012.tvrinfo.ro/

                10. Da, se pot vedea! Merci mult, m-ai salvat caci nu prind Dolce. :smile: :happy: Din pacate am pierdut festivitatea de deschidere si primul meci. Ma uitam la Rusia, dar nu stiu daca meciul e in timp real?!

  2. Mie imi plac ambele. Depinde de locatie si de moment. In anotimpul cald imi plac si plimbarile prin parc, dar si iesirile la terasa, cu prietenii. Dar si gratarele sau orice alte activitati in aer liber. :)

    1. Si ce terase alegeti de obicei, Mihaela, cele mai retrase sau cele stradale? Gasesti relaxant, incitant spectacolul strazii sau dimpotriva obositor si stresant?
      Iti place gratarul? Mie doar cel facut pe focul de la aragaz. :biggrin: :alien: Cred ca sunt singurul roman care nu are pasiunea asta cu carnea si micii la gratar, la iarba verde. :silly:

      1. Nu-mi place neaparat gratarul, mancarea aia, micii…imi place iesirea la iarba verde, statul pe patura, vorbitul cu prietenii intr-un mediu mai permisibil (nu pe o banca in parc sau la masa), stand culcati pe patura, poate si jocurile in aer liber. Astea imi plac mie. :)
        Nu prea sunt terase stradale in Iasi, cel putin nu asemanatoare cu cele din Paris. Nu sunt chiar asa le vedere, doar daca stai la margine. Si prefer sa stau intr-un colt, sa vad eu oamenii, dar ei sa nu ma vada asa bine pe mine. :P Si nu mi se pare obositor, pentru ca nu ma deranjeaza cu nimic. Putini chiar stau si se holbeaza la tine, de fapt…nu prea face nimeni asa, doar cersetorii care vin sa-ti ceara un ban.

        1. “Si prefer sa stau intr-un colt, sa vad eu oamenii, dar ei sa nu ma vada asa bine pe mine.” Hehe, pozitie strategica as spune. :biggrin: :cool:
          “Putini chiar stau si se holbeaza la tine, de fapt…nu prea face nimeni asa…” Inseamna ca Iasiul e un oras civilizat. :wink:

          1. Pai s-ar face ei de rusine daca ar sta si s-ar holba la cei care stau pe scaun si mananca/beau un suc. Nu zic ca nu trag cu ochiul, dar nu intr-un mod evident nepoliticos.

            1. Mihaela, eu zic ca e inevitabil sa nu te uiti, chiar si cand treci prin hipermarket pe langa caruciorul omului, privirea iti scapa involuntar spre marfa cumparata… :dizzy:

              1. Da, asa e. Cu toate astea am vazut prin hipermarket oameni (in general in varsta) care nu numai ca trageau cu ochiul spre caruciorul tau, ci chiar se holbau evident…Nu inteleg ce-i intereseaza pe ei ce mananc eu.

                1. :biggrin: :lol: Chiar ca se holbeaza efectiv, si eu am remarcat genul asta de comportament prin hipermarket. Ori e curiozitatea nativa a romanului, ori hai sa vedem cat a incarcat asta in cos, daca a pus mai mult ca mine. :unsure: :dizzy: :ninja:

  3. Hmm :whistle: , eu merg la terase situate si la strada cat si la terase “ascunse”. Cele din urma sunt ceva mai aparte, e adevarat. Mie imi plac mai mult cele situate la vedere pentru ca ele coincid cu localurile mele preferate :lol: .

    1. Aha, deci terasa ta favorita e in stil parizian. :biggrin: Cu alte cuvinte iti place spectacolul strazii, nu-l gasesti prea obositor, prea stresant. Preferi terasele sau barurile/cafenele de interior?

      1. Pai aici in Tm., in zona pietei Unirii sunt foarte multe baruri care au terasa fix in fata localului propriu-zis. La strada nu prea avem terase :biggrin: , exceptand pe acelea situate pe stradutele mici pavate cu piatra, multe necirculate.
        Ce sa zic, astfel ele sunt pozitionate intr-un spatiu deschis, mai la vedere. Dar cand se umple toata piata ti-e si drag sa stai :tongue: . Nu stiu, nu mi-am pus niciodata problema asa cum zici tu.

        Sa stii ca pana si cele retrase sunt pline de clientela care le prefera, nu prea poti sa pretinzi intimitate cand iesi in oras, ca doar iesi sa socializezi sau ceva de genul :tongue:

        1. Stiu ca nu ti-ai pus problema, de aceea am facut articolul, tocmai pentru ca e un subiect neabordat, care va lua oamenii prin surprindere prin originalitatea mesajului. :biggrin: :silly: :tongue: Eu sunt o persoana diferita, gandesc si actionez altfel decat cei din blogosfera.
          Nu la genul acela de intimitate ma refeream, in care esti singur cu prietenii tai in tot localul, ci sa nu fie situata tocmai stradal, astfel incat toti trecatorii sa vada ce mananci tu, ce bei, ce faci. Eram curioasa daca mai e cineva care are aceeasi preferinta cu mine, terasa la …inaltime. :biggrin: :dizzy:

  4. sa fie linistita… si fara praf… indifierent ca este la strada sau mai ascunsa….
    urasc sa merg la un local…. oricare ar fi… si sa stau cu urechile ciulite ca sa aud conversatia partenerului sau partenerilor de masa… pentru ca vecinii vorebsc prea tare sau muzica este asurzitoare…
    daca insa privelistea este frumoasa… de ex… o plaja… sau un munute… sau chiar si strada unde se plimba lumea buna si nu doar cersetori sau lumea grabita spre tren… evident ca localul are un mare plus…
    pana la urma… ma voi repeta… depinde cel mai mult cu cine sunt… si mai putin unde sunt…

    1. Ovi, sa-ti spun drept, mie imi place sa ies la terasa. Punct. Indiferent cu cine sunt, fie cu persoana iubita sau cu niste colegi de munca, activitatea asta ma relaxeaza enorm. Unde e mai potrivit sa stai la un pahar de vorba decat la o terasa, intr-o noapte claduta de vara? Iar la mare e un must sa-ti petreci seara la terasa, sa iei cina sau sa bei ceva super racoritor. :biggrin: :wub: Sunt terase interesante in NY? Ai vreauna pe care o frecventezi in mod deosebit? :unsure: :cheerful:

      1. ce ai zice… sa te invite seful la o terasa… si acolo sa-ti faca o teorie de servici???
        sau… soacara… si sa-ti spuna ea, cum ii pregatea mancare odorului… si ca parca il vede slabit…
        sigur… nu ma refeream numai la persoana iubita… cand am zis ca… este important cu cine esti la terasa… ci… sa fie cineva drag…
        da… sunt terase aici… nu asa multe ca la Paris… dar sunt…
        imi place la o cofetarie… cafenea… este in Astoria si se numeste Omonia… greceasca… si are terasa f mare…
        cele mai vestite insa… sunt in cartiereul denumit mica italie…. din manhattan…
        esti invitata mea la o terasa… aici…

        1. Ovi, cred ca seful te invita la el in birou in astfel de cazuri, in niciun caz la terasa, eventual sa-ti plateasca consumatia. :lol: Sau cel mai sigur te pofteste la biroul de somaj… :biggrin: :cwy:
          Dar eu nu am pus problema ca nu ai fi cu cineva drag, ovi, indiferent de locul unde iti petreci timpul. Asta se subintelege din textele mele… Eu nu as iesi nici moarta in oras cu cineva care-mi displace. :face: :ninja:
          Deci exista o cafenea pe gustul tau, banuiesc cu specific grecesc. Super. :cheerful: :cool:
          Nu stiam de acest cartier al New York-ului, accept cu mare drag invitatia ta. :biggrin: Niste poze cu terase ai putea pune pe blog, sa le vedem si noi. :silly:

          1. eu am fost cu seful la restaurant… invitat de el… nu ca sa ma mustruluiasca… ci ca sa discutam despre servici… ba chiar… am fsot invitat la cel mai renumit restaurant pentru friptura din toata america…
            pe aici se practica asa ceva…
            da… exista… astoria este cartier cu multi greci… omonia este faina de tot… mai ales ca… se canta si la pian… este ambianta foarte frumosa… si tot acolo… aproape… este si un restaurant… unchiu geroge… nu arata grozav deloc… dar are un renume deosebit… aici amncand de-a lungul anilor personalitati politice si artistice…
            dar… ar fi o ideie cu pozele… poate intr-o zi… cine stie…

  5. Buna ziua :biggrin:
    Prefer barurile /restaurantele intime, unde nu trece prea multa lume. Am parte de necunoscuti care se holbeaza la mine in timpul zilei la munca, asa ca… :lol:

    1. Buna seara, Sky, din pacate in timpul zile nu am avut nici macar o clipa libera pentru a te saluta… :dizzy: :cwy: :tongue: Si sa nu crezi ca am fost la terasa…doar la munca. :pouty: E adevarat ca m-am si plimbat putin… :ermm:
      Daaaaaaa, te inteleg perfect cu holbatul la munca. Si eu sunt cam in aceeasi situatie, de aceea blogul e oaza mea de intimitate. Si cate o terasa la etaj. :w00t:

  6. Terasele aflate pe strazile pietonale mi se par in regula :smile: Eu cu masinile am o problema, si spectacolul stradal devine prea aglomerat pentru mine in cazul unei terase care ofera nu doar privelistea pietonilor, ci si a masinilor. Foarte rar le prefer insa pe acestea, eventual in zile mai putin aglomerate. De obicei, imi plac cele mai retrase, mai intime, care ofera totusi posibilitatea de a vedea strada, dar fara a te afla in mijlocul ei. De fapt, terasa mea preferata e total rupta de strada si de orice ar duce cu gandul la un oras aglomerat. E intr-o curte interioara, cu doua ziduri mai inalte, acoperite de ceva planta agatatoare (arata tare frumos), iar pe alocuri, unele mese sunt acoperite de vita-de-vie. Nu se aude galagia orasului de acolo.
    Activitatea preferata e totusi plimbatul prin parcuri :smile: La terase merg destul de rar, comparativ cu apropiatii mei. :smile:

    1. Ce frumos pare locul unde se afla terasa ta favorita, Iulia. Mi-ar placea si mie asa o zona retrasa unde nu se aude zbucimul orasului…unde, vorba ta, nu vad masini si nu aud claxoane, sirene. Ma rog, am eu o problema cu poluarea fonica…deh, nu mai stau asa bine cu nervii ca in tinerete. :tongue: :silly: :lol:
      Pai si seara? Tot la plimbare? Nu stiu, dar mie seara cel mai mult imi place sa ies la o terasa la un suc. :w00t:

      1. Zgomotul ma deranjeaza si pe mine tot mai mult in ultima perioada… Oricum, pe timp de vara sunt mai libere si strazile orasului, mai putine masini…
        Sa stii ca tocmai seara mi se pare si mai potrivita pentru o plimbare. Imi plac serile/noptile de vara tocmai pentru ca nu e foarte frig, insa e racoare. Plimbarile ma relaxeaza, si in loc de o terasa, prefer o bancuta in parc.. :smile:
        Insa, recunosc, uneori, prefer si eu terasele. Cred ca depinde si de starea de spirit :tongue:

        1. Iulia, cred ca e racoare la voi in Cluj, aici in Bucuresti e caldura mare si noaptea…uneori nici nu poti respira la 30 de grade. De afara nu se simte nici macar o adiere, noroc cu aerul conditionat…
          Pai bancutele din parcuri sunt pentru odihna, da, dar si pentru a admira trecatorii. :lol:

  7. Mie imi plac terasele! Imi plac si cele pe strada, la care stai si te uiti la oameni, si oamenii la tine :) si cele mai ferite! Acum depinde de context! daca sunt cu sotul, cu prietenele etcc! In general nu am nici cea mai mica problema daca lumea se uita la mine :) Totusi nu imi plac terasele cu prea putin spatiu intre mese (gen cel frantuzesti) dar in Italia, pur si simplu adoram sa stau la terasa, sa privesc peisajul!

    Primavara prefer plimbarile, dar nici terasele nu ma deranjeaza :)

    1. Eram sigura ca o sa pomenesti de Italia, pentru ca stiu ca e tara ta favorita si ai avut deseori sansa sa iei pranzul, cina sau pur si simplu sa te relaxezi la o terasa sau cafenea de acolo. Si in Italia sunt terase pe stilul celor din Paris, cu vedere spre trecatori?
      Pai da, vara sunt ideale plimbarile, dar ce te faci cand e canicula? Sau seara? Nu pare mai inspirata o iesire la o terasa umbroasa cu un frappe sau o inghetata alaturi? :biggrin: :unsure:

  8. Voi pe care le preferati, pe cele intime si discrete, localizate departe de ochiul trecatorului sau pe cele ostentative de pe marginea drumului? Care este activitatea preferata primavara si vara in aer liber: plimbatul prin parcuri sau iesitul la terasa?

    Le prefer pe cele discrete :smile:
    Ieşitul la terasă mi se pare o fiţă ( dacă se întâmplă foarte fregvent sau chiar zi de zi), eu una prefer plimbatul. :smile:

    1. Aoleo, Cata, draga, pai daca se intampla frecvent, chiar zilnic, inseamna ca respectivul are bani. Eu abia imi permit sa ies o data la doua-trei saptamani(ma rog, acum sunt in economii din cauza plecarii in Croatia). Nu mi se pare o fitza sa iesi cu prietenii la un suc sau o cafea, la un pahar de vorba, intr-o seara calda de iunie, la o terasa preferata. Eu cred ca tu ai auzit de terasele si cafenelele la care ies mondenii bucurestiului. Alea din Dorobanti. Probabil cu preturi scandalos de ridicate. :biggrin: :tongue:

      1. Cunosc mai multe persoane care practică acest sport: ieşitul la terasă :biggrin: zilnic. Lasă că şi-n Suceava sunt mondeni :biggrin:
        Nici mie nu mi se pare o fitza să ieşi cu prietenii la un suc sau o cafea, la un pahar de vorba, la o terasă dar mai răruţ că-i mai drăguţ :biggrin:

        1. Zilnic mi se pare exagerat, nu stiu ce vor sa dovedeasca respectivii, ca n-au alta treaba? Ca asta e singurul lucru pe care-l stiu in viata? :ninja: Sa fie vazuti cum cheltuie milioanele la terase? Mai rar, dar nici prea rar. :biggrin: :ermm:

    1. Am inteles, cand esti cu persoana iubita le preferi pe cele discrete. Mi se pare firesc. :biggrin: :cool: :cheerful: :tongue:
      Eu nu prea ies cand sunt singura la un suc. Poate doar sa mananc ceva cand mi se pare foame si gasesc in zona un loc agreabil.

  9. Nici mie nu-mi plac terasele aglomerate, centrale pe modelul celor parisiene cu preturi umflate, in care te lovesti de cotul celuilalt cand ridici ceasca cu cafea
    Le prefer pe cele retrase
    Cat despre activitati……as prefera sa ma plimb prin parc decat sa stau pe terasa. Sau le combin pe ambele

    1. Presupun ca tu ai avut sansa sa iei loc la o astfel de terasa, Hapi, esti mai mereu prin Paris. :biggrin: Si mie imi place sa le combin, dupa o plimbare lunga si extenuanta, putina relaxare la o terasa e binevenita. Mai ales daca optezi si pentru o bautura delicioasa. :wub:

      1. Da, am stat la inceput dar apoi , cu fiecare drum am ales localuri mai retrase si cu spatiu. Ma sufoc intre atatia oameni, nu-mi place sa fiu privita, studiata………..

  10. Intradevar ai dreptate cu terasele undeva mai ascunse de public.Eu le prefer pe cele singuratice rau de tot:>imi place sa fie plin de oameni,dar toti sa fie prietenii mei.Nu imi prea place sa ma plimb,dar cu masina.:P Oricum eu ador terasele:d

    1. Si eu le ador, Aniela, iata ca ne-am si gasit un punct comun. E frumos sa-ti strangi toti prietenii alaturi, doar ca e cam greu, de obicei oamenii sunt ocupati, fiecare cu programul lui, doar sambata seara ce sunt mai toti liberi.

  11. mie imi plac ambele variante, atunci cand sunt obosita prefer o terasa retrasa ca sa ma pot relaxa, nu mai vreau galagie, dar in rest nu-mi displac cele aglomerate :)
    soare si vreme buna sa fie ;)

    1. Muta-te in Bucuresti, Lilly. Sau intr-un alt oras…de preferinta mediteranean gen Atena, Roma, Sevilla, Lisabona. :biggrin: Aici vei gasi soare in permanenta. Eu acum am devenit fan ploaie. Mi-ar placea ceva gen Londra.

  12. Este normal sa simti nevoia de a iesi din casa. Mai ales daca locuiesti la blog (asa parca tin eu minete). Omul nu a fost creat pentru a sta in colivie. Eu daca stau mai mult de doua zile inchis in casa (de regula acest lucru il mai patesc iarna) simt ca ma sufoc. Dar am avantajul ca stau la casa cu o mica curte interioara.
    Nu sunt fan terase sau cafenele, decat daca exista vreo intalnire importanta (afaceri, ceva), mai repede iesirile in parc, de regula in Carol.

    P.S.Frumoasa tema.

    1. Mi-a placut ca ai scris blog in loc de bloc, asa mi se intampla si mie, tot timpul. :biggrin:
      Adevarul e ca stau mult si pe blog, cum iti poveasteam si cu alta ocazie, nu e usor sa raspunzi la zeci de comentarii si sa mai si comentezi pe alte bloguri. Adica e fun, nimic de zis, dar iti ocupa mult timp si te epuizeaza la un moment dat. Daca nu ar fi blogul as petrece mai mult timp in aer liber, asta cu siguranta, asa am o responsabilitate si un motiv in plus de a sta in casa. Dar nu ma plang, e o relaxare activa si asta… :wub: :biggrin: :happy:
      Ma bucur ca iti place noua tema, ma gandeam s-o tin mai mult, doar ca verdele asta e cam tipator asa. Nu ti se pare? :dizzy: :ermm: :sick:

      1. Nu mi se pare tipator, este chiar OK.
        De regula verific ce scriu, sa nu fie greseli, insa nu am observat nimic, doar acum cand ai sesizat tu greseala. Probabil faptul ca blog este mult mai folosit de mine decat bloc. Oricum, niciodata nu am tinut prea mult la cum scriu ci la ce scriu. :smile:

        1. Oh, m-am mai linistit, eu fac multe greseli, din cauza oboselii si a neatentiei, uit sa pun litere, sunt un adevarat dezastru ce mai! Problema e ca nici nu le observ decat dupa mult timp de la postare…asta e cel mai trist. Nu stiu ce am. E bine ca esti mai permisiv din acest punct de vedere…intentionez sa scriu un post despre subiect.

  13. Eu prefer oricând o plimbare în parc, decât să stau la o terasă, dar dacă tot ar fi să ies la terasă, aș alege o terasă dintr-o curte interioară a unei clădiri din Valea Regilor.

    1. Chiar vroiam sa pun o poza de acolo, dar am renuntat ca si asa sunt cam multe. :biggrin: Ce anume iti transmite acel loc, ce iti place la el, ce te face sa revii mereu cu drag? :ermm:

      1. Aaaa, dar nu merg des pe acolo. Îmi place că e liniște, o atmosferă mai aparte. În general îmi place să stau mai retras. Era o terasă faină la magazinul de materiale de artă, lângă facultatea de arte, dar nu mai știu dacă e deschisă sau nu. De când am venit în București n-am ieșit pe la terase ;)).

        1. Si mie imi place linistea, si la fel ca si tie, sa stau la o masa cat mai retrasa. Ai ajuns in Bucuresti? Eh, ai timp suficient sa iesi, vara abia a inceput… :whistle:

          1. cam de o săptămână am ajuns. Voi sta până în 15 august, că după (dacă mi se aprobă proiectul) voi merge să termin lucrarea acasă :). Timp este, doar să am cu cine ieși. După sesiune toată lumea pleacă acasă.

  14. Helooou! Imi plac ambele, depinde de starea pe care o am. Iti impartasesc nevoia de a iesi cat mai mult din casa. Chiar daca ajung home si sunt franta, parca simt ca as vrea sa ma plimb prin parcul IOR sau prin spate pe la Piata Romana, acolo pe langa Gradina Icoanei, mis e pare super linistitor.
    p.s. Imi place noua tema!

    1. Sal, MT, long time no see. :biggrin: :cwy: Deci si tu esti cu terasele discrete. Hm, ma mir ca ziceai ca in facultate le frecventai pe cele din centrul vechi care numai ascunse nu sunt. :biggrin: :lol: :ninja: :silly:

      1. Frecventam mai mult “vagaunele” din Centrul Vechi gen “A” si Fire. “Vagaune” in timpul zilei, si incredibil de aglomerate si zgomotoase in timpul noptii.

          1. Da, desi Fire a trecut printr-o serie ampla de modificari si nu mai e ce a fost odata cat despre “A” este “underground” la propriu, mai putin la figurat :biggrin:

              1. Preturile “studentesti” si anturajul celor veniti din provincie si cazuti in mirajul vietii de noapte din Bucuresti.

                1. Dupa cum am spus mai devreme, ma duceam mai mult in timpul zilei, nu am pierdut multe nopti pe acolo (Cred ca le numar pe degetele de la maini si tot imi mai raman degete libere :) )

  15. Depinde de situatie. Când eram in Bucuresti mai mergeam prin centrul vechi si, daca nu aveam de vorbit ceva serios, stateam pe o terasa din aia deschisa pe trotuar, ca sa urmarim defilarea unora din cele mai frumoase fete din Bucuresti. Daca voiam sa dezbatem filozofii de doi bani, cautam un loc mai retras. Ce am detestat, dar n-am avut incotro, uneori a trebuit sa ma duc si pe acolo – locurile aglomerate, inchise, zgomotoase, duhnind a tigara. Nu te poti intelege cu grupul tau, nu poti respira, nici nu prea vezi….care o fi distractia??

    Activitatea preferata? Duminica de exemplu am iesit la cules de fragute. Si ca sa vezi cât m-am obisnuit cu linistea…acum doua zile au venit inspre seara niste copii sa culeaga cirese din curtea vecinului. Au fost cuminti, n-au urlat, n-au strigat, doar vorbeau din când in când. Ei bine, desi stiu ca nu e normal, tot am simtit o sâcâiala interna!

    1. Da, imi amintesc ca in astfel de locuri inchise, aglomerate, zgomotoase si duhnind a tigara obisnuiau sa aiba loc si blogmeeturile noastre de acum cativa ani. :lol: De ce nu ai spus niciodata ca detesti barul ala din Titan? :lol: :shocked: :ermm:
      Eu nu vreau la terase stradale ca nu ma intereseaza sa urmaresc nicio defilare. :devil: Dar la o terasa cocheta si discreta merg orcand cu mare drag. :wub:
      Si? Ati reusit sa culegeti ceva? Intreb pentru ca asta era activitatea mea preferata in copilarie, adoram fragutele parfumate, dar se culegeau foarte greu. Sau nu aveam eu suficienta dexteritate… :biggrin: :dizzy: Ce ati facut cu ele? Le-ati mancat sau ati facut dulceata/gem?
      Normal ca orice zgomot care curma linistea profunda deranjeaza. :face: :angry:

      1. Nice, locul ala nu era chiar asa aglomerat la ora la care obisnuiam sa stam noi acolo :-)

        Pai….nu prea erau coapte. Erau multe, dar in general verzi. Am cules totusi câteva asa, de pofta. Dar asta conteaza mai putin, ideea e ca am iesit in padure.

        Normal ca tu nu vrei sa urmaresti nicio defilare. Ar fi si culmea….

        1. Asa-i Dragos, nu de putine ori am ramas ultimii clienti… :biggrin: :lol: :devil: Deh, daca va placea…limonada. :silly:
          Corect, e timp suficient, probabil se vor coace pe la sfarsit de iunie. La munte e inca racoare…

  16. imi plac terasele la strada, unde pot vedea lumea care trece. imi place spectacolul strazii, admir hainele, papucii, mimica unor cupluri, dragalasenia unui copil sau zburdalnicia unui catel. pot admira ore in sir fara sa ma plictisesc! nu ma deranjeaza ca se uita cei care trec la mine in farfurie, nu e nimic de ascuns, iar discutiile pot fi intime si pe o terasa aglomerata, e suficienta distanta intre mese. cred ca-mi plac mult oamenii, cunoscuti sau nu, iar la terasa lumea e mai relaxata, mai vesela, mai deschisa. o terasa la inaltime m-ar tenta doar daca privelistea ar fi deosebita, in nici un caz sa ma izolez de lume :biggrin:

    1. Iti cam face cu ochiul o terasa precum cea din prima poza. :biggrin: O terasa situata la inaltimea Turnului Eiffel de ex, cum ti s-ar parea? Ai savura cu placere cafeaua intr-un astfel de loc? :dizzy:

      1. da, cea din prima poza clar arata apetisant! :)
        la inaltimea turnului eiffel dar cu o proveliste interesanta la poale, m-ar tenta de asemenea. ma atrage orice spectacol, al strazii, al naturii, doar sa nu ma inchizi intre pereti, ca ma plictisesc :D

  17. Eu una prefer plimbarile, doar cand tre’ sa ma vad cu prietenele iesim la terasa, iar atunci o alegem mai retrasa ca sa ne putem auzi, fireste. :)
    Insa ce e acela frappe de alune de padure? N-am auzit niciodata, as fi curioasa ce gust are!

    1. Mihaela, il gasesti la Springtime. Pacat ca nu ai facebook-ul meu, ca l-am pus zilele trecute pe wall. :)) E o bautura cu gust de…alune de padure. :biggrin: :w00t:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *