Caut host bun!

Vuieste blogosfera, din 15 septembrie blogway va fi istorie. Si daca nu fac ceva rapid, exact acelasi lucru va pati si summerday. Mai am la dispozitie doar cateva zile pentru a-l muta la o alta firma, pentru ca in curand voi pleca din tara.

Despartirea e destul de dureroasa, mai ales ca mereu a existat temerea ca afacerea cu bloguri in Romania nu este suficient de solida, de rentabila. Sunt lucruri care se simt, care se observa. Am vorbit de multe ori cu ei la telefon, am fost la sediul lor si de fiecare data am plecat cu inima stransa. Ceva era putred acolo, ceva nastea suspiciuni. Am stiut ca va veni acest moment, dar mizam pe o perioada mai mare de timp in care sa ma pot bucura de conditiile destul de bune oferite de ei. Ca si in alte domenii ale vietii mele visam la stabilitate, iar acum ma vad nevoita, sa ma mut si cu blogul, nu doar cu jobul.

Ma obisnuisem cu faptul ca am blog gazduit de blogway, gandul ca trebuie s-o iau de la inceput ma ingrozeste pur si simplu. Sper sa-mi gasesc un host bun, de preferinta din Romania, care sa-mi transfere gratuit continutul blogului pe platforma sa, asta in primul rand si, un alt lucru care ma intereseaza in mod deosebit, este ca platile sa se poata efectua si la banca, nu doar online.

La un search rapid pe google am gasit cateva variante:

1. megahost.ro

2. siteulmeu.com

3. starthosting.ro

4. host-age.ro

Dar alegerea este foarte grea, nu pot sa-mi dau seama daca sunt hosturi serioase, deja le-am trimis cate un mail, sa vedem acum daca si ce imi raspund.

Va astept cu pareri, sugestii despre un host de calitate!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

107 comentarii la “Caut host bun!”

    1. Da, i-am gasit si pe ei in cautarile mele pe net, insa nu mi-a placut faptul ca au sediul in alt oras, nu in Bucuresti. Nici cu plata nu sunt sigura ca nu se face doar online… Eu nu fac plati online.

  1. Nu inteleg ce ai cu plata online…bine ca nu tii mortis sa le platesti cash…sau prin mandat postal….

    1. Dragos, pana acum am platit blogul la casieria bancii. Da, incredibil, dar cu banii jos. :)) Cash! Iata ca se poate si asta chiar daca suntem in 2012. Si mi-am cumparat si cartela de metrou azi. Tot cu cash, de la ghiseu. :wassat: :alien: :lol: Spune-mi ca e ireal, ca asa ceva nu poate fi adevarat in secolul 21. :devil:

      1. N-am zis ca e ireal, am zis ca nu-ti inteleg dusmania fata de plata online. Faptul ca astia carora le plateai cash au dat faliment nu-ti spune nimic? :-) :devil:

        1. Dragos, pai am ales eu sa platesc asa, dar se putea si online, evident. Ei sunt hostway. O firma mare. Dar aceasta firma mare de hosting avea si una mica pentru blogway. Doar firma aia mica pentru bloguri se inchide. Hostway mi-a propus sa platesc domeniu si apoi sa raman la ei. O sa iti scriu in mail mai multe detalii. :cheerful:

  2. Eu am toate site-urile găzduite la nshost.ro, până acum n-am avut probleme. Mi-au configurat blogul – că eu nu reușisem – într-o sâmbătă dimineața, pe la 3 :) Nu știu ce modalități de plată au, eu doar online am plătit. :)

    1. Minnie, când te muți de pe platformă gratuită (adică blog care are în nume blogspot.com sau wordpress.com sau orice altceva) și treci a domeniu propriu (cum e summerday.ro) ai nevoie de host, adică o gazdă care să-ți țină pe server tot site-ul/blogul tău. Momentan tu (ca și mine) ești găzduită gratuit de google, adică de blogger/blogspot. Dacă vei dori un domeniu propriu va fi nevoie să cumperi și tu un host și un nume de domeniu.

      Altfel spus: toți cei care au blog .ro dau bani pe hosting și au dat bani pe numele de domeniu. Ceilalți care încă au bloguri ceva.blodspot.com sau ceva.wordpress.com sunt pe platforme gratuite, deci nu plătesc nimic.

      Sper că am fost cât de cât coerent în explicație :P

      1. Multumesc foarte explicit si acum am înteles. Daca Nice folosea numai cuvantul “domeniu” nu mai întrebam.Host e un pic mai greu :biggrin:
        Ai sa razi dar sotul meu are un domeniu unde eu am doar posta privata, daca vreau îti dai seama ca pot face minnie.nl dar am vrut sa îi fac în ciuda… ca daca tot platim si upc-ul… :biggrin: asa sunt independenta si nu ma folosesc de servarul lui :cwy:

        1. Minnie, eu mi-am dorit enorm sa am casuta mea, sa nu fiu dependenta de wordpress. com. Am ales blogway si uite ca am dat-o in bara. Acum trebuie sa ma mut si sa platesc o suma uriasa… :cwy: :whistle: :face:

          1. Cred ca domeniile de afara sunt mai sigure. Asa cum am spus si în prima postare sotul meu aranjeaza cu internetul ce, care, cum si cand. Eu nu am absolut nici-o idee. :cwy:
            Imi pare rau ca va trebui sa platesti pentru asta. :shocked:

            1. Da, cu siguranta sunt mai sigure. Insa parca nu as apela la un provider din strainatate. Eu am nevoie de asistenta tehnica destul de des….
              Minnie, nici eu nu ma pricep, asta e problema cea mai mare de fapt! :cwy:

    2. Buna, Minnie. Te rog sa citesti explicatia lui Radu de mai jos. Daca mai ai neclaritati nu ezita sa ma contactezi. :biggrin: :tongue: :silly:

  3. Poate Derscanu ar putea să dea niște sfaturi, că și el a avut ceva bătăi da cap cu hostingul. Eu ca și alții nu pot spune nimic fiindcă sunt pe platformă gratuită.

  4. Hey, vezi ca si Nina- toane.ro are aceeasi problema. Am citit si pe acolo cateva recomandari , daca nu ma insel scriau oamenii de webchart.ro sau ceva de genul. Imi pare rau ca trebuie sa treci printr-o situatie de genul, dar la cum scrii tu zic eu ca merita investitia :)

    1. Da, am citit inca de azi noapte. Am tot cautat si nu am gasit nimic avantajos. Totul ma duce la peste 250 de lei dintr-un foc. Trebuie neaparat sa cumpar domeniu asta:summerday.ro de la blogway.
      Merci mult de sustinere. :cool: Conteaza. :wink:

      1. Pe Nina ma gandeam si eu sa ti-o recomand, sa vorbesti cu ea, dar mi-a luat-o Marmotica inainte. :))
        Eu nu ma pricep deloc, la mine s-a ocupat de toate Florin Rusanu.

        1. Ce norocoasa esti ca il ai pe Forin! :wink: :cheerful: :cool: Am vorbit cu cei de la webmaster(parca asa se numeste providerul care aparea in recomandarile de la Nina) si pareau super. :cool:

  5. Si eu ma gandesc sa-mi schimb hostul in curand. Momentan ma “gazduieste” un prieten, pe hostingul lui, insa ma enerveaza ca nu pot nicicum rezolva problema cu diactricile, pentru ca eu practic n-am acces la baza de date, il rog pe el sa ma ajute cand am nevoie de ceva si el nu reuseste. Dar cum pe moment gazduirea-i gratis, o sa ma stau aici pana imi gasesc un job :ninja:

    Dar domeniul nu e al tau?

    1. Nu e al meu inca, Anda. Ca sa fie al meu trebuie sa platesc 220 de lei. Insa nici daca il cumpar nu fac mare scofala pentru ca imi trebuie un host… Si nici nu stiu cum se procedeaza de aici inainte… :cwy: :sad: :wassat: :alien:

      1. E adevarat, insa domeniile .ro sunt pe termen nelimitat (teoretic pe viata). Platesti o data si te-ai scapat. Eu l-am primit cadou de Craciun de la sotul meu :angel:

  6. păi nu e nimic avantajos… :((
    Şi să nu-ţi mai spun că aş vrea ca blogul meu să arate la fel, să am aceleaşi opţiuni, aş vrea ca dintr-o dată să nu mai am problema asta…

    1. Daaaaaaa, mixy, si eu vreau acelasi lucru, azi dimineata ma rugam ca totul sa fie doar un vis urat. Dar nu e, e cruda realitate. Putem sa ramanem la hostway, ne cumparam domeniul si apoi ne configuram platforma wordpress pe site-ul lor. :dizzy: :ermm: :wassat: :whistle:

        1. Mixy, eu una nu stiu. Iti spun sincer, de azi noapte ma chinui sa gasesc un host serios si mai ieftin. Nimic. :face: :pouty: :sad: Tu ce ai gasit??? :dizzy:

  7. Nu sunt avizat sa ii dau vreun sfat in ceea ce priveste “hosting-ul”, dar sper sa iti gasesti ceva cat mai curand si cat mai pe placul tau. Bafta! :biggrin:

    1. Deocamdata sunt in aer. Nu stiu ce sa fac, cum sa procedez…sun la o mie de hosturi de azi dimineata… Nimic nu se rezolva, totul se incurca mai rau. :face:

    1. Merci de sugestie, Iulia, chiar acum ma apuc de investigat. :biggrin: Desi am obosit si asa imi vine sa las totul balta… :cwy:

  8. Eu iti recomand spatiuweb.ro. Nu au sediu in Bucuresti, dar poti plati la casieria bancii, nu neaparat online. Daca le zici ca vii din partea mea o sa iti propuna o oferta mai buna. Si o sa te ajute si cand o sa ai prob, ca stiu ca ai mai avut (backup, chestii).

    1. Da, Mihaela, chiar ma gandeam la providerul tau, pentru ca imi place foarte mult cum se misca si cum e dotat(cu pluginuri) blogul tau. Singura chestie e ca trebuie sa ma ajute sa-mi transfer continutul blogului pe serverele lor, pentru ca eu singura nu ma pricep. Nu stiu in ce masura ei au si aceasta facilitate…
      Cea mai mare problema este ca trebuie sa imi cumpar domeniu(pe numele meu) si costa 223 de lei!
      O sa-i rog eu pe ei sa-mi recomande un pachet mai bun, am vazut ca au preturi mici, se poate plati si lunar sau doar anual? :unsure:

      1. Te ajuta cu siguranta, mai ales ca vorbesc si eu cu ei. In rest domeniu .ro la ei costa 150 lei + tva, deci cam 190 lei…223 e cam mult. Iar despre oferta anuala, cel mai bine discuti pe mail cu ei si intrebi cam cum poti plati. Insa suma la hosting e destul de mica, ar veni cam 5 lei/luna sau eventual mai putin si nu se merita sa platesti lunar, ca te costa mai mult comisionul bancii. Dar iti trimit eu mail cu una din adresele lor de mail si poti discuta linistita.
        Si apoi, daca vei avea probleme cu blogul (teme, pluginuri, etc) vorbesti cu ei sau cu mine si te ajuta.

        1. Ce super, merci mult, Mihaela. Sa vedem cu rezolv cu domeniu, ma gandesc si la posibilitatea de a renunta la numele summerday… :dizzy: :ermm: :cwy:

  9. Din păcate nu te pot ajuta cu sfaturi. Eu, în locul tău aș alege dintre oferte dând cu banul :D Asta dacă toate-ți par apropiate ca nivel de satisfacere a cerințelor tale :)

    1. Oh, Marin, cum crezi? Caut de azi noapte in continuu si nu gasesc nimic avantajos. In primul rand pentru ca tot acest proces e foarte complicat. In primul rand trebuie sa-mi cumpar domeniul pe numele meu, apoi sa gasesc un provider bun, apoi sa trec tot continutul blogului pe serverele acestuia. Preturile sunt pe un an, nu pe o luna ca la blogway. Pot ajunge si la 350 de lei dintr-un foc!
      As vrea eu sa am o oferta cat mai buna si nu stiu ce sa aleg. Imi place mult hostul Mihaelei, sa vad daca reusesc sa achizitionez domeniul pe numele meu. :ermm: :dizzy: :whistle:

  10. de vreo 2 luni am mi-am luat și eu 2 domenii și găzduire și nu are cine să mi le facă să funcționeze :)). Cred că va trece anul și va trece și perioada de găzduire și al naibii dacă voi mai lua :)). Toți îmi cer o căruță de bani să pună o temă și să facă site-urile să funcționeze să pot adăuga lucrări.

  11. Hello,

    Pentru @Glappy sau altii cu probleme asemanatoare, dati-mi un mesaj/mail in pagina de contact de la mine (prefer asa decat sa las adresa de mail aici :) ) si vad cum va pot ajuta. Pot oferi si hosting in functie de ce aveti nevoie.

    @Nice: am lasat mesaj si pe facebook, aici am vazut si faza cu domeniul, presupun ca te forteaza sa il cumperi de la ei. Nu e foarte complicat procesul de transfer, doar ca trebuie sa ma lamuresc cu cateva lucruri.

    1. Buna, Mike, da, asta e cuvantul, ma forteaza sa cumpar domeniul de la ei. Si nu e deloc ieftin. Cam 230 de lei…
      Am vazut mesajul tau pe facebook, abia acum am reusit sa raspund pe blog.
      Pentru tine poate nu e foarte complicat, pentru mine, care nici macar provider nu am gasit, cam e. :dizzy: :ermm:

  12. Eu am domeniu luat de la despregazduire.ro nu mai stiu exact cat a costat in jur de 120 de lei pe an;) si host de la HostGators. platesc 9,50 dolari pe luna ;)

  13. Multa framantare. Si te inteleg.
    Ma gandeam si eu acum vreo luna si ceva sa trec pe domeniu propriu. M-am uitat vreo doua zile dupa hosting. Am vazut atatea incat am renuntat si la idee momentan. Nici nu stiu exact cate merita sau nu. Eu am ales Blogger…habar n-am daca a fost rau sau bine. Mai degraba rau fiindca au facut trecerea de la .com la .ro si s-a ales praful si de pozitionarile in Zelist, chiar daca mare lucru nu inseamna. Dar pentru multi e un criteriu important.
    Inca ma mai bantuie ideea dar am lasat-o in amortire deocamdata. Asa ca n-as sti sa te sfatuiesc.
    Cat despre plati, gandesc ca si tine. Am oroare de carduri :))
    De abia astept sa vad ce host iti alegi. Poate ma inspira si pe mine.
    O sambata frumoasa!

    1. Elly, acum m-am trezit cu trei oferte, una mai tentanta ca alta. :w00t: Si poate vezi ca ma intorc la wordpressul gratuit(am acolo fostul blog) pentru ca nu imi permit sa dau 230 de lei sa achizitionez summerday. :lol:
      Eu zic ca e bine sa ai domeniul tau atat timp cat ai bani si te pricepi putin(mai mult) la partea tehnica a blogului. :dizzy: :ermm: Vorbesc in general acum. Uite la mine daca am fost incapatanata in ce situatie sunt. :face:

      1. Nici eu nu imi permit sa arunc cu banii. Sunt intr-o perioada de austeritate. Fara job…deci nu ar avea sens. Doar daca as gasi ceva foarte, foarte convenabil, ceea ce nu prea se gaseste. Mie blogul nu-mi aduce alte satisfactii decat cele foarte firesti: ca sunt citita si apreciata. Bani nu cred ca voi face eu vreodata din activitatea asta. Nu am deloc lipici la bani :lol:
        Adevarul e ca am facut pana acum absolut totul singura, nimeni nu m-a ajutat, nici la partea tehnica. Adica, inca nu am avut nevoie. In ce sens ai fost incapatanata? :smile:

        1. Ca am vrut sa trec pe domeniu desi nu ma pricep la partea tehnica. Nu stiu sa folosesc FTP, HTLM, sa editez temele, sa instalez unele pluginuri in cadrul articolului, tu nu ai vazut Elly ca eu nici casuta de like-uri a fb-ului nu am avut-o timp de 1 ani de zile? :lol: :blush: :silly:
          Nici butonul de fb de la sfarsitul articolului nu merge! Si nu stiu ce sa ii fac. Da, pana acum m-am descurcat si eu singura, asa cum am putut. Bine, vorba vine descurcat. :biggrin:

          1. Ba-ti merge butonul de FB. L-am verificat acum :wink:
            In rest, am inteles. Da, m-am descurcat sa le instalez. Am pus si o tema free, pentru vreo 2 ore :lol: Ca imagine imi placea dar nu si ca facilitati. Am ramas tot la teme mea cea f. simpla.
            Pana la urma o sa gasesti o rezolvare, sper. Iti tin pumnii.

            1. Merci mult, Elly, si eu imi doresc sa se termine cu bine povestea asta. Si curand pentru ca plec din tara si nu ma mai pot ocupa de ea. :dizzy:

  14. Nu neaparat. Stiam ca atunci cand expira un domeniu poti sa-l inregistrezi la alt host.
    Eu recomand Mxhost. Am avut de gand un proiect,am cerut o ofera si mi-a venit a doua zi exact cu pretul pe care il vroiam,dar, am renuntat la idee.

    1. Uh, eu aveam impresia ca daca imi cumpar domeniul de la wordpress voi avea (in cel mai bun caz) summerday.com In niciun caz .ro. In fine, deja am vorbit cu cineva si decizia e luata. Voi anunta foarte curand unde ma mut! :w00t:

  15. Buna
    nu stiu cat sa imi dau cu parerea despre firmele de gazduire web, dar si eu am auzit pe multi care erau multumiti la un moment dat de wordpress.
    sunt foarte multe functii de activat pentru transfer, numai cineva specializat sau sa buchisesti cateva zile bune la el
    in rest, nici nu platesti
    multi isi fac reclama la domenii acum… nu stiu
    succes

    1. Asa este Anca, e greu de facut transferul de unul singur, mai ales daca nu te pricepi. Dar eu am gasit un specialist dispus sa ma ajute. Sper sa raman pe domeniu, pe summerday.ro. Tot platforma wordpress este instalata.
      Merci mult. :cheerful:

  16. ‘neata! Ai gasit host? Mai aveam un pic si îl convingeam pe soata mea sa faca un host numai ca sa te gazduim :tongue: dar trebuie sa stea computerul on line non stop. Sunt curioasa ce ai facut. :smile:

    1. Da, Minnie, am gasit. Zilele urmatoare, cum rezolv problema spinoasa cu domeniu, ma mut si va povestesc unde si cum. :cool: :cheerful:
      Esti nice. :heart:

  17. Mă bucur să văd că ai găsit o rezolvare cu WordPress. O să ne spui sau o să ne anunţi cumva care este noul nume să schimbăm în blogroll, dacă este necesar. Toate cele bune ţie, îmi pare rău că blogway v-a făcut figura. Aştept să citesc noutăţile :)

    1. Nu vom schimba numele site-ului si nici cel al blogului, Roxana. Totul va ramane ca acum, daca lucrurile vor merge asa cum sper eu. Am gasit un alt provider, blogway va fi istorie in curand. Din pacate, pentru ca eu ma obisuisem foarte tare aici…
      Iti multumesc din suflet pentru grija si incurajare. :heart: Conteaza enorm in asemenea situatii dificile… :cool: :wink:

    1. Inca nu, dar sper sa se termine totul curand. :happy: Intr-un fel sau altul. :biggrin: :ermm: :dizzy:
      Multumesc mult pentru gandul bun. :heart:

  18. Doua sfaturi iti dau:

    1. Infohost.ro . AIci gasesti informatii despre toate firmele de hosting.

    2. Aciphosting . E firma mea de hosting iar eu n-am probleme. Repet insa: cauta pe site-ul de mai sus informatii.

    Salutari si sper sa faci o alegere inspirata :)

  19. ce zici tu confirma oarecum paranoia mea. eu am refuzat sa trec pe domeniu propriu mult timp pt ca ma gandeam ca oricand firma poate sa se inchida iar eu sa raman fara blog :)) chiar construisem scenarii: eu ajung cel mai cel blogger si deodata pierd totul, pt ca o firma si-a inchis portile :)) uite ca se poate

    1. Da, se poate, Emil si e cel mai mare cosmar prin care poate sa treaca un blogger. Mai ales daca nu sta prea bine cu banii… :ermm:
      Eu mereu m-am gandit ca blogway se va inchide…dar nu prognozam ca vor lua decizia asta atat de curand. Eu sunt la ei doar de un an. :ermm: :cwy: :wassat:

        1. Maine ma duc sa-mi platesc domeniu, il cumpar pe numele meu. Cred ca pe viata… In functie de cat de repede se face inregistrarea, o sa trebuiasca sa ma mut de pe blogway. :cwy:

  20. Nice, eu îţi recomand xServers.ro. Raportul preţ / calitate mi se pare mult peste hostway, brainhost, megahost sau toate celelalte saituri pe care le-ai enumerat în cadrul articolului.

  21. dc nu te muti la godaddy eu lucrez cu ei de cativa ani si nimic nu ma va face sa renunt , preturile sunt super si calitatea maxima RECOMAND.

  22. Si blogway devine istorie?? :dizzy: Ce se intampla?? Dau faliment toate firmele de host? :pinch: :silly:
    Eu cum nu am experienta in domeniu nu te pot ajuta, insa iti urez multa bafta!! Stiu ca e greu sa o iei iar de la inceput! :unsure:

    1. Nu chiar toate, Paul, doar cele care ne gazduiesc pe noi. :sad: :cwy: :tongue: :silly: Deh, poate asa trebuia sa fie, sa avem experienta asta. Cu toate ca la tine a aparut iar soarele. Sper ca hostul tau sa fi revenit la sentimente mai bune…si sa ramana deschis. Blogway cu siguranta se va inchide pe 15 sept. :ermm:

      1. Da, a revenit, insa ma astept sa se inchida in orice moment… asta pana o sa stiu ceva sigur. Insa chiar nu ma asteptam ca blogway sa se inchida, parea unul dintre cele mai serioase.

  23. vrei musai din romania?
    iti dau io host din america, 1 dolar pe luna, dar ai 200 giga spatiu pe hard.
    transferul il fac ei moka.
    platile din pacate doar prin paypal

    ir din romania iti zic 2 firmeȘ

  24. AcipHosting nu au preţuri aşa mari. Mai mult decât atât dacă iei un pachet pe doi ani beneficiezi de o reducere de 50%. Pentru un blog şi pachetul Beginner cred că e bun.
    Eu nu înţeleg de ce mai sunt firme româneşti care nu au făcut update la versiunea de PHP de la 5.2 la 5.3, când deja a apărut 5.4. Din ce în ce mai multe scripturi necesită cel puţin versiunea 5.3.

    1. Pai eu nu sunt beginner!!! Eu am blog din 2009. E ditamai blogul, am foarte multe poze si comentarii, ca sa nu mai zic de articole. Am nevoie de un pachet de gazduire business. Baza de date e imensa, cum sa-mi iau incepator?? Daaaa, foarte bune preturile :whistle: , la nivelul meu trebuia sa platesc dintr-un foc 7 milioane de lei vechi. Sa fim seriosi, ce crezi ca am luat-o razna?? De unde sa scoatem noi atatia bani. 7 milioane e salariul meu pe luna, daca tu esti putred de bogat si iti permiti bravo tie! EU NU! :alien:
      Si nu mai am nevoie oricum ca s-a rezolvat problema. :wink:

Comentariile sunt închise.