De unde accesati blogurile preferate?

blog

Mereu m-am intrebat, oare de unde accesati voi blogurile pe care le cititi dimineata la cafea, le comentati sau doar le frunzariti de curiozitate seara, dupa ce ajungeti obositi acasa, ca mod perfect de relaxare?

Eu le gasesc foarte usor in browser, blogroll sau facebook. Dar cel mai adesea le iau chiar din comentariile lasate pe articole.

Cu browserul este o mica problema insa (daca utilizez google chrome), pentru ca nu mereu imi aduc aminte numele blogului. Nici macar initiala…

Uneori apelez la blogroll. Inainte obisnuiam sa accesez de cateva ori pe zi un link pentru a vedea daca proprietarul a scris ceva nou. Acum, problema s-a rezolvat cu ajutorul lui Alexandru, care ne-a recomandat intr-un articol un plugin foarte util, WP Social Blogroll. Cred ca sunteti familiarizati cu functia de pe platforma blogger, care atunci cand o persoana din blogroll publica ceva nou, urca numele acesteia primul in lista. Ceva asemanator realizeaza si pluginul instalat de mine in cursul zile de azi. Acum am sansa sa vad imediat ce blog a fost actualizat. Mi se pare extraordinar sa am in sfarsit pe wordpress, pluginul pentru care ii invidiam atat de mult pe cei de pe blogger. Atentie insa, cel de pe blogger mai da si rateuri, nu mereu anunta aparitia unui nou articol. Ori o face cu intarziere, ori deloc. Asa ca, e bine sa mai aruncam un ochi si pe facebook.

Aici, pe facebook, se desfasoara o activitate febrila. Multi dezavueaza plasarea “strategica” a link-urilor noilor articole in toate grupurile din care face parte autorul. Si ii gasesc si o definitie: spam. Pentru ca o practic intens, mie imi place s-o numesc promovare. Si cred ca e important sa-ti anunti astfel cititorii, mai ales daca postezi haotic, cum e cazul meu.

Ar mai fi si google reader, dar nu i-am deslusit tainele nici pana in prezent. Voi cum procedati pentru a afla cand a fost actualizat un blog? De unde procurati aceasta informatie si de unde accesati summerday.ro, dar si alte bloguri pe care le frecventati?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

121 de comentarii la “De unde accesati blogurile preferate?”

 1. Summerday.ro il accesez din blogroll, cum de altfel fac si la celelalte, insa mi-am pus pe cateva bloguri “Semne de carte” si le accesez in fiecare zi. Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor :D . Un pont, daca vrei sa dea bine la imagine, ai putea pune manual un favicon, ori de pe site-ul cu pricina, ori unul default . O seara buna .

  1. Atunci iti dublu multumesc, Alexandru. :biggrin: :happy: :cool: :cheerful: Vezi, daca mai gasesti pluginuri utile, sa ne anunti si pe noi. :devil: :angel:
   Aici cu faviconul m-ai bagat rau in ceata… Ce trebuie sa fac si mai ales cum? :ermm: :unsure: :ninja: :lol:

 2. http://google.com/reader/view/ Singurul serviciu de RSS folosit de mine, de prin 2006 :) L-am grupat pe categorii, “bloguri vechi” “interesante” “știri” “personale”… etc. Am un folder special “comentarii” unde mă abonez la feed-urile pentru comentarii. Eu am o problemă cu blogurile care nu au feed-uri pe comentarii… pe alea nu prea le accesez.
  Eu am renunțat la opțiunea aia de la blogger, mărea foarte mult timpul de încărcare al paginii.

  1. Ti se pare ca s-a marit timpul de incarcare a blogului meu de cand am instalat noul plugin? :unsure:
   Sincer, nu prea stiu cum se foloseste feed-ul pentru comentarii. :ermm: De ce trebuie sa ma abonez la feed in primul rand? :blush: Google reader am incercat, dar nu m-am descurcat si am lasat-o balta… :lol:
   Pai si blogrollul? De ce il mai ai daca nu-l folosesti?

   1. Nu am observat nici o diferență la timpul de încărcare, probabil pluginul de wordpress e mai performant decât ce este pe blogger :)
    Blogrollul e pentru situațiile când nu sunt la calculatorul meu, și nu am acces la reader. Și în plus, am văzut că toată lumea are un blogroll, eu de ce să nu am? :D
    Feed-ul pentru comentarii e la fel ca pt site, doar că nu te atenționează când au apărut articole noi, ci când au apărut comentarii noi. Eu așa procedez, după ce comentez pe vreun blog, mă abonez la feed-ul pentru comentarii, și citesc noile comentarii în reader. Mi se pare mai ușor așa :)

 3. Eu dau simplu Follow o dată cînd îmi place un loc anume şi apoi mă anunţă în mail la fiecare articol nou şi eventual la comentarii, dacă nu uit să bifez căsuţa. Că doar sînt pe versiunea săracilor, adică wp.com. :smile: Din păcate, cu alte platforme nu prea interacţionez, fiindcă ele nu trimit notificări şi sînt prea uituc. În plus, sînt certat rău cu guglă, sub toate formele lui. :devil: Iar de febeu nici să n-aud. Ah, ce reacţionar sînt! :lol:

  Nu ţin blogroll ca să nu aud “de ce ăla e şi io nu” (în blogroll sau la loc de cinste) sau chestii de gen. :angel: Mai trec pe la comentatori, pe la laicări… :biggrin: Totul haotic, după timp, chef şi… acces la net. A… şi după subiectul articolului. Că dacă n-am ce zice, nu mă bag precum musca. :wink:

  Week-end cît mai plăcut! :cool:

  1. Neata, Dragos, sa inteleg ca la articolul precedent nu ai avut ce zice? :lol: :biggrin: :unsure:
   Ah, pai da, doar ca asa cum iti spuneam, eu nu stau pe mail…mai deloc. Nu-mi place sa-l accesez, ma enerveaza.
   De ce nu iti place febeul? Eu zic ca e util pentru promovare… Mai sunt si niste grupuri nice de fotografie…dar acum am gasit instagram si ma duc acolo cand am chef sa-mi postez “capodoperele”. Apropos, daca vrei sa-mi vezi pozele, acceseaza “join me on instagram”, noul plugin de sub calendar. :biggrin:
   Mda, cu blogroll-ul cam ai dreptate. :wink:
   Cu ce te-a suparat raul de google? :ermm: :cwy:

   1. Ei da, la unele subiecte mă tac, fiindcă nu se află în aria mea de interes/expertiză. Şi-apoi nu vreau să mă întind cu comentariile… zi de vară pînă-n seară. :whistle: :lol: Iaca azi am avut un amic aniversat, aşa că am tăcut pînă acum. iar acum vorbeşte berea, deci… nu da mare importanţă. :blush:

    Despre modalităţile de accesare, depinde de device-ul de pe care intri. Eu sînt permanent la un PC staţionar, porcăria de Firefox (care consumă 1GB spaţiu RAM + swap) e aproape permanent deschis iar X-notifier (plug-in) verifică în mod constant conturile de mail, anunţîndu-mă cîte mesaje necitite am. Peste asta, am Miranda IM (aplicaţie messenger open-source, în loc de mizeria lor oficială plină de reclame), care cu cîteva plug-in-uri mă anunţă şi ea la fiecare mail nou.

    Dacă vrei să ştii ce am cu guglă, o mică parte o găseşti într-un articol de-al meu unde se vede clar că nu e un motor de căutare, ci de sugestionare manipulantă. Peste asta, m-a călcat rău de tot pe făcăleţ iutubul lor care mi-a trîntit-o acum cîţiva ani “acest videoclip nu este disponibil în ţara dumneavoastră”. Păi dacă e să mă iau după legile scornite tot de naţia lor, asta se cheamă curat discriminare. Şi culmea e că nici măcar nu mă interesa ce conţine acea filmare, am dat doar un click la întîmplare ca să fac probă după ce tocmai actualizasem blestemăţia de Adobe Flash (care la mine acum stă implicit dezactivat, cu ajutorul lui NoScript (alt plug-in de Firefox).

    Febeul are prea multe minusuri ca să le detaliez acum, însă în general nu mă încîntă ideea de ţarc închis şi bine păzit. Eu sînt un spirit liber şi nu pot accepta condiţiile lor sub nici o formă. Nu mă simt bine cu pistolul la tîmplă în fiece secundă, is all.

    Despre Instagram n-am nici cea mai vagă idee, ceea ce înseamnă că nu am ceea ce se cere ca să ajung acolo: nu deţin device-uri “inteligente”, n-am tangenţe cu Android (tot al lui guglă), iOS, Symbian şi alte invenţii inutile – din punctul meu de vedere – ale secolului 21 şi nici nu deţin vreun aparat foto performant. Call me old-fashioned, if you want, or just plain poor.

    Şi-apoi, poate am mai spus-o, în care caz îmi cer scuze, însă eu am un biet abonament DIGI Mobil – adică un modem 3G – cu o cotă lunară de download limitată la 5GB, care crede-mă că se duce destul de repede, aşa că nu-mi permit să mă lăfăi printre fotografii de calitate ridicată care au dimensiuni de ordinul zecilor de megabytes. Acum vreo două zile, abia am reuşit să rezolv o problemă pe blog-ul Loredanei, că mi-a şi căzut viteza de acces (după expirarea cotei) la 12kB/s, ceea ce abia îmi dă voie să deschid o pagină de blog într-un mod aproape decent.

    Am să încerc să intru totuşi, dacă se poate, pe contul tău Instagram, după ce-mi revine viteza de net (după data de 20), să-ţi admir realizările foto. Dar te previn că sînt un critic foarte aspru. :whistle:

    1. Am inteles, Dragos, pai daca stiam asa nu te mai puneam sa intri pe instagram sa-mi vezi “operele de arta”. :lol: Nu, chiar nu e nevoie…nu sunt deloc atat de importante. :ermm: :cwy:
     In rest cam ai dreptate, si cu google-ul si cu fb-ul. :cwy:

     1. Too late now! :devil: Am făcut un efort, de dragul tău (ei, exagerez – de fapt, a fost drăcuşorul ăla care mă împinge mereu să analizez şi să critic totul în jur :tongue: ) şi am intrat pe contul tău de Instagram, azi-noapte. Desigur, nu am îndrăznit să accesez fiecare fotografie în parte, din motivul expus mai sus, însă am trecut în revistă thumbnail-urile. Într-adevăr, predomină summerday: majoritatea au o aură protocalie, specifică unei zile însorite de vară, emanînd parcă bucuria de-a trăi şi dorinţa de a călători, de e explora. :cool:

      Aici mă opresc şi mă duc să-mi pun de cafeaua de dimineaţă – dimineaţa mea, ştii, poate fi la orice oră din zi sau noapte. Aşa că… bună dimineaţa! :silly: :tongue: :lol:

      1. Neata. :biggrin: :cool: E chiar buna la 3:30… :lol: Am foarte multe fotografii de toamna, Dragos. De acolo tenta portocalie. Si de la noile acoperisuri ale Dubrovnik-ului. Evident predomina si albastrul…Marii Adriatice si al lacurilor Plitvice. In Croatia atmosfera a fost destul de mohorata de la un moment dat…
       Iti doresc o saptamana frumoasa! :happy:

       1. E acolo un frumos apus de soare (cred că-i apus – văzut aşa mic nu-mi dau seama) care inundă cu portocaliu toată pagina, probabil de la el mi-a rămas acea impresie puternică, dincolo de vestigiile toamnei. Da, e şi albastru… prea puţin pentru sufletul meu căruia îi e pereche, dar să nu tragem de urechi întîmplarea, nu-i aşa? :smile:

        M-au înfiorat imaginile luate de sus, eu care am rău de înălţime, dar asta nu le diminuează cu nimic frumuseţea. Însă cel mai mult m-a impresionat acel copac privit de jos în sus – o imagine care arată cît de mici sîntem noi oamenii în faţa naturii şi cît de aroganţi sîntem, de fapt, să ne închipuim că o putem manipula. Subiect de reflecţie, cît mai am bere la îndemînă. :wink:

        O săptămînă cît mai uşoară şi frumoasă îţi doresc şi eu! :cool:

        P.S. Ai promis că te ocupi de timpul de editare în AEC. Abia acum am observat “aura protocalie” în mesajul meu de mai sus şi tare ce mă mai rîcîie că nu pot să corectez. :cwy: Dar acum e cam tîrziu, poate cu altă ocazie…

        1. Da, Dragos, e un apus, dar nu unul oarecare, ci chiar cel care se poate vedea din balconul meu. Sunt nespus de incantata ca tocmai pe el l-ai remarcat, uite aici articolul destinat lui, cu cateva poze la dimensiuni ceva mai ok. Sunt imagini needitate!!! Rar mai gasesti asa ceva in ziua de azi:
         http://www.summerday.ro/2012/06/14/agonie-si-extaz/

         Cat despre imaginile luate de pe zidurile Dubrovnik-ului, sa stii ca si pe mine m-au cam cuprins fiorii uitandu-ma in jos… :ermm: :dizzy: Nu m-am simtit tocmai in largul meu, la fel ca si tine, am ceva rau de inaltime…Dar uneori mai facem si sacrificii, atunci cand se merita. :cheerful: :biggrin:

         Oh, acel copac este preferatul meu din IOR. Daca ai sti cate poze i-am dedicat. :))
         Uite aici toata povestea:
         http://www.summerday.ro/2012/10/20/tablouri-de-toamna/

        2. Ambele poveşti sînt calde şi plăcute. Abia aştept să vină vara! :cool: Am comentat acolo, nu mai insist. Se pare totuşi că am gusturi bune. :tongue:

         Aş vrea să fiu ca o amoebă, să mă pot multiplica prin diviziune celulară şi astfel să mă pot ocupa de mărunţişurile zilnice şi să citesc şi ce-am promis din urmă, din septembrie 2009 pînă în prezent. Of viaţă, de ce eşti numai una şi atît de scurtă…? :sad:

         Brrr… OK… Happy thoughts, happy thoughts… :biggrin:

 4. Nu sunt cititor fidel de bloguri sau, mă rog, n-am fost :-)… Cu toată onestitatea, am ajuns în lumea asta din pur accident (nu, n-am căzut cu nasul pe tastatură). Cel mai cinstit ar fi să spun că rătăcesc pe net și din când în când îl mai lovește ghinionul pe câte unul și aterizez pe blogul lui, mai văd câte un comentariu interesant și mă lovește curiozitatea în legătură cu autorul comentariului… Cam așa am ajuns și aici. :biggrin:

  1. :biggrin: Interesant, curiozitatea omeneasca e responsabila, deci, de aparitia ta pe meleagurile verii eterne. :happy: :cool:
   Stai sa te vad cum o sa procedezi cand vei acorda blogului personal atentia cuvenita. Pentru ca sunt sigura ca va veni si vremea aia… :cheerful:

  1. Eu nu m-am descurcat cu google reader. M-am tot uitat pe acolo, m-am invartit, mi-am facut cont, evident, dar nu am inteles cum trebuie sa procedez. :dizzy: :ermm:
   Tu ma ai pe mine pe facebook la prieteni, ca nu mai stiu? Username: comore bora bora. :biggrin:

 5. Google Reader! Taine? Care taine? E foarte simplu.

  De asemenea eu folosind platforma blogger am în dashboard o listă de blogguri (fiind același cont google, e aceeași listă ca în google reader) și mai am și pe pagina principală a blogului meu una, toate fiind ordonate după cât de actuale sunt articolele.

  Așadar.. multe surse :P

 6. Neața Nice! Eu intru mai mereu din browser, încă mai mă ține memoria :biggrin: E adevărat că nici nu intru pe prea multe bloguri, în ultimele luni doar două :cheerful:, la tine și la Iulia, așa că nu prea am ce uita.

  1. Neata, Marin, cum merge treaba, te-ai mai eliberat? :biggrin: :dizzy: Doar doua? Pai nu ai cine stie ce treaba prin blogosfera, ca blogurile noastre nu-ti dau mari batai de cap, eu postez din an in paste, Iulia ce publica mai des lately… :cool:

 7. Hello in zi de weekend

  Deobicei folosesc blogrollul si apoi apelez la browsere. Mai putin accesez bloguri de pe facebook, avand in vedere ca in ultima vreme nu prea mai am timp sa stau pe retelele de socializare. In schimb, pe facebook sunt foarte atenta la campanii.

  1. Buna, Iulia. :cool: Aha, deci si tu folosesti acelasi surse ca si mine. Doar ca eu nu particip la campanii pe fb. Pentru mine facebook-ul e doar pentru promovare si postat fotografii (mai rar e drept). :biggrin:

 8. Buna dimineata!
  eu le acesez din blogroll si facebook :) nu am instalat nimic ca sa fiu anuntata in timp util ca a postat cineva, exceptie fac blogurilor la care sunt abonata si primesc mail :)
  cand am chef de citit blogguri mai accesez linkuri din comentarile de pe alte bloguri :)
  pe tine te accesez cel mai adesea de pe fb :P
  o zi faina!

  1. Neata, Lilly. :cool:
   Aha, deci te-ai abonat la unele bloguri. Da, asta e o metoda buna cu conditia sa-ti tot accesez mailul, eu zic pas la operatiunea asta ca ma enerveaza. :lol: Uneori sunt zile intregi cand nu intru pe el. :devil:
   Pai da, ca am grija sa-mi promovez asiduu blogul pe acolo. Insa tu nu prea. De ce? :ermm:

 9. Din facebook mi-e cel mai simplu sa le accesez. Insa folosesc si Google Reader pentru blogurile pe care le citesc de mult timp si blogroll-urile si comentariile pe alte bloguri pentru a descoperi bloguri noi pe care poate mi-ar placea sa le citesc :smile: Momentan ma cam enerveaza sa intru in Google Reader pentru ca e plin de bloguri pe care nu mai vreau sa le citesc si de la care nu reusesc sa ma dezabonez… daca stie cineva cum… apreciez ajutorul. Mentionez ca butonul “dezabonare” nu face absolut nimic atunci cand il apas.

  1. Mihaela, din pacate eu nu te pot ajuta, dar poate ai noroc, citeste cineva care se pricepe commentul tau si iti da un sfat in aceasta privinta. Eu nu m-am descurcat cu google reader si oricum faptul ca trebuie sa intru constant pe mail ma oboseste.
   Eu nu iti vad niciodata link-urile pe fb, nu esti in grupurile de acolo inscrisa? :ermm:

    1. Sunt destule grupuri pentru bloggeri pe fb. Acolo ei isi posteaza link-urile noilor articole pentru a fi vazute de toata lumea. Un fel de promovare, oricum cunoscutii afla imediat ca ai mai scris ceva si intra sa citeasca. Un exemplu de grup este :Grupul bloggerilor din Romania. Sau Clubul Bloggerilor. Sunt multe, e imposibil sa nu le stii si tu.

 10. Eu mi-am selectat casuta de “primeste notificari” de pe paginile blogurilor de pe fb, astfel ca imediat stiu cine, ce a postat. Dupa Facebook, abonarea la mailuri si blogroll-ul. Sau imi amintesc pur si simplu numele :-D Desi am patit si eu sa nu-mi amintesc nici macar prima litera, desi adoram acel blog..
  Weekend placut! :heart:

  1. Pai da, sunt momente cand pur si simplu nu-ti amintesti chestii usoare, e ciudat, dar decat sa pierzi timpul, mai bine controlezi blogroll-ul(care e mereu la indemana) sau facebook-ul. El e de mare ajutor, pentru ca tot mai multi bloggeri isi posteaza link-urile acolo. Acum eu am si acest nou plugin extrem de util.
   Multumesc asemenea. :kissing:

 11. O parte din blogurile pe care le citesc le accesez din blogroll. Insa la majoritatea am adaugat “Semne de Carte” (inclusiv la blogul tau) si astfel imi este mult mai usor.
  Nu urmaresc foarte multe bloguri, dar cele pe care le urmaresc le accesez de cateva ori pe zi.
  Dimineata la cafea si seara inainte de culcare fac o trecere in revista pe toate blogurile. Nu vreau sa raman in urma cu stirile :)

  1. Fzones, din pacate eu pe summerday nu prea scriu articole gen stiri. :biggrin: Poate stiri despre viata mea. :lol: Joking.
   Ce inseamna semn de carte pus pe un blog? :ermm: :dizzy:

    1. Da, am dezlegat misterul. De data asta. :)) Vezi ca ti-am lasat un comment pe blog cu contul de google, Como Garda. Din pacate nu am gasit de selectat optiunea aia:nume/adresa url… :cwy:

 12. Eu accesez blogurile pe care le urmaresc din blogroll in mare parte. Cum sunt pe blogger mi se actualizeaza automat, cele mai noi trec in fata. Sincer n-am intampinat probleme niciodata, doar ca unele actualizari s-au facut un pic mai tarziu, dar asta foarte foarte rar. Apoi pe locul doi ar fi facebook-ul.
  Weekend placut iti doresc Nice!

  1. Da, un plugin ca al vostru am si eu mai nou, e foarte util si sunt extrem de incantata de el. :lol: :biggrin: :happy: Eu de cate ori postez ceva nou urmaresc la tine sau la Minnie daca mi se actualizeaza link-ul. Si nu mereu se intampla, doar ca atunci fac eu schimbari in articol si il actualizez de mii de ori pana se intampla ceva concret pe blogger. Ultima data nu a vrut sub nicio forma asa ca am lasat-o balta. S-a actualizat abia dupa cateva ore bune…
   Mna, am si eu o pasiune, acest plugin. Demult visam la el, dar nu stiam ca a fost creat si pentru wordpress. :w00t:
   Multumesc asemenea, Larisa. :heart:

   1. Da, in blogroll-ul ala care e vizibil pe blog se actualizeaza mai greu.Insa eu urmaresc actualizarile in spate, in tabloul de bord, ca sa zic asa, unde e lista blogurilor pe care le citesc. Acolo am observat ca se actualizeaza inainte sa apara si in blogrollul vizibil pe blog pe prima pagina. Sau in google reader, dar acolo intru mai rar.

 13. Buna dimineata!
  Da, la mine mai este dimineata, la voi mai un pic si este dupa amiaza! :)
  Eu citesc mai întai blogurile din blogroll iar daca pe parcurs “desopar” ceva interesant mai arunc o privire si pe acolo! Iti doresc un weekend minunat Nice! :heart: :kissing:

  1. Pai da, la ce blogroll numeros ai tu, Minnie, cred ca iti ocupa toata ziua citirea blogurilor. Norocul tau ar fi sa nu publice toti zilnic, ca altfel nu ai mai pleca la serviciu sau te-ai ocupa de treburile casnice. :biggrin: Glumesc, poate tu esti expeditiva si intr-o jumatate de ora nu ai ce face cu ele. :w00t:
   Weekend frumos si tie. :happy:

  1. :))) Asa e, uneori ajungem pana seara sa ne lungim cu cititul. Deh, prea multe bloguri…toti si le actualizeaza zilnic, pe toate trebuie sa le vizitezi, daca mai si comentezi te trezesti ca te prinde 1 noaptea prin blogosfera. Mi se intampla adesea. :biggrin:

  1. Ce memorie buna are Pato. :biggrin: :devil: :w00t: Care blogroll, ala format din 5 bloguri? Care e ascuns undeva in josul paginii? :lol: :biggrin: :ninja:
   Sa inteleg ca pe al meu il stii si il accesezi din browser, ca mie imi facea impresia ca “aterizezi” pe aici din fb. :tongue: :unsure:

   1. cum sa nu tin minte “zi de vara” :)) doar am votat, cred cand ti-ai ales numele domeniului!
    Cat ma mai ajuta memoria da… dar nu cred ca o am mai buna ca a ta, fiindca observi ca tu esti atenta la detalii(cum de altfel toate femeile fac asta) si tii minte lucruri care eu vag mi le amintesc. :blush:

    1. Pai viata e construita din detalii, Pato. :biggrin: Si da, am dezvoltat o mare pasiune pentru ele. :wub: la ce sunteti atenti? :ermm:
     Si eu ii accesez blogul din browser. Rar din blogroll si foarte rar fb. :devil:

        1. Hihi, oare de ce ma asteptam eu la acest raspuns? :devil: :tongue: :silly:
         Nu stiu ce savoare are viata doar cu acest “esential”, Pato. :ermm:

        2. Ok.. hai să nu ne împărțim pe tabere. Mie deseori în sar în ochi detaliile.. deci, vă rog frumos, să nu faceți tabere pe tema asta :biggrin:

        3. Radu mai sunt si “ochii de artist” :))

         Nice imi plac mancarurile condimentate si picante :D :biggrin: dar nu trebuie neaparat sa acord atentie, fiecareia in parte.

 14. Semn de Carte, adica setezi blogul la favorite in browser. Ex. Google Chrome are o steluta, sus unde apare link-ul. click acolo si practici ai setat acel site/blog ca favorit.

  1. Ah, la asta te refereai…eu pe laptop folosec mozilla, si el imi pastreaza doar acele link-uri pe care le accesez mai des. Un numar limitat, in tot cazul. Pana in 10. Steluta nu pun niciodata. :tongue:

 15. Eu folosesc google reader, e cel mai eficient. Il am instalat inclusiv pe telefon, deci mi-e usor sa tin pasul. La cateva bloguri, inclusiv al tau,
  mai vin si de pe facebook pentru ca se anunta postarea mai repede decat in reader.

  1. Ufff, trebuie sa invat si eu sa manuiesc acest grozav google reader. :dizzy: :ermm: :unsure: Pare util si toti vad ca il folosesc cu spor. Da, am vazut ca multi cititori vin de pe fb, e o buna cale de promovare. :biggrin: :wub:

 16. daca vrei sa incerci cum e cu google reader-ul te pot ajuta …te las sa vezi contul meu ;)

  mi-am facut si categorii, chiar daca unele bloguri nu mai sunt sau si-au schimbat activitatea despre care scriu imi e mai usor asa.

  nu e de promovare ci doar un instrument ptr tine sa fii la curent cu mai multe articole, de pe mai multe bloguri, in timp mai scurt.

  1. Da, Carmen, stiu ca e un instrument care te tine la curent cu noile articole, doar ca nu am putut afla cum ajung acele bloguri in reader. Eu cred ca e util ca vad ca toti il folosesc. Eu stau prost la partea cu tehnica. Desi banuiesc ca nu e cine stie ce mare filosofie google readerul asta. :lol:

 17. Am citit si eu interpretarea cuiva ca linkurile postate in grupuri sunt spam-uri. Dar pentru asta exista grupurile – pentru a posta linkuri. E auto-promovare. Nu putem sa ne avem toti pe toi in blogroll… :)
  Si chiar daca ne-am citi doar din bloguri, poate mai “racolam” si alti cititori, nu doar bloggeri.

  1. Exact, Dana. E o modalitate de a-ti anunta prietenii si nu numai ca ai mai postat ceva. In plus eu mereu accesez link-uri din acele grupuri ori de cate ori titlul imi suna bine. Of, din pacate aici e o mica problema, dintre cei care nu au blog, putini intra sa citeasca si sa comenteze in blogosfera… Putin intra, si mai putin raman. :cwy:

 18. Bau bau :devil: , eu le accesez din marcaje, cele mai utilizate site-uri le am la marcaje printre care si summerday :), mai accesez si de pe facebook dar prea putin.
  Nice tu visezi la Croatia eu visez la Tomorrowland :w00t: :cool: :happy:, am vazut ca si in Croatia sunt asemenea festivaluri ca si Tomorrowland cine stie poate ma tenteaza si pe mine Croata la anu :D

  1. Bau. :ninja: :lol: Da, e bun si browserul la ceva, doar ca al meu din mozilla retine doar vreo 10 site-uri, nu mai mult. Pentru celelalate trebuie sa tastez initiala (macar).
   Ce reprezinta acest Tomorrowland? :ermm: :dizzy: :cheerful:

   1. Eu unul nu imi gasesc cuvinte pentru Tomorrowland, dar o sa las un video sa faca treaba in locul meu :cool: , dar hai totusi hai sa incerc sa dau o devinitie.
    Tomorrowland= tara in care toata lumea cunoaste pe toata lumea, unde petrecerea e la ea acasa,muzica buna, femei frumoase :whistle: :w00t: 71 de tari intalnite intr-un singur loc Boom Belgia.
    -http://www.youtube.com/watch?v=UWb5Qc-fBvk

 19. Vad ca si acesta da rateuri, zice ca blogul nu e updatat de peste 700 de zile! Si mi se pare cam haotic …
  Pe mine nu ma intereseaza sa intru prima sa scriu comentariu, pe blogurile care intru des le am in blogroll, iar pe restul le am in blog, o lista de 50 de bloguri pe care intru de 2 ori pe saptamana! Pe unele nu se scrie prea des, pe altele din pacate nu am timp sa le citesc atat de des precum mi-ar placea! uneori nu ajung de 2 ori pe saptamana la toate, depinde cat timp liber am …
  De multe ori accesez articole din facebook, fiindca e mai comod! :)

  1. :)))))))) Asa e, am observat si eu ca este o “mica” problema la blogul tau si la al lui Grapefruit. Si nu sunt in nicio ordine, ci mai degraba puse haotic. O sa mai umblu la el, nu-l las asa. :biggrin: :lol:
   :)))))))))))))))))) Sincer, nici pe mine nu ma intereseaza sa fiu prima pe bloguri, dar uneori imi iese performanta asta.
   M-a amuzat grozav commentul tau, am ras cu lacrimi. Esti prima care a observat(ceilalti nici nu cred ca s-au uitat) ca nou meu plugin are mici buguri. :lol: :biggrin: :tongue: :lol:

 20. Intr-o perioada, cam anul trecut, le accesam pe toate din Google Reader. Insa google a dat niste rateuri o vreme, atunci, si mi-a provocat multi nervi – nu mai era de nici un folos reader-ul, nici calendarul.
  Intre timp si-a revenit, insa eu nu m-am mai mobilizat sa imi updatez pe-acolo lista de bloguri, sa ma abonez.

  Asa ca accesez blogurile preferate direct din blogroll. Mi l-am revizuit in ultima perioada, am adaugat cateva bloguri noi si sunt multumita. Sigur, la unele sunt si abonata pe mail, de mai de mult, si primesc notificare – insa nu ma bazez pe asta, caci ma iau cu altele si uit.
  In general, le accesez in ordine – de sus in jos, de jos in sus. Asa ajung pe la toata lumea, caci am pastrat bloguri care chiar imi sunt dragi.
  Mi-as dori sa am timp sa mai citesc si alte bloguri, si poate imi voi face un obicei din asta – chiar daca nu le voi vizita constant sau comenta, mi-ar placea sa le citesc :smile:

  Sa stii ca mai intru si de pe facebook, rar ce-i drept, si doar atunci cand chiar vad ca postezi linkul in acel moment. Nu stiu de ce doar atunci :lol: Daca observ ulterior in news feed nu dau click. Ci intru mai tarziu din blogroll :tongue:

  1. La inceputurile mele in blogging, le accesam si eu in ordine, de sus in jos. Acum insa ma uit repede sa vad cine si l-a actualizat si merg acolo. In plus, am si bloguri pe care imi face placere sa intru mai des. :biggrin:

 21. Buna!
  Blogul tău (printre altele) îl accesez de pe Google (în felul ăsta ies mai multe căutări pe Google cu blogul tău :biggrin: ), în rest din blogroll (puţinele bloguri cu care am link exchange).

 22. Eu sunt pe Blogger asa ca stii cum accesez :) Cateva articole mai gasesc si pe FB…din ce nu am in blogroll si mi se mai pare interesant.
  Te felicit ca, in sfarsit, posezi un astfel de plugin. E bun ca te anunta ca a aparut ceva nou. Dar….tot mai bine functioneaza cel de la Blogger. In sensul de mai complet. Duce direct pe articolul respectiv ceea ce pluginul pentru WordPress nu face. Te conduce doar pe blog… si mai trebuie sa mai dai un click ca sa ajungi direct pe articol :)
  Dar oricum, e un mare castig, pentru ca acum esti informata la timp.
  Da, al nostru mai da cate un rateu in cate o zi, la cate un blog, nu stiu de ce… Am observat si eu. Nu-i asa de grav. Eu oricum, cand intru, cam citesc tot ce a publicat omul. Chiar de n-am timp si ajung la doar 3-4 zile, uneori si mai rar.

  1. Da, am vrut sa intru si eu direct pe articol si nu s-a putut. E bun si asa, Elly. Decat deloc…Da, e un mare castig si eu mi-l doream enorm, nu credeam ca-l voi avea vreodata.
   Tu ai un blogroll mai special pentru ca eu niciodata nu ma vad figurand acolo. Sau cel putin nu mai ma vad lately. Dar asta are mai putina importanta…

   1. A mai fost o fata din blogroll-ul meu “speriata” ca nu o am acolo. Ba esti acolo si tu, dar e un blogroll extensibil. Uita-te in josul lui si ai sa vezi, in dreapta jos ca scrie “Afisati tot”. Dand click acolo se deschide tot, se prelungeste instantaneu :smile: Nu s-a nimerit sa fii niciodata in primele pozitii? Ma mir. Daca ai veni imediat dupa ce ai postat ceva…te-ai gasi acolo, in top 5 :wink: Oricum, stai putin in top 5 pentru ca cei din blogroll-ul meu sunt foarte activi :smile: Aproape toti, mai putin ultimii 3. Si am trei blogroll-uri. Fiindca era lista prea lunga sa va tin la un loc. :smile:

    1. Da, gata, am gasit si eu in sfarsit, dupa aproape un an de zile, butonul unde scrie afisati tot. :lol: Aha, deci cei din blogrollul tau sunt foarte activi…acum se explica, m-am linistit, merci de explicatii, Elly. :blush: :angel: :silly: :silly: :silly:

 23. Eu personal iau blogroll-ul la rând și văd ce e nou. Foarte rar intru din altă parte. Când e un blog nou intru de la comentariu sau facebook, dar în rest din blogroll.

 24. Merci. M-am gândit dar momentan am alte planuri. Dacă fac mutarea va fi un radicală și nu vreau să o fac doar așa :D Mai încolo o să iau în calcul mutarea. Momentan am alte priorități :D

    1. Ai citit articolul? :unsure: :wassat: Ca daca il citeai, aflai. Daca nu, iti fac eu un rezumat: un blog se poate accesa din mai multe surse. Una ar fi blogroll-ul. Dar nu poti sa-i tii pe toti in blogroll. Unii nici nu au blogroll. Asa ca intervin alte surse: browserele, fb-ul, google reader. Pe mine ma interesa de unde ma citesc oamenii. De unde ma acceseaza. Din blogroll sau din browser. Pentru ca in browser ai de obicei blogurile favorite, cele pe care le accesezi cel mai des. Uite, de ex Marin si Daniel C ma acceseaza din browser. Eu il accezez din browser pe Pato pentru ca il citestec des. Si el mai citeste des! Intelegi acum (pe scurt) ideea mea? Vroiam sa stiu cine ma acceseaza des. Si nu din fb sau google analitics. Vroiam sa stiu daca oamenii intra de mai multe ori pe zi pe summerday. Uite de ex eu intru de 5 ori pe zi la Pato si doar o data pe alte bloguri…
     Capisci? :tongue: :biggrin: :unsure:

 25. Pana sa imi sterga din greseala Mihai feedreaderul, ma foloseam de el, pentru ca era foarte bun. Dar am tot amanat sa il instalez iar si acum ma chinui sa va iau de pe fb, din comentarii sau din blogroll-urile altora. :))

 26. Nici eu n-am reusit sa patrund tainele google reader. :)) In mod obisnuit, imi incep dimineata cu raspunsuri la comentarii, apoi postare si apoi luat blogroll la rand, link cu link. Nu comentez intotdeauna pentru ca nu intotdeauna am ceva de zis… Apoi, mai am un rand de bloguri netrecute in blogroll, dar marcate ca favorite. Dupa ele, vine randul comentatorilor noi de pe blogul meu. Daca mai e timp dupa toate astea, de regula dau iama in blogroll-urile celor pe care ii citesc eu. =))) Sunt o adevarata stalker-ita din punctul asta de vedere… :D

 27. Cel mai adesea din blogroll (la fel cum se intampla si cu Summerday.ro), dar si de pe facebook sau din bookmarks. Alte instrumente naravase nu folosesc pentru ca nu le cunosc indeajuns de bine si nici nu mi-am batut capul :))

 28. Summerday il accesez din memorie. Rar folosesc blogroll-ul pentru a citi blogurile preferate, majoritatea le stiu dupa nume si le gasesc foarte usor. Atunci cand vreau sa vad ce mai e nou pe blogurile pe care le citesc mai rar, folosesc blogroll-ul.

 29. nu aflu, am cateva bloguri pe care le citesc periodic sau in functie de starea sufleteasca. asa se intampla ca citesc haotic , nu am grozav de mult timp sau obosesc si atunci iau de unde am ramas si citesc ce-am sarit… daca blogerul nu publica mai multe articole pe zi :biggrin:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *