Reflexii autumnale în Herăstrău

imagini-superbe-de-toamna

O să vă surprindă, poate, mai ales pe cei care știți cât de “dragă” îmi este mie iarna, dar abia aștept să ningă ca-n basme, să ies la fotografiat prin orașul meu, chit că nu e nici frumos, nici spectaculos sau pitoresc. Cert e că de câteva zile am un chef nebun de pozat și nu prea am ce. Azi de dimineață am surprins un mândru răsărit de după blocurile gri, dar nu îndrăznesc să vi-l arăt.

În schimb am rămas datoare cu ultimele imagini de octombrie, realizate în cel mai mare parc bucureștean. Am plecat decisă să imortalizez primul meu apus de soare cu DSLR-ul din dotare.

Cum a fost plimbarea pe aleile  Herăstrăului? Stranie, dar revelatoare, pentru că a fost întâia oară în viață când nu m-am putut concentra la activitatea desfășurată. Gândurile mi-au zburat haihui și curând am realizat că parcul este ultimul loc din lume unde vreau să mă aflu, că nu-mi stă capul la fotografiat, dar, totodată, m-a ajutat enorm să-mi dau seama ce-mi doresc cu adevărat. Deci, am cutreiarat cu folos, am cugetat intens și am izbutit, chiar și în aceste condiții vitrege, următoarele cadre:

poze-frumoase-de-toamna

reflexii-superbe

lacul-herastrau-toamna
reflexii-autumanale-in-herastrau

frunze-galbene-macro

gradina-japoneza-herastrau

toamna-in-gradina-japoneza

lebede-negre

poze-de-toamna-pe-lac
imagini-gradina-japoneza

reflexii-copaci-toamna

apus-de-soare-in-herastraualeile-parcului-toamna

reflexii-de-toamna-frumoase
cuplu-de-indragostiti-la-plimbare

banci-in parc
imagini-pitoresti-de-toamna

parcul-herastrau
indragostiti-pe-banca-in-Herastrau
pomi-colorati-toamna
imagini-feerice-de-octombrie
pictura-pe-apa
soare-printre-crengi

culorile-toamnei-in-Herastrau

pasiuneS-a lăsat înserarea, dar apusul tot nu se arăta, se desfășura, probabil, în cealaltă parte a parcului, bine ascunsă mie de clădiri și copaci. O ipoteză…
Sky-Tower
seara-in-parcAm așteptat-o nerăbdătoare tot anul. Mi-a adus peisaje fascinante, instantanee bucolice din Subcarpați, fotografii expresive din parcurile și grădinile bucureștene, clipe de fericire totală, multe aspecte pozitive la serviciu, oameni minunați, o sănătate șubredă și direcțiile unui drum de urmat. Pe scurt, toamna 2013, imprevizibilă, colorată, memorabilă. Am iubit fiecare secundă din ea…

Cum a fost pentru voi toamna recent încheiată și cu ce sentimente și așteptări ați intrat în noul anotimp?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

68 de comentarii la “Reflexii autumnale în Herăstrău”

            1. Minnie, da, asa ar trebui, insa e superotopedica si mi se pare cam tare. O sa ma obisnuiesc eu…
              Oh, dar ce bine e in bratele “Mosului”. :whistle: Ca ala din cantecul “Mosule ce tanar esti”. :lol:

              1. Acum stii… am citit ca o saltea prea tare iti strica vertebrele de la coloana. :sad: Zau nu e gluma! :ermm: Eu una nu asi putea sa dorm, salteaua mea are acum 5 ani, dar este din aceea cu “memorie”, sper ca stii la ce ma refer!:smile:
                Sunt tare multumita de ea mai ales ca patul meu se ridica si pot citi sau tricota sau ma uit la televizor….. :tongue: :wink:

                1. Da, stiu, cu memorie imi doream si eu, doar ca Mosul nu a fost asa de bogat… :cwy:
                  Aia e ideala, acum sper sa ma descurc si cu cea normala(cu arcuri). :biggrin: :ermm:

  1. Super faine fotografiile! Culorile sunt atat de calde si placute… Felicitari! Acum astept sa ma delectez pe blogul tau cu imagini de iarna :wink: , mai ales ca eu sigur o sa duc lipsa zapezii pe aici.

    Ma bucur ca ai avut o toamna frumoasa Nice! Eu nu stiu ce sa spun despre a mea…. n-a fost nici rea, dar nici memorabila. Nu-mi amintesc sa se fi intamplat ceva special toamna asta, in afara de varsta rotunda pe care am implinit-o :lol: Mi s-a parut ca a trecut repede doar.

    1. Multumesc mult, Larisa :heart: , am prins perioada de dinainte de apusul soarelui si a fost o placere sa experimentez. Eh, nici in Bucuresti nu avem parte de cine stie ce zapezi, mai ales in luna decembrie…dar asta nu ma impiedica sa visez.
      Frumoasa varsta, esti atat de tanara, bucura-te de ea, profita la maxim de tot ce-ti ofera viata. :kissing: Sincer, dupa mine nu exista una care sa te faca sa te simti mai fericit si mai implinit. :wub: Acum pot spune ca mi-ar placea sa mai am 30 de ani… 20 nu. :biggrin: :cwy:

  2. Si cand nu ai chef de fotografiat si esti cu mintea in alta parte tot iti ies niste fotografii de toata frumusete.
    Cat despre toamna care s’a incheiat…pai ce sa zic? bine ca s’a terminat…hai cu zapada :))

    1. :biggrin: Draguta observatia ta, Raluca, mi-a mers la suflet. :heart: O sa vina si zapada, cred, dar daca vrei multa eu zic ca e mai potrivit sa-ti petreci vacanta la munte. :w00t: :cool: Sau sa astepti cumintica luna ianuarie. :lol:

  3. Of, de cand ma chinui sa las un comentariu la tine aici. Nu stiu ce are blogul, dar imi face probleme de comunicare. Nu pot posta comentarii sau nu se deschid unele pagini. Cand am refacut blogroll-ul, ca-l pierdusem pe cel viechi, probleme tehnice, iar a aparut o eroare la tine din cauza careia nu se updateaza si nu-mi apare cand scrii ultimul articol. Ce sa fie oare?
    Apropo de ultim articol, ai reusit niste poze superbe si mi-ai facut un dor de toamna de acasa de nici nu pot sa exprim in cuvinte.Imi clatesc privirea cu reusitele tale fotografice si te invidiez (dar nu cu rau) pentru ce frumusete de toamna ai putut surprinde.
    Eu sper, mosul sa-ti aduca ceea ce-ti doresti;)

    1. :cool: O saltea, Tina, am comandat-o ieri si maine dimineata mi-o doresc pe pat…pentru un somn odihnitor. Tot parintii au fost si anul asta Mosul. :biggrin:
      In rest imi doresc multa sanatate si liniste, caci in ultima perioada am avut niste probleme cu tensiunea si deja am intrat in alerta maxima. Multumesc mult :kissing: , ma bucur ca ti-au placut imaginile din Herastrau. :heart:
      Hm, imi pare foarte rau ca ai avut probleme cu blogul meu, nu mi-a mai semnalat nimeni o problema de genul, insa cred ca e ceva temporar, nici eu nu am putut sa vad daca Minnie si-a actualizat blogul(de ex). :cwy: :dizzy: Acum vad ca si-a revenit, probabil o fi de la plugin… :ermm:

  4. Prima, prima fotografie îmi place cel mai mult. Și celelalte sunt foarte reușite, dar prima îmi place mai mult decât celelalte :cheerful: Pentru mine toamna asta a fost prea încărcată pentru a avea timp de poze. Se anunță în schimb o iarnă liberăăăă… numai zăpadă să fie :biggrin:

    1. Da, am observat ca prima fotografie a avut succes si pe facebook, pe grupurile de fotografie(pe unul a strans peste 70 de like-uri, un adevarat record pentru mine). Nu stiu de ce, zau ca m-am chinuit sa-mi dau seama ce are diferit fata de celelalte care nu au fost extraordinar primite.
      Eram singura ca cineva va face remarca asta si pe blog. :biggrin: Ma bucur ca ai fost tu. :cool: :cheerful:
      Pai da, vine acum vacanta…zapada sa fie si chef de fotografiat. Tin minte ca anul trecut a nins chiar de ziua mea(ca-n basme). Mi-a fost rau, nu am putut sa ma misc din pat si nu am facut nicio poza, evident. Desi peisaje de vis se gaseau… :dizzy: :biggrin:

      1. Mie mi-au plăcut în mod deosebit culorile la prima poză, cum se îmbină albastrul apei cu ruginiul frunzelor; apoi, bordura aceea care se “pierde” în tulpina copacului… :smile: pare o atmosferă misterioasă :biggrin: . Cel puțin așa mi se pare mie. Chef de fotografiat am, numai vacanța să vină mai repede! Da’ trec repede două săptămâni :)

        1. Daa, atmosfera misterioasa da bine in fotografii. Si mie imi place… :wub:
          Pai a trecut repede el 2013, daramite doau saptamani din an. Si uite ca Mosul a venit, dar fara fulgii magici de nea. :angry: Caci eu vreau zapada troienita, munti de zapada… :tongue: :dizzy: :ermm: :lol:

  5. Pozele sunt toate la superlativ, sunt perfecte pentru un catalog, calendar, etc. Toamna e anotimpul in care m-am nascut, nu pot spune ca imi place la nebunie, dar din punct de vedere fotografic e mai ofertanta toamna decat iarna. Nu imi place nici iarna foarte mult, decat atunci cand e zapada multa, si nu aparie cu zapada, si astept iarna prin prisma sarbatorilor de iarna care sunt preferatele mele. Azi am facut bradul, a venit si Mosul la noi, de abea astept sa vad maine ce reactie o sa aiba Bubu cand o sa vada ce i-a lasat Mosul. La tine a venit Mosul? Te pupam cu drag! :happy:

    1. E normal sa astepti cu nerabdare si entuziasm sarbatorile de iarna cand ai un copil mic. Sper sa-i placa lui Bubu toate cadourile primite si sa fie fericit. La fel si tu, draga Fairytale.
      Da, cu niste cosmetice. :tongue:
      Mai asteptam si salteaua de pat comandata miercuri. :lol: :w00t:
      Ma bucur mult ca ti-au placut fotografiile din Herastrau. :cool: :heart:

  6. Aş zice că toamna care tocmai s-a sfârşit a fost cam scurtă, gândindu-mă în mod special la unele demersuri începute prin vară, ştii despre ce este vorba (chiar dacă destul de vag), de aici deduci faptul că încă nu au apărut rezultatele scontate… Poate iarna se va dovedi mai norocoasă şi nu doar în privinţa belşugului de zăpadă :happy:
    Fotografiile sunt senzaţionale :w00t: NU mă întreba de ce dar şi mie mi-a “sărit” în ochi prima şi a rămas favorită până la final, asta cu toate că există o concurenţă acerbă, toate sunt minunate, culorile toamnei adăugându-le un plus, totuşi prima are ceva… :smile:
    Seară faină sau (după caz) neaţa! :biggrin:

    Apropo, ai fost cuminte? Te-a “vizitat” Moşu’ :wink: :tongue: :lol:

    1. Neata, Centurion, de la un timp ma culc odata cu gainile, nu mai pot sta pana la ore tarzii din noapte ca altadata. M-a ajuns oboseala acumulata in an.
      Mosul a venit, dar inca il mai astept, trebuie sa vina cu salteaua noua(de pat). :lol:
      Tu? L-ai primit cu bucurie? Ca de cumintel nu ma indoiesc… :biggrin: :silly:
      Hm, cu fiecare comment despre demersurile din vara ma bagi si mai rau in ceata. Sper ca iarna aceasta sa-ti aduca vestile bune asteptate. :happy: Sau sa se iei o decizie care sa te linisteasca si multumeasca…
      Multumesc mult, ma bucur ca ti-ai ales si o favorta dintre fotografiile postate mai sus, eram curioasa care v-a placut mai mult, desi imi imaginam ca prima, ea a fost apreciata(cu multe like-uri) si pe grupurile de fotografie de pe fb, lucru care mie mi se intampla rar spre neciodata. De fapt am inregistrat un adevarat record cu ea in Dependent si Nature. :biggrin: :dizzy: :ermm:
      Desi…habar nu am, la fel ca tine, de ce.

      O zi frumoasa iti doresc, Centurion, cu multe bucurii sufletesti. :cheerful:

  7. Toamna mea e ,in ultimii ani,incepatoare de noi idei creative.Intins pana in decembrie.Noiembrie de obicei. Asa se nimereste,mi-am dat si eu seama de asta de curand,cred ca suplinesc astfel ceva ce numai vara si primavara au.As fi zis culoare,dar si toamna poate fi colorata,poate e dorinta de ceva noi,si primavara si vara simti asta deja in aer.
    Foarte frumoase pozele,cred totusi ca toamna e cea mai frumoasa de fotografiat…insa eu n-astept iarna,nici zapada,desi stiu ca-s pe vine :D.

    1. Si pe mine ma inspira toamna, dar parca mai mult primavara si vara. De iarna nu zic nimic ca suntem certate rau, insa o mantie groasa de nea tot as vrea sa vad, nu de alta dar ce mai fotografiez pana in aprilie? :lol: :ermm: :dizzy:
      Voi cred ca aveti o iarna ceva mai blanda decat noi, aici gerul e in toi si isi face de cap pana in martie. Cred ca e faina iarna in climatul temperat-oceanic. :biggrin: :happy: :dizzy: :wub: :unsure:
      Deci, sa profitam de toamna! :cheerful:

    1. Mihaela, imi pare tare rau, cu siguranta iarna va fi mult mai animata, cu multe clipe de bucurie(vin sarbatorile, vacanta). Stiu ca tu nu esti mare fana a toamnei…asa simtem si eu acum cativa ani, pana sa intru in bogosfera si sa ma ia cu asalt pasiunea asta nebuna cu fotografia. :lol: :ermm: :ermm:
      Da, celebrul cuplu de indragostiti, care nu vroiau sa plece din cadrul meu, cred ca au stat acolo cca 20 de minute, nemiscati. Prima data am avut senzatia ca fetei ii este rau… Eu nu am vrut sa-i fotografiez, dar pana ala urma nu am avut ce face.
      Multumesc mult, o iarna fericita iti doresc! :heart:

  8. Avand in vedere ca stau in bucuresti, la 10 minute de herastrau, aproape ca il cunosc ca pe apa, insa niciodata nu mi-am putut inchipui ca se pot realiza astfel de poze. Sunt superbe. Insa si parcul este pe masura.

    1. Da, iti ofera niste peisaje de vis, daca stii la ce ora sa ajungi si unde sa cauti. Daca ai ochi, daca ai inspiratie. Ma bucur mult ca-ti plac fotografiile realizate de mine in Herastrau. :happy:

  9. wow…
    absolut superb…
    sunt cateva care mi-au rascolit sufletul…
    cherhanaua… de care ma leaga amintiri minunate…
    imaginea cu gastele… mi se pare de o rara distinctie…
    iar cea in care un tanar este mana in mana cu o tanara… aprca cuprinde esenta vietii…
    salciile pletoase imi amintesc de vremea studentiei…
    totul este minunat… herastrau…

    1. Asa mi s-a parut si mie, Ovi, minunat. :biggrin: Herastraul iti ofera niste imagini de vis. :cool:
      Iar alea sunt lebede negre, au si mandarine, dar cum nu am teleobiectiv nu au iesit prea bine. :ermm:
      Ma bucur ca ti-au placut, ma gandeam la tine ca stiu ca iti place parcul asta. :cheerful:

  10. N-am prea avut timp de toamnă, am băgat ca negrul pe plantație la serviciu. Abia aștept luna mai! N-am chef nici de zăpadă, nici de frig. Mi-ar place un Crăciun și Revelion ca-n Hawaii!

  11. Ce repede trece timpul! Iacătă-ne în iarnă cu dor după toamnă. :) Fiecare a cules ce-a semănat şi-acum se bucură sau nu. Se apropie cu paşi repezi sfârşitul anului şi încercăm să facem bilanţul realizărilor şi-al neîmplinirilor, să vedem care taler atârnă mai greu. Plimbarea ta prin parc te-a făcut să meditezi asupra unor aspecte din viaţa ta, plimbarea mea cu tine mă face să mă gândesc la anumite lucruri personale. Aşteptăm zăpada, deocamdată. Ne va schimba starea în bine sau în şi mai bine. Cred. :)

    1. Neata, Antonela, ma bucur sa te gasesc intr-o dispozitie optimista. Adevarul e ca pe la voi zapada e din belsug, se mentine frumos o perioada indelungata. Nu are cum sa nu te faca fericit sau macar sa-ti dea o stare de bine cand colinzi muntii, mergi la schi sau stai la o cabana cu o cana de vin fiert in fata. Aici, in Bucuresti, este o flescaiala totala, nervi si picioare ude.
      Cat despre bilantul anului 2013…sa vedem, pana acum, de cand am intrat in blogosfera l-am facut, nu stiu insa daca voi mai avea chef de articole, de dezvaluiri persoanale, de ceva…

  12. Anul asta am avut parte de cea mai frumoasa toamna din cate tin minte, iar tu ai suprins si o ai in amintire prin aceste minunate poze. Se simte bucuria oamenilor, caldura, linistea din ele.
    Afara e frig acum, dar la Galati un soare aproape ca de vara, te imbie afara dar nu vrea ursul dn mine sa mormaie pe strazi decat daca e vreo urgenta. :lol:

    1. Hehe, si in Bucuresti este o vreme superba, insorita, Mihaela, dar eu am niste treaba si sunt nevoita sa ies. :biggrin: :lol:
      Da, sunt amintirile mele si sunt atat de aproape de suflet, merci mult. :heart:

            1. :biggrin: Ti-ai gasit fotograful ideal, Creve, eu am o rabdare ceva de speriat cand vine vorba de poza perfecta. De obicei ma intorc cu peste 1000 de cadre de la o sedinta foto… :cool: :cheerful: :lol:

  13. Frumoase imagini!

    Pentru mine, anul acesta a trecut foarte repede! Nu-mi vine să cred că mai sunt câteva zile și îi punem punct!
    Sper să avem o iarnă blândă…

    A’păi, și eu voi ieși pe teren, în speranța că voi imortaliza momente deosebite… cine știe, poate ne întâlnim… ;))

    1. Si eu sper acelasi lucru, Rian, dar deja am inghetat la o mica plimbare pe afara si este abia inceputul.
      Unde fotografiezi tu de obicei? Esti din Bucuresti? :biggrin: :ermm: :unsure:

  14. Pentru mine toamna trecuta a fost destul de incarcata, iar cand spun asta nu pot sa ma refer la altceva decat la scoala :lol: . Nu a fost deosebita din foarte multe puncte de vedere, insa am trait experiente frumoase sau mai putin frumoase… In general a fost ok :biggrin: :happy: .

    Cu ce asteptari am intrat in noul anotimp? Ma astept la putina vacanta, sa scap de teze (la care sper sa iau note bune :lol: ), sa am timp de citit in fiecare zi, si sa-mi reincep activitatea pe blog, asa ca altadata.
    Mai astept de asemenea si zapada. Sa-si faca prezenta macar de Craciun, ca asa ar fi frumos :happy:
    Cam atat. Ma rog, poate or mai fi cateva chestii, dar nu atat de semnificative incat sa-mi aduc aminte acum de ele. :pinch:

    Fotografiile sunt superbe ca de obicei, Nice. Multumesc pentru ca ne incanti de fiecare data cu ele :biggrin:

    1. Neata, Alex, chiar ma gandeam la tine ca ai redus activitatea blogosferita(la fel ca mine) motivul principal fiind scoala/serviciul. E foarte dificil sa le imbini cu succes pe ambele cand ajungi epuizat acasa si nu mai ai chef de nimic. :ermm:
      Si eu astept zapada, doar ca vine fix cand vrea ea, nu cand vrem noi. :dizzy: De Craciun, da, mai ales daca-l petrecem undeva la munte intr-o cabana… :whistle: :w00t:

      Eu iti multumesc tie pentru cuvintele frumoase. :cool: :happy:

  15. Eu iubesc vara pentru toata caldura si veselia pe care o aduce cu sine, insa anul aceasta sunt surprinsa de propriile ganduri si dorinte. Abia astept o ninsoare adevarata, abia astept ca totul sa fie alb si sa ninga ca in povesti.
    Tare frumoase sunt pozele pe care le faci!

  16. foarte frumos surprinsa toamna in fotografiile tale! coloritul frunzelor e bestial!
    nu m-am gandit la toamna ca anotimp incheiat, la cat de cenusiu e acum afara, e greu de spus cam la ce anotimp se incadreaza, daca nu ma uit in calendar :biggrin:
    de cand umblu cu aparatul de gat, parca remarc schimbarile naturii mai intens, caut atent fiecare amanunt si sesizez modificarile. din cauza asta cred, mi s-a parut mai lunga si mai frumoasa toamna fata de alti ani.

  17. Cred ca ai surprins ultimele peisaje de toamna. Arata spectaculos fotografiile. Multa culoare, vegetatie, ai surprins cladiri speciale, perechi de indragostiti… mi-au incantat privirea lebedele negre care sunt preferatele mele… Totul e super! Nici nu stiu ce sa spun mai mult.
    Ti-am mai spus eu ca in fotografii toamna e frumoasa, chiar foarte. In rest imi pastrez parerea mea despre ea. :smile:

    1. Oh, Elly, nu stiam ca-ti plac lebedele negre…din pacate, pentru ele am nevoie de un teleobiectiv.
      Am fost in Herastrau cam pe la sfarsitul lui octombrie, deja culorile toamnei apuneau, cred ca ai dreptate
      Merci mult, ma bucur ca ti-au placut. :kissing:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *