Hotel sau pensiune?

sighisoara-panorama

Ne pregătim să petrecem câteva zile într-un oraș care deține una din cele mai frumoase și mai bine conservate cetăți medievale din Europa. Despre Sighișoara nu știm mare lucru, auzim doar păreri controversate de la amici și cunoștințe:”ah, este minunat acolo, o să va placă tare mult”, spun unii. “Oh, e atât de mică, într-o jumătate de zi o vezi pe toată, nici nu se compară cu Dubrovnikul”, afirmă alții.

În sfârșit am ocazia să îmi organizez singură vacanță, să-mi aleg eu hotelul sau pensiunea unde voi sta pe perioada sejurului și, evident, mijlocul de transport cel mai avantajos.

Intru pe booking și oferta generoasă mă pune în încurcătură. Citesc plină de entuziasm absolut toate informațiile și recenziile găsite pe net despre unitățile de cazare din zonă. Și visez…

Cam asta fac de dimineață până seara, nimic altceva nu mai contează.

Acum, cred că lucrurile stau în felul următor: dacă ești cu familia sau cu un grup numeros de prieteni, dacă vii cu mașina personală, dacă ești prietenos, volubil, dacă vrei să simți la maximum atmosfera cetății, dacă vrei să savurezi chiar de la sosire bucate tradiționale românești și un păhărel de palincă, dacă ai chef de povești cavalerești la gura sobei și decor de epocă în cameră, atunci alegi o cochetă pensiune cu mobilier în stil medieval, iar dacă vrei opulență și răsfăț regesc, te orientezi pentru o cameră cu fresce originale, pat cu baldachin, șemineu etc.

Câteva pensiuni din cetate care mi-au atras atenția (la fața locului)

casa-epoca-sighisoara

pensiunea-schneiderturm

pensiunea-casa-richter

pensiunea-bastion-sighisoara

casa-cositorarului-sighisoara

casa-vlad-dracul

casa-vlad-dracul-sighisoara

burg-hostel

pensiunea-lelila-sighisoara

casa-cu-cerb

Dacă mergi însa în cuplu și îți dorești intimitate, discreție, siguranță, confort, iubești stilul modern, minimalist, dacă nu ai mașină și vii cu trenul sau autocarul, atunci cea mai bună alegere este un hotel de patru sau cinci stele de la poalele cetății medievale.

Am citit informații și despre pensiuni, însă unele opinii (gen podeaua sau patul scârțâie foarte tare, pereții sunt prea subțiri și se aude orice zgomot, miros de igrasie) și mai ales imaginile m-am determinat să-mi îndrept atenția spre hotelurile din zonă.

Inițial am căutat hoteluri modeste, ieftine, dar decente ca facilități și aspect. M-am gândit că ne va fi suficient un loc călduț și nepretențios unde să putem pune seara capul. Deja anulasem două rezervări și mă răzgândeam în fiecare zi. Până la urmă am realizat că vreau un hotel spectaculos, cu tot confortul necesar unei vacanțe de neuitat. Că vreau ceva mai mult decât un hotel banal de doua sau trei stele. Hotel Cavaler nu a fost nici pe departe prima mea opțiune. Îmi plăceau mai mult Bulevard sau Central Park. De Binderbubi nu mai zic. Însă Cavalerul avea ceva în plus: spa (sauna finlandeză, baie de aburi, sală de relaxare și masaj) și piscină, locul ideal de răsfăț pentru zilele geroase sau ploioase de iarnă. Pentru că noi am mers în decembrie, nu în iulie și trebuia luat în calcul și acest aspect. Bun, ce faci dacă plouă non stop patru zile? Sau dacă sunt -20 de grade? Cât să stai prin puburi sau restaurante? Cât să te plimbi prin cetate când nici condiții de fotografiat nu ai?

Mi-am dorit să scap de agitația și aglomerația Bucureștiului. Și am avut exact ce am vrut: un oraș și un hotel (plus o piscină) doar pentru mine. Aproape la fiecare pas mă minunam de cât de pustie e Sighișoara. De cât de gol e hotelul (ziceai că l-am rezervat doar pentru noi), de cât de puțină lume întâlneam prin restaurante.

Atât de mult ne-a plăcut șederea la hotelul ales încât am decis s-o prelungim cu încă o noapte. Și vreau să mai menționez un aspect, tot ce era pe site (ca poze) am găsit și în realitate. Am cerut încă de la rezervare cameră la etajul 1 cu vedere spre cetate și asta ni s-a oferit. Mi-a plăcut enorm mobilierul, în special patul foarte confortabil, biroul, scaunul, balconul, oglinzile, televizorul, baia foarte frumoasă și călduroasă unde am găsit halat de baie, papuci, dischete demachiante, bețișoare cu capete de bumbac, săpun, șampon, gel de dus (zilnic primeam altele noi), uscător de păr, curățenia impecabilă (făcută zilnic). Tot zilnic ne erau schimbate așternuturile și prosoapele.

Și, poate trebuia să încep cu faptul că toată viața au ales alții pentru mine, iar de cele mai multe ori am stat la hoteluri prăfuite, comuniste, căsuțe sau bungalow-uri. Și nu, nu bungalow-uri din alea de lux din Maldive sau Bora-Bora.

Despre spa intenționez să scriu un articol separat pentru că sunt multe de povestit și deja am lungit nepermis de mult acest articol. La fel și despre obiectivele turistice bifate sau preparatele culinare încercate. Acum vă las cu imagini grăitoare:

Vedere spre Cetate din camera noastră

vedere-spre-cetate-din-camera-de-hotel

Camera

camera-hotel-cavaler

Balconul

balcon-hotel-cavaler

Hotelul noaptea

hotel-cavaler-noaptea

intrare-cavaler

Vedere spre cetate din camera de hotel noaptea

vedere-spre-cetate-noaptea

Cetatea, dimineața, din camera de hotel

cetatea-sighisoarei-dimineata

Holul de la etajul 1

hol-hotel-cavaler

Recepția

receptie-cavaler

La barul hotelului am servit ciocolată albă (caldă) cu banane și frișcă

baruk-hotelului

ciocolata-alba-calda

Micul dejun

micuk-dejun

La piscină

piscina-hotel-cavaler

vedere-spre-cetate-dinspre-piscina

Sunt curioasă, voi ce ați alege, unde v-ar plăcea să stați cazați, în inima cetății medievale, într-o pensiune pitorească sau într-un hotel modern?

PS: Click pentru imagini pentru a le vedea la dimenisiuni originale.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

51 de comentarii la “Hotel sau pensiune?”

  1. Merci, Nice! :smile:
    Dacă vreodată o să mă poarte paşii, în fine, maşina sau trenul, prin Sighişoara, ştiu unde să “trag”. Neapărat la Hotel Cavaler! :cool: Desigur, tre’ să aleg tot decembrie, altfel risc să fie mai aglomerată zona.
    Dacă m-ai fi întrebat înainte de a citi articolul aş fi spus (fără să stau pe gânduri) pensiune; nu’ş de ce mi se părea opţiunea mai liniştită, mai pe placul meu. Acum, cele scrise, dar mai ales imaginile prezentate mă obligă să zic “Cavaler”. :happy: :cheerful:

    1. Buna, Centurion, tu vorbesti serios? :dizzy: :ermm: Chiar te-au convins imaginile prezentate? :unsure: :w00t: Sa stii ca nu e advertorial(poti sa verifici, nu am introdus niciun link in articol). :lol: Nu am intentionat sa ridic in slavi acest hotel, sa-i fac reclama sau sa-l recomand(cu toate ca ar merita). Chiar eram curioasa ce ati alege voi daca ati poposi intr-un oras medieval. :dizzy: Pentru ca foarte mullte recenzii elogioase am gasit la adresa pensiunilor. Ele sunt mult mai bine cotate decat hotelurile pentru ca oamenii vor sa stea de vorba cu proprietarii, sa se simta cocolositi, vor sa guste bucate traditionale si vor mobilier de epoca. :ermm: Am stat aproape 3 saptamani sa fac o alegere(zi si noapte) si vreau sa cred ca am facut-o pe cea mai buna. Poate altfel as fi simtit atmosfera cetatiii dintr-o pensiune. Hotelul pare asa rece, distant. Asa i-am gasit si pe cei de la receptie(cu toate ca asta mi-am dorit, discretie, cand am avut-o nu prea mi-a mai convenit). :lol: :silly: Mi-ar fi placut ca lumea pe acolo(chiar si la restaurante) sa fie ceva la calda, mai prietenoasa. :ermm: :dizzy: :wassat:

      Oricum pentru mai multe imagini cu hotelul si facilitatile iti recomand site-ul oficial. Il gasesti imediat tastand hotel cavaler. :lol: :biggrin: :tongue: :silly:

      Ideea e ca m-am simtit pierduta in timp si spatiu in Sighisoara. :alien: O sa dezvolt ideea intr-un viitor articol. Daca vrei putina liniste (putin mai multa) e destinatia ideala de vacanta. Nici tipenie de om pe strazi, prin restaurante sau la hotel. La piscina ma simteam stinghera, era doar pentru mine. Nu mai zic de sauna sau baia cu aburi. Pentru cine iubeste singuratatea si detesta forfota si zgomotul e un adevarat paradis. :w00t: :happy: Iarna, evident. :wub:

      1. Aşadar, aproape perfect. :cheerful: Nu ţin neapărat ca în vacanţe să testez specialităţile locale, cine ştie ce bizarerii mi se pun pe masă. :alien: Cât despre atitudinea rezervată a personalului de la hotel, zic că e preferabilă unei prea mari băgări în seamă. Socializez suficient în virtual, pe blog, în rest mă păstrez pentru persoana care care mă însoţeşte în vacanţe (deşi cam de prea multă vreme nu pot vorbi despre vacanţe, în adevăratul sens al cuvântului).
        Pentru un viitor concediu, Sighişoara a ajuns cap de listă, acum după succinta ta prezentare; însă am înţeles că mai urmează câteva articole pe această temă. Le aştept, am răbdare, da’ nu prea multă, aşa că fie-ţi milă şi mai povesteşte-mi cum a fost acolo. :biggrin:

        1. Desigur, si eu abia astept sa va povestesc ce am vazut prin cetate mai spectaculos asa. :biggrin: :w00t: :blush: :silly: Problema e ca un articol de aceasta anvergura(cu multa informatie si mai ales multe imagini) se scrie greu(adica imi ia o zi intreaga). :alien: :ninja: :dizzy: :sleeping: Oricum am zis sa incep cu…inceptul. :devil:
          Sper sa-ti faci timp pentru o vacanta, Centurion. Meriti un pic de relaxare! :w00t: :cool: :cheerful: :happy:

          Cat de bine semanam! Oare de ce? :biggrin: :lol: :silly:

          1. Ehee, dacă ar fi numai timpul cel care lipseşte, în ultima vreme nici măcar, s-ar găsi… :unsure: E puţin mai complicat. :ermm: :dizzy: În fine, păstrez totuşi destinaţia pe hartă. Cine ştie, n-aduce anu’, ce aduce ceasu’, cel puţin aşa umblă vorba. :biggrin:

            Capricorn, remember? Poate şi d-aia oarece silmilitudini în gândire, preferinţe etc. :cool: :wink:

            1. Neata, Centurion, iti doresc ca 2015 sa descurce putin situatia ta. Adica sa simplifice lucrurile astfel incat sa poti pleca in vacante. :biggrin: :happy: :w00t:
              Exact! Stai sa vezi ca acum vine ziua noastra! :dizzy: :ermm: :unsure: :blush: :angel:

  2. Foarte frumos hotelul, curat, modern, elegant.
    Eu la Sighisoara am fost intr-o excursie organizata si am stat la un camin de elevi :))

    In general in Romania mergeam mai des la pensiuni decat la hoteluri. Am gasit mai mereu conditii ok la preturi acceptabile, dar recunosc ca citeam recenzii pe internet, nu mergeam asa, la intamplare. Pt Sighisoara cred ca tot o pensiune rustica as alege, daca as mai ajunge acolo si sper sa mai ajung ca-i tare frumos.

    In ultimii ani pe aici pe unde am mai fost am stat fie in campinguri la cort sau la casuta- vars, fie la hoteluri-in sezonul rece. Eu nu-s pretentioasa la cazare, un pat sa am, o baie si curatenie :)), restul dotarilor nu prea conteaza.

    1. Da, Larisa, ai dreptate, dar tu calatoresti foarte des. Cand calatoresti din an in paste…parca merita sa fii un pic mai pretentios la cazare. :ermm: :dizzy:
      O data la 15 ani meriti si tu(adica eu sau altii ca mine care nu avem sansa sa fim mai mereu pe drum) sa te rasfeti, sa-ti cumperi ce vrei si sa stai la 4 sau 5 stele. :biggrin: :w00t: :tongue:

      In plus tu stii ca eu ador medievalul dar doar pe dinafara sau daca e castel accept sa-l admir si pe interior. Dar sa stau eu intr-o camera astfel mobilata si arantaja, nu. :ermm: :ninja: Oricum, hotelul ales avea aer medieval, cel putin la exterior. Se integra perfect in peisaj. :biggrin:

      Stiu ca sunt si pensiuni super faine, chiar pusesem ochii pe una deosebita(900 de lei camera pe noapte). :wassat: Acolo locuise un cronicar celebru… :biggrin: Imi permiteam sa stau o noapte… :blush: :angel: :silly:

  3. Hello,
    Cred ca e un virus in aer in ultima perioada care se transmite mai ales aici pe summerday de doua zile toata lumea din jurul meu aude de la mine doar Belgrad. Da de doua zile ma tot informez despre preturi la Hostel-uri din Belgrad, pentru ca anul acesta de ziua mea vreau sa fie ceva special vreau sa imi petrec si eu ziua cel putin odata in viata sa stiu ca e ziua mea asa ca am zis sa aleg Belgradul ca si destinatie, ca si forma de cazare m’am gandit la couchsurfing si la hosteluri acum sa vedem daca primesc vreo cerere pe couch daca nu o sa ma indrept catre hosteluri.
    Stiu ca la un hostel ai acest dezavantaj de a sta cu mai multe persoane in camera dar pana la urma aici e magia, sa poti sa stai in camera cu 5-10 persoane e magic fiecare persoana cu povestea lui fiecare de alta origine pur si simplu socializare.
    Couchsurfing e putin mai tricky pentru ca daca e sa primesti raspuns la cererea ta atunci o sa fi gazduit de o persoana din orasul respectiv si asa ai avantajul de a invata despre cultura si traditia tarii respective dar mai ales de a avea un localnic ca si ghid pe unde pui ca mai e si free :lol: .
    Cant wait to see what will happen :w00t:

    1. E foarte frumos Belgradul, are un centru istoric de vis, asa ca sa-ti pregatesti aparatul foto, Daniel. Nu de alta dar eu nu l-am vizitat(centrul istoric zic, nu am avut suficient timp), l-am vazut de departe si parea magic. Poate imi oferi tu ocazia sa-l descopar. :biggrin:
      Deci te-ai orientat catre o forma mai ieftina de cazare. Da, in strainatate nu m-as arunca nici eu la 4 stele. Cel putin daca nu au o oferta avantajoasa. Initial am vrut sa merg in Praga. Dar preturile incepeau de la 350 de euro pe 3 nopti de persoana. Doar cazarea! Asa ca ne-am orientat spre Sighisoara… :biggrin:

      Iti doresc sa ti se indeplineasca visul! :happy:

  4. Pentru mine cred ca depinde foarte mult de loc. In Romania am stat la niste pensiuni super si de cele mai multe ori tind spre ele, in strainatate ma indrept de obicei spre hoteluri.

    Pentru urmatoarea noastra excursie, in februarie, ne-am inchiriat un apartament in regim hotelier, asa ca sunt curioasa de aceasta optiune.

    1. Gen vacanta in regim self-catering? :wassat: :dizzy: Nu prea stiu ce presupune aceasta forma de cazare, abia astept sa-mi dezvalui destinatia.

      Ce hoteluri alegi in strainatate, de cate stele?
      Iti place sa interactionezi cu gazdele? Iti plac bucatele traditionale? Ce fel de pensiuni alegi, cu cate margarete?

      1. Apartamentele in regim hotelier sunt niste apartamente de diferite dimensiuni, aflatate in niste blocuri de apartamente, doar ca sunt decorate special pentru a fi inchiriate de turisti, se inchiriaza pe cateva zile si spre deosebire de camerele de hotel ai in ele si o mica bucatarie, sufragerie etc. Noi vom merge in Barcelona si ne-am inchiriat un apartament cu 2 camere. Spre deosebire de hotel are 60 metri patrati, avem o bucatarie micuta si cred ca se face curatenie o singura data, inainte sa venim. Dar e o locatie foarte buna si mai ieftin decat la un hotel, plus ca bucataria iti ofera si posibilitatea sa mai iti iei si mancare de la supermarket, nu doar de la restaurant. Eu zic ca e o varianta buna daca ai un buget mai mic.

        De obicei la hoteluri aleg 4 stele in orasele europene si 5 stele in afara Europei (desi pana acum am fost doar in Turcia). Mi se pare ca si cazarea e o parte din rasfatul vacantei :D

        In tara aleg de obicei pensiuni de 3 stele, de obicei sunt foarte ok. Eu nu prea sunt genul care sa stau la povesti cu proprietarii si nici nu mananc neaparat la pensiunea care stau, le prefer pentru ca de obicei la raportul calitate-pret sunt mai bune decat hotelurile. Desi cand am fost in nordul Moldovei am stat la o pensiune unde era o doamna foarte draguta si am mancat de multe ori acolo, era super buna mancarea si extrem de ieftin comparat cu restaurantele din oras. Deci noah, avantaje si avantaje. In Targul Mures de exemplu am stat la o pensiune care avea o gradina super in spate, cu multa verdeata, un leagan, loc de facut gratar si cum am fost mai multi a fost frumos sa ne petrecem seara acolo. Ah, si la mare am stat o data la o pensiune minunata, chiar pe faleza, din pat vedeam marea, conditii excelente, pret super mic.

        In Sighisoara am fost de multe ori, dar nu m-am cazat niciodata acolo, doar m-am plimbat prin cetate, de obicei in trecere spre alta destinatie.

        1. Super destinatie, super alegerea acelui apartament, unde l-ai rezervat, tot pe booking? Am fost si eu in Barcelona, dar am stat putin si nu am avut timp pentru toate atractiile turistice. In mai cand am fost eu era o aglomeratie groaznica. Asta este un aspect care mie nu-mi place deloc. Dar in februarie o sa fie mai lejer. :heart:

          Ce sa zic, eu nu agreez decorul rustic sau medieval al unei camere. :dizzy: Prefer modernismul si asta nu am gasit la pensiuni. Exact, nici eu nu am chef de povesti cu gazdele unei pensiuni… Si nici bucatele traditionale nu-mi fac cu ochiul pentru ca le am zilnic acasa. :lol: Fasolica si tochitura mananc zilnic. Cu toate ca la Sighisoara am facut doua exceptii. Gulas si ciorba in pita. Mai mult ca sa am ce poza. :lol:

          1. Da, pe booking am gasit apartamentul. Vom sta 4 nopti, sper sa apucam sa vedem cat mai multe, iti dai seama ca deja sunt foarte entuziasmata si imi fac liste peste liste :D

            1. Da, cunosc sentimentul foarte bine. Asa am fost si eu in prejma plecarii la Sighisoara. Poate ne dai si tu ceva detalii pe blog. :cheerful: :cool: Stiu ca esti bizi. :biggrin:

  5. Până la urmă, oriunde te-ai caza, cel mai important este să te simţi bine. Ori, ai văzut şi tu că pleci cu un plan prestabilit la drum şi te răzgândeşti în ultima clipă. Poate aşa e mai incitant, să acţionezi conform impulsului de moment, dar ţinând cont de bugetul pe care îl ai. Mă bucur că te-ai simţit bine unde ai fost. N-am vizitat Sighişoara, dar după ce am văzut pozele tale superbe, parcă am început să cunosc locurile…

    1. Cred ca daca ti-ai propus vacanta vietii tale nu te mai uiti la bani. Si alegi un hotel frumos, care sa te satisfaca pe deplin. Sau o pensiune superba.
      Faci totul ca sa nu fii dezamagit… Iar eu nu am fost nicio clipa la Cavaler. Poate doar oamenii mi s-a parut ceva mai reci… La receptie, la restaurante, la magazine. Probabil ca sunt eu prea sensibila si prea pretentioasa cand vine vorba de turism facut cu profesionalism. Conteaza enorm un zambet, o vorba calda, venita din suflet. Eu as proceda altfel. Nu sa agasez, dar sa ii fac pe oaspeti sa se simta bineveniti. Sa-si doreasca sa mai revina.

      Sa stii ca arata mult mai bine live. Eu am fost uimita de cat de frumoasa e Cetatea in realitate. Trebuie sa fii acolo sa vezi locurile, sa simti atmosfera ca sa-ti faci o parere. Imaginile de pe net nu sunt suficiente. :biggrin:

    1. Sunt convinsa ca tu ai merge la o pensiune, Tury. Nu te vad la hotel de 5 stele, mai degraba la o pensiune de 5 margarete. Sau sunt suficiente 3? :lol: :dizzy: :unsure:

        1. Da, vad ca toata lumea le lauda. Pe mine nu m-a convins interiorul lor, felul cum erau mobilate, decorate. :dizzy: :ermm: Eu sunt pro modernims, minimalism. :lol:

  6. Arata foarte fain hotelul, daca voi ajunge pe acolo, macar sa stiu ce sa aleg.Eu as alege un hotel cu toate facilitatile, adica imi place confortul. Daca te duci in vacanta, macar sa te duci sa te relaxezi, sa te simti bine. Ma bucur pentru voi, te pupic.Pozele sunt tare frumoase. :heart:

    1. Exact, daca tot mergi din an in paste intr-o vacanta macar sa iti aduci aminte de ea toata viata. :biggrin: Pentru cei care nu vor sa fie dezamagiti si vor ca totul sa iasa perfect, Cavalerul este alegerea ideala. :w00t: Doar sa nu mearga in perioada cand piscina e inchisa. :lol:
      Merci mult! :heart:

  7. Ce locuri frumoase! Si mie imi place Sighisoara foarte mult.
    Cat priveste optiunile de cazare, cred ca pentru mine nu e asa de important daca e hotel sau pensiune, atata timp cat au conditii bune unde sa ma simt bine si confortabil, conditii bune pentru mine insemnand 3-4 stele. Am fost in vacante sau weekend getaways atat la hoteluri, cat si in pensiuni, si n-am neaparat preferinte in sensul asta.
    Te pup si sa ai o saptamana cat mai reusita!

    1. Desigur, fiecare are farmecul sau, sincera sa fiu eu nu am stat pana acum la pensiuni. :dizzy: :blush:
      Saptamana excelenta si tie, Victoria. :kissing:

    1. Confortul in hotelul in care am stat eu cazata sau la pensiuni? La mine a fost de secolul 21…de restul nu stiu ce sa zic. :silly: :tongue:

  8. La multi ani. Nice! Nu am mai ajuns pe la tine la sfarsit de an, iti urez un an excelent pe toate planurile!
    Noua ne plan pensiunile, cabanele, am vazut si hoteluri care ne-au incantat, precum acesta, dar preturile de cele mai multe ori nu ne-au convins sa platim diferenta.
    Pe mine nu ma deranjeaza sa fac mancare in vacanta, sa iau cu mine cele necesare pentru un mic dejun.
    Cu Jacuzzi, piscina mi-ar placea in vacante in care sa stau si sa ma relaxez altfel sunt genul de omul care o ia la picior, fotografiaza daca si cand vrea.
    Frumoasa Sighisoara, cu siguranta imi va placea asa cum m-a cucerit Sibiul. Superbe poze!

    Ah, cand am fost la Lepsa gazda-domnul inspecta relaxat, venea pe la noi in bucatarie, pe cand doamna nu am vazut-o decat la plecare multumindu-ne. Prefer sa fie foarte discreti.
    xo

    1. La multi ani, Mihaela, un 2015 cu bucurii, sanatate si multe realizari iti doresc si eu. :heart: Si multe locuri frumoase pe care sa le vizitezi ca vad ca esti pasionata. Sa stii ca nici noi nu am avut timp prea mult pentru piscina si spa. :cwy: Ca vremea a tinut (totusi) cu noi si am stat mai mult prin cetate la fotografiat(si filmat). :biggrin:

      Hm, uite de asta mi-a fost mie teama sa aleg o pensiune. Ma rog, si de asta. Nu mi-ar fi convenit sa ma trezesc cu gazda in bucatarie in inspectie. :dizzy: :ermm:

      Sa stii ca noi, initial, am ales un hotel in sistem self catering. Apoi ne-am dat seama ca ne-ar placea sa mergem sa colindam restaurantele din zona(despre care citisem atatea). Si asta am si facut, in fiecare zi mancam in alta parte). Ne trezeam destul de tarziu si mergeam direct la sala de mese a hotelului(am avut micul dejun inclus, nu ca asta am vrut noi ci pentru ca am beneficiat de o oferta speciala de iarna). Preturile la pensiunile mai deosebite din Sighisoara nu difera de cele ale hotelurilor de 4 sau 5 stele. Dimpotriva, la unele(precum Fronius sau Krauss) preturile erau mult mai mari. Iar celelalte pensiuni aratau dezolant, mult prea rustice pentru gustul meu, ca niste casute taranesti. :wassat:

      N-am mai fost demult prin Sibiu, cred ca si acolo e frumos. Multi afirma insa ca e mai frumoasa Sighisoara. Interesanta lupta. :biggrin:

      Multumesc mult! :kissing:

  9. Cand am fost in Sighisoara am inchiriat o pensiune. Stiu ca am primit un discount bun caci mai era de lucru la gard si nu mai stiu ce. Pe langa pret am preferat pensiunea pentru ca nu mi-am dorit alte persoane pe langa. Doar cei cu care eram. Toate camerele erau ale noastre, bucatarie, living spatios, gratar. Cred ca depinde foarte mult si cu cine te duci, cati persoane sunteti. In Predeal tot o pensiune as prefera, sunt destule ce ofera biliard, bowling si sauna daca inchiriezi toata pensiunea.

    1. Bun venit pe blog, Adi. :cheerful: Da, cred ca ai facut cea mai buna alegere, de fapt am si precizat in articol ca pentru grupurile mai mari de prieteni pensiunea este indicata. Mai tii minte numele ei? :biggrin: :dizzy:

  10. Foarte frumos hotelul!
    Eu prefer pensiunile atunci cand merg prin tara. Chiar si la mare preferam sa stau la pensiune, pentru ca sunt conditii mai bune si preturi mai mici. De prea multe ori am nimerit la hoteluri comuniste, adica cu var cazut de pe pereti, asternuturi rupte, incat prefer sa aleg pensiunile.

    Cand merg insa in strainatate stau la hoteluri, pentru ca mi se par mai de incredere si cu conditii de cazare mai bune. Plus ca sunt situate mai bine ca pensiunile, mai central.

    1. Da, Mihaela, eu am cautat sa rezerv ceva pe booking si tare frica mi-a fost ca pozele sunt photoshopate. Dar ce am vazut pe site-ul lor si pe booking am gasit si in realitate. De fapt in realitate a fost si mai frumos. La pensiuni e cam rustic pentru mine.
      Oh, am vazut niste hoteluri superbe in Praga(pe booking). Super moderne.
      Apropos, sa nu am surprize, m-am cazat la cel mai nou hotel din Sighisoara. Nu zic ca a fost ca-n paradis, intotdeauna e loc de mai bine, dar la banii astia(cca 250 de lei pe noapte) a fost ok. :biggrin:

  11. Sincer pentru mine conteaza mai putin daca e hotel, hostel, pensiune, casuta sau bungalow. In schimb pun mult pret pe decor, urasc decorul simplu, de camera de spital. Al doilea lucru pe care il iau in calcul e pozitionarea. Imi place sa stau fix in buricul targului si daca as merge sa dorm in Sighisoara cred ca as alege in cetate.
    Imi place mult hotelul la care ai stat, e modern si ofera toate facilitatile pentru o vacanta de vis, ceea ce e important, asa cum ai spus si tu, daca petreci mai mult timp si nici nu faci vacante dese. Daca faci una, apoi sa fie una si buna! Piscina ar fi fost si pentru mine un plus de luat in calcul, mai ales iarna :)

    1. Si pentru mine e important sa stai cat mai aproape de centru, de principalele obiective turistice. Insa Sighisoara e asa mica incat orice hotel sau pensiune e aproape de ele. :lol: Iar Cavalerul este amplasat chiar la poalele cetatii, la 5 minute de Turnul cu Ceas. Deci asta nu era o problema…
      Da, decorul este si pentru mine un punct important pentru ca nu as vrea sa stau intr-o camera cu aspect rustic sau cu mobilier din lemn masiv, medieval. Ma incanta medievalul doar la exterior. Sa-l fotografiez. :biggrin: :lol: :blush:

  12. Cum nu ne-am “întâlnit” anul acesta, îți urez acum, mai târziu, la mulți ani :)!
    Revenind la subiect, eu prefer hotelul. Întotdeauna, nu doar în Sighișoara. De fapt, în vara asta când am vizitat cetatea, am ales și noi tot un hotel modern în detrimentul unei pensiuni pitorești.
    Nouă ne place independența, când mergem în vacanță, nu vrem să dăm socoteală nimănui, nu vrem să dăm nas în nas cu proprietarii în fiecare dimineață, să ne zâmbim fals sau să conversăm dacă noi nu avem chef.
    Noi la Casa Vlad Dracul am luat masa într-o seară. Am rămas dezamăgită de servirea tipic românească, de chelnerița care nu ne-a adus restul decât după o așteptare de 20 minute- și atunci pentru că am rugat un coleg să o cheme. Și de patron (bănuiesc) care se răstea la un angajat, dându-i indicații cum să ude florile mai bine, de față cu toți clienții (români, asiatici și alte nații).
    Nu spun că la hotel totul e paradis (cum spui și tu) dar, cu toate astea, eu îl prefer fără să stau prea mult pe gânduri.

    1. La multi ani! :happy:
      Daca nu sunt prea indiscreta, la ce hotel ati fost cazati in Sighisoara? :unsure: :blush:
      Da, tot din aceste motive am evitat si noi pensiunile. Nu am chef de zambete false si discutii de complezenta. Sa dau nas in nas cu proprietarii in fiecare dimineata si sa le dau socotela? Oh, categoric, si eu prefer independenta. Ma bucur ca mai gandeste cineva ca mine in ziua de azi. :cheerful: :cool: :w00t:

    1. Wow, eram sigura ca ai ales un hotel super. Si noi am pus ochii pe el dar era cam scump si nici nu avea piscina si spa. Dar da, a fost hotelul care, vazandu-l, am inteles ca nu putem merge decat la 4 stele. A fost hotelul care ne-a facut sa schimbam rezervarea la un studio modest si sa vrem totul. :biggrin:

  13. Sunt superbe fotografiile! Imi place foarte mult cum arata hotelul!
    Cand merg in concediu, incerc sa ma relaxez, nu-mi place sa gatesc.
    Stau la hotel si atat, daca e vacanta, vacanta sa fie! Te pup!

  14. “Mi-a plăcut enorm mobilierul, în special patul foarte confortabil..” – de ce oare eram sigur ca primul lucru la care te gândesti e patul????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *