Cinci greseli in blogging

Cum va anuntam pe articolul precendent, vacanta mea va fi una scurta, asa ca, iata-ma inapoi in online!

Aceste cateva zile mi-au dat prilejul sa analizez situatia din blogosfera si sa trag cateva concluzii cu privire la anumite greseli pe care le putem comite in cadrul activitatii noastre preferate. Asadar:

1. Incarcarea blogului cu guest-posturi. Cei care le scriu sunt, in general, persoane dornice de promovare, care nu au prea multi cititori. Dar daca nu-i citeste nimeni pe blogul lor, ce va face sa credeti ca ii va citi pe al vostru? Oricum, este de notorietate faptul ca omul intra pe blog pentru a afla parerile despre viata si lume ale stapanului acestuia, nu pe cele ale unor tipi de care nu au auzit niciodata si cu care nu au nimic in comun. Care va fi reactia publicului: va face abstractie pur si simplu acel articol, va trece senin mai departe.

2. Ignorarea comentariilor lasate de cititori. Incercati, pe cat posibil, sa raspundeti tuturor postatorilor, ca dovada ca va pasa, ca ati lecturat ce a scris omul acolo, ca sunteti 100% implicat in activitatea de pe blog, ca respectati orice opinie, indiferent de felul cum e ea conceputa. Cu mici exceptii oamenii se intorc intotdeauna sa vada ce le-ati raspuns si pleaca un pic dezamagiti daca nu au gasit nimic.

3. Daca nu vreti sa va treziti doar cu cativa ametiti aterizati pe blogul vostru via google, cautand te miri ce traznai, pe durata mai multor zile, nu procedati ca mine, nu anuntati ca luati o pauza de blogging. Reactia oamenilor va fi urmatoarea: in clipa cand au aflat ca veti lipsi din peisaj pentru o vreme, nu doar ca nu va vor mai accesa blogul, dar vor uita instant ca existati. Voi pleca si eu in vacanta in Croatia. Credeti ca voi mai comite greseala de a anunta printr-un articol?

4. Nu tineti in blogroll oameni care nu si-au mai actualizat blogul de luni(sau chiar ani) de zile si care nu dau semne ca ar vrea s-o faca si mai ales care nu va mai acceseaza blogul din precambrian. Stiu, intre voi si unele persoane din lista s-a creat, in trecut, o legatura de suflet deosebita si nu ati vrea sa le ofensati printr-o eventuala stergere. Eu ma intreb, oare acestia isi mai acceseaza propriul blog? Oare le mai pasa ce se intampla prin blogosfera? Le mai pasa de voi?

5. Nu tineti cont de nicio regula, de niciun sfat, fiti voi insiva, originali, creativi, spontani, atat timp cat lumea va place pentru personalitatea voastra, pentru ceea ce sunteti, pentru cum sunteti si cum scrieti, atat timp cat lumea se intoarce pe blogul vostru orice ati face, orice ati publica, cat timp aveti alaturi multi prieteni de nadejde (practic o gasca numeroasa) care va sustin neconditionat si dau refresh paginii voastre de blog non stop, asteptand cu sufletul la gura o noua productie care sa-i binedispuna, sa le inveseleasca ziua si pe care pot lasa zeci de comentarii.

Va urma.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

104 comentarii la “Cinci greseli in blogging”

  1. Hey :) La 1 nu stiu ce sunt alea de care zici tu :)) La doi sunt total de acord cu tine; la 3 rad cu lacrimi si ma amuz (si aici ai dreptate); la 4 e dupa organizarea fiecaruia si dupa dorinta lui de a se implica in lumea blogarelii. 5 mi se pare litera de lege :D
    Cat despre mine, care nu-s blogăr ci absent cu brio :)))), 2 si 5 mi se aplica fara doar si poate :)

    1. Sal! Guest-posturile sunt articole care apar pe blogul tau, dar sunt scrise de alte persoane, nu de tine. De alti bloggeri de ex sau chiar de cititorii propriului tau blog. Sau de rude, amici, colegi de serviciu(de facultate, liceu).
      Pai tu nu esti absent, esti prezent pe blogul meu! :biggrin: :w00t: :cheerful: :cool: Deci esti in blogosfera, chiar printre cei mai activi! :happy: :lol: :tongue:
      Ma bucur ca in mare esti de acord cu tips-urile mele, ma asteptam la oua stricate si rosii dupa un astfel de articol indraznet, total necaracteristic mie. :devil: :angel: :tongue: :unsure: :wassat:

      1. Aham, acum am priceput și eu :))) Cu toate că uit până mâine :)) Hai că revin și eu pe moment pe la mine :))) Așa ca să nu mă uite blogul :)))

        Ouă…? E prea cald afară; dar niște roșii eu iau :D :D

        Eu pot să nu fiu de acord cu tine, dar cu greu în ale bloghingului…aci trebuie să te citesc ca pe un clasic :P

        1. Hopa, a scris Marin ceva nou. Ia sa mergem noi in vizita. :biggrin: :happy:
          Bune de tot rosiile alea(eu nu ma omor dupa oua), mai ales ca mi-am facut o rezerva indestulatoare de branza de vaci. :cheerful: :tongue:
          Clasic in viata eu? :lol: Nici macar nu visez la o astfel de recunoastere. Raman modesta in bancuta mea. :blush: :devil: :w00t:

          1. Neațaa! Daaa, totul a început cu un imbold de pe alt blog și am zis: bine, hai să mai arunc ceva pe bătrânul Hidalgo :D
            Da…..branză cu roșii, ceai cu biscuiță, mămăligă cu varză…uiii, aș mânca până aș crăpa :D
            Tuuu…ești raportat la mine și la blogosferă un clasic în viață, evident :D
            Tu rămâi în ce bărcuță vrei, eu potolesc valurile :P

            1. Neata, si bine ai facut, nu ai vazut ce scrie in articol, blogurile cer sa fie reactualizate. :biggrin: :happy: :cool: In plus ai postat o melodie superba… :wub:
              Luptator ca intotdeauna, tu! :ninja: :happy: Si neinfricat pe deasupra. :cool: :cheerful:

              1. Hehe :D Da, aşa e, cred că uitase blogul meu şi cine îi era stăpân :P
                Mă bucur că îţi place melodia, pe mine m-a cucerit de prima dată cu toată tristeţea ei :)
                Euu? Mai degrabă-s necugetat :D

  2. 1. Guest-posturile, sunt foarte de acord cu ele, dar nu pe blogul meu! de ce spun asta?
    Fiindca blogul meu e despre vacantele mele, despre mine, stiu sunt egoista :)
    Sunt si bloguri generaliste cu tot felul de articole cu topuri, descrieri de filme, unde sunt chiar mai multi editori si unde un om nou e bine venit pentru a baga material! pana la urma un link, mai ca trece neobservat in contextul in care tu ai material gratis!

    2. Aici mai ca as putea zice ca mi se adreseaza mie! Eu sunt cea care nu raspunde la toate articolele la comentarii! incerc pe cat posibil sa raspund la toate articolele, si cand o fac raspund tutror chiar daca nu imi place ce imi scriu! Sunt si articole unde nu raspund din lipsa de timp :(((
    Dar incerc sa imi iau revansa comentand la randul meu pe blogurile celor care imi scriu si au blog! iar fata de ceilalti, incerc sa vin cu articole interesante, si sper sa ma ierte ca nu am raspuns!

    3. Adevarat! nu e bine sa zici ca pleci si cand pleci si nici macar cand revii! Asta am observat si eu de ceva timp de aceea nu imi mai anunt vacantele! chiar daca nu scriu 5 zile fiindca calatoresc, pur si simplu dispar! nu e nu stiu cat de politicos dar faptul ca in trecut am anuntat mi-a adus numai pierderi

    4. Blogroll-ul meu e bine selectionat! Tin el doar bloguri active!

    5. Eu ma consider printre norocoasele care au o mana (mai mare) de oameni ce ma citesc (in special non bloggari) pe care ii vad pe harta (din Israel, USA, etccc) pe unii i-am cunoscut prin facebook si vad ca ma urmaresc constant!

    1. 1.Alice, daca e blog de autor, blog personal, oamenii vor cauta sa citeasca doar ce scrie posesorul blogului. Sa zicem ca blogul se numeste adrianvasile.ro, iar pe el publica articole si gigel si floricel si maricel. Pai atunci iese ditamai ghiveciul. A, daca e un site cu generalitati si nici nu conteaza prea mult autorul, daca se transmit informatii utile, pertinente, interesante, da, atunci merge sa inviti diferiti oameni sa publice materiale. E chiar recomandat!
      2.Nu, tu raspunzi destul de des, eu ma refer la cei care nu raspund…mai deloc. Bine, sunt si persoane care scriu articole in care expun adevaruri universal valabile si atunci comentariile sunt in cea mai mare parte de adeziune la ideile formulate de autor, ce sa mai raspunzi in acest caz? :dizzy: Dar sunt si multi altii care nu catadisesc sa intre intr-un dialog cu cititorii si comentatorii lor.
      3. Pai da, am vrut sa verific chestia asta pentru ca plec in Croatia si nu stiam cum sa procedez. Iata ca am aflat raspunsul. :biggrin: :devil:
      5. Am observat ca ai multi admiratori de pe facebook. E normal, ai un blog cu multe informatii interesante si utile, cu poze frumoase!

        1. Pai…in cazul asta ce sa mai zic, ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda, desi nu m-ar fi deranjat niste rosii. :lol: :tongue: :silly:

          1. Ei na, nu sunt omul s-arunc cu roșii, eventual c-o-nghețată da-ți zic înainte de a o arunca, să fi pregătită a o prinde! :lol:

            1. :lol: Pai eu am scris postul asta special pentru a fi combatut, daca voi nu vreti eu nu va pot obliga. :biggrin: :tongue:

  3. Ma simt cam vinovata din cauza ca nu resesc sa mai raspund la timp comentariilor lasate de cititorii mei, iar tu pui sare pe rana.
    Chiar astazi discutam cu vestitul Emil, cel innebunit dupa guest-posturi, despre faptul ca nu mai scriu pe alte bloguri si nu mai primesc nimic pe blogul meu. Am facut asta de cateva ori pe vechiul blog, apoi am fost nevoita sa sterg ce primisem la mine.
    Parca nu esti tu astazi, sau parca esti tu cea pe care o descoperisem si care se pierduse undeva, coplesita de suparari. Bine ai revenit!!!

    1. Vienela, nu inteleg remarca ta(ultima), da, e un post atipic, eu nu am mai practicat sfaturile in blogosfera. Nu iti place abordarea aceasta? Sunt tot eu, nu sunt suparata deloc, nu sunt coplesita de griji, sunt doar cateva ganduri despre blogging. Dar sunt ale mele si mi le asum. Nu am avut o tinta anume, pur si simplu am scris ce mi-a trecut mie prin cap. Nu ma iau de nimeni, dar sunt si chestii care nu-mi plac pe bloguri si pe care vreau sa le fac cunoscute. Dar daca mie nu imi plac, nu inseamna ca nici celorlalti nu le plac. Nu inseamna ca sunt corecte. Ma puteti combate cu argumente, asta era si ideea postului de fata. Nu vreau aprobari sau acceptari tacite. :biggrin: :ermm:
      Nu trebuie sa te simti vinovata, poate pe ceilalti nu-i derajeaza ca nu li se raspunde(desi tu o faci, cu o mica intarziere, dar uneori esti si foarte prompta). Am crezut ca este de la sine inteles ca sunt parerile mele proprii si personale. :biggrin:

      1. Usor, usor. Asta este rau in scris, ne facem mai greu intelesi. Am vrut sa spun ca imi place articolul asta, are niste tente de ironie, haz de necaz. Ai avut in perioada trecuta momentele alea de suparare, care m-au facut sa vad, pe rand, ca esti sensibila, ca poti fi ranita foarte usor, ca esti destul de puternica incat sa te si ridici. Acum am vazut ca poti face haz de necaz, atata tot. Iar sfaturile sunt pline de bun simt si foarte utile.

        1. A, era un comment de bine, si eu care am crezut ca nu ti-a placut. :biggrin:
          M-am linistit acum, draga Ionut. :lol: :tongue: :silly:

          1. :)) Doamne, cate incurcaturi se creaza. :))
            Comentam amandoi la tine, dar din obisnuinta uit sa il deloghez. Aici a comentat Vienela. :))
            Ionut cred ca a lasat un coment mai tarziu, mai jos. :))

            1. Da, mai, m-am prins ca tu esti, tocmai de aceea am si scris asa, draga Ionut, evident ca se creaza daca folositi acelasi calcultor, e musai sa va mai luati unul. De ex un laptop mai ieftin… Sau o tableta. :biggrin:

  4. Ar trebuii sa faci asta mia des, te pricepi a dat sfaturi. :silly: Sunt foarte utile toate, mai ales ultimul… atunci cand ne exprimam perarile trebuie doar sa fim creativi, iar in creativitate nu exista reguli!

    1. De obicei eu va ceream voua un sfat, o parere. Acum s-au inversat putin rolulurile, erau curioasa cum veti reactiona. Unii deja s-au suparat pe mine, stiu sigur ca majoritatea nu prea suporta genul asta de articole, pentru ca li se pare ca autorul ii priveste de sus, cumva cu un aer de superioritate si incearca sa le impuna ceva. Si sunt sigura ca nu se asteptau la asa ceva din partea mea, pentru ei a fost o mare surpriza drept pentru care nici macar nu au comentat. :biggrin:
      Sunt niste pareri, nu sunt rautati, dar tot mi s-a reprosat atat timp ca sunt impersonala. Problema e ca eu am opinii foarte ferme pe care de obicei evit sa mi le exprim in articole de teama ca lumea, nefiind de acord cu ele, se va supara. Probabil ca din afara Nice parea asa o fata naiva, neajutorata, cu multe dileme… :lol: :biggrin: :devil: :tongue:
      Ma bucur ca ai gasit pe placul tau ultimul punct al articolului. :cheerful: :cool:

      1. Chiar daca cineva nu este de acord cu tine intr-o privinta, asta nu e motiv de suparare. Fiecare are libertatea sa isi exprima parerea… chiar daca reprosurile din partea celorati apar, nu trebuie sa ne descurajam, pentru ca o sa apara si persoane care ne impartasesc modul de gandire. :silly:

        1. Oamenii se supara cand gasesc ceva ce nu le convine pe un blog, mai mult decat atat, unii o iau ca pe un atac personal. Se simt vizati, desi autorul nu a avut nici pe departe acea intentie. Dar tu ai dreptate, se gasesc si cativa sustinatori, cativa oameni care sa te indemne sa-ti exprimi si altadata punctul de vedere. :biggrin: :cheerful:

  5. Mi se par super ok toate sfaturile si sugestiile.
    Exceptie facand cea cu anuntatul pauzelor.Totusi, mai nou nici eu nu le mai anunt. Nu din cauza ca nu m-ar mai vizita lumea (ca si asa eu nu cred ca pot vedea vizitatorii unici doar clickurile totale peste zi) ci din cauza ca nu se stie niciodata cand am chef sa postez din nou….poate mai curand decat anunt

    1. Bine faci ca nu anunti, Hapi, oricum noi suntem imprevizibili(noi bloggerii, zic). :biggrin: :devil: :cheerful: :tongue:

    1. Da, si asta e adevarat, Misce, dar nu am vrut sa pun prea multe tips-uri pentru ca articolul va avea o continuare. :happy:

  6. Punctul 3. Eu am anuntat ca scriu doar in weekend, si ghici ce sa intamplat!
    Oricum, nici nu prea am acum asa timp de blog…, dar va fi si timp, candva…

    1. Habar nu am ce s-a intamplat pentru ca eu ti-am accesat blogul zilnic, oricum tu nu ai scris doar in weekend. :wink: :cool: Ai mai publicat si in timpul saptamanii.
      Dar ce vad eu, se pare ca ai cumparat un nou domeniu? Ma bucur mult de tot, scrie si tu un articol lamuritor… :biggrin: :tongue: :happy:

      1. Nu am cumparat domeniu nou, am fost cateva zile pe platforma blog.com dar am renuntat repede pentru ca ei sunt mai restrictivi decat wordpress.com, asa ca am cumparat hosting si acum merg inainte tot cu domeniul 7ani.net si implicit derscanu.7ani.net.

        1. Iti doresc mult succes, Petre :cool: :cheerful: , si sper ca hostul sa fie unul serios si stabil. :cool: Sa nu mai ai problemele din trecut. :cwy:

          1. Asa sper si eu. Acum depinde de multi factori, un hosting bun costa mult, eu am luat ceva mai subtire, oricum la nevoie voi face upgrade.

            1. Mi-a placut mult cum a iesit treaba, Petre, arata foarte profi, eu ti-am recomandat hostway…par oameni seriosi. :happy:

  7. Punctual la cele 5 tips-uri :
    – n-am inteles niciodata chestia cu guest-post, unul din capitolele care ma depasesc
    – la 2 recunosc, sunt vinovata , din lipsa de timp
    – la 3 exact asa fac, nu anunt dinainte ca lipsesc, dar de multe ori mi s-a intamplat sa nu stiu ca urma sa lipsesc ;)
    – la 4 ai mare dreptate, din simpatie pentru unii oameni pastrez in blogroll si bloguri ce nu au mai fost actualizate. Cateodata unii revin dupa cateva luni, semn ca si ei au avut probleme, mi se pare firesc.
    – la 5 chiar ma regasesc. Nu stiu daca e de bine sau de rau, dar nu prea urmez sfaturi, chiar date de oameni priceputi. Prefer sa fac greselile mele si sa mi le pot reprosa decat sa-mi spun de ce n-am facut ce am dorit eu si am ascultat de X. :) Incapatanata, stiu. ;)

    1. Mihaela, eu am remarcat ca tu ai inceput lately sa raspunzi la comentarii, ceea ce, sincer, m-a bucurat tare mult. Si a fost din proprie intiativa, asta e cel mai de apreciat. Daca oamenii revin si spun ca si-au reluat activitatea in mod serios, ii repunem in blogroll. Simplu, nu?
      Pai normal ca noi oamenii nu prea tinem cont de sfaturi si facem cu ne taie capul, acestea nici nu s-au dorit a fi sfaturi ci mai mult opinii personale. Doar nu ma astept acum ca oamenii sa le ia de bune si sa le puna in practica. :lol: :biggrin: :tongue:

    1. Merci, Pato, ma bucura ca aderi parerilor mele despre blogging :cheerful: , nu prea am inteles la partea cu acordatul creditelor. Ce inseamna asta mai precis? :dizzy: :ermm:

      1. :biggrin: faptul ca ai nedumeriri :wink: te face sa-ti raspunzi singura ahhahah

        glumesc, in general oamenii in online nu se chinuie sa dea credit unei idei, unei imagini, unui text imprumutat… noi bloggerii ar trebuis a dam acest exemplu!

  8. Cred ca cine te citeste constant, te va citi si dupa ce anunti pauza. Eu am de exemplu in google reader si bloguri pe care apar mai rar postari. Insa fiindca sunt abonata asa la postari, pot sa intru doar atunci cand vad ca a aparut ceva nou. Citesc toate noutatile insa comentez doar la cele la care am ceva de spus. De fapt nu citesc chiar toate noutatile. Daca vad din primele randuri ca nu e ceva ce m-ar interesa, nu mai citesc mai departe. Regula 5 e preferata mea. O respect cu sfintenie. Doar partea cu “multi prieteni de nadejde” nu se potriveste. Sunt putini prieteni de nadejde dar stiu ca ma citesc ori de cate ori scriu ceva nou si-mi simt lipsa cand trece mult timp si n-a aparut nimic. Stiu cel putin cinci persoane care imi deschid blogul la cafea in fiecare dimineata. Si mi-e de ajuns :)

    1. Mihaela, eu am avut de benefiicile acestui google reader, chiar mi-ar fi si mie util, am incercat sa-mi fac, dar nu am reusit, poate vorbim intr-o zi pe mess si imi dai o sugestie in acest sens… :smile: :ermm:
      E frumos ca exista acele 5 persoane pe care te poti baza. :cool:

  9. Mi-am facut si eu blog! Si tin sa anunt ca tin cont de unele dintre sfaturile tale. Acum as fi recunoscator daca ai vrea sa dai o fuga pe acolo si eventual sa-ti dai si cu parerea despre cum se prezinta, asa, in mare. Tinand cont de faptul ca asta este abia a doua zi de blogging sunt dispus sa ascult, care sunt principalele nemultumiri, greseli si sfaturi de la cat mai multe persoane.:P Si tin sa iti multumesc in mod special pentru primul comentariu pe care mi l-ai oferit, la prima postare pe care am scris-o, pe blogul mamei mele.

    1. Felicitari, Ionut, placerea a fost a mea. :cool:
      Am intrat pe blogul tau, dar nu am putut comenta pentru ca nu am cont pe wordpress. In plus am vazut ca ai acel fundal negru care pe mine ma oboseste, incerc sa evit pe cat posibil blogurile cu fundal negru. Daca textul e scurt, e mai ok, dar tu scrii texte lungi…
      O sa trec totusi si o sa ma straduiesc sa citesc si sa comentez. :biggrin:

    1. Eu sincer ma asteptam la un val de dezaprobare din partea celorlalti bloggeri. Vad ca lumea ma aproba, va mai fi si partea a doua, Mihaela, poate atunci vei avea ceva de obiectat. :biggrin: :dizzy: :tongue:

  10. sfaturile tale sunt bune, de ce ai crezut ca lumea nu o sa te aprobe? lumea in general e dispusa sa primeasca sfaturi, doar ca asta nu inseamna ca o sa se si conformeze si o respecte sfaturile primite sau o sa tina cont de ele
    eu as arunca cu niste boabe de struguri dulci si aromate care sa te vitaminizeze si binedispuna :)

    1. Foarte corecta observatia ta, Lilly, le primim cu drag, dar uitam sa le punem in practica, nu tinem cont de ele la o adica.
      Credeam ca mai sunt si cititori care procedeaza exact ca in articol(mai ales cei care agreaza ideea de gust-post si nu raspund deloc postatorilor). Toti strugurii dulci si zemosi sa apeleze la mine! :wub: :w00t: :tongue:

    1. Rosiile le vreau bune, sanatoase, ca am nevoie pentru o salata de vara. :biggrin: Dar ce, nu esti de acord cu tips-urile mele? :biggrin: :dizzy: :wassat:

        1. Dragos, pai de ce crezi tu ca am facut articolul, am zis ca poate-mi pica si mie o ladita cu rosii de tara, mari si sanatoase, ca tocmai am descoperit ca nu-mi mai plac nici ardeii si nici castravetii. :sick:
          Se pare ca e criza si lumea a preferat sa-si tina rosiile acasa. :silly:

  11. Am “testat” (aproape) toate punctele pe care le amintesti tu si iti dau dreptate. Am un singur amendament legat de pct.3. Pauza de blogging, daca exista, trebuie anuntata. Daca stii data la care vei reveni, si asta trebuie anuntata. Asa nu iti vei pierde cititorii, se mai raresc vizitele in absenta ta, dar nimic ireparabil. Daca dispari pur si simplu si nu mai scrii, oamenii se vor impacienta mai intai, (daca tin la tine vor crede ca ti s-a intamplat ceva nasol) apoi oricum o vor rari cu vizitele. In plus se vor simti neglijati, jigniti de lipsta ta de tact – e ca si cum ai iesi brusc pe usa, fara sa-i anunti pe-ai casei ca pleci, unde, eventual cam pe cand te intorci… :)

    1. Bun venit pe blog, Dana, interesant punctul tau de vedere, eu am vazut cazuri cand omul nu a anuntat ca pleaca in vacanta, a lipsit 10-12 zile, iar la intoarcere cititorii fideli erau euforici, in culmea extazului ca bloggerul lor preferat a revenit in sfarsit la ei. Depinde cat de mult de iubeste lumea, depinde de gasca pe care o ai, cat de dependenta e de scrierile tale.

    1. Bine te-am gasit, Iulian. :cheerful: Aha, si de acum inainte vei proceda altfel? Nu iti vei mai anunta plecarile pe blog?

  12. Cu primul punct sunt de acord daca este blog personal, asa cum ai punctat undeva. Pe un blog de travel, de exemplu, cred ca este o idee buna sa ai din cand in cand posturi de la invitati. Fiindca nu poti calatori chiar in toata lumea – indiferent cat de mult ti-ai dori – prin urmare experientele altora care au fost in anumite locuri sau traiesc in acele locuri sunt convinsa ca vor fi apreciate de cititori. La noi se practica mai putin, dar probabil lumea va intelege ca este ceva bun si nu dauneaza blogului. Dimpotriva, daca este bine facut, ii aduce valoare. Sigur, asta e parerea mea si nu inseamna ca nu respect si alte pareri :smile:

    1. Bun venit pe blog, Mira, nu spun ca nu adauga valoare si pe un blog personal, doar ca oamenii mi-au spus, cu alta ocazie, aici pe blog, ca ei cand vin pe summerday vor sa ma citeasca articole scrise de mine, despre viata mea, cu parerile mele despre lume, exclusiv. Guest posturi am avut si aici in trecut si nu au fost primite tocmai bine… Din aceasta perspectiva am elaborat punctul 1.

  13. Pingback: polimedia.us/fain
  14. Pai la 1 nu se aplica la mine, nu am avut pana acum guest-posturi, dar nu m-ar deranja sa am o data la cinci ani, sunt de parere ca nu trebuie sa fie aproape zilnice sau saptamanale. Acum depinde si despre ce e blogul tau si cum ai spus mai sus : daca numele blogului e acelasi cu numele proprietarului si apar tot felul de postari scrise de altii e posibil sa se creeze o incurcatura mare.
    – la punctul 2, incerc pe cat posibil sa le raspund, ca de multe ori nu fac fata la miile de comentarii :))) Acum vorbind serios am cam raspuns la toata lumea si tin sa fac lucrul asta.
    – la punctul 3 am mai anuntat , dar cum eu nu plec de multe ori sau pentru o perioada mai mare nu am suferit prea tare dupa..
    – punctul 4 , apoi recunosc mai am linkuri care sunt vechi ..sau sunt persoane care nu au mai scris de foarte multa vreme. Le-am mai dat o sansa asa cum am primit si eu la randul meu.
    Ideea e ca eu cand am inceput sa scriu a fost dintr-o joaca . Apoi a inceput sa imi placa ce fac si mai apoi am incercat sa gasesc noi solutii pentru a-mi imbunatati tehnica. As vrea sa fiu mai responsabila si sa fiu constanta in scris, am multe idei, atunci cand ma apuc sa scriu un articol imi vin inca sapte pentru altele si tot asa. Organizare mai buna.
    p.s. sa te feresti ca am aruncat cu 2 nectarine in tine :))))

    1. Iti spun sincer, eu cand intru pe un blog si vad guest-post, trec mai departe fara sa ma sinchisesc sa citesc ce a avut de spus acel om, ca eu nu intru pentru el, intru pentru proprietarul blogului. :biggrin: Ma rog, am fost si exceptii, cand subiectul abordat in guest-post m-a interesant foarte tare…l-am citit! :cheerful:
      Am remarcat ca ne raspunzi pe blog, chiar destul de rapid… :tongue:
      :lol: Oho, aici m-ai nimerit, ador nectarinele, sunt bine primite! :biggrin: :happy: :w00t:

  15. In ultimul timp am devenit mai activa si incerc sa raspund la comentarii. Am un ajutor prin faptul ca primesc mailurile pe telefon si daca nu am acces la calculator , intru de pe tel si raspund. :cheerful:

    1. Exact, Bucur, ma bucur ca a observat cineva. Dar doar in anumite conditii poti renunta la reguli! Daca nu ai gasca aia, mai bine joci ca la carte! :cool:

  16. Hello!
    Hehe cine s-a intors :) ce mai zici ca faci draga Nice sper ca ti-ai rezolvat toate problemele si ca totul o sa fie bine de acum inainte:D

    1. Buna, Daniel, ce faci, te-ai intors in oras? :cheerful: :cool: :wassat: Eu inca nu am terminat, sunt in curs de rezolvare, mai e putin. :dizzy: :ermm: :tongue:

      1. Dap m-am intors in oras dar pentru o merioada scurta de timp, azi ma tot batea gandu sa plec cu cortul undeva sau pana la Viena:)

        1. Te cred si eu, nu e de stat in oras pe canicula asta…Ce-as mai pleca si eu…si cred ca stii ce as alege! :biggrin: :happy: Dintre propunerile tale, evident. :tongue:

  17. Hmm sa ma gandesc tu ai alege ceva pe litoral:)) aa dintre propunerile mele era vorba pai sa vedem cred ca ai alege sa mergi sa campezi in campingul din Viena:D
    Eu unul as vrea sa merg si in tarile nordice fug de caldura:))

  18. Nice, punctul 5 este în contradicţie cu celelalte. Nu de alta dar ai spus că respectiva persoană trebuie să nu ţină cont de nicio regulă / sfat… :P
    Din punctul meu de vedere blogul este un loc în care cel ce se află în spatele lui face ce vrea.

    1. Nu este vina mea ca voi nu cititi cu atentie articolul. Nu am afirmat asa ceva. Am spus ca e liber sa faca ce vrea, sa nu tina cont de regulile nescrise ale bloggingului ATAT TIMP CAT E PUTERNIC SUSTINUT DE O GASCA NUMEROASA. Daca nu are sustinerea multor prieteni(peste 20), e bine sa tine cont si de sfaturi…
      Sunt persoane care au zeci de comentarii indiferent ce scriu, indiferent ce fac. Punctul 5 e DOAR pentru ele.
      Ma mir ca va treziti sa corectati un om care are blog de 2 ani de zile. Sau crezi ca arunc asa orice imi vine mie pe o foaie virtuala si dau publish? Chiar asa ne luati de prosti? Trebuie sa vina strainii sa-mi atraga mie atentia pe propriul blog?

      Stai linistit ca au fost mai multi cei ca tine, dar i-am aruncat la gunoi…unde le este locul. Chiar asa vii pentru prima data pe un blog si te iei aiurea de proprietar?
      Si te las, dar doar daca vii cu argumente!

      1. Ceea ce înţeleg eu din ceea ce ai scris la punctul 5, este că atâta timp cât merge treaba, lumea se reîntoarce pe blog, ai susţinerea a câţiva de oameni poţi renunţa la reguli / sfaturi. Atunci primele 4 puncte sunt doar pentru începători, cei care nu au o gaşcă numeroasă în spate? Ce se întâmplă dacă cei care te susţin sunt în număr mai mic decât cei care nu sunt de aceeaşi părere cu aceştia? Ar mai trebui să renunţăm la reguli / stafuri?
        Până la urmă cam tot ce vrea proprietarul face. Pentru că e foarte greu să delimitezi cele două tabere din punct de vedere numeric şi calitativ.
        PS : Îmi pare rău că te-ai supărat atât de tare. Dacă ştiam că va ieşi aşa atunci nu mai postam. Dacă consideri şi acum că am făcut-o cu răutate îmi poţi şterge comentariile şi îţi promit să nu voi mai comenta niciodată.
        O seară frumoasă!

        1. Evident ca cei mai multi vor face tot ce vor considera ei de cuviinta, oamenii, in general, nu tin cont de sfaturi, nici macar cand acestea sunt bune… Eu am scris pe undeva prin comentarii, daca ai peste 20 de postatori care revin pe blogul tau zilnic, curiosi sa vada ce ai mai publicat, iti poti permite sa nu tii cont de nimeni si nimic. Cu cei 30-40 de oameni iti faci lejer treaba. Daca ai doar 4-5 persoane…chiar si 10, pana in 20 in tot cazul, e bine sa fii atent cum si ce postezi.
          E primul meu articol de asemenea factura, eu nu dau sfaturi in general nici in real life, si de undeva, de pe un site obscur, am primit mai multe vizite, iar unii din cei care au intrat au lasat niste comentarii dubioase: unele la bascalie, la caterinca, altele in doi peri, total neserioase, neargumentate. In cel lasat de tine mi s-a parut ca ma iei de sus, si daca pot accepta sa fiu certata sau corectata de un vizitator fidel al blogului, am pretentia ca prima data cand imi intri pe blog sa te comporti decent si sa lasi un comment serios. Ma rog, eu am pretentia asta intotdeauna, ca nu imi place mistocareala… Nu stiu cum ai ajuns tu pe blogul meu, dar chiar m-a enervat ieri sosirea unor persoane rautacioase de pe un anumit site ca sa ma ia pe mine la rost pe blogul meu. Si apoi s-au mirat ca de ce nu apar comentariile lor(vadid rau intentionate, acuzatoare fara sens). Asta e culmea tupeului, pai ce, aici e sat fara caini? Mi-am deschis blog ca sa faca altii misto de munca mea?
          In contextul asta a sosit comentariul tau, dar din moment ce l-am publicat, inseamna ca mi s-a parut scris pe un ton cat de cat decent si, normal, ti-am oferit un raspuns. Nu l-am considerat rautacios, mi-a parut scris pe un ton de superioritate, dar acum, dupa ce ai mai adaugat cateva detalii, l-am inteles mai bine si il consider oportun.
          In aceste conditii nu pot decat sa-ti urez bun venit pe blog. :cheerful: :smile:

          1. Mulţumesc pentru urarea de bun venit. Dar să ştii că nu ieri am aflat de acest blog, ieri abia am comentat pentru prima dată… Sunt şi eu de vină pentru exprimarea din primul comentariu. Eu consider că nu întotdeauna un tipar, o regulă se poate aplica peste tot. S-ar putea ca în cazul unor persoane să nu dea aceleaşi roade. Întotdeauna există excepţii…
            O să încerc să îmi iau revanşa devenind un utilizator fidel blogului tău.

  19. 1. Am promis odata ca scriu un guest si n-am scapat pana nu l-am facut. Pe alt blog, desigur, dar nu sunt de acord cu ele. Cred ca asa, ca un contraserviciu, persoana a dorit sa scrie si ea unul la mine. La asta s-a redus asemenea activitate la mine pe blog ;)

    2. Incerc, pe cat posibil, sa raspund comentariilor. Si mie imi place sa mi se raspunda asa ca..:)

    3. Da, asta cu anuntul m-a mirat :) Dar nu esti prima, nici singura, am mai vazut si pe alte bloguri asemenea anunt. Presupun ca nu-i prea util…

    4. Asta cu blogroll-ul…cred ca tine de fiecare. Cum simte, cum doreste…Eu am in blogroll bloguri in a caror lista al meu nu va aparea niciodata. Nici nu e nevoie. Pentru ceea ce spui, adica un fel de reciprocitate, exista link-exchange :)

    5. Chiar fac ce vreau eu pe blog. Cum am facut ieri noapte. Cu orice risc. M-am gandit ca voi gasi dimineata cateva injuraturi. Nu s-a intamplat. Cum eu sunt o persoana decenta, toti vizitatorii, chiar cei cu pareri opuse stiu si-mi respecta blogul, unde decenta este lege.

    1. Elly, eu am vazut ca exista persoane care au un succes fulminat indiferent ce ar scrie, oamenii pur si simplu le adora stilul, personalitatea. Punctul 5 era pentru bloggerii de cu multi admiratori…cu foarte multi adulatori. Ei bine, acesti oameni pot aborda orice subiect doresc, in stilul pe care il considera oportun, si tot voi fi apreciati, admirati, comentati. Restul trebuie sa respecte anumite reguli.
      Dar astfel de oameni sunt putini. Tu te numeri printre ei. :smile:

      1. N-am eu asa de multi admiratori. Dupa o jumatate de an de blogging, sunt inca o incepatoare si stiu foarte bine unde imi este locul. Dar e interesant si ma bucura ca oamenii imi respecta stilul, nimeni nu incearca sa mi-l schimbe. Am primit sfaturi pe la inceput, unele bune si de care am incercat sa tin cont (nu sfaturi despre scris, acolo nimeni nu s-a bagat inca). Cel mai mult si mai imbucurator e ca am primit incurajari si chiar laude, pe care le-am considerat uneori exagerari.
        Multumesc, esti amabila :)

      1. daca nu sunt eu insumi… si pentru asta ma place lumea… la ce imi foloseste???
        deci… sa-mi fie cu iertare… ignor conditia…

Comentariile sunt închise.