De ce obosim repede

tired
Obosim fie din cauza lipsei condiției fizice, consecință a sedentarismului, fie a unor afecțiuni interne netratate. Sau, mai rău, din cauza celor două combinate. Eu obosesc imediat, indiferent de activitatea desfășurată și anotimp. Fie vară, fie iarnă, fie că merg doar până la hipermarket, la cumpărături, fie la serviciu, mă întorc acasă epuizată. Iar acest lucru devine din ce în ce mai evident, mai stresant, mai supărător.

Ieri de exemplu, așa cum anunțam duminică, am mers în parc pentru o ședință foto. Înainte de plecare am făcut puțin sport. Am ajuns în jur de 11.30, am colindat în căutare subiecte interesante, m-am relaxat și la 14.30 intram în casă. După o plimbare de trei ore eram deja o legumă, practic incapabilă să mai fac ceva. M-am resimțit atât de puternic încât, pentru a nu adormi, a trebuit să mă cofeinizez bine de tot. Oare e normal?

Atât de tare m-a alarmat crunta oboseală instalată încât am început să caut explicații pentru această nedorită stare de fapt. Și iată cine ar putea fi de vină:

1. Alimentația ar fi o primă posibilă cauză pentru lipsa de energie și vitalitate. Sunt destule alimente pe care organismul meu nu le tolerează sau după consumul cărora mi se face instant somn. Și nu neapărat după cele sățioase, pot fi chiar și salate sau alte verdețuri de primăvară. Mâncarea gătită și sandwiș-urile sunt inamicii nr. 1 în acest sens.

2. De luat în calcul este și supoziția că infecțiile urinare au printre efecte și oboseala prelungită. Iar nevoia mea de a merge des la toaletă i-a disperat pe cei cu care locuiesc. Acesta este și motivul pentru care evit să mănânc și să beau înainte de a pleca la serviciu sau în oraș.

3. O altă teorie susține faptul că excesul de cofeină (consum cca 3 ceșcuțe de cafea/zi) duce la instalarea unei stări permanente de oboseală. În plus, tot ea este de vină și pentru tensiunea mărită (de care recent am aflat că sufăr). E ca într-un cerc vicios din care nu poți scăpa.

4. Anemia, care afectează milioane de femei din lumea întreagă. Țin minte că, în adolescență, pentru că amețeam și leșinam des, medicul mi-a pus acest diagnostic. Unele semne, cum ar fi durerile de cap au rămas și azi, însă insomnia și lipsa poftei de mâncare specifice acestei disfuncționalități,  nu mă caracterizează.

5.  Ar mai fi hipotiroidia. Pe ea o suspectez că îmi transmite toate relele din lume: somnolență, apatie, deprimare. Pentru că ea e în stare de toate astea și de multe altele: dureri musculare, piele îngroșată, aspră, păr și unghii friabile, constipație, creștere în greutate etc.

Este posibil să fie o cauză, dar mai degrabă sunt toate la un loc, pentru că am constatat că eu bifez cu brio toate cele cinci puncte. De aceea se impune urgent un set de analize și în funcție de rezultate un tratament eficace.

Și dacă tot am pomenit de fotografii, iată câteva realizate ieri în zona Arenei Naționale: Nu mică mi-a fost mirarea să observ că a înflorit liliacul liliac-mov liliac-albÎn timp ce magnoliile se trec magnolii-inflorite
magnolie-frumoasa poze-cu-magnolii imagini-deprimavara-cu-magnolii magnolii-primavaraMi-au încântat privirea niște floricele galbene(al căror nume nu îl cunosc) flori-galbene-de-primavaraȘi unele roz intens flori-roz-intensIar în final am descoperit farmecul simplității. Cine și-ar fi putut imagina că o banală păpădie poate fi atât de frumoasă? papadie-macro

Voi aveți o condiție fizică bună sau obosiți (relativ) repede? Care sunt în opinia voastră cele mai solicitante/extenuante activități cotidiene?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

91 de comentarii la “De ce obosim repede”

  1. Holaaa!

    Draga Nice, dupa cum stii, trimit de la mine energie. Eu nu prea obosesc. De fapt, am o rezistanta mare la efort si stres. Am, insa, in acelasi timp si un spirit spaniol pronuntat: nu ma grabesc niciodata, nu prea ma agit. Si imi iau intotdeauna pauzele necesare. Imi placa sa am timp fara sa fac nimic, sa lenevesc, sa visez, sa ma incar cu energie. Cat despre mers, pot sa merg ore fara sa am vreo problema :cheerful: Traiasca liliecii!

    1. Liliecii…aia din pesteri? :biggrin: :silly:
      Hola, Marin, que tal? :cheerful: Deci asa, spirit spaniol, cine stie, poate in alta viata ai trait in Spania. Sevilla? :lol: :ermm:
      Rezistenta mare la efort si stres? Pai tu esti de invidiat, eu nu am pic de rezistenta la cele doua, cedez rapid.
      Sa ma relaxez, sa lenevesc imi place si mie, insa nu stiu daca in acest timp ma incarc cu energie, mai degraba obosesc. :tongue: :silly:
      De mers merg si eu ore in sir, problema e cum ma simt cand ajung acasa. Tu tot fresh ramai? :ermm:

      1. Toti liliecii..de oriunde :cool:
        Pai…eu acum leneves, ascult muzica spaniola si astept Chelsea-PSG :biggrin:
        Da, posibil sa fi fost spaniol intr-o viata anterioara. Chiar daca nu imi place fiesta, ador siesta :biggrin:
        Daa, eu sunt fresh mai mereu :smile: Poate ajuta muzica spaniola, intotdeauna imi da energie :cool:

        1. Marin, eu ii prefer pe cei terestri, de cei subterani ma cam tem. :lol: :sick: Da, Chelesea-PSG e meciul serii. :cool:
          Haha, si eu sunt la fel, prefer siesta. Alaturi de o sangria. :biggrin:
          Esti un norocos. :cheerful:

          1. Daaa, aşa iaste! :smile:
            Da, siesta la pranz, sangria si turul tarii bascilor la ciclism, ca tot a inceput luni :biggrin: Impart cu drag din noroc :smile: Eh, facem niste expeditii prin peşterile din tara bascilor in care nu intra nimeni in epoca medievala de frica vrajitoarelor :cool: si tratam si frica ta de lilieci :cheerful:

            1. :biggrin: Marin, asta e tratament soc. Numai in pesteri medievale nu am intrat pana acum. :lol: Mai bine vizitam niste catedrale si muzee din zona respectiva, cred ca e plina de monumente. Antropice.
              Eu care speram sa ma tratez de oboseala ajung sa-mi tratez pana la urma fricile. :ninja: :silly:

              1. :cheerful: Oboseala…care oboseala? :cool: Nu e deja tratata? :biggrin: Bine, nu mai mergem in pestera, mergem la biserica, daca zici tu :tongue: Sau mergem in la Rioja, unde-s vinuri multe :cheerful: Dupa 2-3 degustari, am uitat si de pesteri si de oboseala :biggrin:

                1. :biggrin: Momentan sunt fresh ca am baut multa cafea, dar in curand o sa ma ia somnul… Ma resimt si dupa ziua de azi cand am batut magazinele in lung si-n lat. :biggrin:
                  Daca sunt dulci mergem. Eu sunt curioasa si de vinurile de Porto si Madeira. Le-ai incercat cand ai fost in Portugalia? :dizzy: :unsure: :cheerful:

  2. La mine problema e doar oboseala acumulata. De obicei dupa o perioada mai plina la lucru o resimt, cand nu ma mai pot trezi dimineata si seara mi se face somn foarte repede. De obicei imi revin doar dupa o vacanta.

    1. E bine ca in cazul tau exista un leac pentru oboseala. :happy: Pe mine vancata nu prea ma vindeca dar macar ma bucur de ea. :biggrin: La maxim. :w00t: Ca acum. :blush: :silly:

  3. Nu-ţi strică şi un EKG. Oricum, poţi bea cafea fără cofeină sau/şi micşorează cantitatea. Asta nu înseamnă că dacă vei bea două ceşti de cafea, nu trei, poţi bea, în schimb, o cană de ceai negru.
    Din ceea ce ai scris, se poate trage concluzia că bei prea puţine lichide, iar asta poate fi o problemă.
    S-ar putea, într-adevăr, ca o infecţie urinară să fie sursa tuturor neplăcerilor tale. Dar nu sunt medic.
    În tot cazul, pozele sunt splendide!

    1. Da, se impun mai multe analize, sange, rinichi, inima. Nu mai tine! Daca am ajuns sa obosesc dupa trei ore de fotografiat e de rau. Uite sa stii ca o sa incerc si ceaiul negru, dar la mine nu prea a avut in trecut efect aceasta bautura. De niciun fel. Se stie ca si cola contine cofeina si pe mine nu ma tine treaza sau energizeaza asa cum o face cafeaua.
      Lichide beau de indata ce ajung acasa. Compensez. Ajung lejer la 2 litri pe zi. Iar cand nu plec nicaieri, de obicei in weekend sau vacante, beau non stop, fara restrictii. Apa, evident. :biggrin:
      Ehe, ar fi simplu sa fie doar una din cauze… :dizzy: :ermm:
      Merci mult. :biggrin:

  4. Ma obosesc sa umblu prin zone goale, cu cladiri industriale, peisaje anoste. Cand ajung acasa as dormi. In schimb daca ma duc intr-un oras nou ma plimb in general 8 ore pe zi.
    Daca fac mult efort fizic catevz zile la rand sunt rupta, dupa o vacanta imi trebuie 2 zile de relaxare (nu gatesc, nu fac curat, nici nu prea ies din casa) sa imi revin.
    Ma oboseste si vremea, o zi mohorata isi pune rau de tot amprenta pe starea mea de spirit dar si fizic ma simt terminata repede. In Londra era greu din punctul asta de vedere, deabia ma animam sa ies din casa.
    Dintre treburile cotidiene cel mai mult ma oboseste mersul la cumparaturi. Dupa 3 ore in mall nu mai am chef de nimic.

    1. Se pare ca ne obosesc aceleasi activitati, Alice, dupa cum stii nici eu nu agreez peisajele cu cladiri moderne sau cu blocuri gri, comuniste. Eu intotdeauna m-am intrebat de unde ai tu atata energie sa colinzi(asa cum povestesti pe blog) intreaga zi prin orasele vizitate. Ma rog, stiu ca esti tanara, dar cand spui ca vezi si aia, si ailalta in aceeasi zi eu ma minunez de conditia ta fizica. De invidiat. Tin minte ca in BCN ma ardeau talpile de mers. :)) Abia asteptam sa urc in autocar. Ce aiurea, nu? :angry:
      Cand e urat afara eu as sta toata ziua in pat, tare greu mi-e sa ma mobilizez. Te inteleg perfect, Londra nu era pentru tine, clar! :biggrin: :ermm:
      Slava Domnului ca mai oboseste cineva la cumparaturi. Credeam ca sunt singura… :lol:

  5. Liliac, magnolie…Ah, ce frumoasa e primavara! Foarte faine pozele! :smile:
    Cat despre oboseala, nu stiu ce sa-ti zic, dar cred ca cel mai bine ar fi sa faci un set de analize; in cazul in care e vorba de anemie sau vreo alta disfunctie, e bine sa fie tratata la timp.
    In Ro ma obosea foarte tare jobul. Cand ajungeam acasa clar nu mai aveam chef de absolut nimic. Acum ce fac aici este un pic mai lejer, dar mai ma oboseste uneori alergatul prin oras pe la diverse institutii. Insa cel mai rau e cand nu ma odihnesc suficient noaptea, cand ma culc tarziu (si o fac frecvent, nu prea mi-e somn adesea) si trebuie sa ma trezesc dimineata. In ziua cu respectiva nu-s buna de nimic :lol:

    1. Merci mult, Larisa, asa e, primavara e cea mai frumoasa!
      O sa merg cat de curand la analize, doar ca nu prea am incredere in medicii de aici. Ultima data cand le-am facut s-a descoperit ca totul este in parametrii normali, ca sunt, deci, sanatoasa tun.
      Deci si pe tine te oboseste alergatul pe la diverse institutii. Incerc sa aflu prin acest articol daca e normal sa ajungem acasa obositi din oras de unde desfasuram diverse activitati mai mult sau mai putin solicitante. Daca mai sunt si altii care se resimt sau oamenii ajung acasa fresh, gata de a incepe si aici munca(gatit, spalat etc).
      Stiu cum e, am inceput sa ma trezesc si eu pe la 4 sau 5 AM. Nu stiu de ce. Cert e acum abia ma urnesc sa plec la treburi, sunt inca somnoroasa. :biggrin: :lol: :sick:

      1. In vacante imi place sa umblu mult pe jos, pana ma epuizez fizic, fiindca vad locuri noi dar e si o chestiune psihologica fiindca stiu ca timpul e scurt si obiectivul meu e sa vad cat mai multe. E drept ca vacantele lungi, de 10-15 zile ma seaca de energie dar atunci incerc sa circul si cu mijloacele de transport in comun si sa stau jos oriunde pot ca sa nu pierd energie degeaba.

    1. Dragos, pai oricine in locul tau ar proceda la fel. Sunt convinsa ca multi pasionati de calculatoare raman in fata monitorului aproape intreaga zi. Cred ca si multi bloggeri(mai ales cei care isi castiga existenta din scris) stau ore intregi la calculator. :dizzy: :ermm:

  6. Am uitat să spun: îmi plac la nebunie magnoliile de mai sus! Iar floricele galbene “nenumite” am şi eu o tufă, la poartă într-un colţ.
    Doar narcisele bătrîne n-au înflorit, nici anul ăsta. Ce-o fi cu ele… :cwy:

    1. Merci mult, ma bucur ca iti plac magnoliile mele trecute. :happy: :cheerful: Floricelele galbene cred ca acolo cresc de obicei, acolo le-am gasit si eu de fiecare data, la poarta caselor sau blocurilor. :w00t:
      Narcise batrane…cum suna asta! :lol: :ninja: Sa fie stevia de vina? :wassat: :biggrin: Ai cules-o? :dizzy:

      1. Hai că nu-s trecute magnoliile, eu le văd frumoase. Gălbenelele sînt de fapt într-un colţ, mai la umbră un pic, nu chiar la poartă.

        Narcisele sînt bătrîne fiindcă acolo le ştiu din copilărie, deci aproape juma’ de secol. Poate e pămîntul prea sărac, avînd în vedere că-s chiar lîngă potecă – mă rog, ce-a rămas din ea. Ele cresc, au frunze, doar că nu înfloresc; nici anul trecut n-au înflorit, nici măcar una.

        Cele galbene, trei la număr, au înflorit… cu spatele la potecă şi la casă! Stau şi mă gîndesc: oare sînt un om rău, de îmi ies toate pe dos şi mă urăsc pînă şi florile pe care le-am plantat cu drag? :cwy: Sau poate sînt supărate că nu ies să stau de vorbă cu ele… Ştevia n-are treabă, e mai încolo şi a împînzit tot locul dar nu ajunge în potecă. Iar narcisele galbene se simt foarte bine înconjurate de “cearşafurile” verzi.

        Statul la calculator e tot ce mi-a rămas, fiindcă restul opţiunilor cer… hmm… prea multe.

        1. Unele sunt, altele mai putin, vorba ta, unghiul de filmare conteaza. :lol: :biggrin: :tongue:

          Nu sunt deloc suparate pe tine, asa ni se intampla si noua la tara cu florile si pomii fructiferi, sunt ani cand nu vor deloc sa rodeasca si ani cand sunt plini. Sunt pe toane, nici nu trebuie sa ne mai mire aceste alternante. :ninja: :wassat:
          Eu in locul tau as sta numai in curte. In sezlong, la soare(cand e) sa ma bronzez. As mai sari si coarda si as fotografia. Chiar si masa tot afara as lua-o. :biggrin:

          1. Of şi natura asta… după ce că oamenii au toane, mai are şi ea! Anu’ trecut a fost dezastru în vişine, abia am adunat juma’ de găleată, pe cînd la cîţiva kilometri într-o comună s-au făcut vişine şi cireşe – deloc îngrijite – de îmi venea să urlu. Să fie norocu’ omului la mijloc? Om vedea anu’ ăsta.

            În curte să ştii că nu prea e loc. Nu e deloc organizată grădina, iar pe lîngă casă e doar ce se vede în poză, un pic de beton. Cu greu îşi face loc soarele. În plus, nu-mi vine să mă întind plăcintă cît sînt şantieriştii alături la vecinu’. Iar din operaţiunea de hrănire n-am făcut niciodată un eveniment; dimpotrivă, caut s-o efectuez cît mai rapid, ca să-mi continui treaba.

            1. Hehe, cred ca tu iti doreai visinele mai mult pentru o visinata decat pentru a le manca. Sau ma insel?
              Da, am vazut eu ca e cam multa umbra, dar cum nu am o perspectiva de ansamblu…
              Nici pentru mine nu e ceva deosebit, prefer la fel ca si tine sa mananc ceva rapid si intr-un cadru intim, dar uneori, cand e vremea frumoasa, poti face o exceptie. Asa pentru relaxare. :biggrin:

              1. Aşa de previzibil sînt?! :tongue: Evident că vişinata e scopul principal, ce altceva!? Tarta cu vişine îmi place, nimic de zis, dar eu nu am cuptor şi mătuşă-mea care era specialista în aşa ceva a îmbătrînit şi nu mai poate face. Aşa că mă rezum la ce pot face cu mînuţele astea puturoase.

                Cînd ai drum prin Ploieşti, sună-mă şi o să ai perspectivă. De curiozitate măcar. Dar să aduci şi un şezlong-două, că n-am. :whistle:

                1. Devii in timp, pe masura ce te cunosc mai bine. :ermm:
                  Hehe, Dragos, mai degraba te trezesti la usa cu Vienela. Pare mai nerabdatoare, in plus ajunge si mult mai repede decat mine. :silly: :angel: :tongue: :lol: :ninja:

                2. Eh, cel puţin acum am reuşit să mă bărbieresc, nu mai arăt ca omul cavernelor. Ştevia a crescut pe etaje. Azi am făcut mîncare din ea, prima mîncare gătită pe anul ăsta! Şi după aproape patru ore în picioare, zici că-s bătut.

                  Am şi liliac mov în grădină dar nu ştiam de el. Rămurelele plantate vara trecută abia se chinuie să înfrunzească, sufocate fiind de ştevie. Alte flori nu mai sînt, decît ce-a mai rămas în vişini şi mărul care a înflorit tîrziu.

                3. Oho, sa-ti fie de bine! Si pofta buna! :cheerful: Apropos de liliacul mov, va pregatesc azi o surpriza pe blog. :biggrin: :tongue:

                4. Mulţumesc! Dimineaţă am şi băgat botu-n cratiţă, înainte de-a o ascunde în frigider. :blush:

                  Nu ştiu astăzi pînă cînd voi rămîne pe aici. Am altă treabă cu netul şi încă nu mi-a venit banda. Dar am notificări şi voi reveni cînd va fi posibil. :wink:

  7. Si eu obosesc repede. Dau vina pe lipsa conditiei fizice. Si desi am inceput sa fac sport regulat de vreo 2 luni, tot nu ma simt prea puternica. Eu nu am probleme cand vine vorba de plimbari de placere, as merge ore in sir. In schimb obosesc cand umblu cu treaba, cand am de carat sacose grele, de urcat scari, cand ma grabesc.
    Ma gandesc sa ridic nr de sedinte de la 3 pe saptamana la 5…poate asa o sa reusesc si sa ma tonifiez, si sa slabesc si sa capat putere, mai repede.

    1. Aolo, incep sa ma ingrijorez, Mihaela, pai daca tu care esti atat de tanara si de fit spui ca vrei sa slabesti si sa te tonifiezi, eu ce sa mai zic? :ermm: :dizzy: :biggrin: :lol: :wassat:
      Si presupun ca tu mergi la sala de trei ori pe saptamana…
      Cred ca respectivele activitati te solicita psihic foarte mult, e o oboseala mentala, iar tu iubesti linistea, detesti stresul, agitatia si de aceea obosesti. :ermm:
      Eu cand faceam sport, pe perioada concediului, ajungeam acasa epuizata. In timpul serviciului nici prin cap nu-mi trece sa fac miscare. Am mers intr-o zi cam 30 de minute pe jos pana la munca si cand am ajuns acolo mi s-a facut somn. :silly:

      1. Da, ai dreptate, probabil de aia obosesc…si intr-adevar, iubesc linistea, calmul. Unii prieteni nu prea inteleg cum de atunci cand vine vorba de ales o cafenea sau restaurant (unde sa iesim impreuna), eu mereu le aleg pe cele mai linistite, unde muzica e in surdina, unde nu e aglomerat. Ei sunt tocmai invers. :)

        Sa stii ca si eu credeam ca o sa fiu epuizata, cu sport si serviciu. Dar nu e chiar asa. Dupa sport ma simt chiar bine. Iar la finalul zilei as putea spune ca sunt doar cu un pic mai obosita decat atunci cand nu faceam sport…oricum, e bine.

        1. Oh, Mihaela, si mie imi plac cafenelele mai linistite, eventual fara muzica, fun de tigara, zgomot.
          Eu statea 5-6 ore la sala, faceam si inot si fitness si sauna si cardio. Cel mai mult stateam insa in bazinul de inot. Daca as fi stat doar o ora probabil nu ma resimteam atat de tare.
          E perfect daca iti doresti si poti sa faci mai mult sport. Mie imi plac si rezultatele obtinute in urma saritului cu coarda. Chiar sculpteaza! :biggrin:

          1. 5-6 ore?Wow. Pai eu fac exercitii cam 70-80 de minute, atata tot. Nici nu cred ca as rezista mai mult. Si sala nu are piscina, asa ca nu fac si inot.

            Da, sunt sigura ca saritul cu coarda are rezultate. Eu nu pot sa sar, din cauza problemelor cu spatele n-am voie sa sar, sa alerg, sa fac exercitii fizice care sa puna presiune pe coloana. Ceea ce nu ma deranjeaza chiar tare, mie nu-mi place sa alerg, sa sar…

            1. Cred ca tu faci exercitii de fitness, adica la diferite aparate. Sunt foarte bune, mie cel mai mult imi placeau alea pentru coapse unde eu nu stau prea roz. Sa zicem. :cwy: Si pentru solduri erau unele usoare. Eu faceam si banda, dar si bicicleta(mecanica si eliptica). Aveam abonament nelimitat si la bazin si la sala(cardio, fitness) si eram disperata sa ajung cat de cat fit. Nu prea mi-a iesit schema ca mancam destul cand ajungeam acasa. Apa aia imi facea o foame…
              :sick: Pai, Mihaela, tu crezi ca eu ador sa sar sau sa alerg? Deloc, dar nu as suporta sa merg la sala unde e o aglomeratie infernala. Prefer intimitatea apartamentului meu. :tongue: :silly:

              1. Nici mie nu-mi place aglomeratia. Cum stii deja. :) De aia ma duc si eu la anumite ore la sport, ca sa prind cat mai liber.

                Si da, fac exercitii de fitness + cardio. La fiecare sedinta fac banda (dar mers, nu alergat), bicicleta normala, bicicleta eliptica + aparate pentru diverse grupuri musculare. Si fac cu antrenor personal, ca el stie mai bine. Sta cu mine, imi numara exercitiile, imi zice ce sa fac, cum sa fac, cand sa fac. :) Si e perfect asa.

                1. :biggrin: Cred si eu ca e perfect cu antrenor personal. :cool: In conditiile astea m-as duce si eu la sala. :happy: Dar cred ca e mult mai scump abonamentul… :ermm:
                  Nici eu nu puteam sa alerg prea mult pe banda(dupa cateva minute oboseam), mai mult mergeam. Dar erau persoane langa mine care nu se mai opreau din alergat. Ma uitam la ei si nu-mi venea sa cred. :wassat: Au unii o conditie fizica ceva de speriat! :ermm: :biggrin:

    1. Pai da, si varsta, dar daca o vezi pe mama iti dai seama ca e de 10 ori mai vioaie decat mine. :tongue: :silly: Stii tu cum se spune despre generatia mea…ne-am nascut obositi. :lol:
      Multumesc mult, Tury. :cheerful: :happy:

  8. Arata ca niste crizanteme florile galbenele, insa nici eu nu stiu cum se numesc exact.
    Sa stii, poate stii, ca scaderea calciului/anemia este si in urma consumului de cafea, pana si ciocolata face acest lucru, dar nu consum decat putin. Si eu ma confrunt cu infectii urinare dar nu ma duc des, ai grija si trateaza. Eu beau ceai de merisor, exista si niste pastile pe baza de plante.
    O cearta ma oboseste mai rau decat orice efort fizic, vreme rea sau dureri de oase.

    1. Of, Mihaela, ai pus punctul pe i, o cearta iti consuma multa energie. Un serviciu linistit, de unde sa lipseasca conflictele, tipetele si certurile, mi-ar prii si mie… Poate nu as mai ajunge acasa atat de extenuata. :dizzy: :ermm:
      Eu mereu imi propun sa raman calma, din pacate rareori reusesc.
      Chiar ca arata ca niste crizanteme, poate o sa aflam intr-un final numele lor. :happy:
      Da, da, e imperios necesar sa ajung la analize. In functie de rezultate, o sa iau masuri. :dizzy:

  9. Of, stiu ca si eu am astfel de probleme. Anemica am fost de cand ma stiu. Cel putin pe sarcina aveam hemoglobina 7.7-8, cu vitamine si fier luate la greu, iar la fiecare consultatie se uita doctorita chioras la mine si ma intreba daca sunt bine? Ei, si eram bine, spre sfarsitul sarcinii simteam ca nu mai am aer cand stateam intinsa in pat, insa am mers la serviciu toata sarcina, nu am avut deloc prenatal. Ciudat, nu? Insa de atunci am ramas cu dureri de spate, si o oboseala care se vede la cel mai mic efort. Cred ca stresul, anemia, si multe alte chestii ne afecteaza pe noi femeile. Acum hemoglobina ultima oara era 9,8 deci un pic mai bine, insa m-am obisnuit cu ea, insa deseori ma doare capul, si am momente cand ma simt terminata. Cred ca de aici se trage si depresia, din anemie. Du-te si fa-ti niste analize si sa aud numai de bine. Te pup!

    1. Hm, deci tu zici ca e anemia care da asemenea simptome. Si eu care credeam ca e hipotiroidia…
      Cert e ca la mine trebuie sa fie o combinatie fatala, ca e prea de tot. Uneori ajung acasa atat de obosita incat nici sa gandesc nu mai sunt in stare. :dizzy: :angel: :blush:
      Iar supararile au cauze inspirate din realitate, nu imi merge perfect dar visez eu la cai verzi pe pereti si de aici nefericirea. :biggrin:
      O seara frumoasa, Fairy. :kissing:

      1. Anemia da oboseala si chiar dureri de cap. Sa stii ca asa sunt si eu..visez si nu mi se indeplinesc visele, si intru intr-o stare de deprimare. Citind tot ce scrii tu imi dau seama ca semanam intr-un fel, am uitat sa mentionez mai sus, ca am trecut si eu prin niste infectii urinare, si a fost groaznic, doctorita spunea ca am nisip la rinichi, si de aici si durerile de spate. Eu am luat atunci Urisan mi-a facut bine, si am baut mult ceai. Cred ca ar trebui sa incep iar cu ceaiul ca ma supara spatele, dar parca n-am timp de nimic. Ajung de la serviciu atat de obosita, copilul e mereu cu mine, parca sunt o baba vlaguita. Ce naiba, Nice hai sa ne revenim, ce zici? :happy: Pana atunci visez la un concediu prelungiit de vreo 2 ani :biggrin: ca sa ma refac pe deplin, dar cred ca o sa am cand voi iesi la pensie, asta daca o mai prind :getlost: Off, iti doresc multa sanatate, stiu ce inseamna aceste probleme, am trecut si trec prin ele.Pupici :happy:

        1. :biggrin: Sa stii ca eu dupa 10 ani de munca mi-am luat un asemenea concediu de un an de zile. Si m-am refacut din toate punctele de vedere, a fost cel mai frumos an din viata mea. Am pus blogul pe picioare, am plecat si in Spania…
          Tot raul e spre bine…de multe ori. :dizzy:
          Pai da, tu trebuie sa ai grija si de baietelul tau, e normal sa fii obosita. Pana la concediul ala de 2 ani profita de vacanta asta de Paste. E si ea buna la ceva. :wub:

  10. obosesc destul de repede, mai ales primavara. am luat oluna vitamine si minerale centrum pt femei si am observat ca m-a ajutat :)
    trecerea la ora de vara, munca si alte activitati cotidiene ma fac si pe mine sa ma simt epuizata fizic si sa simt nevoi sa ma odihnsc si sa dorm mai mult.
    oboseala cred ca e boala mondiala:P
    e important sa-ti faci un set de analize si sa tratezi problemele pt ca daca se agraveaza e mai nasol totul
    o seara frumoasa!

    1. Da, Lilly, nici stilul asta de viata nu ne ajuta prea mult. Mereu ma gandesc ca greutatile unei vieti traite aici, in Romania, ne obosesc mai mult decat pe altii. :wassat:
      Deci tu ai apelat la vitamine si tratamentul a dat roade. Sigur nu e autosugestia? :dizzy: :biggrin:
      Deja cred ca sunt la apogeu. :lol: :biggrin: Problemele. :dizzy:
      Multumesc, o seara frumoasa si tie, Lilly. :happy:

      1. nu cred ca e autosugestie dar sa stii ca anumite carente de minerale despre care nu stim prea multe se reflecta in starea noastra de sanatate.
        pe mine chiar m-au ajutat aceste multivitamine si minerale :)
        ideal e sa faci niste analize si sa ceri parerea unui doctor :)

  11. liliac… ce frumos este… si ce parfum daruieste… pe aici f rar sa admir un liliac…
    toate florile sunt minunate… ai avut o sedinta minuanta… felicitari…
    nu stiu cauza oboselii… poate prea multa cafea… am inteles ca nu face bine… eu nu consum din obisnuinta… deci nu situ cum este… niciodata nu am consumat mai mult de cateva cafele pe an… si asta asa… pentru companie… nu pentru ca as fi simtit nevoia…

    1. Multumesc mult, Ovi, intotdeauna primavara ne ofera subiecte spectaculoase, proaspete, memorabile.
      Ar fi bine sa fie doar cafeaua. Mie mi-e sa nu fie si alte cauze mult mai grave. Sa inteleg ca nu te resimti niciodata, ca esti mereu fresh, gata de munca in orice ora sin zi? Ca nimic nu te oboseste? :ermm: :biggrin: :w00t:

      1. eu fresh??? vai… pai nici cand ajung la servici nu sunt treaz de-a binelea… nici nu stiu cum sofez pana acolo… mai bine zis, masina ma duce singura… si uneori mai fac si poze in timpul asta… de aia si ies asa de aiurite…
        daca dau o tura de parc… asta e bine… insemna ca am fost in forma…
        obosesc si cand privesc la tv…
        dar… de cele mai multe ori, un zmabet si gata cu oboseala sau somnolenta… putem face orice…
        aaaaaa… oboseal mai poate fi de la ceva… de la lipsa de ciocolata…

        1. Ehe, ce bine ca ai gasit metoda infailibila contra oboselii. :cool: :cheerful: Functioneaza intotdeauna. :happy:
          Ciocolata? Cam multe calorii, totusi, nu? :biggrin: :ermm:

  12. Lasa,ca peste o luna o sa te uiti cu jind la liliacul meu :D
    Daca e vorba de colindat orasul,sau de calatorit,de facut ceva placut,am rezistenta.Daca trebuie sa ma apuc de curatenie in casa,obosesc repede :))

    1. :lol: Deci activitatile placute ne energizeaza, cele neplacute ne obosesc. Logic. :biggrin:
      Doar eu sunt certata putin cu logica, dar… :biggrin:
      Oho, sa inteleg ca sunteti in urma cu o luna in privinta naturii? :ermm: Ieri a fost aici deosebit de cald. Exact ca in miez de vara… :sick: Azi s-a mai normalizat situtia, ploua si e foarte frig. Primvara! :silly:

  13. Eu una nu ma mai intreb de ce obosesc :dizzy: ptr ca stiu! :lol:
    Fotografiile tale sunt ca de obicei foarte frumoase si ai dreptate! Cat de frumoasa poate fi o simpla papadie! Se spune ca frumusetea sta in lucrurile marunte! :tongue: :wub: :kissing: :biggrin:

  14. Hello
    De exemplu duminica trecuta am avut meci sa arbitrez si chiar aveam chef sa alerg mai ales dupa o saptamana de lucru, zis si facut un meci intens cu multi tineri care alergau nu gluma si eu trebuia sa ma tin dupa ei :angel: . Am facut o mica intindere datorita faptului ca nu m’am incalzit inainte de meci dar nu e problema.
    Saptamana aceasta la lucru chiar m’am supra solicitat am alergat din stanga in dreapta dar acum simt ca nu mai pot fiind ultima zi si cu gandul mai ales la ziua de maine :cheerful: .
    Nu stiu eu oscilez am zile in care obosesc si zile in care chiar am chef sa alerg si sa fac cat mai multe.
    Frumoase flori ai fotografiat mie imi place liliacul cel mai mult :wub: pot sa zic ca e floarea mea preferata.
    Un weekend superb!!

    1. Ohoho, Domnul arbitru Daniel, ce mai faceti domne, de cand nu v-am mai vazut! :biggrin: :lol:
      Apropos, contul de fb il mai ai, ca nu te mai gasesc?! :dizzy: :wassat: :unsure:
      Asta cu oscilatul ni se intampla tuturor cred, e vorba si de starea de spirit dar si de oboseala. Oricat de rezistent ai fi, tot trebuie sa mai faci cate o pauza din cand in cand. Chiar si cei tineri se resimt.
      Da, nu am uitat ca adori liliacul, cand am fost eu abia inflorise. Apoi a venit ploaia si nu am mai avut cand sa ies la fotografiat.
      Weekend relaxant si tie, Daniel. :happy: Ma bucur ca te-am vazut. :cheerful: :silly:

      1. Contul de facebook nu’l mai am :) de o saptamana jumate cred ca l’am sters chiar daca nu mai am facebook sa nu crezi ca am uitat de summerday si de tine Nice. :blush:
        Apropo de liliac de fiecare data cand mergeam pe undeva cu masina si aveam timp sa ma opresc rupeam cate un liliac si ii duceam colegei mele de la lucru si uite asa o faceam sa se simta bine.
        Imediat comentez si la celalalt articol.

          1. Nu m’a suparat nimeni, pur si simplu mi se parea inutil aveama colo in lista 200 de prieteni dintre care sa zici ca vorbeam cu 10, asa e mai bine cine vrea sa ma vada sau ceva ma cauta. Acum sincer 90% din informatia de pe facebook e o prostie nu e nimic util nu e mare pierdere doar ca e mai greu acuma sa comunic cu rudele din Germania in rest totul e super OK :D.

            1. Nimic mai adevarat, insa poate vei reveni la sentimente mai bune fata de cominicarea de pe fb si iti vei reactiva contul. :biggrin: Parca ai mai facut-o si altadata.
              Eu niciodata nu am gasit ceva util acolo. Doar ca imi formez ochiul pentru fotografie. :lol:

  15. Obosim din cauzele spuse de tine sau aş mai plusa şi eu cu: sedentarismul şi apa nebăută corect şi în cantităţi utile. De aici intoxicaţia organismului care se resetează mai greu. Dar asta parcă nu aş vrea să o văd, când avem magnolii înflorite şi tufe de liliac. Ţi-am spus că pe dealul pe care locuiesc am tufe de liliac de zici că e o pădure albă şi mov? E drept că mi le-au mai rupt câinii în iarnă, dar tot spectacol e. O săptămână faină să ai!

    1. Da, e posibil sa fie si asta cauza(apa bauta incorect) o sa ma documentez si eu ceva mai riguros. :biggrin: Padure alb-mov? Ce frumos ar fi sa faci niste poze si sa ni le pui pe blog sau pe fb. :w00t: :cheerful: :cool:
      Nu stiu daca ti-am spus, dar cred ca este evident din articole, primavara este spectacolul meu preferat. :biggrin: :wub: :lol: :blush:
      Multumesc mult, un weekend perfect si tie. :happy:

  16. Din punctul meu de vedere exista trei cauze mari si late.

    1. Hrana

    2. Starea psihica

    3. Modalitate de odihna neadecvata. Asa cum un calculator, atunci când se deschide, isi face un fel de ‘tur’, asa si omul trebuie sa stie când trebuie sa se odihneasca, cât trebuie sa o faca si cum trebuie sa se scoale.

    Sigur, vorbesc de oameni normali, nu de sportivi profesionisti sau alte categorii care, din diverse motive, au alt ciclu de viata.

    Cât despre infectii urinare, anemie sau cofeina… :-) :-) :-) au fost niste exemple minunate!

    1. De acord cu motivele expuse de tine, Dragos, dar nu mi-ai spus care sunt activitatile care te epuizeaza pe tine? :ermm:
      Vrei sa insinuezi ca omul fericit oboseste mai greu? :devil: :biggrin: :w00t:

      1. In zilele astea, sa ma uit la un meci al lui Dinamo ma epuizeaza complet. Dupa aia trebuie sa zac 9 ore ca sa-mi revin cât de cât. Urmeaza serviciul, care ma epuizeaza prin definitie, intrucât eu m-am nascut gata obosit, daramite sa mai si muncesc?

        Nu neaparat omul fericit, ci omul ‘cu capul pe umeri’ ca sa zic asa, cel care traieste in propriul confort psihic, cel care impune propriul ritm altora, nu invers.

        1. Neata, Dragos, de ce spui ca te epuizeaza un meci al lui Dinamo. Echipa joaca bine, care e problema? Uite, au inceput sa apara si rezultatele… :dizzy: :ermm:
          Ce te faceai daca erai suporter Corona B? :biggrin:

          1. Neata, da….

            E vorba si de asteptari. Echipa incepe sa miste ceva-ceva, dar sa pierzi cu niste slampeti ca Viitorul, pe teren propriu?!?!? Ca arbitrul, ca aia, ca ailalta, poate e pe undeva de inteles, dar Dinamo a jucat cu Viitorul, nu cu Barcelona! Pai cum sa nu te epuizeze nervos un asemenea meci??

            Corona? Eu nici nu stiu cum a rasarit echipa aia, a cui e, pe cine reprezinta…cine naiba vrea sa fie suporter al Coronei?!?!?!? Ca si cu Astra, de fapt. Cine-s astia si ce vor ei?

            1. Da, nu stiu ce sa zic, nu am vazut acel meci, chiar m-a mirat rezultatul, Viitorul nu prea mai invinge pe nimeni in campionatul asta. Dar si Barca a luat bataie de la Granada…
              Cine e Granada? Tot un fel de Viitorul al Spaniei, nu?

              Da, nu stiu de unde apar echipele astea ciudate rau. Si fara suporteri…Si dispar unele de traditie…

              1. Da, cu adevarat ciudat….dispare Poli Rocar Fulgerul Bragadiru Timisoara si apare Corona! Dispare Universitatea Craiova si apare Viitorul, plus niste ‘puieti’ falsi!

                Apropo, sa fii sanatoasa, fericita si norocoasa, floare minunata!

                1. Dragos, pana la urma, dupa cum se prezinta situatia in fotbalul dar si in societatea romaneasca, nu m-ar mira sa dispara toate. Inca e bine ca sunt si astea! Tu nu vezi cum se chinuiesc, cum ne chinuim…
                  Si vorba mamei, si parca si a ta, in cativa ani ne trezim iar cu rusii la usa. :ermm: :biggrin: :lol: :sick:

                  Multumesc mult pentru frumoasele urari! :cool: :happy:

  17. Pe mine ma oboseste, de fapt ma extenuiaza, plimbatul prin oras, la shopping. N-am suferit niciodata aceasta indeletnicire.
    Acum cand ma uit la poze pufosul din burtica face galagie semn ca si lui ii plac. Superbe poze.

    1. :blush: Va multumesc, amandurora. :biggrin: :happy: :cool:
      Da, poate e normal sa ne extenueze activitatile facute fara tragere de inima, din obligatie. In cazul cumparaturilor, si fizic si mental. :dizzy: Pe mine ma deranjeaza enorm aglomeratia din hipermarketuri. :sick:

  18. Si eu obosesc repede. Adica oboseam. Acuma nu mai am voie :biggrin:

    Dar stiu ca e vorba si de sedentarism si de anumite afectiuni interne. O combinatie ca aceasta si te lasa jos, lat in strada :))

    Dar nu stiu ce as mai putea face: miscare deja fac, chiar ridic si greutati, ceva mai mult de 10 kg, zilnic :w00t:

    Dar asa sunt eu. Uneori pot merge o zi intrega fara sa ma resimt, apoi vreo 2 saptamani nu mai fac nimica, de frica sa nu ma ami apuce iar febra musculara de nu ma dau jos din pat.

    Apropo, liliacul e superb. L-ai si mirosit? Lacramiore si liliac – preferatele mele.

    1. :)) Apropos de febra musculara, desi sar coarda (bine, nu chiar zilnic) dupa o zi de fotografiat in Herastrau am facut o febra de toata frumusetea. Iti dai seama ce conditie fizica am eu. :biggrin: :lol:

      Da, stiu ca mamicile trebuie sa fie foarte sprintene si vioaie. Pai altfel cum sa se tina cu cel mic? :lol: Doamne cata energie pot avea acesti copilasi…
      Apoi cresc si ajung…ca mine.
      De fapt, daca ma gandesc bine, eu nu fost de mica mai linistita. :blush:

      Din pacate, la acea sedinta foto, am surprins liliacul cand abia inflorea…

      Lacrimioare nu gasesc pe nicaieri. :ermm:

  19. Si eu obosesc foarte repede :)) Dar prefer sa cred ca este din cauza faptului ca sunt cea mai lenesa persoana pe care o cunosc :)) Desi ma cam pun pe ganduri ceilalti 5 factori enumerati de tine, dar mai bine raman doar la sedentarism :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *