Cele mai populate 10 orase ale Terrei

10. Shanghai, China -19.400.000 de locuitori

Este, practic, cel mai mare oras, ca intindere, al Chinei si unul dintre cele mai populate ale lumii. Cu o populatie ce tinde spre 20 de milioane de locuitori, Shanghai-ul creste inca, din acest punct de vedere, cu o viteza ametitoare si ameninta pozitiile aglomeratiilor urbane de pe primele locuri ale acestui top. Urbe destinata initial industriei piscicole si celei a tesaturilor, Shanghai a cunoscut un boom economic fara egal in istoria Chinei odata cu deschiderea sa, in anul 1842, catre comerciantii straini si datorita pozitiei favorabile a portului sau. Astazi, orasul este cel mai mare centru financiar din partea continentala a Chinei si una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din aceasta parte a lumii. Anual, peste 1 milion de oameni de afaceri din toata lumea suplinesc numarul locuitorilor chinezi, alaturi de cei aproape 5 milioane de chinezi din prefecturile invecinate: Anhui , Jiangsu si Zhejiang .

9. Manila, Filipine – 19.600.000 de locuitori

Nu mai putin de 16 orase si municipalitati formeaza aria metropolitana a Manilei, capitala Filipinelor si cel mai aglomerat oras ale lumii. 43,079 de locuitori pe kilometru patrat, la un total al populatiei de 19.600.000 de locuitori, cifra la care se adauga cei peste 1 milion de turisti care viziteaza anual acest furnicar din sud-estul Asiei. Botezata Perla Orientului inca din perioada primilor colonisti europeni, Manila mai era numita si Far East , o parafrazare a Far West-ului nord american. Fortul medieval Santiago, Parcul Rizal, Centrul cultural, Palatul Malacanang si Catedrala Manila reprezinta unele dintre cele mai mari atractii turistice ale capitalei filipineze.

8. Sao Paulo, Brazilia 20.900.000 de locuitori

Cine nu a auzit oare de Sao Paulo, cel mai mare oras din Brazilia, cel mai mare centru urban din emisfera sudica si cel de-al 8-lea oras ca numar de locuitori din lume? Ei bine, Sao Paulo, uriasa urbe braziliana strange in aria sa metropolitana  nu mai putin de 20.900.000 de locuitori din cei 192.300.000 ai tarii. Cunoscut pentru arhitectura sa unica, multimea de zgarie-nori, carnavalurile exotice anuale, festivalurile si dimensiunile uriase ale flotei sale de elicoptere, gigantul Sao Paulo are un  motto ce nu lasa loc de interpretare ” Non ducor, duco!” Nu sunt condus, eu conduc!


7. New York, SUA – 22.200.000 de locuitori

“New York este un oraş perfid, un oraş murdar. Clima sa e un scandal, politica sa constă în a speria copii, traficul său este nebunia, şi competiţia sa este asasinarea. Dar un lucru este cert: dacă ai vazut New York-ul a şi devenit patria ta, nu există un loc mai bun decât acesta în lume.” John Steinbeck

Aria metropolitana a New York-ului este, de departe cea mai populata din Statele Unite ale Americii, depasint Los Angeles-ul cu 5 milioane locuitori. Casa a amerindienilor Lenape, apoi poarta a imigrantilor catre Lumea Noua, orasul numit pe vremuri New Amsterdam a ajuns azi unul din cele mai centre urbane din lume cu o populatie de 22.200.000 de locuitori, cifra la care se adauga o densitate incredibila de 17.400 de locuitori pe kilometru patrat. New York-ul este un simbol al capitalismului de tip american, al libertatii si al democratiei nord-americane. Statuia Libertatii, Times Square, Broadway, Wall Street, China Town, podul Brooklyn, Manhatannul sau prestigioasele Universitati Columbia si New York sunt doar cateva  repere ale uriasei metropole.6. Mumbai, India – 22.800.000 de locuitori

Cu o populatie totala de 22,8 milioane de locuitori, dintre care 13, 8 milioane traiesc in zona urbana propriu zisa (restul regasindu-se in districtele Bhiwandi, Navi Mumbai, Kalyan, Thane si Ulhasnagar), Mumbaiul, capitala a statului indian Maharastra, a fost declarat cel mai bogat oras al Indiei. Nivelul ridicat de trai al acestui oras, nivel cu mult peste media generala a Indiei, atrage anual sute de mii de locuitori din toate colturile tarii, ceea ce face din Mumbai unul dintre orasele cu adevarat cosmopolite ale lumii. Tot la Mumbai, alaturi de institutii financiare de prestigiu (National Stock Exchange of India, Bombay Stock Exchange sau Reserve Bank of India ) se gaseste si centrul industriei cinematografice indiene, Bollywood.

5. Delhi, India – 23.200.000 de locuitori

Alaturi de districtele invecinate: Noida, Gurgaon, Greater Noida, Faridabad, New Delhi si Ghaziabad, Delhi a reusit sa surclaseze Mumbaiul cu aproape 400.000 de locuitori, si sa devina cel de al 5-lea oras din lume ca numar al locuitorilor. Aproximativ 23,2 milioane de persoane traiesc in Delhi , unul dintre cele mai mari centre culturale, politice si comerciale ale Indiei. Orasul gazduieste, printre altele, Parlamentul Indiei, iar districtul New Delhi a fost declarat capitala a tarii in anul 1947, odata cu dobandirea independentei Indiei fata de Marea Britanie.

4. Mexico City, Mexic – 23.400.000 de locuitori

Doar 3 milioane de locuitori numara Mexico City (Ciudad de Mexico) in anul 1950. Nimeni nu isi imagina atunci, probabil, ca peste numai 6 decenii, capitala Mexicului avea sa devina unul dintre cele mai populate centre urbane ale lumii. Practic, astazi, incluzand districtele Nezahualcoyotl, Ecatepec si Naucalpan, Ciudad de Mexico atinge uluitoarea cifra de 23.400.000 de locuitori. De ramarcat este si faptul ca Mexico City strange mai bine de o cincime din populatia totala de 111 milioane de locuitori a Mexicului. Este, cu siguranta, cel mai populat oras atat din America Centrala cat si din America de Sud si depaseste, ca putere economica, tari puternic industrializate, precum Taiwanul sau Iranul. Datele oferite de Forbes sustin faptul ca Mexico City se afla pe un meritoriu loc 8 intr-un top al celor mai bogate urbe din lume.

3. Guangzhou(Canton), China – 24.200.000 de locuitori

Oficial, Canton , numele europenizat de catre portughezi dupa cel al provinciei Guangdong , este cel mai mare oras din sudul Chinei si al treilea al acestei tari dupa Beijing si Shanghai . Cu toate acestea, daca adaugam si populatia din districtele Dongguan, Foshan, Jiangmen si Zhongshan, precum si pe cea din delta aflata in sudul orasului, numarul locuitorilor atinge o suma fabuloasa… peste 24 de milioane de locuitori, suficient cat sa propulseze Cantonul pe locul 3 in topul celor mai populate orase ale lumii. Datorita acestui fapt, Guangzhou (Orasul Floare) si fabulosul Stadion Olimpic din aceasta uriasa urbe ar fi trebuit sa fie propus pentru gazduirea Olimpiadei de Vara din anul 2008. Doar o decizie intarziata a guvernului chinez a facut ca Beijing sa fie orasul propus pentru candidatura in vederea organizarii Jocurilor Olimpice.

2. Seul, Coreea de Sud – 24.400.000 de locuitori

Un gigantic furnicar, astfel ar putea fi caracteriza Seulul, oras cu o densitate incredibila a populatiei, 17.288 de locuitori pe kilometru patrat. Considerat cel de-al 6-lea centru economic al planetei, conform prestigioasei reviste Forbes; gazda a unor concerne uriase(Samsung, LG, Hyundai); cel mai scump oras al Asiei si al treilea al lumii; Seul este si detinatorul unei populatii al carui numar depaseste, spre exemplu, totalul populatiei Romaniei, 24.400.000 de locuitori.

1. Tokyo, Japonia – 34.000.000 de locuitori

Capitala Japoniei este, de departe, cea mai mare aglomerare urbana al Terrei. Cu cei 34.000.000 de locuitori, incluzand aici populatia din prefecturile Yokohama, Kawasaki si Saitama, Tokyo depaseste cu aproape 10 milioane de suflete orasul situat pe locul 2 in acest top. Iar cifrele care sa descrie uriasul conglomerat urban nu se opresc aici. Tokyo se intinde pe o suprafata de 2,187 de kilometri patrati, de aproape 10 ori mai mult decat Bucurestiul, este considerat cel mai scump oras al lumii pentru expati si, totodata, este clasat intre primele trei orase ale lumii ca nivel de trai. In acelasi timp, Tokyo este unul dintre cele mai puternice centre economice ale lumii, cu o paritate a puterii de cumparare de 1,48 trilioane de dolari americani. Tot in capitala nipona se afla si sediul guvernului, Palatul Imperial si resedinta familiei imperiale japoneze.

 • Primul oras european intr-un top ale celor mai populate orase ale lumii este Moscova, cu o populatie estimata, la 01.01.2010, la 13.600.000 de locuitori. Chiar si asa, Moscova nu s-ar situa decat pe pozitia a 17-a.

 • Cel de al doilea oras european ca numar de locuitori, Istanbulul, nu ar ocupa decat pozitia 21 cu cei 12.800.000 de locuitori ai sai.

 • Bucurestiul ocupa locul 200 cu o populatie totala in aria metropolitana de circa 2.200.000 de locuitori.

 • Niciun alt oras romanesc nu se regaseste intr-un top 500 al celor mai populate orase ale lumii.
 • Populatia Romaniei insumeaza circa 21.500.000 de locuitori.

Pe care din cele 10 va doriti sa-l vizitati? Care este orasul vostru preferat de pe Glob? Unde v-ar placea sa locuiti, intr-una din aglomeratiile urbane prezentate mai sus, intr-o metropola, intr-un oras sau intr-o localitate?

Imagini si text via mail. Multumesc Sori.

Sursele pentru alte imagini: www.flickr.com; www.wallpaperbase.com; www. ktala.wordpress.com; www.descopera.ro; www.hirem.ro; www.calibrotravel.ro; www.gapo.ro; www.officetravel.ro; www.wikipedia.org; www.travelpod.com; www.napocanews.ro; www. papayblog.com; www.iturism.ro; www.haisamergem.ro; www. technbiz.blogspot.com; www.kandle.ie; www.millionface.com; www.overtherainbow01.wordpress.com; www.michel-weidemann.com; www.speakloud.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Thanks for passing by:↓
Nice Ana Nice

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
317 Responses
 1. Julien Sorel says:

  Greu de raspuns……tind sa cred ca mi-ar placea sa locuiesc intr-o localitate linistita, undeva, la munte, unde sa nu fie prea multa agitatie, zgomot, poluare, etc. Cu toate acestea, nu as refuza o locuinta la Munchen, in apropiere de Allianz Arena, stadionul echipei mele favorite, FC Bayern Munchen! :biggrin: :heart: :w00t:

  • Nice says:

   Si tu tot la munte? :shocked: Ai da tu Bucurestiul pe un orasel unde nu se intampla niciodata nimic, uitat de lume, pe coama unui deal sau creasta unui munte? :ninja: :unsure: Si ce faci acolo? Ce perspective ai? Daca toata lumea viseaza la un orasel mititel si pitoresc de provincie, cum se face ca Bucurestiul e arhiplin? De ce tinerii vin aici la studii si raman? De ce se plang de orasul asta, de ce il detesta si cu toate astea se stabilesc in el? De ce nu se intorc in localitatile, satele de unde provin daca aici e asa de rau? :dizzy: :ermm:
   Ei, da, asa mai zic si eu, in Munchen e perfect, pana si eu m-as muta acolo. :lol: Forza Bayern. :ninja:

   • Black Angel says:

    .. in Bucuresti poate stai de nevoie si nu de placere :))

    • Nice says:

     Atunci sa se adapteze si sa nu se mai vaicareasca atat, mai sunt si alte orase mari in Romania, nu le place Bucurestiul, pot opta pentru Timisoara, Cluj sau Iasi. Sau pentru orice alt oras ofertant din strainatate. Asa cum ain procedat tu. :tongue: :biggrin:

   • Julien Sorel says:

    Tu preferi marea…….pai si acolo ce se intampla, intr-un orasel situat la malul marii……ceva gen Eforie! :biggrin: Este ceva actiune doar in timpul sezonului, cand vine lumea la balaceala, in rest…..vreau liniste, sunt satul de harmaiae, de claxoane, de tot..vreau sa fiu departe de lumea dezlantuita!!! :w00t:

    • Nice says:

     :angry: Vai Julien, nu te mai iau in Brazilia, eu am fata de Eforie? Da Santa Monica ce are? :wub: :w00t:
     De ce? Ce ti-a facut lumea asta de vrei sa stai departe de ea? :wassat:

     • Julien Sorel says:

      Am spus eu ca mi te imaginez locuind in Eforie?!?!?! Am dat doar un exemplu pentru genul de orasel de la malul marii, de ce imi pui gresit vorbe in gura? :angry: :cwy: Pai, ce, tie nu iti vine cateodata sa te duci incotro vezi cu ochii, vazand cata mizerie este in jurul nostru, la propriu si la figurat…….

      • Nice says:

       Imi cer iertare, promit ca nu se mai intampla. :lol: :tongue: Ba da, dar imi trece repede.
       PS
       Am gasit niste poze tare haioase pentru materialul de maine. Stay tune. :biggrin:

       • Julien Sorel says:

        Muhahaha, stiam eu ca vei fi inspirata! :biggrin: :smile: :tongue: De data asta, te iert, caci asta – seara ma simt generos! :biggrin: :tongue: :silly: :lol: :ninja: :wink: Hihihihi

        • Nice says:

         Observ. :w00t: Ai trecut pe bere adevarata? :ninja:

        • Julien Sorel says:

         Da’ ce-ti veni?! De unde si pana unde ai dedus asta?! Nu am mai pus alcool in gura de pe data de 30 martie 2010, asa sa-mi ajute Dumnezeu! Au dupa ce ca sunt eu cu capul in nori, alcool imi mai trebuie?! Nope, zic pas!

 2. Pato Basil says:

  Din alea mi-ar placea la Tokio, in particular as vrea sa vad Cairo dar acum zilele astea:)), senzatii tari!

  • Nice says:

   Noi tocmai din cauza evenimentelor care au loc in Egipt in aceste zile, ne-am anulat o mult asteptata croaziera pe Nil. :ninja: :unsure: E frumusel Tokyo, cel putin in poze…

 3. Dragos FRD says:

  @ Nice, de pe creasta unui munte ai cu siguranta o perspectiva mai interesanta decât dintr-un cartier al Bucurestiului de unde vezi termopanele vecinilor si betoane, betoane, betoane.
  Nu toata lumea viseaza la un oras mic de provincie. Am intâlnit oameni care vor ei neaparat sa stea in mijlocul intersectiei, cea mai aglomerata daca se poate! Acuma nu ne pune pe noi, pe Julien si pe mine adica, sa explicam conexiunile inverse ale altora. Noi ne multumim cu ale noastre :-) In alta ordine de idei, cine are copii prefera sa stea in oras, unde ai de toate (gradinita, scoala, liceu, facultate) si unde ai posibilitati de lucru mai mari. Dar, pentru cine nu are copii, in ziua de azi accesul la informatie nu mai este atât de restrictiv ca in urma cu 15 ani sa zicem si, daca ai posibilitatea sa-ti gasesti un job fara program fix..de ce sa nu stai in mijlocul ozonului?

  • Nice says:

   Daca ai sti ce perspectiva am eu de la etajul 9…
   Dragos, eu am priceput situatia ta, mai ales ca ai prieteni si rude in zona, iti doresti liniste, aer curat, verdeata, o viata tihnita si, eventual, o pensiune agroturistica, eu nu ii inteleg pe tinerii care se lamenteaza ca e rau in Bucuresti si cu toate astea raman. Si eu as pleca daca as putea, as alege Girona, Figueres sau Bruges de care sunt realmente indragostita…dar niciodata nu as abandona Bucurestiul pentru un sat din Romania. Ce sa fac acolo? :ermm:
   Eu v-am propus un exercitiu de imaginatie, sa-mi numiti locul ideal in viziunea voastra pentru a va petrece viata. Apropos, din cele 10 uriase aglomeratii urbane e vreuna pe care ti-ai dori s-o vizitezi?

   • Dragos FRD says:

    Da, stiu perspectiva ta, vezi tractoarele la semanat in Baragan.
    Ce-ai putea face intr-un sat? Ceva ce nu poti face in Bucuresti: AI RESPIRA.
    Poate Sao Polo. Acolo exista singura jungla din lume inconjurata 100% de oras….Sper sa nu incurc!

    • Nice says:

     Te referi la padurea tropicala Tijuca, cea mai mare padure din lume aflata in interiorul unui oras? Daca da, atunci confunzi, pentru ca se afla in Rio de Janeiro, nu in Sao Paulo.

     • Dragos FRD says:

      Bun, deci atunci pica Sao Polo. Ma duc la Rio de Janeiro!

      • Nice says:

       Venim si noi cu tine. :w00t: Care noi, poate te intrebi. Pai eu, Lusio si Vacitim. Voi mergeti pentru femei, fotbal, samba, pentru cel mai mare spectacol de pe Pamant, Carnavalul de la Rio, paduri verzi pe coline si distractie, eu pentru muntii abrupti de granit amplasati imediat langa ocean si mai ales pentru plajele sale absolut superbe. :wub:

  • vacitim says:

   Eu le-as vizita pe toate, dar nu as locui in ele :) Sunt de acord cu Dragos. Prefer oricarui loc creasta unui munte, dar depinde mult de situatia in care esti. Cum zicea si el, daca ai sotie, copii….e altceva… Cine dracu ar veni cu mine in creierii muntilor =)))

 4. Creve says:

  Clar în Tokyo. Japonia e una din țările unde chiar vreau să ajung :D Eu credeam că Bucureștiul a ajuns la 3 milioane :D

  • Nice says:

   Eu simt ca are deja 4… Inca un fan Japonia, sunteti destui in blogosfera. Nu mai pot sa pun emoticoane, habar nu am ce se intampla pe blogul asta, cred ca un virus isi face de cap.

 5. vacitim says:

  Nice, am uitat sa raspund: favoritul e Sao Paolo :D

  • Nice says:

   Hopa, parca erai cu Asia, nu cu America de Sud. De cat schimbarea asta de opinie? Ce anume te atrage la Sao Paulo? :ermm: Eu prefer Guangzhou. :cool:

   • vacitim says:

    nu e schimbare….prefer muntii asiei, podisurile, tibetul….nu marile orase….:)

    • Nice says:

     Coplesitoare, contrastante si pline de surprize le-as defini pe cele asiatice. :alien: Dar toti cei care le-au vizitati au ramas fermecati de ele.

     • vacitim says:

      ei, dupa ce termini de vizitat ma gasesti pe plaja in Sao Paolo cu 2 brazilience. te astept acolo =))

      • Nice says:

       :ermm: Una tu una Lusio, sau te descurci tu cu amandoua? :w00t:

       • vacitim says:

        ei, crezi ca ne certam, pe rand, cu fiecare….ziua urmatoare altele…vorba aia: are balta peste :devil: :wink: :cool:

       • Lusio says:

        Eu as dori una mai usuratica daca se poate.. caci eu urasc portugheza si nu stau sa tot vrajesc romantique pe cineva :lol: Vreau doar fun, nu sa tot discutam :lol:

        ( deh.. la ce mai viseaza barbatii astia cand li se permit :lol: Cine stie peste cati ani vom ajunge noi in Sao.. nici macar nu-i sigur :sideways: )

        • Nice says:

         Ce distractivi sunteti amandoi. Sure, vrabia…malai viseaza. :lol:
         Sincer, nici ele nu cred ca vor avea chef de discutii filosofice cu asa baieti europeni aratosi ca voi. :cool: :biggrin: Asta sa fie problema… :w00t:

        • vacitim says:

         Lusio, evident ca in lumea asta…atat de feminina, barbatului nu ii mai ramane decat sa viseze :getlost: :angry: :sad: dar, lasa, preluam noi puterea….sa vezi atunci….cum se vor gudura toate pe langa noi :devil: :tongue:

        • Nice says:

         Cand spui lume feminina, te referi la blogosfera? :w00t: Ca inclin sa-ti dau dreptate. Ca real world e inca condusa de voi, sau ai vazut tu vreun nume de femeie in lista aia cu masoni de pe net? :dizzy: :ermm: :devil:

       • vacitim says:

        the real world :d,,, hai, mai, nu va place voua sa spuneti ca daca barbatul e capul, femeia e gatul care il invarte :P?

        • Nice says:

         Adica…cu alte cuvinte tot noi conducem? Din umbra? :w00t:

        • Lusio says:

         Femeile conduc.. da.. pentru ca au ceva ce incepe cu pu…. :whistle: :ninja:

        • Lusio says:

         pus… mai bine, ca pu.. au si barbatii :lol:

        • Nice says:

         Putere? :silly:

        • Lusio says:

         Si asta.. dar ma referam la organe :blush: :lol:

        • Nice says:

         :w00t: Hai mai, cum poti sa spui ca suntem mai presus decat voi. Nici vorba… :ermm: :dizzy:

        • Lusio says:

         Ma bucura faptul ca nu esti feminista convinsa :happy: (<- incepe sa-mi placa si acest emoticon)

        • Nice says:

         Sunt feminista, dar cand vine vorba de femei fara drepturi, cum ar fi cele din tarile arabe. :sad:
         Ala cica e happy, dar nu prea reda bine sentimentul, am impresia ca l-au gresit. :unsure: :lol:

        • Lusio says:

         Conduc femeile.. ca altfel nu s-ar mai cumpara atatea genti scumpe, haine scumpe si alte chestii de genul.

         Tu unde crezi ca vara bogatanii cu burta si ceafa lata banii ? In pitipoance cu pretentii.. care au multe mofturi.. iar ei, ca sa le faca pe plac si sa aiba bine mersi parte de puss.. normal ca ii face pe plac ei.

         Cat timp femeia are tzatze, ass si puss.. (evident).. femeile vor conduce, vorba ta, din umbra.

         Voi pune un citat (poate) mai porcos dar e true:
         “Pussy cost money.. the Dick is free!” – By Chris Rock :lol:

        • Nice says:

         Lusio, dar femeile alea sunt pentru pura distractie, iar categoria asta sociala reprezinta totusi o minoritate, nu putem generaliza.

        • Lusio says:

         Pai si atunci cum vezi tu ca barbatii conduc ?

         Iar la emoticon mie-mi pare happy :happy:

         :angel:

        • Nice says:

         Lusio, barbatii ne consulta desigur, ne cer din cand in cand cate un sfat, dar marile decizii le iau singuri. Altfel nu ar mai fi barbati. :biggrin:

 6. Silvia says:

  Eu as vrea sa locuiesc undeva la munte :tongue: in brasov de exemplu :biggrin: iar de calatorit cred ca mi-as dori sa vizitez ceva…mai linistit.Aproape ca ma sperie Shanghai-ul :ermm: si Guanghzou.
  Noi aici traim intr-o alta dimensiune :biggrin: .
  Nu stiu…

 7. Black Angel says:

  prea multe… dar parca “Tokyo imi face cu ochio” :))
  pacat ca e ingramadeala mare :)) :devil:

  • Nice says:

   :w00t: Mai aglomerat ca Manila nu e nici unul. Eu am simtit ca ma sufoc in BCN, d-apai in unul din asta asiatic, care se dezvolta la propriu si la figurat cu viteza luminii.

 8. Lusio says:

  Deci Romania e (cam) ca Sao Paolo sau NY :lol:

  Din topul ala.. as vrea in New York :happy:

  Iar in Sao Paolo as trage o vizita cu Vacitim.. dar pt femei :lol: Din ce-am tot observat pe acolo sunt multe femei voluptoase :happy:
  (Si n-ar strica si o vizita la Rio in special pt carnavalul lor)

  • Nice says:

   New York? :w00t: Inseamna ca iti place noua tema, special aleasa pentru articolasul de azi. :cheerful: :ninja:
   Lusio, braziliencele nu sunt doar voluptoase, ci si foarte libertine. Probabil ca si clima contribuie la atitudinea lor dezinhibata. La noi daca e mai mult toamna si iarna, femeile se imbraca cu 7 cojoace si tremura in casa de frig… :ninja: :unsure: :biggrin:

 9. Dragos FRD says:

  He he he….inseamna ca si Silvia vine cu noi. Nice, ramâi cam singurica pe câmpiile tale…noi toti ne ducem la munte…BA se duce pe aproape, la Cornu….

 10. Lusio says:

  Uhh ce tema faina pt iarna :cool:

  • Nice says:

   :happy: Da, am zis sa aleg ceva de sezon, am gasit-o pe asta, care e tare nice. :cool: Ca tot sunt afara -10 grade. O pastrez pana la vara… :pouty: In felul asta aveam si noi blog serios. :ermm: :ninja:
   Ma bucur ca iti place. :w00t:

 11. Glappy says:

  Si ne mai plangem ca Bucurestiul e aglomerat :)).

 12. altcersenin says:

  mi-as dori sa vizitez Delhi, Istanbul sau Tokyo :) Sa traiesc mi-ar placea intr-un mic orasel, linistit; preferabil la munte :)

 13. altcersenin says:

  mai sa uit :smile: felicitari! faci nite articole foarte interesante.Intotdeauna ma surprinzi cu ceva; nu-mi incipuiam ca marile orase ale lumii sunt atat de aglomerate.

  • Nice says:

   :heart: Merci mult, eu nu am niciun merit de data asta, asa cum am mentionat la sfarsit, e un articol primit pe mail, eu doar am mai modificat cate ceva pe ici pe colo si am mai pus niste poze. L-am facut mai mult pentru mine, ca mereu uit ordinea oraselor in clasament si numarul de locuitori, dupa cum vezi sunt ceva schimbari fata de 2008. :wub:

   • altcersenin says:

    de vreme ce l-ai modificat e si meritul tau :smile:

    • Nice says:

     Esti tu prea nice. :smile: Unde mai pui ca ar trebuit sa-l si scriu, ca nu a vrut cu copy-paste. Si dupa ce l-am scris, dupa ce am pus zeci de poze, l-am salvat, am schimbat tema blogului si jumate din articol si mare parte din poze s-au pierdut. Asa ca a trebuit sa mai scriu si sa mai inserez inca o data pozele. Un adevara cosmar, dar a meritat. :ninja: Zic eu. :w00t:

 14. Nice says:

  Lusio, iti scriu aici, acolo e o inghesuiala ingrozitoare. Tu esti o exceptie, te adaptezi usor, esti sociabil, nu vezi ca te iubeste toata lumea? :w00t: :biggrin:

  • Lusio says:

   Nu prea excelez in realitate la capitolul sociabil :cwy: .. mai degraba dau feelinguri de aroganta :lol: Sunt un om cu care trebuie sa ai rabdare ca sa incepi sa-l iubesti :happy: :pinch:

   Cred ca’s ca un Kinder.. daca ai rabdare sa treci de ciocolata.. poti descoperi o surpriza :w00t:

   • Nice says:

    Esti ca mine, Lusio. :w00t: :silly: :ninja:
    Nu stiu cum esti tu in realitate, nu prea are relevanta in contextul dat, aici, pe bloguri esti super simpatic. :wub:

    • Lusio says:

     Asa sunt si-n realitate.. doar ca acolo devin mai greu asa.

     Eu am nevoie de o constanta obisnuinta cu anumite persoane. Daca n-o am.. intru in stari……grele/greoaie + ca am nevoie de stimulare.. pentru a comunica BINE, nu-mi plac persoanele care doar asteapta sa scot eu de toate pe gura.. chit ca uneori sunt foarte cabapil de asta, a inceput sa-mi displaca acel just me.

     Daca m-ai cunoaste acum, probabil ti-as parea tacut.. DAR dupa ce m-as obisnui MAI BINE cu tine live.. s-ar putea sa te trezesti cu cineva care vorbeste la greu, glumeste la greu, mai ceva ca o moara stricata :lol:

     • Lusio says:

      Oricum mersi de apreciere :cool:

     • Nice says:

      :shocked: :shocked: :shocked: Aoleu, pai tu m-ai descris perfect pe mine acolo.
      Te inteleg mai bine decat crezi, si eu am nevoie de timp in relatia cu oamenii, din pacate nu toti sunt dispusi sa aiba rabdare si chef sa te cunoasca. Majoritatea pun o eticheta si pleca mai departe daca nu le oferi din start ce au ei nevoie. De multe ori mi s-a intamplat sa fiu judecata gresit, sa mi se rastalmaceasca cuvintele, iar la job am mereu parte de asemenea situatii, ba mai mult, am ajuns sa mi se atribuie expresii pe care nu le-as folosi niciodata. Adica, oamenii pur si simplu au inventat ceva ce eu nu as putea face, doar ca sa se razbune. In lumea reala oamenii sunt prea grabiti, nu incearca sa inteleaga sufletul unei persoane, nici macar numai sunt dispusi sa te asculte. E prea mult egoism…

      • Lusio says:

       “din pacate nu toti sunt dispusi sa aiba rabdare si chef sa te cunoasca” – Exact :cwy: :cwy:

       Totusi am speranta in spray :lol::lol:
       ( Cat de tipic mi-e mie, racului.. fac misto si de necaz :happy: )

      • Lusio says:

       “In lumea reala oamenii sunt prea grabiti, nu incearca sa inteleaga sufletul unei persoane, nici macar numai sunt dispusi sa te asculte. E prea mult egoism…”

       True and sad..

       Ma bucur sa cunosc o persoana asa INTELEGATOARE, care mai ales e pe aceeasi unda cu mine :w00t: :ninja: :ermm:

 15. Lilly says:

  o noua tema asa de iarna, foarte frumoasa si asta :) cat despre oras? mi-ar placea sa vad toata lumea asta, dar e cam greu de implinit acest vis
  mi-ar placea New Yorkul :)

  • Nice says:

   Hello, dear. :wub: Cum te mai simti? Totul e ok? Mai devreme am avut alta tema, una cu NYC. :w00t: Dar imi place mai mult cum se vad pozele pe fond alb, in plus asta e si de sezon si am ramas cu ea. Tare il mai invidiez pe tipul ala de schiaza prin omatul ala fantastic de alb. Of. Si noi nici macar in Shanghai sau Tokyo nu suntem in stare sa ajungem. :ninja: :lol: :biggrin:

 16. Lilly says:

  hello! multumesc pentru grija, zic eu ca ma indrept spre bine doar ca mai dureaza cateva zile pana sa fiu chiar ok
  tema e faina de sezon, imi si imaginez ce frumos scartaie zapada acolo :) noi suntem in stare sa visam, cei din Tokyo si shanghai nici nu viseaza la Romania :)

  • Nice says:

   Ba viseaza, cei din patura de jos a societatii. :dizzy: :pouty:
   Da, e asa din belsug, eu intotdeauna am zis ca iarna e frumoasa (doar) in poze. :biggrin:
   Insanatosire grabnica iti doresc! :smile:

 17. Lilly says:

  iarna e cea mai frumoasa in poze dar nu numai :) multumesc! pup

 18. Diana says:

  Undeva la frig, iarnă și munte și zăpadă mereu? :lol:
  Nici unul din orașele astea 10 nu e pe gustul meu.
  Cred că un oraș de mărimea Bucureștiului e maxim. :lol: Nu aș vreo să fac mai mult de 30-45 de minute drum. Și așa pierd mult timp zilnic.

 19. Lusio says:

  Cred ca Dianei ii merge ca uns.. o tara nordica. Suedia, Norvegia, Finlanda: in special.. :w00t:

  • Diana says:

   De fapt doar Norvegia e o țară muntoasă din cele scrise de tine. ;))

   Dar sunt prea aproape de ocean. Nu ar fi pe gustul meu… umezeala și aerul oceanic, brizele… brrr… poate la dos după munții… dar neah…
   Dacă ar fi mai in-land, poate.

   • Lusio says:

    Greu de multumit o femeie..

    ..chiar daca-i mai speshal ca Diana.. care nu prea intra in ordinary things (des) intalnite la altele. :D

    • Nice says:

     :biggrin: :lol: :tongue: :w00t: Ce simt dezvoltat al observatiei are Lusio. :cool:

    • Diana says:

     Știi ce simplu eram de mulțumit dacă ziceam Elveția?

     :))

     Femeile sunt ușor de mulțumit dacă știi ce să le oferi. :biggrin:

     • Lusio says:

      Pacat ca uneori vor sa le oferi MULTE.. iar unele dau putin back. Si chiar si cand le mai oferi, dupa un timp se satura.

      And that (tot ce-am scris) really SUCKS!

      • Lusio says:

       Sa-l citez pe idolu meu Chris Rock:”Nu poti face o femeie fericita, sau poti dar nu pt mult timp. Femeile mereu au ceva de care sa se planga. Femeile pastreaza shituri ca sa se planga cand doresc” (am bagat-o oleaca pe romana deh)

       • Nice says:

        Extraordinar, ca voi tare usor de multumit sunteti. :cwy: Iar fericirea asta e relativa, azi o simti, maine nu. Si poimaine tot nu…

       • Lusio says:

        Eu nu stiu de altii.. dar stiu de mine. Si nu cred ca’s HARD de multumit. Dimpotriva cateodata cred ca cer prea putin si lucruri ce mi se par normale/logice si cam atat :lol:

        • Diana says:

         Dar nu te gândești că pentru tine ce e normal și logic, pentru alții e foarte greu și de neconceput? Cum lucruri grele și imposibile pentru tine lor li se par banalități?

        • Nice says:

         Daca li se par de neconceput inseamna ca sunt prea diferiti si nu are rost sa prelungeasca agonia. Nu e greu de intuit cu cine ne potrivim si cu cine nu.

       • Diana says:

        Oamenii sunt greu de mulțumiți în general dacă nu le oferi ceea ce vor și au nevoie.

        Când oferi multe, dar după nu știu cât timp asta nu mai înseamnă nimic, ai oferit ceea ce nu trebuie.

        Și uneori nici nu trebuie să asculți ceea ce spun oameni că vor; nici eu nu știu de fapt. Trebuie doar să ajungi să îi cunoști foarte bine.
        Eu am observat că oamenii care au vrut să mă cunoască foarte bine, au ajuns să știe mai bine decât mine ceea ce vreau cu adevărat și mă surprind mereu.

        Și mai ales la femei trebuie să ai grijă mai mult; nu doar cu ceea ce spun că își doresc, ci și ceea ce crezi tu că își doresc că ai auzit că femeile vor nu știu ce.
        O dată ce le cunoști foarte bine, le reduci plângerile imediat. :lol:

        • Nice says:

         Inseamna ca esti o persoana norocoasa daca ai intanit si astfel de oameni, dispusi sa te cunoasca si sa te inteleaga. Sunt acele persoane carora le esti draga…

        • Diana says:

         Nu sunt norocoasă.
         Sunt un om normal. E normal să ai oameni dragi în viața ta care să se intereseze de tine și viceversa. :D Cel puțin așa văd eu în jurul meu, pe la alții…

     • Nice says:

      Ai pus punctul pe i. Ei or nu vor, ori nu stiu.
      Si tie iti place Elvetia? Eu sunt fan nr 1. :cool:

      • Diana says:

       Îmi place ca geografie.
       Nu prea îmi place tipologia umană de acolo. Polonezii și cehii sunt mai prea gustul meu ca oameni. Și cu un strop de ceva mediteranean; singurul lucru pe care îl are bun zona aia e că oamenii sunt deschiși și vorbăreți. Și poate și un pic mâncarea. :lol:

       • Nice says:

        Pai daca sunt vorbareti si deschisi inseamna ca sunt ok. Ce te deranjeaza atunci la ei? E greu printre straini, nu multi rezista dorului de casa, eu una nu as pleca. Si ma refeream exclusiv la peisaje, la relief, nu am intalnit pana acum elvetieni. :))

       • Diana says:

        Sunt duri, reci, te taxează la cea mai mică greșeală, totul e strict. Nu îți inspiră… poftă de viață.
        Deși nu mi-ar displăcea așa tare ca mediu de muncă… la capitolul socializare mi-ar displăcea.

        Probabil că nu ar fi așa probleme cu dorul de casă. Într-un fel am reacționat bine acum 3 ani jumate când m-am mutat într-un oraș nou, fără familie și prieteni.
        Eu am zis că nu plec cât o să mă descurc mulțumitor cu banii aici; încă nu am probleme, dar cine știe.
        Pe mine dacă e ceva, mă așteaptă un loc călduț în America. :lol:

        • Nice says:

         Oh, daca sunt asa cum ii descrii tu, nu-mi plac nici mie, nu as rezista printre ei nici o saptamana.
         Un job in SUA? Wou, asta e super. Maybe one day… :w00t:

   • Nice says:

    Iti propun un orasel cochet din Alpii elvetieni, italieni, austrieci sau din cel francezi. Nici Alpii Bavariei nu sunt de lepadat. Ce zici? Iar in Suedia sunt Alpii Scandinaviei, e drept ca doar in Vest si Nord Vest, dar e suficient, gasim si acolo ceva dragut. :biggrin: :lol:

 20. drstoica says:

  N-as da Parisul pe niciuna dintre metropolele astea megapopulate. :) Asa mizer si pestrit cum e el, primul oras al Frantei are parfumul multor epoci de glorie arhitecturala, artistica, umana…
  De trait, nu m-as vedea traind decat in capitala asta din gradina Carpatilor. Din fundul gradinii. :) Dar de vizitat… pfff… le-as lua la rand. Si-as incepe cu India. Ba nu; cu China. Sau cu Japonia. Ok, cu America tuturor posibilitatilor. Ori cu Moscova, Sankt Petersburg?… :)

  • Lusio says:

   Mie-mi plac indiencele.. chiar daca mai sunt cativa hateri si sar cu “tigancile alea?” :lol:
   Nu prea mi se par tiganci mai ales ca se gasesc cu usurinta destule Nicole Scherzinger (gen) pe acolo :lol:

   • Nice says:

    Unele(cele din filme, ca peste tot de altfel) sunt frumoase. Nu degeaba au atatea titluri la Miss World. Dar cele simple, femeile de pe strada, ma indoiesc ca ar fi stralucite.

    • Lusio says:

     Da ce Nice.. la noi toate’s mari frumuseti pe strada ? :ermm: Pana la urma orice padure are uscaturile ei.

     Noi cate Miss World avem ? Vreo 0 nu ? :lol:

     • Nice says:

      Nu avem nici una. Dar cred ca sunt mai multe frumuseti pe strazile din Romania decat pe strazile din multe tari ale lumii. Am eu un feeling asa…
      Tu nu esti multumit de ce vezi cand mergi pe strada? Nu intorci capul dupa aproape fiecare fata? :lol: :angel:

      • Lusio says:

       Eh si tu cu feeling. Esti cam subiectiva si dai in cap altor tari :ermm:
       Eu cred ca’s multe tari care au fete fermecatoare/superbe :biggrin: ca nu’s foarte multe, asta e part 2.

       Dupa aproape fiecare nu prea.

       De obicei vara e sezonul cand ma “gatuiesc” cel mai des =)))
       Atunci e minunat chiar daca te uiti si din spate. Caci vezi nice legs (la unele evident, ca nu TOATE au).

  • Nice says:

   Hey. :smile: Long time no see. :ermm: Am avut mai demult un poll cu orasul favorit. A castigat detasat Parisul. Am mai avut unul, si mai demult, cu tarile preferate. A iesit iar la mare distanta de urmaritoare, Franta. Asa ca nu ma surprind preferintele tale… :smile:
   Iar in legatura cu Bucurestiul, am scris si eu ceva asemanator mai sus pe blog.

   • drstoica says:

    N-o spun pentru ca asa au spus-o poetii vremurilor trecute, pentru ca asa a ales Brancusi sau Cioran, pentru ca e poate in trend si-n ziua de azi. Pur si simplu imi place Parisul. Pe mine nici oamenii nu ma deranjeaza, in pofida a tot ceea ce se vorbeste. Au un farmec al lor, inclusiv imigrantii de culoare. Singura mizerie insuportabila de acolo sunt tiganii romani, 70-80% dintre cersetori. Asta e un procent pe care mi l-am calculat singur vazandu-i peste tot, agresivi si respingatori. Apoi, Neagu Djuvara mi-a confirmat estimarea si m-am intristat o data in plus; speram sa exagerez eu…

    Vizavi de fete frumoase, in Romania sunt, intr-adevar, muuulte!… :) Dar nici Parisul nu duce lipsa. Nici Londra, chiar daca acolo (caz destul de rar, cred) ai ocazia sa vezi frumuseti incantatoare si femei-nefemei pe acelasi metru patrat, incat nici nu te mai poti uita la aia frumoasa, ca te innebuneste aia urata. :) In India n-as merge sa vad frumusetile mergatoare, ci pe alea de alta natura. :) Pentru un muzeu de frumusete feminina in aer liber cred ca as vrea sa vad Venezuela. Am fost la un pas sa emigrez acolo cu mai multi an in urma… Ce bine ca n-am facut-o! :)

 21. Lusio says:

  Mda Nice.. e ironica o treaba. Noi nu avem laude cum ca am avea barbati frumosi (multi la numar) DAR uite ca acesti “asa si asa / uratei etc”.. ciuruie cu fete frumusele/frumoase :biggrin:

  Iar daca ne luam dupa faza ca baietii trag spre mame la asemanare.. ce sa zicem ? Femeile frumoase nasc barbati uratei ? :lol:

  • Nice says:

   Nu e o regula ca baietii sa semene cu mamele. Dar tu ai dreptate aici, barbatii din Romania nu exceleaza la capitolul frumusete. :ermm: :dizzy:

   • Lusio says:

    Si din cunostintele mele stiu ca in Portugalia sunt barbati frumosi (multi) dar la capitolul femei frumoase scartaie bine tara. Deci mna.. fiecare tara cu partile ei bune si rele. Greu sa existe aman2 bune.

   • Diana says:

    Eu cred că da.
    Oricum sunt mult mai arătoși decât mediteraneeni. Bleah… italienii, spaniolii și portughezii mi se par cei mai antipatici oameni posibili. Iar ăia mai din nord sunt prea blonzi.

    Acuma și depinde, că eu am fost foarte neplăcut surprinsă când am venit la București să văd ce scunzi sunt bărbații pe aici. Eram obișnuită cu 1.85, 1.95 din liceu și nah… dacă băieții erau așa… acuma e ciudat ca toți să fie de aceeași înălțime cu mine.
    Nu că e înălțimea relevantă, dar cred că la ideea de bărbați de bine contribuie mult și statura. Și dacă tot se face un top de frumusețe…

 22. Ada Pavel says:

  Mi-ar plăcea să merge peste tot :)

 23. Ada Pavel says:

  N-am fost niciodată cu avionul… Dar distanța nu mai contează uneori.

 24. Modern Talking says:

  @ Nice
  Nu ai pus imagini din Bucuresti.. :sad:
  Eu unul as vrea sa iau la rand tarile lumii si sa stau o saptmana in fiecare… Dupa care sa ma intorc acasa…Nu stiu daca m-as muta din Bucuresti, dar daca as face asta cu siguranta m-as muta in Sibiu/Sighisoara/Brasov (sunt orasele mele preferate din Romania).

  Dar ca sa fac treaba asta e nevoie de doua lucruri:
  1) Bani foarte multi (nerealizabil)
  2) Sa am si cu cine sa merg acolo, ca de unul singur… (nerealizabil)

  So, I’ll keep on dreaming…

 25. Nice says:

  Noapte buna all. Sa ne recitim sanatosi! :wub:

 26. Nu-mi vine să cred că ai schimbat DIN NOU tema. :| Cu siguranță nu o vei ține până la vară… :) Cât despre cele 10 orașe …le-aș vizita și atât. Nu-mi doresc nici să trăiesc într-un oraș foarte aglomerat, ( adică metropolă, ce tot atâta oraș ) dar nici într-un cătun uitat de lume, nu mi-ar oferi prea multe. Totuși, văd că unii sunteți aici cu muntele, ba cu marea… Îmi pare rău să vă anunț că nu vă voi însoți niciunde. :P Asta pentru că mi-ar plăcea să am un job atât de flexibil sau să fiu atât de genială încât să îmi permit să trăiesc în orașe diferite pentru anumite perioade de timp. Să zicem … azi în Wellington, peste vreo 3-4 ani în Lisabona, după alți 2 ani în Brazilia undeva … și tot așa, vreau să explorez foarte mult. Bineînțeles, ar fi extrem de complicat dacă aș avea o familie, eterna mea problemă, cine m-ar urma ? Pot să răspund ? Nimeni. Dar e destinul meu, chemarea mea, pe care o simt arzând înlăuntrul meu și chit că mi-aș sacrifica viața personală, nu am să renunț atât de ușor. Sper să reușesc să realizez asta. Nu pretind ca cineva să mă înțeleagă … am încetat să mai caut asta. :) Cam așa.
  Iar tu, Dragoș, ești un trădător ! :P :alien:

  • Nice says:

   Oh, asta inseamna ca nu-ti place noua tema? Tocmai ti-ai exprimat dezaprobarea vis-a-vis de ea sau mi se pare mie? :( Normal ca nu o tin pana la vara, doar pana la primvara.:) Personal o ador, da o nota de seriozitate blogului. Sa stii ca te inteleg perfect, la varsta ta visam si eu acelasi lucru… :ermm:

   • Nu neapărat că nu-mi place, îmi exprimam dezaprobarea în legătură cu nestatornicia ta. :) Erai foarte încântată de vechea temă, dar se pare că nu te-a mulțumit îndeajuns, nu-i așa ? Ești sigur că până la primăvară rezistă ? Și atunci de ce ai zis că o păstrezi până la vară, sau era o glumă și nu m-am prins eu ? :D
    Hmm … nu știu dacă mă înțelegi perfect, Nice, pentru că observ că nu vrei Asia, nu vrei frig, nu vrei multe, iar eu le vreau pe toate. :P

    • Nice says:

     Era o gluma evident. :smile: Macar la teme sa fiu si eu schimbatoare, ca in rest…
     Da, eram incantata, dar doar eu! Toti ceilalti prefera albul, simplitatea, rigurozitatea. Si m-am conformat. :pouty: M-am saturat sa fac nota discordanta cu restul blogosferei. :dizzy: :ermm:
     Le doream si eu pe toate,pana cand am constatat ca nu le pot avea, am inceput sa ma multumesc cu putin. Uite, de exemplu, cu Bora-Bora. :w00t:

     • :)) Nice, ce contează ce vor ceilalți, zău așa ? Parcă tema cu Australia sau ce era fusese pe placul tuturor. Dacă ție-ți place, nu văd de ce ar trebui să tot schimbi chestiile, doar ca să nu faci ”notă discordantă” blogosferei. Mie mi se pare un lucru total în regulă să ieși în evidență. :) Da, Bora-Bora, știiiu :D Sau Maldive :P

 27. Paul says:

  i want in….new york :cool:
  P.S.: Superbe pozele :heart:

 28. Andera Y says:

  Japonia!!! Iubesc Japonia si tot ce inseamna ea! :D Clar, daca as avea de ales, as pleca in Tokyo in momentul asta fara sa ma gandesc de doua ori. Cred ca, de dragul Japoniei, as merge si-n Hokkaido, chiar de-ar trebui sa indur ditamai frigul! :D

 29. ZuZu says:

  Tokyo m-a pasionat dintotdeauna, e un oras pentru care as face si imposibilul ca sa-l vad :p
  Nici Guangzhou, Shanghai si Mexico City nu mi-ar displace, chiar deloc.
  Sunt mult prea energica si cu pofta de viata pentru a locui intr-un orasel retras sau comuna, inconjurata de natura…dar pentru vacante sunt destinatiile ideale.
  Cred ca Tokyo ar fi potrivit pentru spiritul energic si in plina actiune ce zace in mine :D

 30. QED says:

  As vrea sa stau un timp in Tokyo, dar nu insistent, ci asa, cam 3 luni. Apoi as vizita multe orase, nu stiu daca toate cele prezentate aici. Si de stabilit m-as stabili intr-o localitate de cateva mii de locuitori sau chiar sute, as zambi soarelui care m-ar incalzi in fiecare zi, nu mai mult de 28 de grade. N-ar fi niciodata iarna, as pluti si-as fi sufletul centrului oraselului sau localitatii. Interesant articol, foarte bine prezentat si documentat. Felicitari!

  • Nice says:

   Multumesc mult, dar cum am precizat si mai sus, nu am niciun merit, e doar un articol primit pe mail pe care l-am retusat cat de cat si i-am mai inserat cateva zeci de poze.
   Un orasel unde sa nu fie niciodata iarna(aici m-ai nimerit)… hm, unul mediteranean ti-ar placea? :dizzy:

 31. Colorbliss says:

  Dintre cele zece, vreau Delhi, in primul rand. Pentru cultura :happy: Nu cred ca imi vor placea oamenii, insa India mi s-a parut mereu interesanta datorita religiei, obiceiurilor si traditiilor. Evident, nu cred ca as locui in nici unul dintre orasele de mai sus.. Sunt prea aglomerate. Intr-o situatie de vis, as locui intr-un orasel linistit, mediu, fie in varf de munte, fie in apropierea marii… :wub:
  Frumoase imaginile! :happy:

  • Nice says:

   Uf, in sfarsit cineva care iubeste si marea. :wub: Si eu tot la un orasel mediu m-am oprit: Girona, de ex. e ideal pentru a trai o viata decenta, linistita. Ti-l recomand si tie…desi nu e nici in varf de munte, nici pe litoral. :ermm:
   Merci. :smile:

   • Colorbliss says:

    Iubesc marea si muntele in aceeasi masura, insa in moduri diferite… :wub:
    Am gasit cateva imagini tare frumoase cu Girona.. stradute inguste, pietonale, poduri, cladiri cu alura romantica. DA! :heart:

  • otilia says:

   Same here! Imi doresc de mult timp sa vad India si sa raman pentru o perioada acolo ,insa nu definitiv. Daca totusi as alege un loc pentru a trai, as alege (campiile si dealurile) TOSCAN(A)ei: linistita, pasnica…romantica. Foarte sugestiv in acest sens este si videoclipul lui Sting – Fields of gold, artist care deatfel si traieste acolo de 13 ani.
   Imi place stilul de viata al italienilor. Muzica, bucataria, cultura, dar mai ales simplitatea, rafinamentul si farmecul acestei tari au facut Italia una dintre cele mai atractive tari. Au muntele si marea una langa cealalta. Imi place vremea acolo…
   I’m falling…

 32. Napocel says:

  No, orașu meu preferat îi Cluju dară.

 33. Napocel says:

  =)) =)) Ie.. 2 luni…. =))

 34. Lusio says:

  Ziceai ca-mi faci o surpriza.. dar vad ca ai lasat-o balta :-w :-L

 35. mathew says:

  Pe care din cele 10 va doriti sa-l vizitati? Care este orasul vostru preferat de pe Glob?

  Cineva spunea despre New York faptul ca nu este centrul cultural al Americii, ci centrul de afaceri si administrativ al culturii americane…dar cel mai mult imi place o vorba a lui Bette Midler, in care poti inlocui Londra… “Cand este ora 3 la NY, la Londra este inca…1938″

  …cred ca este un sentiment atat de placut sa fii in Times Square si in Central Park…

  …dar cred ca nimic nu se compara cu Hawaii:) Cred ca acest cuvant “frumos” se potriveste unei femei cu aceasta calitate…ei bine acest loc il aseman cu o femeie frumoasa…

  Unde v-ar placea sa locuiti, intr-una din aglomeratiile urbane prezentate mai sus, intr-o metropola, intr-un oras sau intr-o localitate?
  Hemingway spunea ca NY este un loc in care vii pentru putin timp…si cred ca este unul dintre cei mai de seama ganditori ai vremurilor noastre…mi-ar placea sa am o experienta profesionala in Big Apple, vreo 2-3 ani…cu totii avem visuri, nu-i asa :) In viata reala ma simt bine in orasul meu si viata ramane o cursa permanenta, dura, in care e necesar sa ramai in picioare pana la ultimul gong, si pentru tine, dar mai ales pentru puiul caruia i-ai dat viata si care are mai multe sanse si sperante intr-o viata mai buna, intr-o educatie mai aleasa… si pe care le poate obtine putin mai usor intr-un oras mai rasarit…chiar daca uneori ne dorim sa ne retragem intr-o cabanuta in varf de munte sau pe o plaja superba, ne spalam cu apa rece pe fata si reluam lupta…o saptamana plina, usoara si frumoasa, Nice!

  PS: Chiar in acest moment se difuzeaza melodia Aliciei Keys si a lui Jay Z “Empire state of mind”…cat de faina este melodia, iar NYC este magnific :)

  • Nice says:

   Intotdeauna m-am intrebat daca as fi reusit sa ma adaptez ritmului de viata din NYC. Probabil ca nu voi sti niciodata…
   Sa inteleg ca locuiesti in Bucuresti? O saptamana fructuoasa si tie, Mathew. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: