Rasfatul culinar de sambata dimineata

Ce poate fi mai potrivit intr-o sambata dimineata de noiembrie, una mohorata si rece, decat un mic dejun copios in pat? Cam acesta este ritualul meu intr-o zi libera de weekend. Nu strica un strop de rasfat dupa o saptamana grea de munca… Dar, de cate ori procedez astfel, ma simt extrem de obosita si nu mai sunt in stare de nimic. Mie, mancarea de dimineata imi rapeste toata energia din organism, imi induce o somnolenta greu de controlat si ma trimite direct pe taramul viselor.

In excursia din septembrie pe meleaguri sarbo-croate aveam asigurat doar micul dejun. Romanii din grupul meu se treazeau cu noaptea in cap, in jur de 5:30 AM, iar o ora mai tarziu, la 6:30, cand se deschideau restaurantele hotelurilor unde erau cazati, navaleau mai ceva ca turcii la Rovine, sa se infrupte din delicioasele preparate ale bucatariilor balcanice. Aici, stupoare, gaseau doar traditionalul ceai, nelipsitul gem si cateva sortimente de salam in culori dubioase. Nimic comestibil, nimic atractiv, din punctul meu de vedere. Doar in Belgrad, in prima dimineata, meniul a fost ceva mai diversificat si chiar am putut alege din multitudinea de preparate, o felie de branza, cascaval, putin ton, un pateu imens, sunca si un moccacino.

"mic dejun sarbesc"

In dimineata petrecuta in Cetinje, capitala istorica a Muntenegrului, am preferat sa sar peste tratatia locala si sa merg in cel mai apropiat parc pentru cateva fotografii drept amintire. Nu am aflat nici pana acum ce am pierdut.

 In Budapesta, in ultima dimineata, am ajuns la masa pe la 7:15 AM. Evident ca nu am mai gasit decat doua croissante si un fresh de portocale. Si niste cafea tare, imposibil de baut.

 Pentru mine, cand stiu ca am o zi intreaga de colindat, ca am de urcat un munte, sau de vizitat un oras medieval, ca sa fiu cat de cat fresh, sa nu ma simt balonata, obosita si sa ma am nevoie de 30 de ori la toaleta, este suficient si un suc dimineata. De mere sau de portocale de preferinta.

"suc de mere"

Dar mai exista o varianta demna de luat in calcul. In dimineata petrecuta in apropiere de Parcul Plitvice din Croatia, singurele alimente care mi-au facut cu ochiul au fost niste fructe.

Voi ce alegeti la micul dejun in excursii (la mare, la munte) sau cand stiti ca aveti o zi aglomerata pe parcursul careia trebuie sa va simtiti energic si usor ca un fulg? Un mic dejun copios sau unul frugal? Dar in diminetile de weekend, ce preferati? Mic dejun bogat sau light?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

76 de comentarii la “Rasfatul culinar de sambata dimineata”

  1. Buna dimineata, la aproape 12 (la mine!):biggrin:
    Eu nu uit o excursie pe care am facut-o în Italia. De dimineata ne-am oprit în Elvetia :whistle: ptr micul dejun. A fost o adevarata încantare acolo, atat pentru stomac cat si pentru ochi! O adevarata expozitie culiara ptr micul dejun… si era un simplu restaurant de pe autostrada! :smile:

    1. Neata, Minnie, sa stii ca atunci cand m-am apucat de scris articolul era 8:30…la mine partea de text e floare la ureche(most of the time), alegerea si inserarea fotografiilor ma omoara. Un articol ma poate duce si la 6 ore… De ex cel cu Plitvice cam atat a durat, l-am inceput la 8 AM si l-am terminat la 14 PM.
      As fi dorit sa-l fi postat pe blog in jur de ora 9, dar mi-a fost imposibil…tu stii perfect cum e cu pozele astea. :biggrin: :cwy: :tongue:
      Sa inteleg ca in Elvetia(tara mea preferata, by the way) se mananca bine. Si voi ce ati facut, ati ales din fiecare cate putin? :biggrin: :dizzy:

  2. Sa iti fie de bine, draga Nice! :biggrin:
    In mod normal, alimentatia daca e consumata atunci cand corpul are nevoie de ea, in liniste si cu zambetul pe buze nu iti rapeste niciodata energia.
    Am facut vreo 9 ani de zile naveta, plecand 7 din ei de dimineata, 6 sau 7. De cele mai multe ori aveam un ou/gem/unt si ceai sau lapte. Nu toate odata, desigur :tongue:
    Acum, nu prea simt nevoia de mic dejun. Cand am o zi grea inainte, prefer sa nu mananc dimineata. Si nu am nicio problema. Prefer mancare extrem de simpla. Si in pofida sutelor de texte/studii/diete/sfaturi si cum se mai cheama azi, am ajuns sa consider ca e cel mai bine sa mananci atunci cand iti este foame si sa mananci putin, niciodata pana cand simti ca iti crapa stomacul :smile: Prefer o jumatate de ora de meditatie dimineata sau de alergare oricarei forme de imbuibare cu mancare :cool:

    1. Merci, Marin, asemenea si tie! Sau ai preferat zenul in dimineata asta? :cheerful: Ora de meditatie? Hm, suna bine! :happy: Si dupa asta iti trece foamea? :dizzy:
      Pai nu prea avea cum sa fie cu zambetul pe buze pentru ca:
      1. ne cam grabeam
      2. preparatele nu erau tocmai pe gustul nostru. Noi ne asteptam la produse din bucataria traditionala a tarilor prin care treceam, evident ca nu aveam chef tot de gem si ceai ca acasa. Ma rog, dezamagirea(cel putin din partea mea) a fost imensa… La capitolul mancare, sa ne intelegem. :tongue:
      Si tu pe unde alergi, Marin? Ai un parc pe langa bloc? Eu nu am timp sa alerg dimineata, de fapt nu am timp pentru nimic, nici macar pentru micul dejun pentru ca intru la ora 8 si trebuie sa plec la 7 de acasa…
      De acord cu metodele tale, putin si atunci cand iti este foame, insa cei din excursie stiau ca masa de dimineata este, poate, unica lor masa pe ziua aceea… :ermm:

      1. Exista in evolutia oamenilor un moment in care hrana nu mai este doar o necesitate ci un stil de viata. Esti ceea ce mananci a devenit esti cum stii sa prepari ce mananci si tot asa. Atata timp cat iti iei energia necesara vietii si din alte zone decat igurgitarea fara numar a tot felul de produse (fel si fel de diete iti rup creierii) la anumite ore. Alimentatia trebuie sa tina cont de organismul omului iar acesta din urma, omul, trebuie sa se descopere spiritual. Nu poti face nimic atata timp cat ai mese cu mancare multa in care fie vorbesti/canti, gesticulezi, ba chiar te mai si certi sau masa in sine este pe fuga in fata laptopului/televizorului.
        Esential este sa mananci in liniste, fara ca gandurile sa mearga spre probleme de la serviciu, boul/vaca din dormitor sau vecina/vecinul etc.
        Nu, trebuie sa ai mereu zambetul pe buze, niciodata nu trebuie sa te grabesti cand mananci. Niciodata cand mergi intr-un circuit turistic nu vei avea mancare buna :biggrin:
        E cam frig afara si sunt usor racit, asa ca am lasat-o mai moale cu alergatul dimineata. Terenul de fotbal al scolii, trotuarul mai larg de la strada principala, soseaua pustie din zona in care stau, scarile de 200 m care duc la fabrica de masini etc. Nu conteaza unde alerg…
        Mi se pare o mentalitate gresita: doar pentru ca mi se da o masa gratis sa ma imbuib ca sa nu mai dau bani pe mancare dupa…

        1. “Alimentatia trebuie sa tina cont de organismul omului iar acesta din urma, omul, trebuie sa se descopere spiritual.” Da, total de acord, eu am descoperit candva, pacat ca nu am pastrat link-ul, pe un blog, cateva tipologii de femei. Am vazut in care din ele ma incadrez si ce trebuie sa fac, ce trebuie sa evit pentru a fi bine. Am inteles multe lucruri, din pacate nu stiu cati oameni cred in acele lucruri. As fi vrut sa le aduc si aici pe blog, insa mi-am dat seama ca as fi considerata nebuna. :alien: :biggrin:
          Marin, desigur, in liniste si cu zambetul de buze, totusi, suntem in sec 21…chiar putem sa facem asta mereu? Chiar avem timpul necesar? Ca noi parca suntem mereu angrenati intr-o cursa contra cronometru… :dizzy: :ermm:
          Boul sau vaca din dormitor? :biggrin: :lol: :silly: Da, destul de aiurea daca gandesti asa despre partener…
          Dar tu de unde stii, ai fost in circuite? :dizzy: :devil:
          Pentru tine nu conteaza poate, mie mi-ar placea s-o fac intr-un loc cu multa verdeata…intr-un parc de ex. Sau pe o banda intr-o sala de sport. Ideal. :w00t:
          Da, asta e mentalitatea romanilor. A celor mai saraci, evident. :ninja:

  3. Eu nu sar niciodata peste micul dejun, sincer nici nu ma simt bine daca nu-l mananc. Sar peste micul dejun doar daca stiu ca urmeaza o masa copioasa pe la 14-15 s atunci recuperez :biggrin:

    Imi place foarte mult micul dejun in vacante. Depine si de unde sunt si ce se ofera, in general la hotelurile unde am fost am mancat sandviciuri facute cu cascaval si sunca (eventual si rosii), croissante, iaurturi de fructe, cafea si cate un fresh. Imi place foarte mult sa mananc fructe la micul dejun (ananasul e preferatul meu). In Portugalia de exemplu au niste produse de patiserie de-ti lasa gura apa, nu puteam sa nu mananc cat am avut ocazia. Nu stiu, eu daca nu mananc devin foarte indispusa si nu ma mai pot bucura de vizitele din ziua respectiva.

    In diminetile din timpul saptamanii mananc mai light pentru ca eu mananc destul de incet si vreau sa ajung la munca la timp :lol: De obicei ma limitez la o paine unsa cu ceva si o cafea. Insa in weekenduri prefer mic dejunuri bogate. De cele mai multe ori se ofera sotul sa faca o omleta sau niste ochiuri (la noi in casa doar el gateste oua), cateodata fac eu ceva, sau daca avem mai multe chestii reci, facem un fel de bufet suedez pe masa din bucatarie :biggrin:

    Azi e una din zilele in care nu mi-am luat inca micul dejun (peste o ora mergem la ai mei la masa), asa ca mi-a cam facut foame postul tau :happy:

    1. Ma bucur mult ca postul asta a reusit sa-ti deschida apetitul. :cheerful: Oh, da, imi imaginez ce mancati voi in Portugalia, pentru ca am fost si eu in Spania la all inclusive (mai putin bauturi la pranz si seara) si nu stiam ce sa aleg mai repede, micul dejun era intotdeauna super bogat, divers, hranitor, indestulator. :biggrin: Dar cel mai des alegeam sucuri naturale si cafele. :wub: Ca erau la discretie.
      Dar daca mananci mult dimineata nu iti simti organismul greoi? Nu te cuprinde moleseala, o stare de somnolenta si apatie? :ermm:

      1. Nu, mie micul dejun imi da energie, daca nu-l mananc in schimb ma simt foarte rau si slabita. Adica mie micul dejun mi se pare o masa usoara in sine, penru ca ma satur mai repede decat la pranz sau cina, deci nu ajung niciodata sa intrec masura astfel incat sa ma apuce somnolenta. Mananc fix cat am nevoie.

  4. Nice, de obicei, in excursii servesc dimineata o salata de fructe (mar, portocale, banane si kiwi), insa acasa imi permit luxul asta doar in weekend (din cauza ca in timpul saptamanii nu am timp dimineata sa mananc linistita). Adaug si doi biscuiti cu ciocolata si cam atat.

    1. Hm, vad ca mergi pe stilul italian(mic dejun dulce), Iulia. Nici eu nu am timp de micul dejun dimineata… O cafea black si cam atat. Dar la all inclusiv, in vacante, nu servesti din toate preparatele expuse(gen bufet suedez)?

            1. Aoleu, trezitul de dimineata e cosmarul meu. 4:30 e foarte foarte matinal, Iulia. Eu intru la 8 si ma trezesc la 6 pentru ca la 7 plec din casa… Abia astept weekendul sa pot dormi putin mai mult. :cwy:
              Nu cred ca rad, poate se mira. :dizzy: Si eu am incercat metoda cu apa, dar nu are niciun efect. Insa cu o cafea imi revin instant. Nu degeaba e nelipsita din meniul oamenilor de pretutindeni. Cand eram mai tanara nu intelegeam de ce toata lumea bea cafea. :lol: Am ajuns si eu ca ei. :biggrin:

  5. Sa stii ca uneori macarea nepotrivita dimineata chiar are tendinta de a-ti induce o stare de oboseala, de… greutate. Am observat asta de cand mi-am schimbat meniul ca urmare a dietei.
    Asa ca eu oricum avand o dieta bazata pe proteine in cea mai mare parte, aleg la micul dejun fie cafea si biscuiti belvita :biggrin: , asta cand nu prea imi e atat de foame, fie oua “prajite”, zic asa pentru ca de fapt le gatesc intr-o tigaie anume unde uleiul nu prea are ce cauta. Adauga o felie de paine daca nu poti fara si o rosie proaspata. Si e gata dejunul! :tongue:

    1. Pai nepotrivita, Silvia, ca mananci ce ai in frigider… Biscuiti Belvita? Hm, imi plac mult de tot, dar nu cred ca as putea sa mananc dulce dimineata, simt nevoia de ceva sarat…
      Faci oua fara ulei? Super, cum se numeste tigaia magica? :wassat: In workweek nu am timp de nimic, doar in weekeend imi permit un mic rasfat. :blush:

      1. Pai e fericitul dry cooker de la tv :tongue: . Cu el imi fac si legumele si carnea, se fac foarte repede, nu mai pierd asa multa vreme in bucatarie pentru mine.

          1. Da, nu este nevoie deloc de ulei. Daca vrei poti pune un strop, doi, asa cat nu se simte :biggrin: . Sa vezi ce buni ies cartofii, pufosi in interior si crocanti pe exterior, asta daca-i ungi cu putin ulei si condimentele necesare. Asta daca nu tii dieta :tongue: . Nici nu faci miros in bucatarie si eu sunt obsedata cu chestia asta. Mi se pare destul de util.

            1. Aha, deci daca esti la dieta nu pui deloc ulei…pai noi punem ulei si in Zepter, la legume. :silly: :tongue: :lol: Bine, daca esti la dieta nu mananci deloc cartofi(prajiti nu mai zic). :biggrin:
              Pai atunci e super tigaia, am zis demult ca mi-o cumpar, insa nu eram sigura de calitatile ei. Dar daca tu garantezi pentru ea…am incredere maxima in parerile tale. :cheerful: :happy:

  6. Sa-ti fie de bine Nice..desi e cam tarziu acum cand iti spun :dizzy:
    Eu nu sar niciodata peste micul dejun, asa m-am obisnuit de mica, desi nu mananc neaparat mult, nici macar in weekenduri, doar un sanvis, un croissant, ceva acolo, ca sa nu beau cafeluta pe stomacul gol :biggrin:
    In vacante culmea, mananc foarte mult dimineata, la mine este invers, daca nu mananc simt ca nu am energie sa umblu. De obicei mananc dimineata foarte bine, pe parcursul zilei mai iau o gustare ceva si apoi mananc iarasi mult la cina.

    1. Merci mult, Larisa, deci si tu este amatoare de cafeluta dimineata…eu mai mereu o beau pe stomacul gol, desi am inteles ca e total contraindicat. :ermm: :dizzy: :alien:
      Pai da, cred ca sunt persoane care isi extrag energia si vitalitatea din alimente. Pe mine, orice produs ma moleseste instant. Bine, mai putin iaurtul light… In rest, cum mananc, cum ma ia somnul. Iar asta e de evitat in zilele mai bizi asa. Am si gasit explicatia pentru acest fenomen… :dizzy:

      1. Da si eu sunt amatoare de cafeluta :biggrin: . Beau in fiecare dimineata de prin timpul liceului, chiar simt ca nu pot face nimic toata ziua daca sar peste ea…desi nu stiu cat de adevarata e treaba asta, sau cat este o chestie psihologica :smile: Cel mai bun mic dejun din viata mea eu l-am mancat undeva la o pensiune in zona Bran-Moeciu: gustari traditionale, de casa, sunculita afumata, ceapa, zacusca, branza de burduf etc…Nu l-as da pe nici un altul international :))

        1. Pai nu cred ca e psihologica, pentru ca daca nu bem, incep sa apara si efectele:dureri de cap, somnolenta, apatie. Eu sunt super vioaie si energica din clipa in care beau prima cescuta, deci functioneaza clar asupra organismului nostru. In plus, sunt hipotensiva si e chiar indicata cafeaua.
          Zacusca si branza de burduf se numara si printre preferatele mele. Asta da mic dejun sanatos si copios. Bio 100%. :biggrin:

  7. Salivez dupa un croissant de nu mai pot :D unul cu unt de la cafeneaua/brutaria Rue du pain din Calea Floreasca.. e absolut minunat si daca vrei un mic dejun cu aer parizian ilo recomand ca si local. Ai grija ca e putin aglomerat in weekend :D Dar iti poti lua bunatati si acasa si asta e numai bine daca vrei sa iei un mic dejun in pat :D

    1. Merci de recomandare, Cris, trebuie sa-mi fac timp sa ajung prin zona(nu o sa fie prea greu ca doar lucrez pe Sos. Stefan cel Mare…suna bine un mic dejun frantuzesc, iar eu sunt fana a preparatelor de patiserie. Nu am auzit pana acum de Rue du Pain…dar am vazut acum niste imagini pe net si cred ca o sa-mi placa ce o sa gasesc acolo. :happy:

      1. Mie mi-a placut , e drept ca am fost cand vremea era mai prietenoasa un pic cu noi acum doua saptamani dar poti merge si acum deoarece iti ofera paturi daca vrei sa stai afara sau daca stai inauntru cu siguranta nu-ti va fi frig:)

        1. Deja am citit tot ce era de citit pe net despre Rue du Pain, sunt decisa sa merg, nu si ce sa comand. :biggrin: Prea multe lucruri tentate pe acolo. Si clar nu mai e de stat afara, asa ca o sa ma incalzesc cu ceva bun inauntru. :wub:

  8. deci pentru mine in general prima masa din zi este foarte importanta, la fel zice si stomacul meu… :devil: Daca nu mananc dimineata nu sunt in stare sa fac nimic, incepe sa faca tot felul de tumbe si saritori de la intaltime provocand sunete greu de imaginat :)) (adica im ghioraie matele, zis popular).
    De obicei mananc bine dimineata, dar sunt si dimineti in care o felie de paine cu ceva ii da de lucru celui obraznic… depinde de zile.
    Dar in general mananc mereu indiferent ca asta inseamna sa mananc 2 biscuiti sau dita mai platoul de mancare :)) :whistle:

    1. Hm, pai cand e la tine ultima masa din zi, Pato? Banuiesc ca foarte devreme, inainte de ora 18, daca stomacelul tau cere de mancare asa de dimineata. Sau depinde foarte mult de cum l-ai obisnuit…
      Mie dimineata nu imi este deloc foame, iar energia o iau doar din cafea. Nu functioneaza cu alimente de niciun fel. De la ele mi se face somn. :biggrin: A, nu, nu si de la doi biscuiti. Sa zicem de la doua sandwich-uri… :cwy:

                1. In cazul asta esti un tip norocos. :biggrin: :dizzy: Desigur, daca mananci mult diminea si la pranz, organismul nu prea mai are de ce sa ceara si seara…
                  Corect?

                2. Da, Pato, dar sa nu-mi spui ca ai doar 4 ore pe zi la facultate, de la 9 la 13 ca sa mergi fuguta acasa sau la restaurant si sa-ti iei si pranzul ala copios. :silly:

  9. Cand am trecut prin Budapesta tot un mic dejun sarac am primit. Nu aveau decat lapte/ceai, iaurt, gem si unt. In schimb in alte tari am fost surprinsa de cat de bogat era micul dejun. De exemplu in Spania, in Madrid si Barcelona mai ales, nici nu stiai ce sa alegi, aveai carne, fructe, legume…pana si un porc din ala la rotisor sau cum se numeste.
    In Tenerife era la fel de bogat micul dejun. Pana si sampanie se servea. Cel mai mult imi placea ca erau bucatari acolo care iti preparau pe loc clatite, waffles (atat cu dulceata, ciocolata, cat si cu sunca, cascaval), oua de care voiai, omlete, bacon, etc.
    In excursii de obicei aleg un mic dejun copios, care sa ma tina satula pana la pranz. Dar asta daca mergem pe cont propriu. Acasa nu iau micul dejun, dar in excursii chiar ma bucur de el…ma simt mai energica si cum ziceam, rezist pana la micul dejun sau chiar pana pe la 3,4, fara sa mai iau gustari.
    In weekend nu prea mananc dimineata pentru ca daca pot, dorm si pana la pranz. Asa ca trec direct la mancarea de pranz.

    1. Hihi, Tenerife e paradis din toate punctele de vedere. :wub: :happy: :cheerful: Mi-ar placea sa incerc si eu clatite cu sunca si cascaval…nu am manancat decat cu dulceata si ciocolata. :dizzy:
      Mihaela, tie un mic dejun copios (cu toate cele enumerate mai sus) chiar iti da energie? Eu as adormi instat daca as manca toate acele alimente… Doar iaurtul nu ma trimite la somn, in rest toate ma molesesc si imi fura vitalitatea. Eram curioasa daca mai e cineva care simte ca mine, se pare ca nu. :lol:
      Mie in circuitul asta prin Croatia, Serbia si Muntenegru nici nu mi-a fost foame, de fapt nici nu am avut timp sa ma gandesc la masa. Eram toata ziua pe drumuri si cu aparatul de fotografiat in mana. :dizzy: :tongue:

      1. Nici eu nu mancam pana pocneam. :) Imi puneam cateva bucatele de sunca, eventual omleta, ceai, paine cu gem, o clatita. Eu branzeturi nu mananc, asa ca nu imi puneam asa ceva pe farfurie. Si ma simteam bine, chiar ok. Oricum, e vacanta, nu e ca si cum am de facut cine stie ce proiecte dupa…doar de plimbat, stat la plaja, inotat.

  10. eu sunt o gurmanda asa ca sigur prefer ceva copios, desigur sunt si exceptii atunci cand nu ma simt bine nu-mi trebuie nimic, nici o mancare nu-mi face cu ochiul :) oricum imi place sa mananc putin si des :)

  11. de obicei… bogat… foarte bogat in seminte…
    cand sunt in vacanta… nu conteaza… ce mai ramane pe la restaurantul hotelului…
    doar cund vin in capitala… cumnata, ma rasfata la micul dejun cu fel de fel de bunatati ca… abia de mai pot gusta la pranz cate ceva mai mult de forma…

    1. Mna, am tot zis ca o sa incerc si eu metoda ta cu semintele, despre care am inteles ca degaja o mare cantitate de energie(pe langa vitamine) in organism. Doar ca am impresia ca sunt cam scumpe… Si au multe calorii!? :ermm: :dizzy:

  12. eu nu prea prind micul dejun in weekend, ma trezesc direct la pranz.
    In schimb de felul meu nu pot manca mult odata, dar nici doar un suc, cum spui tu. M-ar lesina complet. Cu atat mai mult in zile de care pomentesti tu, precum in cele cu drumuri lungi si obositoare.
    Insa nu inteleg : cum adica sa te trezesti la 5.30 in vacanta?? Si tu faceai la fel?? Dar unde mai e placerea? Si la ce ore adormeau apoi excursionistii? Pai e despre mancare sau despre vizitat? Eu nu mi-as sacrifica somnul pentru o masa nicicand, doar pentru vizitat. Dar fiecare stie de ce anume are mai multa nevoie.

    1. Da, asa procedam cu totii, dar eu ma trezeam mai devreme ca sa ma imbrac, fardez si sa imi pregatesc valizele… Nu a fost o excursie de placere, Mihaela, ci una in care am vazut foarte multe locuri interesante si frumoase in foarte scurt timp, eram mereu contracronometru. Scria acest aspect si pe bilet, asa ca stiam la ce ne inhamam. Seara ajungeam in jur de ora 10-11 si adormeam pe la 12… Dar eu imi puneam si aparatul foto la incarcat si de obicei dura doua ore asa ca adormeam in jur de 1 noaptea. Cand am ajuns acasa am dormit 2 saptamani neintoarsa. :lol: :biggrin:
      Pai si-l sacrificau ca poate aceea era unica lor masa in acea zi… :dizzy:

  13. Aleg de obicei ceva usor, ceva care sa imi dea energie pentru ziua ce urmeaza si de obicei nu beau lichide multe. O cafea, un croissant si un sandwich e de ajuns. Ce faina e prima poza, mi-ar placea sa imi iau micul dejun asa :D

  14. N-am mai avut curiozitatea sa vad ce mananca toata lumea dar am ramas uimita de raspunsul tau de la primul comm, cel al lui Minnie.
    Si eu cizelez mult un articol si partea cu fotografiile imi papa o groaza de timp, ca si tie :lol:
    In plus pierd timp si cu alegerea titlurilor fiindca nu vreau niste nume banale sau aiurea. Mi s-a spus ca merit un premiu pentru titluri si stiu ca chestia asta a fost spusa in serios :wink:
    Din nou ne cam asemanam. Daca e sa plec undeva, nu prea mananc, oricum am o problema cu mancatul dimineata. Inainte de ora 9,30-10,00 nu prea intra mancarea in mine :lol:
    Prefer insa un ceai cel mai adesea. Unul negru, dulce si doi-trei biscuiti sau un mic croissant, dar cand zic mic, e foarte mic :wink:
    In vacante, in ultimii ani am fost doar la all inclusive, asa ca ma mai duceam la masa, de curiozitate. Mancarea era excelenta si mai mancam cate ceva. Problema e ca 7 zile incercam sa fac asta, tot platisem si era pacat de atatea bunatati sa nu le gust macar cat de cat.
    Dimineata acasa, in weekend uneori tot un ceai sau uneori chiar nimic pentru ca adorm greu pe la 5 sau 6 si ma trezesc dupa vreo 3 ore, max. 4…si nu mai am chef de mancare… :sad:
    Cam asa…

    1. Elly, incep sa-mi placa asemanarile dintre noi. Sunt curioasa ce va mai urma. :biggrin: Sa stii ca am remarcat si eu titlurile tale…extrem de inspirate! :cool: :wink:
      Exact asa consider si eu, daca tot am platit atatia bani, de ce sa nu incerc niste preparate traditionale sau care arata foarte bine? De ce sa nu iau putin din fiecare? :biggrin: :silly:
      La 5 dimineata adormi? Si te odihnesti doar 4 ore pe “noapte”? Nu e cam putin? :ermm: :wassat: :unsure:

        1. :shocked: :wassat: Sunt socata, dar cum poti sa rezisti in ritmul asta? Ai nevoie de odihna, mai ales ca tu creezi mult, nu stiu cum poti aveam mintea limpede. Mie imi este rau efectiv cand nu dorm suficient. Trebuie sa-ti reglezi somnul…sau macar sa dormi ziua cateva ore in plus(dupa-amiaza de exemplu).
          Imi pare nespus de rau…sunt sigura ca pana la urma o sa-ti rezolvi problemele. E doar o perioada care o sa treaca. :kissing:

  15. Eu nu am un meniu fix si nici program prestabilit. Manac cand imi este foame, atat acasa, cat si in excursii. Cand stiu ca voi face efort mai mare decat de obicei, prefer sa mananc ceva satios, dar nu in cantitati industriale. ;)

  16. Micul dejun la pat poate fi scuza perfecta de a schimba ceva in masa de dimineata. Daca de obicei mananci un mic dejun sanatos si respecti dieta, cand il iei in varful patului permite-ti luxul de a da iama in bunatati interzise. Daca esti din categoria sunca si omlete la prima ora, rasfata-te cu un mic dejun vegetarian sau light.

  17. Elena Gheorghe a dezvaluit ce mananca la micul dejun. Artista stie ca aceasta este cea mai importanta masa a zilei si din acest motiv incearca pe cat posibil sa n-o evite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *