Alegerea corectă

piata-centrului-vechi

V-ați cunoscut recent și îți dai seama că ești deja îndrăgostită. Vă înțelegeți bine, chimia funcționează, relația pare a se închega, dar cu toate astea tu ești încă pe facebook cotrobăind prin diverse conturi și relaționând și cu alte persoane de sex opus.

Ai terminat liceul și a venit momentul să-ți alegi drumul în viață. Dar ești nehotărât, te înscrii la trei facultăți, fiecare din alt domeniu de activitate, toate te acceptă și tu nu știi pe care s-o urmezi.

Întreaga copilărie visezi la ziua nunții tale, la rochia de mireasă desăvârșită. Mergi la târguri, răsfoiesti tone de reviste, ajungi să probezi creațiile marilor designeri din țara și străinătate și cu toate acestea ești indecisă.

Frământări, nopți nedormite, îndoieli. Cum să pui capăt întrebărilor, incertitudinilor, dubiilor care-ți fac viața un chin? Când știi să te oprești din căutări, când știi că el e bărbatul care te va face fericită, meseria potrivită sau rochia de mireasă perfectă?

Cum îți dai seama că cel pe care tocmai l-ai rezervat este cel mai convenabil hotel pentru viitoarea ta călătorie la Praga?

E ceva ce nimeni nu-ți poate spune. Doar ea poate, propria ta inima. Îți dă un semn și atunci tu știi că nu greșit.

După o lună de scotocit pe internet, după mii de pagini citite, după câteva rezervări și anulări la diferite hoteluri, a venit și revelația mult așteptată.

Între un hotel frumos și relativ ieftin, dar situat departe de centru, în Praga 2 sau Praga 5 și unul modest decent, dar puțin mai scump (nu cu mult față de primul) amplasat chiar pe străduța ce ne scoate în fața Ceasului Astronomic din Piața Centrului Vechi, în buricului târgului cum s-ar zice, am ales fără nici cea mai mică ezitare.

Sufletul meu știe că e cea mai înțeleaptă decizie și de atunci se odihnește bucuros, eliberat de o mare povară. Din clipa în care am făcut rezervarea am simțit o imensă liniște interioară, o pace pe care demult n-am mai avut-o. Cum de știu asta? Simplu, nu mai am nestăvilita necesitate de odinioară de a vedea și alte hoteluri, prețuri, oferte.

Pe scurt, m-am potolit. Ce-a fost mai greu s-a terminat, acum pot să-mi reiau activitățile mele obișnuite. De fapt se vede, nu?

Știi că ai luat decizia corectă când nu mai simți nevoia să cauți. Când nu mai simți nevoia să flirtezi cu alți bărbați, să probezi alte rochii de mireasă, când realizezi că dacă ar fi să o iei de la capăt ai urmă aceeași cale. Că tot la acea facultate ai studia și tot meseria de acum ai îmbrățișa. Când dizolvi obsesia și rămâi cu liniștea.

sursa foto:weheartit.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

37 de comentarii la “Alegerea corectă”

    1. Ovi, tu cum stii ca ai facut alegerea corecta? Nu tot inima iti da de stire, te anunta?
      Sau ai alta cale? Eu am scris la modul general, evident inspirata si de experientele si trairile mele.
      Ca sa-ti raspund la intrebare, eu nu flirtez cu barbatii. De fapt era un fel de-a spune. Chiar daca te indragostesti de cineva simti la un moment dat ca nu e persoana potrivita, ca nu el/ea e alesul/aleasa. Tot inima iti furnizeaza indiciile necesare. Si atunci continui intr-un fel sau altul cautarile. Undeva lasi o portita deschisa…
      Cat despre rochia de mireasca nu se pune problema. Nu sunt maritata. Erau niste exemple generale ca pot trasmite un mesaj.

      1. sigur ca inima spune… saracuta de ea…
        eu insa cred si in ratiune…
        daca inima imi spune ca iubeste… si ratiunea imi spune ca… inima nu iubeste ce trebuie… in sesul ca realizez unele semnale care-mi spun ca… nu este potrivita iubirea… apoi sigur ascult de ratiune si imi sangerez voit inima…
        vezi… intotdeauna am considerat ca iubirea nu poate fi controlata… ea este ori nu este… dar… felul cum ne raportam la iubire, depinde de alegerea noastra… de vointa… de ratiune… de noi…
        ore sa gresesc in cele ce cred??? sa ma insel???
        nu…
        altfel… daca ne-am ghida doar dupa inima… apoi orice casatorit sau casatorita… in clipa in care inima ar cunoste o alta dragoste la prima vedere… ar sari din casatorie in relatie… si nu mi se pare normal asa…
        mai cred ca… orice relatie… la orce nivel… prietenie… logodna… casatorie… are parte si de bune si de rele…
        arta vietii de relatie, nu consta in a avea o relatie perfecta… ci in a sti cum sa rezolvi crizele, problemele ei… si astfel relatia devine… este minunata…

        1. Ovi, eu cred ca inima noastra simte cand ceva nu este in regula, cand ceva nu ne convine sau este incorect. Cand ceva este gresit si ne va face sa suferim. De fapt o face pe ea sa sufere.
          Noi simtim cand ceva va merge rau. Cand ceva nu este potrivit pentru noi.
          Inainte sa gandim, noi simtim. Inima nu se insala, nu ne insala.

    1. Credeam ca se intelege din articol. :biggrin: :tongue: :silly: Din felul cum am scris. :blush: Am pus si o poza ajutatoare. :happy:
      Am ales Praga 1. :w00t: :happy: :wub: Am ales locatia centrala, am ales sa stam in miezul evenimentelor, cat mai aproape posibil de Old Town Square. :wub: Vreau sa ma trezesc dimineata si sa fiu prima care isi face intrarea triumfala in piata. :silly: Vreau sa evit hoardele de turisti si sa pot fotografia in voie. Si la fel, seara vreau sa pot surprinde in imagini luminile Pragai. :cool: Nu vreau sa-mi risipesc energia prin metrou si tramvai, o sa incerc sa merg pe jos cat se poate de mult. Unde nu, voi lua si tramvaiul. Oricum sunt foarte aproape de toate atractiile importante, strada pe care e situat hotelul ma lasa chiar in fata lor. E o pozitie ultra avantajoasa si daca nu era vorba de o singura strada, nu luam in alta parte doar ca sa fiu in centru, dar tot departe de obiective.
      E foarte usor asa, am inteles harta, am realizat ca doar asa ma pot descurca fara problema, de fapt cred ca toti cei care ales hotelul respectiv o fac pentru acelasi motiv:pozitia ideala. Mai bine de atat nu se poate(ca si bani zic, ca mai ieftin nu exista acolo in centru decat ce am ales eu).

      Ideea e ca la cateva ore dupa ce am rezervat camera s-a scumpit cu cca 15 euro.

      Si au mai fost semne care mi-au dat de inteles ca am luat decizia corecta. La cateva minute dupa rezervare am primit mail de la hotel in care ma asigurau ca au primit rezervarea, ca ne asteapta nerabdatori, ne-au dat toate detaliile cum sa ajungem mai repede, ne-au intrebat daca vrem sa trimita masina dupa noi la gara sau aeroport si erau curiosi la ce ora ajungem ca sa ne pregateasca camera. Dupa care, imediat ce le raspundeam eu, imi trimiteau si ei rapid un alt mail. I-am intrebat daca putem plati cazarea in euro si mi-au raspuns afirmativ.

      O sa zici ca e normal sa trimita ei mail primii, dar eu pana acum nu am mai primit maiuluri de la hotelurile rezervate. Ba mai mult, unui hotel i-am scris eu cateva intrebari si pentru ca nu am primit raspuns(am asteptat 4 zile) am anulat rezervarea. Abia dupa ce am anulat s-au trezit si ei sa-mi raspunda. Era prea tarziu insa…

      1. Asta cu mailurile o inteleg, eu si o colega de-a mea mergem amandoua in Barcelona, separat, dar in saptamani consecutive :) Si ne-am inchiriat fiecare un apartament. In principiu amandoua-s la fel de ok, pozitionate bine, al meu e ceva mai scump decat al ei (mai mare putin ca dimensiune ce-i drept), dar la un momentan dat am inceput sa ma intreb daca am facut alegerea corecta, ca e o diferenta de 100 euro. Insa mie tipa de la apartament mi-a trimis mail imediat, mi-a raspuns la toate intrebarile, mi-a dat indicatii cum sa ajung acolo etc., in timp ce ei i s-a trimis un mail foarte scurt si sec. Asa ca sunt un pic mai impacata cu alegerea (vom vedea dupa ce ne intoarcem care a iesit mai in avantaj totusi).

        1. Ups, eu credeam ca te-ai si intors din Barcelona. :dizzy: Cand pleci? :biggrin: :unsure:
          Am vazut si eu ca apartamentele sunt la mare moda actualmente. Si exista o oferta generoasa. Sunt mult mai multe decat hotelurile…
          O vacanta de vis iti doresc! :w00t: :happy:

  1. Daaa, choices, choices. Mereu o sa avem putin stres din cauza asta, Ii admir pe cei care reusesc sa se hotarasca repede. Cantaresc avantaje, dezavantaje si pac! iau decizia. Am si eu momente in care ma decid destul de rapid si am incercat pe cat posibil sa nu mai aman , ca asa se prelungeste si stresul. In momentul in care de exemplu rezerv o camera la hotel , atunci termin cu vanatul. Nu ma mai uit pe niciun site, nimic . Sau daca e vorba de o haina, la fel :opresc orice cautare in magazine, mi-e teama mereu ca o sa gasesc ceva mai bun si frumos :))) si atunci evit .. :biggrin:

    1. :biggrin: La fel procedez si eu cu hainele, tot din teama de a nu vedea ceva mai frumos. :lol:

      Pai hai sa-ti povestesc cum a fost cu hotelul. Pentru ca il rezervasem cu 4 luni inainte normal ca ma tenta sa mai intru pe booking sa vad daca nu cumva gasesc ceva care sa-mi placa si mai mult.
      Dar era practic imposibil pentru ca era hotelul perfect pentru mine. Avea tot ce doream eu. Eram sigura ca acolo voi sta cazata. Insa, intr-o zi le-am trimis un mail cu cateva nelamuriri. Si pentru ca n-au catadicsit sa-mi raspunda timp de vreo 4 zile, am anulat rezervarea. Suparare mare, iti dai seama. Am anulat si am rezervat aici, la actualul(dupa ce am avut revelatia de care scriam in articol). Imediat dupa ce au vazut domnii de la hotel ca am anulat s-au gandit si ei sa-mi raspunda la mail. Too late…

      Eu nu pot sa ma decid rapid. Cred ca te decizi rapid doar atunci cand ai toate datele problemei.
      Sau cand nu-ti pasa prea mult, cand totul iti este indiferent.

      Eu am inteles exact ce imi doresc dupa o luna de studiat in detaliu orasul Praga. Dupa ce am vazut in perspectiva orasul, dupa ce “l-am simtit”. Am calatorit mult cu google map, am vazut clipuri, am citit informatii si acum sunt toba de Praga. Pot sa fiu si ghid la cate stiu. :silly:

      De indata ce am luat decizia corecta m-am linistit. Complet. Inainte primul site pe care-l deschideam dimineata si ultimul pe care-l rasfoiam inainte de culcare era bookingul. Acum e blogul. :biggrin:

  2. Pare a fi decizia cea mai bună. La cât efort ai depus pentru a găsi cel mai potrivit hotel, chiar ar fi păcat să fii dezamăgită. Sper că ai fost inspirată şi că vei avea parte de o experienţă mai tare decât sperai. Vei avea ocazia să faci nu numai poze, ci şi nişte filmuleţe interesante. Distracţie plăcută!

  3. Si eu adesea sunt nehotarata. Cantaresc, ma gandesc, ma razgandesc si asta in general, nu numai cand vine vorba de calatorii. :lol: Insa ai dreptate, stii ca ai luat decizia corecta cand nu mai simti nevoia sa cauti. Asa s-a intamplat la noi cu casuta: multi cunoscuti ne sugerau sa mai cautam, dar noi stiam ca pe-asta o vrem.
    Ma bucur pentru tine ca in curand iti indeplinesti visul de a vizita Praga. Abia astept sa-ti citesc impresiile si sa vad fotografiile. Si poate ceva filmulete, nu-i asa? :tongue:

    1. Putem spune ca hotelul m-a ales pe mine, casuta pe voi, nu? :w00t: :happy:
      Ma bucur ca macar o persoana simte ca mine. :cheerful: Multumesc mult, chiar ca poate fi un vis indeplinit. :smile: Evident ca niciodata nu m-am gandit ca voi putea ajunge cu adevarat acolo. Era gen wishful thinking. :lol:

  4. haha, :biggrin: :biggrin: mi-a placut comparatia intre true love si locul unde te cazezi intr-o calatorie demult visata. Eu nu prea sunt pretentioasa cand vine vorba de cazare, sa am un pat, sa fie aproape de centru si cam atat. In amasterdam am fost cu inca 4 prieteni si ne-am luat o camera cu 5 paturi :)) deci, mnah, poti sa-ti dai seama :tongue:

    1. Ana, mie, indiferent de situatie, inima imi indica daca am ales corect. Daca nu, ea ramane nelinistita.
      Nici eu nu sunt pretentioasa. Cam ce vrei tu vreau si eu. :cool:

  5. Eu fac alegeri deseori spontane, nu prea stau sa ma gandesc mult. Cazarea o aleg dupa o scurta inspectie, in general in 30 minute sunt cu rezervarea facuta. Am regretat de doua ori faptul ca nu m-am documentat mai bine dar in rest am fost multumita cu alegerile facute.

    Chiar si cand vine vorba de probleme serioase nu prea am timp sa intorc problema pe 10 fete. Merg pe principiul fie ce-a fi si rareori spun NU provocarilor.

    1. Daca am timp cu siguranta, Alexandra. Pe multa lume am auzit laudand aceasta gradina, ce are ea atat de deosebit de ii impresioneaza pe toti vizitatorii? :dizzy:

  6. e bine ca ai gasit ceea ce cautai :) cred ca mereu ne ghidam dupa acel feeling care ne spune ca totul e ok :)
    e bine ca esti perseverenta si insisti pana reusesti sa obtii ceea ce iti doresti :)
    eu uneori mai merg si pe mana soartei fara sa cuget foarte mult :D

    1. Da, Lilly, despre acel feeling vorbeam in articol. :cool:
      Pai imi da mana sa fiu acum ca doar imi organizez singura excursia, nu se mai ocupa altii de vacanta mea. Ar fi culmea sa dau dovada de superficialitate, nu? :biggrin: :ermm: :lol:

      Da, sunt si situatii din astea. Dar de la o anumita varsta din ce in ce mai putine. :lol: :dizzy: :ermm: :wassat:

  7. La intrebarea ta: “Când stii să te opresti din căutări?” draga mea, raspund spunandu-ti ca eu cred ca fiecare avem un destin, am simtit asta pe pielea mea. Eu m-am multumit mereu cu ce mi-a oferit pana acum Dumnezeu. Am simtit ca ce mi-a oferit mi s-a si potrivit si incerc sa nu uit sa-i multumesc de fiecare data. Chiar daca mi-as fi dorit mai mult, nu cred ca asta insemna ca as fi si obtinut mai mult, pentru ca eu cred ca indiferent de planurile noastre, Dumnereu are cu totul alte planuri pentru noi.
    Cred ca Dumnezeu are mereu ceva pregatit pentru noi: o rezolvare pentru fiecare problema, o lumina pentru orice umbra, o iertare pentru orice pacat, un plan pentru fiecare zi.
    Zile binecuvantate iti doresc!

  8. Chiar ca sunt multe decizii si alegeri in articolul asta :)) Intr-adevar, cand ai facut alegerea corecta nu mai simti nevoia sa cauti si alte variante. Astept sa aflu mai multe despre aceasta decizie :)

        1. Unul de mare actualitate si interes general. Toata lumea vrea la Praga inclusiv eu. In aprilie plec acolo, citeste si tu articolele din urma. :biggrin:

  9. Te inteleg prin ce treci, si eu caut, caut si caut si imi doresc sa fac alegerea cea mai buna.Caut o garsoniera si sper sa aleg bine…caci e o investitie pe 30 de ani. :dizzy: Ma bucur ca esti linistita din acest punct de vedere.Sper sa ma linistesc si eu curand.Pupici! :kissing:

  10. Ma rog, desi e cu investitie de bani pt cateva momente relaxante intr-un loc necunoscut insa raportat ca fiind in general placut si interesant, totusi nu stiu daca alegerea unui partener de relatie de termen lung plus de rang consort sau chiar a unei facultati seamana asa de mult cu alegerea unui hotel sau a unei tinute vestimentare…mi se pare ca totusi o casatorie sau o facultate nu au numai scop de vacanta, cred ca alegerea unei facultati sau a unui partener de tip consort ar semana mai mult cu alegerea unui oras bun pt
    a ne retrage la pensie. Eu nu cred ca as alege Praga pt a fi pensionar acolo. Exista alte variante mai bune, desi maj par a fi in afara UE cf diverse reviste dedicate celor care se indreapta catre varsta a 3a pe care le rasfoiesc eu din cand in cand, inca de cand am implinit 27 de ani, (tocmai pt ca sa-mi imbunatatesc metodologia si competentele alegerilor intre diverse joburi, programe educative sau chiar potential
    consorti de termen mai lung).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *