Va intereseaza articolele despre calatorii?

Mult a fost, putin a mai ramas… De vreo cateva luni de zile va tot “amenint” cu excursia mea in Croatia. Nici nu a inceput bine ca, imi inchipui, deja sunteti satui de subiect. De fapt este un circuit care cuprinde mai multe tari din Peninsula Balcanica, o mini-vacanta mult asteptata pentru ca visam demult la Cascadele Plitvice si la cel mai bine conservat oras medieval al Europei, Dubrovnik, aveam nevoie de o evadare din capitala prafuita si banalul cotidian, dupa o vara extenuanta si  stresanta petrecuta la peste 50 de grade in semi-sauna din propriul apartament.

Si iata ca se apropie si clipa cea mare, momentul plecarii spre o noua aventura. Trebuie sa va marturisesc sincer ca sunt intr-o mare dilema, nu stiu cum sa procedez, sa scriu la intoarcere despre locurile vizitate sau sa nu scriu, sa ma prefac ca nu s-a intamplat nimic nou in viata mea?

De unde provine aceasta temere? Ei bine, de-a lungul timpului am citit destul de multe articole despre calatorii. Toate minunate, extrem de bine documentate, foarte utile pentru viitorii turisti. Pline de detalii interesante, observatii inedite, informatii pretioase si de imagini graitoare, ce mai, niste materiale impecabile care ar fi meritat cu siguranta aprecierea noastra, a tuturor. Insa la cele mai multe dintre ele erau vaduvite tocmai de reactiile cititorilor. Nici macar un “vai ce frumos” sau un “multumim pentru acest articol”, comentariile lipseau cu desavarsire. Sau apareau, dar mult prea putine… Ce sa crezi in aceste conditii? Ca oamenii nu sunt interesati de calatorii in general? Ca nu-i preocupa detaliile despre calatoriile altora? Ori poate doar citesc incantati, dar nu stiu ce sa spuna?

De aceea, pentru ca nu are rost sa va prezint ceva ce nu va suscita nici cel mai mic interes, pentru ca nu intentionez sa va plictisesc cu peripetiile mele, as vrea sa stiu cum ati dori voi sa gasiti reflectata calatoria mea “balcanica” pe blog? Si va dau trei variante:

a). sub forma de jurnal, fiecare zi de calatorie prezentata pana in cel mai mic detaliu, cu fotografii sugestive

b). unul, maxim doua articole cu impresii generale si cateva poze mai reprezentative

c). niciun articol pe aceasta tema ca ma plictisesc detaliile din calatoriile altora, detaliile despre viata altora in general.

sursa foto: www.weheartit.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

106 comentarii la “Va intereseaza articolele despre calatorii?”

    1. Hm, asta inseamna ca te situezi intre, nici prea entuziasmat, nici deloc interesat. Tury, tu citesti bloguri de calatorii? Comentezi pe asemenea bloguri? Te intereseaza sa afli detalii despre calatoriile necunoscutilor?

      1. Le ador dar în forma comprimată, cu poze reprezentative. Un travel journey atrăgător fără multe detalii. Vesel. Sunt entuziasmat, sunt interesat

        1. Cu alte cuvinte cu articole ceva mai scurte, mai realiste, nu siropase, plictisitoare, cu multe detalii “tehnice”. :biggrin: :happy: Cam cate articole ar trebui sa fie dintr-o calatorie ca a mea de 6 zile? :unsure: :dizzy:

            1. Cred ca dupa ziua a 3-a, daca nu reusesc sa fiu suficient de amuzanta si succinta, toti vor casca plictisiti si vor iesi in tromba dupa blog…pentru a reveni abia cand voi incheia jurnalul de calatorie. :lol: :silly: :w00t: :tongue:

                1. Tury, nu prea stiu cum sa-l astern, de asta v-am si intrebat, ca eu sunt tare nehotarata. Dilema-i cat casa. :biggrin: Poporului. :silly:

    1. Uh, m-ai bagat in ceata, daca ai putea sa lasi un raspuns mai exact, tu cum ai proceda in locul meu(daca ai avea un blog personal, generalist, nu unul de calatorii). Ai scrie despre fiecare zi in parte, despre fiecare obiectiv in parte sau ai posta doar cateva impresii (plus imagini elecvente) la sosirea in tara si atat?

  1. Hey
    Cred sincer că de data asta analizezi prea mult situatia. Eu, și cred ca pot generaliza la toti cei care te citesc de mai multa vreme, zic sa mergi si sa te distrezi si sa scrii apoi ce si cat simti. Nu trebuie sa planificam noi nimic si nici tu. Suprinde-ne, Nice! Noi te iubim si asteptam orice impresie ti-au facut tie locurile prin care ai trecut. Nu trebuie sa fie ghid turistic, nici lista de drumuri si sfaturi, ci trairile tale.
    Bucura-te de clipele care urmeaza si bucura-ne si pe noi la intoarcere in mod dublu: prin revenirea ta si prin povestile pe care le vei scrie :D
    Eu voi fi multumit si interesat indiferent de ce si cat vei scrie:)

    1. Buna, Marin, tu esti deosebit, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase, insa nu toti gandesc ca tine(din pacate). Am observat in trecut ca prea putini erau interesati de calatoriile mele si de fotografiile mele. Chiar si tu spuneai odata ca ignori pozele, citesti textul si cam atat.
      Desigur ca ma voi bucura de fiecare minut petrecut in circuit, insa pentru mine este o mare mirare de ce oamenii nu comenteaza pe articolele de calatorii sau de ce o fac asa de putin. In schimb alte subiecte sunt luate cu asalt de comentatori…
      As vrea sa stiu cum o sa procedez pentru a-mi nota zilnic cateva impresii pe un carnetel. In Spania nu am facut asta si acum regret. Mie mi-ar placea un jurnal de calatorie desfasurat pe mai multe zile aici pe blog, cu detalii si poze despre obiectivele turistice vizitate, insa daca asta ar inseamna sa-i plictisesc pe cititori renunt la idee. :ermm:

      1. Hey :) Nu ai pt ce sa-mi multumesti. Draga Nice, la mine e defect profesional să ma arunc din prima asupra scrisului :))))) Si pe langa asta nu ma pricep la a aprecia o poza din niciun punt de vedere. Cu greu retin o imagine sau o figura dar intotdeauna voi retine un text :P
        Depinde si cum prezinta fiecare acel jurnal de calatorie; poate acele bloguri nu sunt comentate de obicei; poate oamenii sunt invidiosi si/sau poate privesc marturisirile usor ironici.
        Fa un jurnal de calatorie asa cum ti-l doresti pentru a nu regreta deloc. Vei alege tu ce vei pune pe blog. Poti pune un articol-test; la fel ca si acesta si in functie de reactii vei sti daca mai trebuie sa postezi si altele.

        1. Oh, Marin, aici e problema, ca nu stiu cum mi-l doresc, de aceea ma interesa ce va place voua sa cititi, ce doriti sa aflati. Sunt in dubii, pentru ca nu am facut nicoiodata asta si nici nu cred ca ma pricep. Dar as vrea sa am un talent ascuns pe care sa mi-l descopar acum. :biggrin: :lol: :unsure: :whistle:
          Uite, chiar acum m-am intors de pe un blog de calatorii, un articol minunat, as fi vrut sa spun ceva, nu am stiut ce, crede-ma, nici vorba de invidie. E o mare prostie asta cu invidie, cine o simte pentru un altul doar ca ala a calatorit, nu e normal. :angry: :devil: :biggrin:

          1. Incep cu ps-ul: incepe o etapa acum din turul ciclist al spaniei :P

            Cum ti-l doresti tu nici noi nu avem cum sti sau ghici. Incepe cu notite simple gen la ce ora ai plecat, cum era soarele pe cer sau stelele, cum arata autorcarul, cati oamenii sunt, care sunt impresiile pe care ti le fac ei la prima vedere. Ce asteptari ai, care-s popasurile. Apoi, poti scrie ce vezi pe drum si iti atrage atentia… Scrie despre ce vezi, cum te simti, ce discutii ai cu oamenii, ce mananci- scrie cateva retete sau obiceiuri pe care le vezi. Povesteste-ne despre estetica locurilor…

            1. Gata, am deschis televizorul :cool: , merci mult, iar uitasem de Vuelta. :happy: :biggrin: :cwy:
              Nu, evident ca nu aveti de unde sa stiti ce-mi doresc eu, va intrebam ce va doriti voi. Concret. :biggrin:
              Estetica locurilor…pentru asta iti trebuie talent! :wassat: :dizzy:

  2. a sau b , cum vrei tu :)) eu citesc ambele variante :p ! Mie imi place sa citesc despre calatoriile altora, chiar si in detaliu. De fapt prefer sa citesc impresii personale pe bloguri despre anumite destinatii, decat simple ghiduri turistice, care le gasesc de multe ori…fade, lipsite de emotii..niste simple date. :tongue:

    1. Nu am tinut niciodata un jurnal de calatorie, nu stiu cum se procedeaza, ma gandeam ca ar trebui sa-mi notez in fiecare zi cateva ganduri si impresii despre locurile si obiectivele turistice vizitate pe un carnetel, pentru a-mi fi mai usor la revenirea in tara cu descrierea pe blog. As vrea sa fac ceva de genul asta, dar mi-e teama ca o sa esuez, ca nu va fi ceva atractiv. Nu cred, sincer, ca ma pricep sa scriu despre calatorii. Observ cum o fac altii, ii apreciez enorm, dar pe mine nu ma vad in acea ipostaza. Sunt intr-o mare dilema si nu stiu cum sa ies din ea.
      Nu cred ca am talentul necesar…pentru ca cititorii vor ceva super amuzant, interesant, comprimat, atractiv, ceva care realmente sa-i faca sa revina si a doua zi. Macar daca pozele erau ceva mai calitative… :biggrin: :cwy:

      1. Nu cred ca e nevoie sa-ti pastrezi notite intr-un carnetel…e suficient sa povestesti din amintiri, cu siguranta chestiile amuzante sau interesante iti vor ramane in minte. Eu zic sa incerci, nu cred in nici un caz ca vei esua. Scrii tare fain oricum, nu cred ca despre calatorii ai putea scrie altfel :wink:

        1. Merci mult de incurajare, Larisa. :heart: Da, as vrea sa incerc ceva diferit de data asta, ceva ce n-am mai facut niciodata. Conteaza insa si cum ma simt in excursie si cum ma intorc de acolo… :dizzy:

  3. N-am idee, eu cred că m-aș decide la fața locului. Am găsit ceva atât de interesant încât nu am răbdare până mă întorc… scriu despre. Sunt prea obosit sau nu am timp… scriu după ce mă întorc. Eu, de obicei, când plec pe undeva încerc să stau departe de internet.
    Și eu tind să aleg tot (b), dar nici ideea de jurnal nu sună rău :)

    1. Si eu la fel, nu am smartphone, tableta, iar laptopul il las acasa. Clar nu voi avea timp de net intr-un asemenea tur de forta prin Pen. Balcanica. Dar imi pot lua un carnetel in care sa-mi notez cateva impresii, fie pe loc, fie la sfarsitul zilei, inainte de culcare. Pentru a-mi fi mai usor la revenirea acasa, cand va trebui sa le transcriu pe blog.
      Da, nu suna rau varinata a, daca blogul ar fi nisat pe calatorii sau daca eu as fi putin talentata la redarea peripetiilor. Cum nu am mai facut-o niciodata tare mi-e teama ca lumea va pleca dezamagita de pe blog si nu va dori sa mai revina cat vor persista articolele legate de acest subiect. Sa fim seriosi, lumea vrea variatie! :biggrin:

  4. Eu merg pe varianta A. daca povestesti in stilul tau calm si linistitor e binevenit un articol pe zi. Asta daca ti-este tie la indemana si nu pierzi prea mult timp scriind si editand poze.
    :biggrin:

    1. Ana, daca stilul meu e perceput drept calm si linistitor, e clar ca nu va fi pe placul lui Tury care vroia putin mai sus articole vesele si comprimate, abordate entuziast. :biggrin: :tongue: :silly:
      Din cate imi aduc eu aminte tu nu ai prezentat un jurnal de calatorie din vacanta din Belgia si Olanda, doar doua articole fiecare despre cate o tara. Si au avut succes in aceasta forma.
      Si nici blogul meu nu e unul destinat calatoriilor, iar cititorii mei cu siguranta nu vor impresii din excursii si poze. Eu stiu ce vor ei, dar nu prea am cum sa le mai dau. :lol: :silly: :devil:

  5. Cum spunea mai sus Vacitim: scrie așa cum poftești și cum simți! Nu trebuie să fie o obligație. De câte zile e plecarea? Din articolul indicat am văzut că vor fi 3 orașe, așa că eu zic să faci 3 articole. În nici un caz câte un articol pe zi (nu trebuie să știm toate detaliile ci doar ceea ce te-a impresionat peste măsură în fiecare oraș – bineînțeles cu imagini) deci nu varianta a.

    De fapt nici o variantă. Vom citi ce vei scrie.. cui nu-i place, n-are decât să sară peste articolele respective. Dar eu sunt de părere că dacă mai și faci o pauză de unul – două articole între cele 3 povestiri din cele trei orașe.. e perfect pentru toată lumea :D

    Părerea mea :P

    1. 6 zile voi sta, Radu. Dar nu vor fi trei orase, am pus eu pozele a trei orase mai cunoscute, evident vor fi toate de pe Coasta Dalmata(sau aproape toate cele turistice).
      Nu fac niciodata nimic din obligatie, dar e prima data cand plec intr-un circuit de cand am blog(de fapt e primul circuit din viata mea) si chiar nu stiu cum sa procedez, habar nu am ce voi simti si cum ma voi simti atata timp in autocar…ca eu nu prea suport calatoria cu autocarul, ma plictiseste si ma oboseste groaznic. Te pomenesti ca atunci cand ajung la obiectiv, obosita moarta imi piere tot cheful de vizitat si fotografiat… :lol:
      Ideea era ca daca voi porni o specie de jurnal sa stiu sa-mi pregatesc si un carnetel pe care sa notez zilnic impresii de la obiective…
      Tocmai ca nu sunt decisa, nu stiu cum sa procedez, de asta am facut articolul sa aflu cam de ce sunteti voi interesati, cum vedeti voi acest subiect. Ce e foarte important, nu vreau sa va plictisesc. :biggrin:

      1. What just happened? Data trecută am comentat fără să completez nimic, iar acum erau goale câmpurile. în fine, revemin:

        Oricum vei scrie, ar fi bine să iei cu tine carnețelul. Un reportofon e de ajutor pentru impresii de moment :P Sau o cameră video :)) dar și varianta clasică pe hârtie e suficientă :D

        Ce treci acolo te va ajuta să redactezi fie 6 articole, fie două – trei :D

        deci… mergi cu autocarul prin toate acele orașe… și cazare? Vezi.. deja m-ai pus pe gânduri… :P

        Eu zic să scrii așa cum ai tu chef. Dacă tot mergi mult cu autocarul, poți scrie în mers, ca să umpli timpul (dacă poți… că de exemplu mie mi se face rău dacă citesc sau scriu în mașină, de aceea nu o fac decât în călătoriile cu trenul)

        Ultimul verdict: dacă sunt mai mult de 6 orașe, fă 6 articole: fiecare cu povestea zilei respective. Dacă sunt mai puțin de 6 orașe, fă câte un articole pentru fiecare oraș.

        Sau fă două articole cu câte trei zile fiecare… sau trei articole cu câte 2 zile

        Of, e greu… nici nu știu ce anume vei vedea acolo, nici tu nu știi… prea mare bătaie de cap așa în avans… NU. Mai bine te duci, te relaxezi, vizitezi, fotografiezi… UIȚI DE BLOG pentru 6 zile… și când te întorci scrii din amintiri… și vezi atunci câte articole faci funcție de cât de mult material ai.

        Gata. Am zis!

        1. Foarte ciudat, cred ca s-a intamplat asta pentru ca esti pe o alta platforma decat wordpress. Poate exista o incombatibilitate cu blogger-ul. :biggrin: :dizzy: :sad: Imi pare rau, eu ma cam enervez cand trebuie sa completez campurile… :angry:
          Cazarea va fi la hoteluri de doua si trei stele din orasul in care ne oprim seara. Vor fi astfel de nopti…
          Exact, si mie imi este rau in masina, nu cred ca voi putea nota impresii la cald, deci! :dizzy:
          Da, e mai bine asa, uite ca nu m-am gandit, 2 zile le cuprind intr-un singur articol si ies 3 articole. Si nici nu risc sa va plictisesc si sa va alung de pe blog. Sa fim seriosi, 6 ar fi cam exagerat… :dizzy: :unsure: :wassat:
          Ufff, am incercat sa scriu din amintiri cand m-am intors din Spania acum doi ani si mi-a fost destul de greu…Articolele au fost dezastruoase, nu au avut deloc succes. De asta nu prea stiu ce sa fac. :biggrin: :ermm: :unsure:

          1. HA! am depistat! (n-are nici o treabă cu blogger.. ai spus o mare prostie :silly: că doar e vorba de blogul tău și de browser, nu contează dacă eu am sau nu blog)

            Dar ziceam că am depistat… apare doar dacă intru pe site direct, dar nu apar datele de contact dacă dau reply în mail (știi, când primesc notificarea de comentariu nou.. o fi de vină acest nou host că apare link-ul cu IP în loc de nume de domeniu când dau reply din mail) .. cred că te-am amețit.

            Dar, bine că am înțeles de unde-i buba!

            Revenind la subiect… da, 6 ar fi exagerat de multe :biggrin: Dar e drept că tu urmărești ca articolele să aibă succes… eu nu prea mi-am bătut capul cu asta. Pur și simplu povestesc ce și cum s-a întâmplat pentru cei care vor să afle. Nu fac recenzii ale orașelor și nu am blog turistic.

            Dar în același timp nici n-am fost afară din țară, ci în orașe pe care multă lume deja le-a vizitat… deci e oarecum altceva.

            Noapte bună!

            1. Nu, nu m-ai ametit deloc, am inteles de ce nu apareau datele, e bine ca nu se pune problema de incompatibilitate intre platforme cum ma gandeam eu. :lol: :silly:
              Hm, pai merg pe principiul “ce tie nu-ti place altuia nu-i face”, si stiu cum reactionez eu cand intru pe un blog si vad zilnic abordata aceeasi tema. :biggrin:
              Complicat cu turismul asta. Si cu bloggingul. :silly: :tongue:
              O noapte frumoasa si linistita iti doresc si eu, Radu. :cheerful:

  6. Mie imi plac articolele despre calatorii (si eu scriu de fiecare data cand merg undeva), insa imi place sa fie cat mai informative. Asta ca sa le pot folosi ca referinta atunci cand plec undeva. Eu am liste in cap cu toate locurile pe care mi le-as dori sa le vizitez, si unele obiective au ajuns pe listele mele imaginare din cauza unor articole interesante despre ele.

    Ma intereseaza daca scrii concret ce-i de vizitat, ce nu-i de vizitat, ce-i de facut, ce-i de mancat, sfaturi si recomanari. Si poze :biggrin:

    1. Da, este foarte interesanta propunerea ta, sa ma axez pe recomandari de obiective, sa pun preturi, info utile, sfaturi. Cu restaurantele e o mica problema…nu cred ca voi avea bani de ele, abia imi ajung pentru intrarile la obiective. Eu stiu ca lumea e interestata de mancarurile taditionale de prin alte tari, mi-ar fi placut mult de tot sa pot veni cu impresii culinare din Serbia si Croatia, dar tare ma tem ca nu se va intampla asta. :cwy:
      Hihi, da, pozele sunt de baza, era bun acum un DSLR… Sau macar un bridge.

      1. Pe mine ma intereseaza si mancarea ieftina :biggrin: Iti recomand tripadvisor pentru niste tipsuri bune in legatura cu mancarea daca ai rabdare sa te uiti. Eu mi-am facut o lista pe cand am mers in Lisabona si m-am descurcat tare bine, am gasit o gramada de localuri unde cu 8 euro de-abia ma mai miscam :happy:
        Daca ai nevoie de ajutor la capitolul cercetare imi ofer serviciile, ca ma cam plictisesc :lol:

        Btw, eu ma gandeam pentru toamna asta la o scurta vacanta in Berlin (nu stiu sigur daca o sa o mai fac sau nu) si am descoperit ca acolo e destul de popular “street food”, care evident ca-i mai ieftin decat in restaurante. Pe mine m-ar interesa si chestii de astea, cu atat mai mult cu cat aproape nimeni nu abordeaza subiectele astea.

        1. Imi place sa “rasfoiesc” tripadvisor, uite ce idee buna mi-ai dat. :cheerful: Doar ca nu stiu cat timp o sa mai am la indemana pentru cercetare pentru ca in curand plec… :ermm: :dizzy:
          De conceptul “street food” nu stiu mai nimic, nu am citit nicaieri, trebuie sa ma interesez exact ce si cum, sper sa gasesc informatii. Dar cred ca fenomenul este prezent in tari precum China si Mexic…
          De ce tocmai Berlin? :unsure: Am si eu un orasel preferat din Germania, Bremen. :wub: La el visez din momentul cand am vazut imagini pe net. :lol:

          1. Este ceva conventie de bartending in octombrie in Berlin si am fi mers acolo pentru asta (Marian pentru conferinta, eu sa vad orasul :D )
            Street food e mancarea care se vinde pe strada, la noi nu e prea evoluata chestia asta, insa in alte tari gasesti o gramada de tonete, food trucks si asa mai departe. Chiar si in Bruxelles preferam de multe ori sa mancam waffles si cartofi prajiti la cornet.

            Te mai poti uita pe Foursquare daca ai cont, sunt si acolo niste tipsuri pretioase si au si multe poze (mult mai multe decat tripadvisor).

            1. Uh, cat am fost la Bruxelles am mancat din supermarket, o sigura data am luat waffles, dar din Knokke, insa am stat la o prietena imi pregatea zilnic masa din… propriul frigider, asa ca nu m-am infruptat din vestitele specialitati belgiene. Banii am preferat sa-i dau pe haine si calatorii prin Belgia… :ermm:
              Nu am cont pe Foursquare, ar trebui sa-mi fac. :dizzy: :biggrin:

  7. draga mea… iti propun sa scrii acum… inainte de calatorie… apoi… sa mergi si sa ne spui daca ce ai scris este adevarat…

    1. aaa… si am omis sa zic…
      chiar iti doresc o calatorie si o vacanta mai frumosa decat in povesti… una de exceptie… pentru ca intr-adevar… de mult o astepti…

    2. :lol: Pai nu voi mai avea timp de scris, ovi, plec in curand… Asa ca va trebui sa va multumiti cu impresiile de dupa. Doar cu ele. :w00t:

      1. eu as avea timp… sa scriu de, cum va fi in vacanta din romania… dar… prefer sa scriu dupa…
        grabeste-te sa nu pierzi avionul…
        astept reportaje de calatorie… si fotografi…

        1. :)) Ovi, dar plecam cu autocarul, nu cu avionul. Si mai sunt cateva zile pana la “decolare”. :biggrin: Vor fi si reportaje si fotografii… :w00t:

  8. Si eu scriu articole despre calatorii, asa ca imi place sa le si citesc. In general, fac foto, dau cate info utile si le pigmentez cu scurte impresii si relatari despre obiceiuri sau personaje savuroase intalnite acolo. Croatia ma intereseaza in mod deosebit, dintr-un motiv personal, asa ca o sa citesc cu placere.

    1. De data asta merg intr-un cirucuit, eu am vazut ca oamenii povestesc pe blog despre calatoriile lor pe cont propriu. Atunci ai sansa sa intalnesti localnici, sa gusti preparate traditionale sau ai mai multe peripetii. Nu stiu in ce masura se preteaza circuitul meu la un jurnal de calatorie si cat veti fi voi de interesati de o excursie organizata de o agentie. :biggrin: :dizzy: :unsure:

  9. Nice, nu trebuie sa ne intrebi mereu. Mie imi place felul in care scrii, asa ca relaxeaza-te si scrie atat cat vrei, despre ce vrei. Normal ca sunt curioasa, ca vreau sa aflu la sfarsit cum ti s-a parut, ce ti-a placut, ce nu ti-a placut si mai ales sa vad imagini din locurile vizitate.

    1. Vienela, momentan sunt foarte relaxata, ma rog, cu jobul stau mai prost ca au si aparut probleme si nici nu am inceput bine…
      Ideea de la care am pornit a fost observatia mea de-a lungul timpului ca articolele de calatorii nu primesc reactii, ca lumea nu comenteaza la ele. Si nu ma refer la blogurile cu comunitati mari, la care se comenteaza fiecare articol in parte la greu… Ma refer la blogurile nisate pe calatorii unde apar articole excelente dar care par ignorate prin lipsa parerilor oamenilor. Ca mai scapa doua trei comentarii, asta e insignifiant. Eram curioasa daca voi cititi cu placere, daca realmente va intereseaza detalii din calatoriile necunoscutilor.
      In plus chiar nu stiu cum sa procedez, e prima data cand plec intr-un circuit de cand am blog si as dori sa stiu cum voi reflecta calatoria pe blog.
      Chiar nu as dori sa scriu despre calatoria in Croatia un ditamai jurnalul complet si oamenii sa-si spuna in gand, dar ce ne intereseaza pe noi ce a facut asta prin Europa si sa inchida repede pagina blogului. De ce intreb? Pentru ca acest blog se bazeaza foarte mult pe opiniile voastre, pentru ca nu scriu ca sa-mi demonstrez talentul literar, ci pentru a interactiona cu voi. Daca nu exista feedback ,blogul meu nu se justifica.

      1. Nu pot citi tot ce apare in blogosfera, pentru ca nu am suficient timp. M-am axat pe cateva bloguri si intru zilnic sa citesc, indiferent despre ce se scrie, pentru ca imi place stilul. Nu caut neaparat ceva poetic, nu caut neaparat articole care ar putea lua vreun premiu pentru literatura. Imi plac oamenii pe care ii simt ascunsi in spatele blogului si asta imi este suficient. Nu cred totusi ca as putea citi zilnic articole despre calatoriile altora. 1, 2, 3 articole suport, dar ce este prea mult strica. Inteleg cand omul pleaca in vacanta, sunt curioasa, vreau sa aflu unde a fost si ce a vazut, dar un blog doar de calatorii este cu totul altceva.

  10. Vienela are dreptate! De ce trebuie sa te stresezi cu atatea întrebari? Cred ca nu ar mai fii o vacanta tihnita daca ai trai sub semnul “notitiilor” ptr blog! Scrii ce ti mine sau ce ti-a placut, dar nu absolut tot! Sau nu scrii nimic…. Indiferent de decizie eu tot vin sa te vizitez!

    1. Minnie, tu esti o draguta :kissing: , dar din pacate esti o exceptie. :biggrin: Ma rog, una din ele, in tot cazul foarte putine.
      Intreb pentru ca am remarcat de-a lungul timpului lipsa unui feedback consistent la articolele de calatorii(mai ales pe blogurile specializate in asa ceva). Asta m-a intrigat mereu, adica cum e posibl ca niste articole atat de reusite sa nu stranga nici macar 10 pareri?
      In plus as vrea sa stiu daca voua va plac jurnalele de calatorii, eu nu am mai fost pana acum intr-un circuit, am posibilitatea sa tin unul, dar nu sunt hotarata. E felul meu de a ma consulta cu voi si de a lua cea mai buna decizie. Astfel incat toata lumea sa fie fericita. Caci pentru mine conteaza foarte mult parerea voastra. Aici, pe summerday, opinia voastra e cea mai importanta. :happy: :cheerful:

  11. Dubrovnik e incredibil, dacă aveam blog la momentul respectiv probabil scriam ceva de călătorie. E obositor să ții un jurnal zilnic de călătorie, mai ales dacă e circuit, așa că aș alege varianta b). Eu cel puțin așa aș face. Asta o zic în general, însă nu-i obligatoriu să scrii dacă nu simți :)

    1. Inca nu stiu cum sa procedez, Oana. Sunt foarte nehotarata, mi-ar placea sa tin jurnal, dar nu cred ca sunt in stare, ca sunt suficient de talentata. Ar fi o mare provocare pentru mine…
      Deci ai fost si tu in Croatia si te-ai intors entuziasmata de acolo, ti-a placut ce ai vazut. :cool:

      1. Da, mi-a plăcut enorm şi am plecat cu părere de rău că n-am putut să văd multe locuri. Bine, pe majoritatea le-am descoperit abia după ce am ajuns acasă… Oricum, planuri pentru o călătorie viitoare există :D

        1. Asa mi se intampla si mie, Oana, abia cand ajung acasa realizez ca erau multe de vazut, cate am pierdut… Acolo, la fata locului, abia te dezmeticesti…mai ales daca esti contra timp.

  12. Păi, știi, tu ar trebui să scrii exact ce simți, cum simți… :) Deja îmi pare că blogul e un mare poll. Blogul este locul unde tu redevii tu… Nu te plătește nimeni să scrii după un anumit tipar. Eu n-am să cer părerea nimănui, niciodată. Cine mă citește, mă citește, cine nu, nu. Dacă aș cere părerea, m-aș găsi în imposibilitatea de a mulțumi pe toată lumea, la cât de diferiți sunt oamenii.

    1. Iulia, eu am chef de discutii lungi pe blog, cum altfel sa le obtin? :)
      Tocmai aici e problema ca nu stiu cum sa procedez in legatura cu acest circuit, nu stiu ce voi simti inca. Nu sunt hotarata. Si oricum era vorba si de interesul pentru articolele despre calatorie in general…chiar daca acest subiect a fost ocolit.
      Dar noi doua avem stiluri diferite…
      Stiu ca nu ii pot multumi pe toti, dar macar pe cat mai multi.
      Poti sa ignori intrebarile, eu as avea nevoie de ele pe blogurile pe unde intru, dar din pacate nu le gasesc… Vreau sa spun ceva omului, sa stie ca l-am citit, dar de multe ori chiar nu am ce. E frumos sa existe un feedback, blogul meu pe asta se bazeaza, eu nu scriu sa imi demonstrez talentul literar. Eu scriu pentru voi. Ma intereseaza parerile voastre.

    2. Păi, da… înțeleg că e în mod special pentru socializare… Ce încercam să zic e că trebuie să scrii relaxat… Oricum oamenii dragi te vor urma oricum :)

      1. Da, e pentru socializare, caci in real life chiar nu am cu cine discuta aceste subiecte care ma intereseaza in mod deosebit…
        Relaxat nu stiu daca pot sa scriu pentru ca am vaga impresie ca nu ma pricep la articole de calatorii. :ermm: :dizzy: Va fi o mare provocare pentru mine. :biggrin:

    1. Tocmai aici e buba, inca nu stiu cum ar fi mai nimerit. Nu simt nimic pentru ca nu am mai fost intr-un circuit, vroiam sa stiu ce ati dori voi sa cititi concret dintr-o calatorie, ce aspecte va intereseaza… :biggrin:

      1. Nu numai un cititor interesat de calatoria ta ci si o nerabdatoare in aparitia fiecare postari. Croatia e si pe lista mea iar Rezervatia Plitvice nu mai vorbesc. Ador fotografiile de acolo!

        1. Sa stii Ramona ca si eu m-am indragostit de Cascadele Plitvice de indata ce am vazut pe net primele poze din rezervatie. Nu credeam ca exista aproape de noi un astfel de loc si l-am trecut rapid pe lista(vorba ta). Dar nu ma asteptam ca visul meu sa se indeplineasca asa repede(in 2010 parca am descoperit aceasta zona pe internet). :happy:

    1. Szabi, tu esti prea dragut acum, multumesc frumos, sper sa ma intorc cu instantanee reusite si cu amintiri frumoase. Da, voi incerca sa tin un jurnal zilnic acolo, aici vom vedea ce transcriu pe blog. :dizzy: :cheerful: :unsure:

      1. Ai putea face niste galerii de fotografii grupate tematic in functie de locatiile vizitate. Ar fi interesant sa scrii despre punctele vizitate, ce insemnatate au, si sa asezi cate o fotografie langa descrierea lor.

      1. Poze n-am prea facut (al meu SONY se apropie de final si n-am vrut sa-l omor mai repede) plus ca nu prea era ceva de vazut. Am fost la mare,nu intr-un loc super-turistic.
        PS:N-a fost aluzie. Nu-mi place sa scriu astfel de articole deloc.

  13. e blogul tau, fa cum simti!
    eu recunosc ca nu citesc bloguri de calatorii dar la tine sau la Hapi am citit cateva articole frumoase, care mi-au placut :) cel putin o recenzie tb sa faci :) sa stim dc merita sau nu?
    vacanta placuta! :)

    1. Lilly, tocmai ca nu simt in niciun fel, pentru ca nu am mai fost in circuit si nici nu am mai scris jurnale de calatorie. Ar fi prima data si nu stiu daca imi reuseste… :cwy: De asta v-am cerut o parere, eu chiar tin cont de opiniile voastre, sunt foarte importante pentru mine. Pentru ca blogul asta va este voua dedicat. :cheerful:
      Merci mult, nu plec chiar maine…

  14. Pentru ca este o zona care si mie mi-a trezit interesul, voi urmari cu mare interes relatarea/relatarile tale, as zice sa procedezi cum ti-e mai comod. Poate un articol mai mare la intoarcere ar fi mai bun, desi recunosc ca si daca ai relata in timp real ar fi foarte interesant, ar fi impresiile tale de moment.

    1. Ma bucur ca iti place acea zona, Danny, sper sa gasesti interesante, pe gustul tau impresiile mele “balcanice”. Din pacate nu-mi iau laptopul cu mine, iar smartphone si tableta nu posed, asa ca nu voi avea acces la net cateva zile, deci nu voi putea relata de la fata locului. :biggrin: :cwy: Nu-mi ramane decat sa ma decid asupra formei pe care o vor imbraca gandurile mele despre frumusetea acelor locuri la venirea in tara. Sunt inca nehotarata, sunt intr-o mare dilema. :ermm:

  15. Am ajuns cam la spartul targului… :smile:
    Nu stiu ce sa spun, adica in sensul ca nu as putea eu impune ce sa se gaseasca pe un blog, ce sa scrie proprietarul blogului.
    Ce pot sa spun e ca imi plac articole care sa descrie calatorii in locuri frumoase, pitoresti, dar fara a se depasi anumite limite. Intotdeauna o linie de mijloc este cea mai potrivita. Observ ca majoritatea n-ar citi foarte mult despre calatorii, desi sunt interesati cat de cat. Probabil ca mult prea multe detalii pot deveni obositoare.
    Eu, de pilda, nu citesc deloc bloguri de calatorii. N-as avea atata timp si pe de alta parte, as prefera sa fac eu calatoriile respective. :tongue:
    Am fost in doua excursii de cate o zi cand am fost in Grecia. Am vazut cate ceva, a fost frumos, dar m-au obosit. Excursia in Atena nici nu m-am incumetat s-o fac desi as fi vrut. Era ceva ce insuma cam 24 de ore, cu plecarea la ora 01,00…
    Nu stiu cum as rezista la 6 zile de asemenea ritm impus, n-as putea :sad: Esti curajoasa :smile:
    Neaparat trebuie sa ai o agenda in care sa notezi totul si alegi apoi, la rece, ce sa prezinti pe blog. Altfel le vei cam amesteca :wink: Si e important sa faci poze suficiente, sa ai din ce alege.
    Cred ca trebuie sa scrii ce simti, cum simti. Cei care vor avea placerea vor citi, vor comenta chiar de vor fi 1-2 articole sau 5-6.
    Am incredere ca vei sti cum sa faci sa fie bine :smile:

    1. Evident ca daca am intrebat inseamna ca vreau un sfat, ca sunt intr-o mare dilema. Elly, si mie mi se par circuitele foarte obositoare, nu stiu cum voi rezista… Am fost si eu in Grecia, am facut excursia la Salonic, dar la Atena nu am mai ajuns pentru ca plecarea era in ziua cand noi terminam sejurul… Imi pare nespus de rau ca am ratat Acropole… Si da, tin minte ca era mult de mers, dar pana la urma cred ca se merita pentru o pagina de istorie a antichitatii. :dizzy:
      Da, mi-am pregatit agenda, sper sa pot nota chiar si in autocar, iar eu de obicei fac multe poze. Exagerat de multe… :biggrin:
      Multumesc mult pentru acest frumos commentariu si pentru urari. :happy: :cheerful: :cool: Inca nu simt nimic in legatura cu excursia si doar o mare dezamagire pentru felul cum s-au purtat sefii la noul job. Ma enerveaza la culme pretentiile lor pe un salariu de nimic. :angry:

  16. Mie-mi plac articolele despre calatorii, ca deh, sunt blogger de calatorii! :) Chiar daca tu spui ca nu ai experienta in a scrie despre calatorii, ti-as raspunde: cine are? Trebuie sa faci primul pas si indiferent ce format vei alege, cititorii tai te vor aprecia, sunt sigur. Eu am incercat pana acum sa tin si jurnale si inclin sa-ti dau dreptate, dupa un anumit numar de zile oamenii se plictisesc sa le citeasca. Un mai mare succes au articolele in care comprim fie o calatorie, fie scriu ceva tematic, de exemplu, cum e sa te plimbi cu trenul prin Europa. Articolele in care abordez calatoria din mai multe planuri au mai mare succes.

    1. Bine ai venit, Iulian. :happy: Iti multumesc si pentru like. :cheerful: Am intrat si eu pe blogul tau si mi-a placut mult ce am gasit, ai un stil atractiv de a scrie. Si ai calatorit prin locuri destul de exotice. Asta e asa o prima impresie, pentru ca abia am avut timp sa rasfoiesc cateva articole, sper sa am timp sa-l studiez pe indelete. :smile:
      Te astept cu pareri si la intoarcerea mea din Croatia. Sa vezi ce am facut si cum am scris. :biggrin:

  17. dragă, scrie cum te simți tu mai bine. Ce e scris cu sufletul se simte și lumea se va întoarce la tine ca fluturii după lumină ;)

    1. Mixy, sunt la prima experienta de acest gen, nu simt nimic. Nu stiu daca sunt in stare sa scriu despre calatorii, mi se pare dificil. Nu stiu daca pe ceilalti ii intereseaza sa afle ce-am facut eu prin Croatia… de aici si ideea articolului.
      Nu putem sa scrie doar ce simtim. Eu de pilda simt acum o frustrare imensa si o suparare uriasa. Sunt iritata si nervoasa. Sunt dezamagita. Nu cred ca oamenii au nevoie de energia mea negativa… Plus ca blogul este si o carte de vizita, nu am chef ca sefii mei sa afle ce cred despre ei. :biggrin: :lol: :silly:

    1. Hihi, ce draguta e Minnie. :heart: :wub: Sincer, incerc sa-mi revin dupa ziua furtunoasa cu multe vesti rele de ieri(la job). Am intrat in weekend, acum m-am intors de la o sedinta, si vreau sa ma linistesc. Sa ma gandesc mai putin la probleme, eventual sa le ignor pentru moment.
      Iti multumesc ca esti alaturi de mine. :happy: :kissing: Tu esti bine dupa marele eveniment? Te-ai mai odihnit? :unsure: :smile:

    2. Nu sunt. Sunt foarte obosita dar nu am încotro. Daca îmi dai un e-mail pot sa îti spun mai multe.
      Mai ai pana la vacanta sau cum e?

  18. Cum doresti tu numai sa ne povestesti :D Eu nu am pretentii mai ales cand vorbesti despre calatorii si locuri noi :D Doar stii ca sunt pasionata de tot :D Eu nu pot decat sa-ti urez vacanta placuta :D Nu o sa-mi fie ciuda pentru ca fug si eu pentru 8 zile din Bucuresti in Turcia .. sunt tare curioasa cum va fi :D

    1. Ce tare, plecam amandoua in acelasi timp. Dar la tine e a 3-a vacanta! Sau a 4-a? :)) Se vede ca nu-ti place sa stai locului o clipa. Asa viata mai zic si eu. :w00t: :cool: :cheerful:
      E frumos in Turcia, sper sa ajungi la Castelul de Bumbac, si sa ne aduci si noua poze, ca mi-e dor de el. :biggrin:

  19. De exemplu, eu intru si citesc. Nu zilnic, dar intru si citesc ce scrii, chiar daca nu las de fiecare data comentarii. Probabil ca si altii sunt la fel ca si mine. Intra, citesc, se informeaza si atat. Asa ca, scrie in continuare articole despre calatorii. Sunt folositoare, pentru ca una e sa citesti pe net despre o anumita destinatie si alta e sa citesti de la cineva care a trait acea experienta si a vizitat acel loc. :)

  20. Mie imi place sa citesc despre calatoriile altora :smile: Si optez in acest caz fie pentru a, fie pentru b. In principiu, nu stiu daca ma intereseaza neaparat toate detaliile din absolut fiecare loc, ma intereseaza mai mult ce impresii si ce trairi subiective te incearca pe tine in locurile respective. De aceea, ramane la propria ta decizie cat si despre ce are rost sa scrii :smile: Cu siguranta unele locuri isi vor lasa o amprenta asupra ta, iar altele te vor lasa rece :tongue:
    Stii poate ca eu una abia astept imagini si impresii de la Plitvice! Sunt curioasa cum te vei simti pe-acolo :happy:

    1. Pai da, aceste articole despre care va spuneam tu, de pe blogurile de calatorii in general, erau pline de detalii…poate unora li se parea plictisitoare, poate unii le apreciau, dar nu am cum sa-mi dau seama pentru ca parerile lipseau cu desavarsire.
      Iulia, stiu ca si tu vroiai sa ajungi la Plitivice, sper sa nu fiu dezamagita de acele locuri, sa fie totul ca in pozele de pe net. :))
      Sincera sa fiu nu sunt convinsa ca voi ma scrie ceva la intoarcerea din Croatia pe acest blog. Reactiile unor oameni m-au intristat si simt ca locul meu nu mai e aici.
      Asta daca e sa vorbim si sa facem exact ceea ce simtim. :biggrin:

      1. Hihi, da, tocmai am citit si ultimul articol :tongue: Eu ti-am zis parerea mea, ma intereseaza trairile subiective ale oamenilor (deci da, ,,scrie ce simti” – doar ca pe mine chiar ma intereseaza). E si motivul pentru care citesc opiniile mai multor persoane despre aceeasi carte, dupa ce am citit-o, ca-s curioasa de perspective diferite. Asta e rostul articolelor despre calatorii, cred, interpretarile si perspectivele diferite.
        Acum, ce-i drept, nu-mi dau nici eu seama daca oamenii sunt curiosi de peripetiile altora :smile: Cred ca in general ii intereseaza daca locurile respective au vreo semnificatie pentru ei (fie au fost deja, fie isi doresc sa mearga, fie au pe cineva drag pe-acolo). In principiu, multi dintre cei care te citesc deja de ceva timp, s-ar putea sa fie curiosi doar pentru ca e vorba de tine, unii s-ar putea sa chiar fie pasionati de ceva anume (vezi arhitectura, fotografii saaau Plitvice :silly: :lol: ), altii s-ar putea sa nu fie curiosi in mod special de calatorii, insa de multe ori citim despre lucruri care nu ne pasioneaza in mod special, insa nu strica sa aflam cate ceva nou. Si sigur mai sunt si alte variante ale interesului fata de calatorii, astea mi-au trecut mie prin minte acum :tongue:

        1. Exact, cred ca asta este adevarul, oamenii vor sa citeasca impresiile altora despre locurile deja vizitate de ei sau despre cele in care vor pleca curand. Evident ca imi voi scrie trairile si parerile, daca va fi s-o fac, problema era ca m-ar fi tentat un jurnal de calatorie, asa pe zile(ca nu sunt foarte multe, doar 5, si nu as da foarte multe detalii tehnice, doar poze si cateva idei). Acum nu ma mai tenteaza nimic. :biggrin:

          1. Eu sper ca odata ajunsa acolo, sa te tenteze din nou (asta ar fi un indiciu al unei excursii reusite :tongue: ). Ar fi pacat sa se piarda. Poti sa iti notezi in carnetel, da, iar la sfarsit, in functie de ce material si de ce anume vrei sa imparti cu ceilalti, sa faci jurnalul fie pe zile, fie pe destinatii.
            5 articole mi se par ok pentru un astfel de tur. Eu sincer regret ca nu am facut la fel anul trecut, cand am mers la Roma. M-am oprit la un moment dat cu articolele si nu stiu, parca zilele pe care le-am pus in scris, imi sunt mai vii in memorie. Sper sincer sa iti revina cheful :smile: >:D<

            1. Am observat ca te-ai oprit si chiar m-am mirat, mi s-a parut cam brusc asa si cred ca mai erau multe de aratat, de scris… :dizzy:
              Da, vroaim un plan pe care sa-l urmez, pentru ca am in minte experienta dezastruoasa din Spania pe care, sincer, nu as mai dori s-o repet. :ermm: :biggrin: Mi-am pregatit deja pixul si carnetelul, abia astept sa am ceva interesant de notat pe ele. :w00t:

Comentariile sunt închise.