Twists of Life

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=znOn7I-P6-o]

Motto by Dragos FRD :

Un necaz pe termen scurt poate deveni o bucurie pe termen lung.”

Era odata un chinez  foarte sarac, dar intelept, care isi lucra din greu pamantul impreuna cu fiul sau. Intr-o zi fiul ii spuse: “Tata, ce ghinion, calul nu a venit la munca azi.”

“Pentru ce numesti asta ghinion?” raspunse tatal. “Sa vedem ce ne va aduce ziua de maine.”

Dupa cateva zile calul reveni insotit de o minunata iapa salbatica. “Tata, ce noroc pe noi!” exclama fiul. ” Calul nostru ne-a mai adus un ajutor.”

“De ce numesti tu asta noroc?” raspunse tatal. “Sa asteptam sa vedem ce ne aduce ziua de maine.”

Cateva zile mai tarziu, fiul vru sa incalece calul cel nou  dar, acesta, neobisnuit cu asta, se impotrivi si-l tranti la pamant. Fiul isi rupse un picior. “Tata, ce ghinion avem! Mi-am rupt piciorul!”

“De ce numesti tu asta ghinion? Sa vedem ce aduce ziua de maine!”

Baiatul nu era convins de filozofia tatalui si plangea in patul sau. Cateva zile mai tarziu, trecura prin sat trimisi ai regelui in cautare de tineri sa-i duca la razboi. In casa batranului taran vazura doar un tanar cu piciorul rupt si il lasara in pace.

Tanarul intelese atunci ca nu trebuie sa consideri ca absolute nici ghinionul, nici norocul, ci trebuie sa-i dai ragaz timpului, ca sa vezi daca un lucru este bun sau rauMorala acestei povestiri este ca viata are atatea intorsaturi, iar in evolutia ei poate fi atat de imprevizibila, incat raul poate deveni bine, iar binele, rau…

Articol inspirat de dialogul purtat cu Dragos pe articolul precedent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

9 comentarii la “Twists of Life”

 1. As fi laudat acest articol daca n-ar fi inceput cu acel motto….Dar este extrem de importanta filozofia lui, a articolului adica. Nu exista valori absolute, noi elaboram definitii din punctele noastre de vedere. “Ce este adevarul?” il intreaba, intr-o relaxata filozofie, Pilat pe Isus. Normal!, lui Pilat ii ardea de filozofie in conditiile alea! Fac aici o paranteza si spun ca acest dialog se poarta numai in Evanghelia dupa Ioan, singura evanghelie acceptata ca fiind din inspiratie divina conform dogmei crestine si care poarta evidente accente gnostice. Dialogul nu se regaseste in niciuna din celelalte evanghelii acceptate. Inchid paranteza.

  Ghinionul se poate transforma in noroc si mai grav e ca se poate petrece si viceversa. Personal, am experimentat de nenumrate ori transformarea norocului in ghinion. Dar nu ma las. Odata si-odata, tot voi intelege si cum se poate transforma ghinionul in noroc….

 2. Dragos
  Iti doresc sa poti intelege tot ce nu ai reusit pana in prezent. Asta da noroc! :)
  NightOn
  Unde mai pui ca a fost o productie spontana! :) Adica…asa imi inchipui.
  Chocolate
  Aici nu prea ne potrivim. O sa aflii dintr-un viitor articol de ce.
  Este o problema pe care nu o inteleg, oricat m-as stradui. De aceea am nevoie de opiniile voastre.
  Happygirls
  Te muti in Cluj? Sa inteleg ca ai luat decizia despre care vorbeai cu ceva timp in urma? Orice ai intreprinde, mult succes. >:D<

  Dragos
  Nu stiu care-i secretul tau, dar vad ca toate fetele de pe blog te lauda. Pe toate le-ai impresionat si fermecat intr-un fel sau altul. Cum comentezi? :P

  1. Dragos
   Vezi ce inseamna sa nu fi malitios si misogin? Ci doar inteligent si simpatic? :) Noi imediat simtim cand un om are sufletul bun… ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *