Placerea la cote maxime

Sfaturile lui Dragos de pe articolul precedent constituie punctul de plecare pentru acest material.

Nu este vorba de sex, ci de a ne educa sa gasim placere in fiecare aspect al vietii noastre. Putem realiza acest lucru? Da, trebuie doar sa schimbam putin felul in care privim lucrurile.

Fiecare dintre lucrurile pe care ni le dorim nu reprezinta un scop in sine (nici slujba ideala, nici partenerul dorit, nici banii mai multi si nici macar perechea de pantofi de care ne-am indragostit). Ne dorim lucrurile acestea pentru ca ne imaginam ca ne vor face fericiti.

Atunci cand crezi ca urmatorul lucru pe care il vei obtine, cumpara sau rezolva te va face fericit si atunci cand astepti prea mult de la fiecare dintre aceste reusite esti pe drumul cel mai sigur catre nefericire si dezamagire. Fericirea nu este doar destinatia visata, fericirea este insasi calatoria! Daca vei alege sa te dai cu un pas inapoi si sa privesti fiecare zi si fiecare moment si sa te bucuri, in acelasi timp, de ele, fara sa astepti ca fericirea sa te astepte intr-un loc indepartat, in care nu ajung decat cei care rezolva cele mai multe lucruri de pe lista, vei invata sa iti maximizezi placerea tuturor clipelor!

Placerea si fericirea pornesc, independent de factorii care ne influenteaza, din mintea noastra! Gandeste-te la felul in care dragostea cu o persoana care a insemnat foarte mult pentru tine ajunge sa nu-ti mai aduca nici macar jumatate din placerea pe care ti-o aducea in momentul in care acea persoana iti era draga. Ai putea crede, pana acum, ca toate pornesc din inima ta…dar cum iti explici atunci momentele in care, dupa ce treci cu bine de o intamplare sau un eveniment dur sau care te speria – ca atunci cand scapi de examenul de care ti-a fost cel mai frica- viata iti pare incredibil de frumoasa si te simti fericit?

Deschide-ti toate simturile si vei descoperi nu numai frumusetea din oameni, ci si alte nuante si culori, o alta perceptie asupra lucrurilor pe care le vezi zi de zi! Forteaza-te sa te bucuri cu toate simturile si dupa o scurta vreme vei face acest lucru natural!

Depui prea multe eforturi pentru a-ti indeplini scopurile si nu reusesti sa gasesti prea multe momente de fericire? Poate ca ti-ai impus prea multe reguli sau poate ca altii ti-au impus regulile lor: educa-te sa renunti, din timp in timp, la orice reguli si sa iti rezervi o zi, o dupa-amiaza sau o ora in care sa faci ceva ce stii sigur ca te incanta! Cel mai important ingredient pentru a reusi este sa nu lasi ca sentimentul de vinovatie sa te copleseasca!

sursa aici


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

13 comentarii la “Placerea la cote maxime”

   1. Cred ca trebuie sa-mi schimb din temelii filosofia de viata, eu nu m-am multumit niciodata cu putin, dimpotriva. Tu reusesti sa te bucuri de chestii marunte? Asta te face realmente fericit? Cred ca pentru a reusi o asemenea “performanta” iti trebuie si un anume echilibru interior, o pace sufleteasca pe care multi lupta s-o dobandeasca, dar esueaza lamentabil. Eu recunosc ca nu am gasit echilibrul atat de necesar unei vieti linistite si fericite.

   2. pacea sufleteasca o am.. :D
    “Asta te face realmente fericit?” pai drept sa zic.. cunosc doar un singur fel fericire.
    si eu caut inca anumite chestii..pentru “echilibrul interior”…. nu e chiar asa de simplu … imi lipsesc cateva elemente,dar e bine…. “cauta si ai sa gasesti”

    …nu te sfatuiesc !!!…. sa zicem doar un 30% merita sa te schimbi!!!
    sa te multumesti de orice chestie marunta… inseamna sa nu te astepti la nimic… ,sa nu vrei mai mult… cred ca nu are sens Eu sunt asa… dar is “extraterestru” pentru aceste timpuri….sunt prea simplu

 1. Fericirea vine atunci cand poti sa te intretii din munca pe care o faci cu cea mai mare placere ! !
  Rezultatul muncii pe care o faci cu cea mai mare placere este aproape perfect , aproape de arta !

  Restul ….este tot ceea ce te impiedica sa te intretii din munca pe care o faci cu cea mai mare placere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *