Planuri de vacanta

Anotimpul libertatii depline, al soarelui arzator si al iubirilor efemere  se apropie cu pasi repezi, ieri a fost deja o caldura tropicala in Bucuresti, iar gandul m-a dus spre mult asteptata vacanta de vara. In toropeala care ma cuprinsese in drumul spre serviciu, ma imaginam deja  pe o plaja exotica, neaparat pe un sezlong, la umbra unui palmier, savurand un cocktail cu multa gheata.

Si iata-ma in Hawaii, una din destinatiile mele de vis , intr-o plimbare prin vant catre o plaja neprotejata cu valuri periculoase, Papakolea sau Plaja Green Sand, pentru a admira marea atractie a acesteia, nisipul din olivina verde-smarald. Olivina este primul mineral care se cristalizeaza cand se raceste lava bazaltica, el se mai gaseste si in Islanda si pe Luna. Mereu am fost curioasa in legatura cu plajele in culori stranii, am simtit impulsul nestavilit de a le vizita cu orice pret, de a trai magia unei alte lumi.

De aici ma indrept spre frumoasa Plaja Punaluu Black Sand, incadrata de cocotieri si batuta de valuri albastre, pentru a vedea ineditul acesteia, nisipul negru ce provine din roca vulcanica, depusa sub forma de lava si racit treptat in urma contactului cu oceanul.

Tot in Hawaii, in insula Maui nu pot rata Kaihalulu, numita si Plaja Red Sand, o alta minune a naturii, cu nisipurile sale atat de rubinii, erodate de conul de cenusa din apropiere,  fiind vesnic incadrata de o mare inspumata de culoare albstru-verzui si crem.

Insa cel mai mult ma intriga si ma fascineaza plaje albe cu nisip coraligen, iar preferatele mele sunt cele din Dominica si Cuba. Locul ideal pentru a te bucura in voie de frumusetea peisajului tropical, o imbinare armonioasa de plantatii de trestie de zahar, paduri de palmieri, plaje cu nisip incredibil de fin si alb, iar in fundal freamatul neobosit al marii este Punta Cana din Dominica.

Insa, cel mai alb nisip din lume(intrat si in Cartea Recordurilor) se spune ca ar exista la  Hyams Beach, in New South  Wales, Australia. Perfectiunea albului e coplesitoare!

In Ben Sur, California exista o plaja cu nisip ceva mai neobsinuit, in nuante roz-violet,  unde mereu am sperat sa ajung: Plaja Pfeiffer

O alta destinatie la care visez de ceva timp, ca iubitoare a stilului mediteranean, o constituie locul unde romantismul este la el acasa, unde  nisipul este mai auriu si mai fierbinte, satele de pescari mai pitoresti, unde gasesti si munti, si castele, si lacuri sau rauri, toate condimentate cu soare prietenos din belsug. Este vorba de cel mai sudica regiune a Portugaliei, Coasta Algarve. Din acest colt paradisiac de lume, aleg pentru o vacanta de neiutat, partea de la vest de Faro, formata din stanci inalte, care separa golfuri mici cu nisip. Ce poate fi mai minunat? :wub:

Cea mai frumoasa zona de coasta a Italiei, o combinatie fantastica de stanci abrupte, sate idilice ce coboara sprintene inspre mare, drumuri ametitoare, gradini luxuriante, ape de peruzea si pante muntoase impadurite, Costiera Amalfitana se intinde de-a lungul Peninsulei Sorrento, un promontoriu marginit de stanci, proiectat din interiorul continentului pana in extremitatea sudica a Golfului Napoli. Este, poate, visul meu suprem in materie de turism pentru ca natura este intr-adevar senzationala, iar atmosfera e ca desprinsa din film. Cladirile sapate efectiv in versant cu o arhitectura ce uimeste prin multimea detaliilor, prin finete, viziune si grandoare,  plantatiile de lamai si maslini, golfurile romantice, nisipul fin al plajelor, marea de culoarea azurului, te ispitesc sa le vizitezi macar o data in viata.

Asta inseamna spectaculos in viziunea mea!

In Grecia am fost de doua ori insa mi-au ramas cateva locuri de vizitat. In primul rand trebuie neaparat sa ajung in micuta insula situata in sudul arhipelagului Cicladelor, Santorini, pentru a vedea lacul cu apa albastra, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantis, atunci cand a erupt acum 3500 de ani, ingropand orasul antic Akrotiri  sub tone de cenusa, plajele sale cu nisip negru si cel mai impresionant apus de soare din lume.

Si tot din Grecia, insula Zakynthos, aflata la sud de Kefalonia, are ceva special, care ma atrage ca un magnet: Plaja Epavei, cu faleze spectaculoase si ape albastre si limpezi.

Din motive obiective si aceasta vara mi-o voi petrece tot  in Bucuresti. Daca ar fi sa plec undeva si as avea bani suficienti as alege cu siguranta una din destinatiile prezentate mai sus. Voi ce planuri de vacanta aveti?  Aveti o destinatie preferata la care visati sa ajungeti intr-o buna zi?

surse foto: aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici , aici si aici.

Bibliografie: ghid turistic ” Grecia”, autor Mike Gerrard; ghid turistic “Italia”, autor Tim Jepson; ghid turistic “Hawaii”, autor Rita Ariyoshi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

172 de comentarii la “Planuri de vacanta”

        1. Buna, Szabi. :smile: Ce planuri ai pentru vacanta asta de vara? Unde vrei sa mergi? Care este destinatia ta preferata de vara? :biggrin:

          1. Estul Indepartat intotdeauna ! Nu zic, ca nu as vizita Egiptul cu piramidele lui, Parisul pentru farmecul si eleganta lui, America pentru efectele vizuale, dar parca tot Estul Indepartat e cel care ma atrage cel mai mult cu misticismul lui.

  1. Ma ia cu lesin cand vad pozele tale , toate ziua am fost cu capul la vacanta :D M-am uitat pe poze cu mare …phiuu …gata am vrut sa comentez pana nu am apucat sa cites cpostul ..acum ma pun pe citit :D:D:D

  2. Asa , toate cele mentionate de tine ..doamne de cand vreau pe coasta aia de langa Napoli ..Asa .. samergem mai departe, as adauga Bora Bora si Maldive si lista ar fi completa. Phiuu Nice, ce sa mai lucrez eu acum ..

    1. Asta era si ideea, sa evadati pentru o clipa din cotidian, sa visati la o destinatie exotica pe gustul vostru…
      Despre Bora-Bora in alt articol. :wink:

  3. Cat de frumoase sunt toate destinatiile alese de tine… :wub: Nici nu stiu unde as vrea sa ma teleportez mai repede!! :silly: :heart:
    Planuri de vacanta…? In iulie, as vrea sa fiu prin Italia, Roma in principal… Asta e planul, sper sa nu intervina nimic.. :unsure: La sfarsitul lunii iulie, ma prezint la o nunta importanta pentru mine. Iar august, septembrie… nici un plan. Probabil voi profita de timpul frumos, prin Cluj si imprejurimi.. :happy:
    Nice, poate reusesti macar cate un weekend sa mai evadezi din Bucuresti…

    1. Buna asta cu teleportarea. :biggrin: :cheerful: Eu as opta probabil pentru o vizita fulger in Algarve… :wub: :heart: :tongue: Stancile alea sunt fascinante…iar valurile Atalanticului tocmai bune pentru inot sau surfing…pana atunci navighez pe net. :sad:
      Deci ai ales Roma pentru vara 2011, felicitari, sper sa fie vacanta vietii tale de pana acum, sa te bucuri de istorie, cultura si tot ce are ea mai bun si mai frumos de oferit turistului insetat de cunoastere. :cool: :smile: Cate zile stai? :dizzy:
      Da, nu ma incanta deloc ca va trebui sa petrec inca o vara in Bucurestiul canicular si prafuit, cu mii de emotii si stres din plin, dar asta e viata. :cwy:

  4. Pfuuu, ce pofta de vacanta mi-ai facut! Eu am ales deja pentru vara asta Grecia, Halkidiki, mai precis Sithonia, Neos Marmaras :D Nu e cine stiece, dar pentru ce-mi doresc eu e excelent :)

    1. Ah, acolo trebuia sa ajung eu prin 2008, dar pana la urma am aterizat in Nei Pori. :biggrin: :cool: :cwy:
      Iti doresc zile minunate pe meleaguri grecesti, Teo…have fun! :cheerful: :smile:

  5. Ce de locuri superbe :X Eu m-as duce peste tot unde exista mare,soare,plaja si locuitori :P ca doar nu m-as duce pe o insula pustie ( pentru ca si acolo se gasesc lucrurile enumerate mai sus ). In locuri in care as avea ce vedea si care mi-ar lasa amintiri frumoase ;)

  6. hey :D ce deliciu vizula, mama mia :d :P Frumoase locuri! Iti incanta privirea. Daca am planuri de vacanta? Pentru anul acesta, nu. Cel putin, deocamdata.
    Vreau sa vizitez Tibetul si China :)

    1. Hey!!! :biggrin: Merci mult, Marin. :smile: Intotdeauna e dificil sa alegi cele mai frumoase si expresive poze. Cum asa? :sad: Ramai in Mioveni toata vara? Parca suntem doi condamnati… :cwy: :wassat: Ma rog, poate tie iti place sa ramai in orasul natal, eu chiar mi-as dori putina aventura la malul marii sau oceanului. Sau niste plimbari romantice pe stradutele inguste ale unui oras medieval. :biggrin: :wub: :cool: :tongue:
      Dar ce se intampla, toti cei care viziteaza si posteaza pe acest blog au o mare pasiune pentru Tibet si China!??! Nu mai inteleg nimic… :unsure: :ermm:

      1. Cu placere, nu cred ca voi ramane in Mioveni, sigur ma tarasc colegele pe undeva :))) Dar nu ma dau in vant dupa malul marii.

        Nu stiu, mirajul orientului :P

        1. Eh, dear, nu cred ca mergi cu colegele in concediu. Poate intr-un weekend ceva, la munte. :biggrin: :cool: Tu nu, dar iubita ta, da! :))) Fetele prefera marea. :wub: :wink:
          Ce miraj, ce orient? Eu nu l-am simtit niciodata… Si acum se naste o intrebare fireasca, oi fi eu mai ciudata? :alien: :unsure:

          1. Ba e posibil sa ma traga colegele la mare!

            Asa o fi, dar nu sunt obligat sa ma duc cu ea :)))) :P :D sau sunt? ;)

            Nu, de ce ciudata? poate speciala :)

            1. Eu zic ca esti…daca o iubesti. :wink: Cum sa-ti lasi iubita singura la mare? :ermm: :blink:
              Iar pe colege poti sa le refuzi, le propui mai degraba o ascensiune pe K2. :biggrin: :silly:
              Pai speciala are conotatii pozitive, ciudata mai degraba negative, cred ca trebuie sa-ti multumesc pentru compliment. :smile: Cum stii tu sa faci o fata sa se simta bine. :tongue: :biggrin:

              1. Glumeam! nu sunt gelos din fire, dar eu acasa, persoana pe care o iubesc singura sau acompaniata la mare e o situatie care naste gelozie :P

                1. Bine, poate fi urmatoarea situatie, tu nu suporti marea, ea o adora, ea iti cere voie sa mearga ma mare cu prietenele pentru cateva zile, iar daca tu ai suficienta incredere in ea, o poti lasa. Oricum, ce se poate intampla la mare? O simpla aventura de sezon. :biggrin: :lol: :silly:

              2. Pai, situatia nu se poate intampla din doua motive: unul ca eu nu detest marea :P si doi ca nu trebuie sa imi ceara mie voie :)

                1. Da, iar in cazul in care tu nu poti sau nu ai chef sa mergi, ea poate sa te intrebe daca e ok(daca nu te superi) sa mearga singura. Nu e sclavie, e o relatie de prietenie(casatorie).

  7. Heh, cred ca asta e genul de articole care iti plac cel mai mult, care te ajuta sa evadezi din banalul cotidian inspre destinatii idilice.
    De mers, nu stiu unde am sa merg (daca am sa merg undeva vara asta).
    Dintre cele propuse de tine, Grecia ma atrage cel mai mult.

    1. Hai mai Danny, nu fii rau, spune-ne si noua destinatia ta de anul asta. :biggrin: Ne-ai facut tare curiosi. :tongue: Sau nu ai ales-o inca? :unsure:
      Cui ii plac articolele astea, mie sau vorbesti la modul general?
      Grecia este ideala ca preturi, dar trebuie avuta mare atentie la soare. E teribil, dupa amiaza zici ca esti intr-un vulcan fumegand… :ninja:

  8. Sunt fascinante intr-adevar stancile respective… Cred ca e o senzatie superba sa te plimbi asa micuta printre ele… :wub:
    Eh, mai degraba Roma m-a ales pe mine… :silly: Durata vizitei depinde, daca vine si prietenul meu… undeva la 3-4 saptamani, in functie de cum termin cu sesiunea. Daca nu vine prietenul meu, vreo 2 saptamani.. :happy: A! Lamurire: tatal meu locuieste pe-acolo (nu as avea eu atatia de bani sa ma cazez cu saptamanile prin Roma, hihi :tongue: )
    Nice, daca nu e un subiect ,,tabu” momentan, de ce totusi te asteapta emotii si stres in aceasta vara..? :sad: :unsure:

    1. Da, sunt pe tarmul atlantic al peninsulei Iberice niste grote fantastice, numai bune de explorat cu iubitu’. :biggrin: :biggrin: :cool: :tongue: :w00t:
      OMG, ce norocoasa esti, o luna intreaga la Roma, asta da viata frumoasa… :smile:
      Din cauza jobului, dear. :cwy: :sick: :angry:

  9. Doamne, Nice, ce m-ai omorât cu articolul ăsta … pfff !!! Dacă am destinații favorite ? Da, sigur: PESTE TOT ! :)))
    Dar o parte din vară aș alege și eu să o petrec undeva la mare leneveală în nisip alb și cald … Însă nu va fi, mai mult ca sigur, nici vara asta. Eh, mai am timp. :)

    1. Deci si tie tot nisipul alb, coraligen iti place? :biggrin: :wub: Cred ca deja ai pus ochii pe plaja aia din Australia intrata in Cartea Recordurilor. :tongue: E mai aproape de Noua Zeelanda si de aia… :lol:
      Ia te uita, trei nefericiti, nici tu nu pleci nicaieri in vacanta? :cwy: :unsure:

      1. Normal că îmi place nisipul alb, coraligen, și apa albastră .. cum să nu !!! N-am pus ochii pe ceva anume, dar orice țară exotică ce se încadrează în categoria asta, sau nu neapărat exotică, uite și în Europa – Grecia, Italia merită banii ! :D:D
        ( Noua Zeelandă n-are nicio implicație aici, să știi :)) )
        Păi mai mult ca sigur nu plec, nu am bani.

        1. Off, Misce, tare trista e situatia noastra, a celor cu multe visuri si putini bani in buzunar. :cwy: :ermm:
          Da, sunt multe locuri ce merita, doar ca uneori sunt si altfel de obstacole…in calea fericirii noastre. :sad: Macar sa te distrezi prin Timisoara. :w00t:

    1. Sal, Lusio. :cool: Deci tu in vacanta asta mergi la Punta Cana in Republica Dominicana…nu ai gusturi rele. :wink: :lol: Unde ti-ar placea sa fii, pe palmier sau sub apa(asta referitor la primul link)? :lol:
      Zakynthos? Pai ai ales cea mai ieftina destinatie posibila, pana si eu imi permit(din salariul meu) sa ajung acolo…
      Ce culoare de nisip iti place cel mai mult: auriu, alb, negru, roz, rubiniu sau verde? :biggrin:

      1. Am mai raspuns la aia cu nisip, dar poate simti nevoia sa vezi raspunsul in mai multe parti :blink:

  10. Foarte frumos articolul si..calatoria.. :heart: Asa este, vara este foarte aproape dar totusi pare departe..pentru ca mai am n examene si teze :blink: ..Inca nu am niciun plan sigur de vacanta..Totusi s-ar putea sa plac o luma in Italia, Roma..dar nimic sigur inca.. :happy:

    1. Merci mult, Paul, macar virtual sa mai calatorim si noi din cand in cand. :biggrin: Tu esti in clasa a 11-a sau a 12-a? O luna in Italia? Alt norocos…ai si tu rude in zona? :smile: :cheerful: :cool:

      1. Pentru inceput..nu, nu am rude,ar trebuii sa merg cu un prieten..Si ca sa termin cu partea “funny” :devil: …gresit!!!..sunt in clasa a 9-a :happy: :tongue: :tongue:

            1. Paul, asta a fost dezvaluirea anului, eu aveam impresia ca ai 17-18 ani. Felicitari pentru felul cum gandesti si cum scrii la o asemenea varsta frageda, esti uluitor, incredibil, fenomenal. :w00t: :cool:

              1. multumesc :blush: (desi ai exagerat rau de tot cu aprecierile :happy: )..doar 15 :ermm: …dezvaluirea anului??…un singur cuvant : senzational :biggrin: :silly:

  11. eu n-am nici un plan de vacanta, nici nu stiu dc o sa-mi pot lua concediu planificat in vara, dehhh jobu-i de vina
    si pe de alta parte si daca as vrea sa merg undeva n-am cu cine..asa ca…….stau in Cluj :)
    ce ai prezentat tu e de vis, eu nu mai vreau sa visez :(((((

    1. Cam la toti vad ca jobul ne pune bete in roate tuturor. Jobul sau scoala, dupa caz. :cwy: M-ai intristat cu acest comment, cu sa nu mai vrei sa visezi? Eu cred ca e necesar sa ne punem dorinte, pentru ca mai apoi sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a le indeplini.

        1. Te cred si eu, mai degraba ne marturiseai ca ai escaladat Everestul, parea mai plauzibil… :lol: :cheerful: :silly:

          1. :lol: hehe..vezi..asta este o mare diferenta intre online si offiline..Bine,la aprenta infatisare…in rest,aplic principiile despre care scriu pe blog si in viata.. :happy:

            1. Paul, trebuie sa-mi revin din soc… :biggrin: :silly: Nu ma indoiesc ca le aplici, dar esti foarte matur pentru varsta ta…nu ma asteptam. :ermm:

              1. Da si nu..adica in genreal da..Dar cateodata , cu prietenii sau in unele zile sunt mai rau si incapatanat ca un copil de 10 ani :whistle: :lol:

                1. Asta e ceva firesc, ni se intampa tuturor…chiar si mie. :devil: :cool: :biggrin: :silly: Oricum, toata admiratia si respectul meu, m-ai cucerit in seara asta… :heart:

  12. Merg si eu cu voi in China, poate ma uitati intr-un templu Shaolin, asa… :lol: .
    Superbe imaginile, Nice :biggrin: . Trebuie sa fie interesant – sa pasesti pe un nisip negru/alb/rosu. Uh!… nu-s fan mare/ocean… insa daca imi dai combinatia perfecta – ocean+munte+plaja cu nisip din ala fin, asa cum l-ai descris tu… e imposibil sa refuz :cool: :biggrin: . Ziua as face surfing/ scufundari/catarari pe stanci, iar seara mi-as lasa pletele sa se bucure de briza, sub un palmier. Numai ca-n loc de de trestie de zahar, as prefera o plantatie de ierburi “terapeutice” :lol: … foarte naturale :lol: :lol: :devil:
    Anul asta imi doresc sa ajung la munte, macar prin Muntii Dobrogei… ma rog, ce a mai ramas din ei. Asa, ca vis… mi-ar placea sa ajung candva in Noua Zeelanda, Japonia… si pe una dintre plajele alea cu nisip alb :smile:

    1. :))) Din ce am citit inteleg ca optiunea ta se indreapta spre Hawaii. :unsure: Sau Grecia. :biggrin:
      Hm, ierburi terapeutice…pentru ce ai nevoie de leacuri din astea? :dizzy: Sau e o pasiune?
      Nici eu n-am ajuns pana acum in Muntii Dobrogei, vrei sa urci in Tutuiatu? :))) :lol: :biggrin:
      Toti sunteti cu Asia si cu Noua Zeelanda pe aici, stii ce se spune, cine seamana se aduna, atunci eu ce rol joc in acest film? :lol:
      O vara fierbinte iti doresc(la figurat). :cool: :w00t: :tongue:

      1. :smile: … nu stiu, n-am iesit niciodata din tara. Dar Hawai suna bine :tongue:
        Ierburile? pai… :biggrin: … sa vorbesc cu Marele Spirit :lol: . Muntii Dobrogei sunt de fapt niste dealuri mai mari acum, dar merge o iesire in zona. Cred c-am fost pe Tutuiatu, daca nu ma insel, prin 2007. Un loc bun de sarit cu parapanta, cine are una :biggrin:
        Iar preferintele… hehee… am ramas cu pitici pe creier de la sala (Japonia)… si de la LOTR (Noua Zeelanda) :happy: . Atentie, piticii mei umbla in gasca si au securi :lol:
        Multumesc pentru urare :biggrin: , sa fie ! La fel si tie :kissing:

        1. Torden, niciodata nu e prea tarziu, uite, ai mei parinti viziteaza in fiecare an cate o tara-doua. De ce acum? Pentru ca acum au timp si bani. :cool: :cheerful: :tongue: Bine, poate tu ai fost fan Romania, dar cum tot amintesti de Japonia si Noua Zeelanda…nu prea cred sa fi fost asta motivul. :unsure:
          Sa fie, imi doresc tare mult… :w00t: O seara frumoasa. :kissing:

    1. Neata, Dragos, ce aparitie matinala…te astept de pe la 9 dimi. :))) Se pare ca tu ti-ai luat concediu pe viata…norocosule. :biggrin: :tongue:
      Da, abia astept sa plutesc pe marile ei albastre…
      Da, eu, ce nu am voie un cocktail racoritor? :dizzy:

  13. Offfffff….si de n-ar fi fost poza aia in care se vede o talpa in toata splendoarea ei….nu stiu ce mi se intâmpla, parca sunt urmarit de duhuri rele….pe unde ma uit e imposibil sa nu vad si o talpa……

  14. Ahh Nice,iar ne-ai ;uat si ne-ai plimbat prin jumatate de planeta pentru ca mai apoi sa ne amintesti ca astea nu-s decat vise :lol: .

    Eu n-am planuri de plecat in vacanta ,dar daca reusesc sa plec cu jobul …apoi sa vezi cum petrec cu sticla de rom in Caraibe :lol: .Ehh ,mare mi-ar fi norocul.

    Stiu doar ca as vrea sa merg la munte :heart: :heart: ,om vedea ce va fi.

    1. Pai s-a dorit a fi o mare surpriza…ce crezi tu, ca am eu fatza de Punta Cana? Nu ai vazut unde m-a trimis coolnews? :lol: :cheerful: :cwy:
      Deci pana la urma nu te lasi, aplici pentru acel job…de vis. Poate ne scrii articole din Caraibe…sa murim de inima rea. :lol: :silly:
      La munte? Iar? :sick:

      1. Pai cum sa ma las? :lol: Astept sa scap acum de scoala si examene ca apoi imi ramane decat lucrarea de dizertatie pentru iulie.Plus ca trebuie sa am si niste bani ca sa merg la interviu daca m-or chema. Deja mi-am facut prea multe sperante pe baza acestei idei :ermm: ,poate nici nu ma cheama pana la urma :lol: .

        Pai munte Nice , ca numai aia visez :heart: . Ahh diminetile alea invaluite in ceata,amiezele insorite petrecute la peste 1400 de m altitudine…de vis, nu alta!!

        1. Imi place foarte mult ca esti atat de determinata, iti tin pumnii, sper sa reusesti sa-ti indeplinesti visul. Cota 1400? :shocked: Iti place Sinaia? :dizzy: :unsure: :biggrin:

          1. N-am fost decat in trecere dar nu am pretentii,oriunde e bine .
            Daca ma duc la interviu mi se indeplineste si dorinta cu muntele ,ca interviurile is in Brasov :biggrin:

  15. Eu as vrea sa merg la munte vara asta… stiu, doar eu pot vrea la munte vara :biggrin: :whistle: dar din varii motive ori mergem in Italia ori mergem la plaja toata vacanta :cool: :cheerful:

    1. Ah, si tu pleci in Italia? :biggrin: Sa nu-mi spui ca la tot la Roma… Pai si muntele are farmecul lui vara, am inteles ca poti prinde un bronz frumos si sanatos. :biggrin: :cool: :w00t: :tongue:
      Normal ca mergeti la plaja daca locuiti la marginea marii. :smile:

        1. Ce dragut… :smile: Padova e un oras superb si e si foarte aproape(la 40 de km) de Venetia. Va fi cu siguranta o vacanta de vis! :wink: Asa da. :w00t:

  16. vacanta??/ care vacanta??? de unde vacanta???
    am ametit de atata frumos in poze… unde saunt? unde merg??? cu cine??
    sigur vreau vacanta… dar nu imi da nimeni… poate de craciun, candva… pana atunci… asteptare si weekenduri lungi…
    lasa… lasa… peste doua saptamana am programat o revederea a statiunii newport… sa ma razbun pe lipsa de vacanta…

    1. Cum Ovi, la voi in SUA nu se ia vacanta de vara? :shocked: :biggrin: :tongue: Da, stiu de cea de Craciun cand vii in Romania…dar macar 2-3 saptamani sa ai si in vara, e pacat sa nu profiti sa te plimbi prin Hawaii macar, ca e tare aproape. :lol: :dizzy:
      Sa ne aduci poze din Newport! :smile:

  17. nice…
    aici, fiecare are vacanta asa cum a negociat la angajare…
    eu am negociat pentru 2 saptamani… si asta am… desi… de obicei vin doua saptamani in romania… si inca o saptamana in franta sau pe aiurea… deci mai mult decat la negociere…
    si vara… sa vin in ro… nu se poate… ca este sezon plin la companie… si nu imi place sa lipsesc in sezon.. plus ca… vara in romania este cam teroare… mai ales daca, prinzi doua saptmanai de canicula… asa ca…. mai bine vin cand e vreme de palton…

    1. Ovi, sincer acum, nu munciti cam mult acolo in NY? :dizzy: :ermm: Cum doar doua saptamani pe an? Nu stiu daca as rezista unui asemenea stil infernal de munca… Nu, categoric nu e indicat sa vii vara in Romania, mai ales ca se anunta iar o vara secetoasa si calduroasa. :sick: :getlost:

  18. mumcesc mult???
    nu cred…
    lucrez cel mult 40 de ora pe saptamana… (de multe ori doar 35) deci… 40 x 4 = 160 pe luna…
    zi-mi te rog, cate ore se munceste in romania intr-o luna??? ca eu munceam mult mai mult cand eram acolo… ca sa nu mentionez stresul mult mai mare… stilul de lucru total diferit…
    sa facem un calcul de ore lucrate intr-un an???
    de acord… nu am vacanta lunga… dar… asta este alta poveste… pe care am negociat-o si am stiut-o de la inceput…

      1. Pe de altă parte, e un stil de viaţă mai moderat aşa. Decât să lucrezi 90 de ore într-o săptămână, cum făceam eu uneori, mai bine 40, şi vacanţe ceva mai rare. Nu de alta, dar nu vei fi la fel de obosit şi nu vei simţi nevoia unei vacanţe la fel de puternic.

        Însă, pentru liniştea mea, eu aş milita pentru 1 lună de vacanţă pe an.

        1. Pai da, ca viata omului nu se reduce doar la munca, mai trebuie si distractie, concedii, relaxare…ce poti sa faci in doua saptamani de vacanta pe an. Eu militez pentru 11 luni vacanta, 1 luna munca. :w00t: :silly: :lol:

            1. Merci, iata, mi-am gasit rapid un prim sustinator. Cred ca Ovi nu ma va vota…am un sumbru presentiment. :cheerful: :dizzy:

              1. O prietenă spunea o chestie simpatică odată : că trebuie să-ţi câştigi perna seara, ca să dormi.

                Adică dacă nu şi faci pe parcursul zilei lucruri ce ţin de o împlinire sau alta, practic ai irosit o zi.
                E tentantă ideea cu vacanţă nesfârşită, dar pentru mine ar presupune să ajung să mă plictisesc, sau să simt că stagnez. Bine, pe de altă parte, dacă într-o lună aş face suficienţi bani încât celelalte 11 să-mi urmez pasiunile, ar trebui să mulţumesc zilnic Universului, şi eu-s cam zgârcit la mulţumiri :lol:

              2. dimpotriva…
                te votez cu ambele maini…

                (am omis… intr-un an, mai am si 6 sarbatori legale… si 6 zile de boala… sau pentru probleme personale)
                dar tot te votez…
                (cand eram in ro… avem trei saptmani de vacanta si zi libera de 1 mai de 23 august si de 1 inanuarie)

                1. “Sa te urci in metrou in diminetile toride ale verii, sa nu faci toata viata decat inventare, sa dai telefoane sau sa vinzi si sa cumperi (exemple oarecare). Sa suferi 50 de saptamani pe an, pentru 2 saptamani de vacanta.. si totusi numai asa iti poti cladi un viitor!….. Ah, existenta mizera!” – Metamorfoza

                  Cam la asta se mai reduce viata omului, in general.. sau ma rog, omului mai de rand.. ca ala RICH nu prea intampina asa ceva (chiar deloc as putea spune)

                  – – – – – –

                  “Haituit ca un caine chinuit pentru o cariera de maine, vlaguit intr-o maniera de ne-nchipuit pentru o paine, intr-o companie de idioti, toti parsivi si hoti, socoti ca poti s-o scoti la capat cu niste roboti. La limita rabdarii cedez des, nu ma integrez, caut sa ma tratez si fac peri albi la cat ma enervez.. pe zi ce trece visez de 10 ori la mai bine, conturez profilul unui salariat ce vrea sa plece!” – Metamorfoza 2

  19. Algrave sa stii ca poate fi cu capcane, fiindca Atlanticul e destul de zbuciumat si rece. Pt plaja merge dar pt baie eu nu m-as duce acolo. Sorrento si Coasta Amalfi din nou, merita mult dar nu pt baie, apa mare de cum intri si cu pietricele. Eu am fost in septembrie, si am facut si baie, si nu m-a deranjat doar fiindca in vara fara fusesem pe coasta Ligurica unde am stat pe plaja cu nisip. Pt plaja, de lux, as alege cele din Thailanda sau Maldive, chiar Bali si Bora Bora.
    Cat despre nisip alb, imi place cel mediu, nici mat imaculat ca cel din Australia :)

    1. Merci mult de sfaturi, Alicee :heart: , tu ai dreptate in privinta Atlanticului, s-ar putea sa il gasesc rece si manios, dar cum arata stancile alea…macar niste croaziere pe mare sau ceva explorari ale zonei si tot e ceva. :wub: La Coasta Amalfitana m-as duce tot pentru peisajul spectaculos, nu neaparat pentru plaja(nu-mi plac pietricelele pe fundul marii :sick: , vreau nisip super fin :cool: :wub: ). Da, si eu as alege insule exotice, doar ca sunt asa scumpe… :cwy:
      Cum adica mediu, asa ca la Mamaia? :lol:

  20. Te vei amuza, dar…

    1) câteva zile în Bucureşti, prin august
    2)3 zile în Polonia în iunie
    3) rămâne de văzut mai departe, depinde de alţii

    Anul acesta am călătorit foarte puţin, că s-a scumpit motorina enorm iar pe plan personal n-au mers lucrurile tocmai roz. Dar va fi mai bine :smile:

    1. Artificiality, cum sa ma amuz, fata de mine stai excelent la capitolul travelling. :biggrin: :cool: :silly: Chiar sunt putin invidioasa ca ajungi in Polonia. :biggrin: :lol: :dizzy: Imi imprumuti si mie un strop din optimismul tau, tare bine mi-ar prinde… :cheerful: :unsure: :ermm:

      1. N-aş spune că e optimist, e mai degrabă faptul că ştiu cum să ajung la anumite stări sau chiar şi să ajung bine cu unii oameni. Şi cum ziceam acum ceva timp, auto-educare în ‘micile victorii’ :cheerful:

        Oricum, în Polonia voi avea ocazia să văd prea puţine, în special Cracovia, la Varsovia nu ajung, deşi am primit invitataţie de la nişte prieteni.

        Mă refeream că te vei amuza la faptul că vacanţă pentru mine înseamnă Bucureşti :biggrin: De fapt, vacanţa eu o văd ca şi schimbare de mediu, sau vizitarea oricărui alt loc decât cel cu care sunt prea familiarizat. De aceea, nu pot vorbi de vacanţe la bunici, sau în locuri unde am locuit cel puţin 1 lună…

        1. Bun sfatul cu autoeducarea, il voi pune si eu in practica…sunt curioasa daca-mi iese. :dizzy: :cheerful:
          Sunt total de acord cu tine, orice schimbare de mediu e binevenita, chiar si o vizita in Bucuresti poate fi fun daca presupune revederea unor prieteni dragi. :happy:

  21. Ce poze superbe…Mi-as dori si eu tare mult sa ajung in Zakynthos, mai ales ca nu e asa departe si nici costurile n-ar veni asa mari (cum ar fi pentru celelalte locatii prezentate).
    Mi-as dori sa ajung in Maldive sau Bora Bora…poate o data in viata imi voi permite. :P
    Din categoria “mai rezonabil ca pret” as vrea sa merg in Turcia si Dubai.

    Am atat de multa nevoie de o vacanta…m-am saturat de tot, de monotonia din jur, de munca, de facultate, de stresul de zi cu zi. Vreau neaparat sa plec 2 zile la munte, dar trebuie sa caut o pensiune care sa-mi accepte cainele. :) Nici el nu e asa mic, e labrador, deci maricel…am de cautat..

    1. Da, macar o data in viata in Maldive sau Bora-Bora. :wub: :cool: Dar oare in aceasta viata? :lol: :alien: Eu in calatoria asta nu mai sper…mai ales in situatia actuala. :dizzy: Oricum eu zic ca e destinatie specifica lunii de miere. :wub:
      Zakynhtos scrie pe noi! :w00t:
      Nu stiam ca pensiunile nu accepta animalele de companie…hm, asta e chiar o problema. :dizzy: :unsure:
      O vacanta de vara frumoasa si relaxanta iti doresc, Mihaela. :heart:

      1. Din cate stiam eu, cer inca jumatate de bani pentru caine. Acum, daca ar fi 40 lei/noapte si-mi mai cere inca 20, e ok, rezonabil. Insa nu mai mult.
        Voi vedea..ma apuc de cautat. Multumesc, dar inca nu stiu daca voi avea parte de vacanta sau nu…sper. :P

  22. Nici n-ai idee cat de tare m-ai ofticat ! :))
    Sper sa ajung si eu (macar o data in viata) in fiecare dintre locurile pe care le-ai descris.

    1. Ma bucur ca ti-au placut destinatiile mele de vis, Dani. :smile: Unde iti doresti tu cel mai mult si mai mult sa ajungi? :dizzy:

  23. Planurile mele de vacanta = luna de miere = Turcia, Kusadasi. Abia astept! Va fi pentru prima data cand ies din tara si habar n-am la ce sa ma astept, insa stiu sigur ca o sa fac muuuuulte poze si-o sa beau cafeaua pe plaja in timp ce vad rasaritu’… :D
    Pozele-s absolut superbe! Eu sper, totusi, sa ajung in Japonia… :))

    1. Ma gandeam eu ca trebuie sa amintesti tu si de Japonia, nu putea sa ratezi ocazia. :lol:
      Deci pana la urma v-ati decis pentru Kusadasi, iti doresc o luna de miere perfecta, asa cum o visezi tu. Poate te induri si pui si niste poze pe blog…poze cu rasaritul, evident. :silly: :cheerful:

  24. Superba Plaja Epavei. Tu visezi sa ajungi in Hawaii, eu in Grecia sau Amalfi. :lol:
    Hai sa ne trimitem biletele de avion, una alteia. Tu cu biletul tau vii in partea asta de ocean si eu cu al meu plec dincolo. ;)

    1. Pai ce, locuiesti in America de Nord? :shocked: SUA? Canada? Care din cele doua…ca doar nu Mexic. :tongue: Mai bine mergem amandoua in Grecia, e mai ieftin…cel putin pentru mine. :lol:

  25. ganduri ar fi cu carul, ce caruta o barja intreaga de vise… acum trebuie sa termin cu bine primul an de facultate, poate ajung si eu la un nivel sentimental optim si voi vedea pe parcurs. Mi-ar placea sa am banii necesaris a vizitez lumea dar momentan ma raportez la cat mi-e plapuma!

  26. Dacă voi ajunge la Folk You vara asta, sunt cel mai fericit. Voi avea și examene de dat pentru a intra la master,dar nu mă stresez cu ele.în rest,aștept să lucrez.

    1. Ar fi…o minune, Otilia. :smile: Si ar mai fi…lots of fun. :w00t: Iti multumesc ca iti imaginezi astfel de lucruri. :heart:

    2. Mmm… ce atmosfera frumoasa si libertina :wub: Ar fi mai mult decat superb daca am reusi sa avem parte de o astfel de vacanta impreuna! :happy: :biggrin:

    1. Mamaia e naspa! bine daca esti o fitoasa dute sa te vada lumea… in hiper agolmeratia aia unde n-ai unde sa scapi o picatura de inghetata fiindca o vei scapa pe cineva!

  27. astazi eu imi doresc sa ajung in Whitsundays Islands, in Barbados, in Costa Rica si in Africa de Sud … min ar putea fi altele … sincer sa fiu, m-as multumi anul asta si cu Malta…

  28. Eu m-am intors din Santorini acum o saptamana si cred ca nu exista destinatie mai romantica decat aceasta.
    Am scris despre aceasta destinatie minunata(locuri vizitate, preturi, cazare, etc.) si am adaugat peste 50 de poze care sper sa va convinga sa mergeti acolo.

Comentariile sunt închise.