Bloguri intimidante

Tot colindand de zor prin blogosfera am descoperit doua pareri care m-au cam pus pe ganduri. De fapt, una dintre ele doar m-a surprins (neplacut), iar la cealalta m-a determinat sa scriu acest articol-raspuns.

Primul caz se refera la temerile unui tanar de a intra si posta pe blogurile unde gaseste foarte multe comentarii la articole. El le apreciaza drept intimidante si considera ca cititul tuturor parerilor deja exprimate constituie o uriasa pierdere de timp. Am realizat pe loc ca asta se intampla si pe blogul meu si, probabil, (si) acesta este un motiv pentru care oamenii il ocolesc. Revelatia a avut darul de a ma intrista si demoraliza peste masura…

Punctul meu de vedere este urmatorul: comentez cu placere acolo unde domneste decenta si bunul simt, unde sunt bine primita si proprietarul blogului binevoieste sa ma bage in seama. Acolo unde ma simt in largul meu, scriu, indiferent de numarul comentariilor. Unde sunt ignorata sau intampinata cu raceala, e clar ca nu am ce cauta. Dar Radu are dreptate, nici eu nu comentez in comunitati gata formate, unde este evident ca toti sunt prieteni intre ei, se stiu si din offline si mai gasesc si 200 de comentarii. Nu merg sa-mi dau cu parerea nici pe blogurile vedetelor, divelor, A-listerilor din Romania, ca sa vorbesc singura sau ca sa fiu ironizata.

Si nu pot sa nu recunosc ca un blog cu putine comentarii iti da o senzatie reconfortanta de siguranta, creandu-se o atmosfera intima, linistita, aproape familiara. Mai degraba postezi si stii ca esti citit acolo, decat intr-un loc unde vezi din start 75 de comentarii. Dar nu e o regula.

Al doilea caz e ceva mai delicat si, pentru ca deja m-am intins foart mult cu primul topic, ma vad nevoita sa-l dezvolt intr-un viitor articol.

Asadar, gasiti intimidant summerday.ro? Gasiti intimidante blogurile unde comentariile sunt ceva mai numeroase? Pe ce bloguri va simtiti mai confortabil sa postati idei, pareri, pe cele cu comunitati mari sau pe cele cu maxim 20 de comentarii? Cititi bloguri de vedete/ A-listeri? Va dati cu parerea la ei, obisnuiti sa comentati? Vi se raspunde?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

154 de comentarii la “Bloguri intimidante”

  1. Absolut deloc. Eu cand vreau sa comentez,comentez :biggrin: . Nu conteaza numarul comentariilor. Nu citesc bloguri de vedete si nici nu cred ca o s-o fac prea curand. Consider ca vedetele din RO nu sunt atat de apropiate de cititorii blogurilor lor.
    Obisnuiesc sa comentez la tine si pe alte cateva bloguri romanesti.

    1. Nu au timp sa ne raspunda, sunt extrem de ocupate. :lol: :biggrin: :dizzy: :whistle: Deh, o vedeta trebuie sa-si respecte statutul… :ermm:
      Ce baiat curajos, e foarte bine ca procedezi astfel, ca nimeni si nimic nu te retine sa-ti spui parerea despre un anumit lucru.
      Sa inteleg ca te simti in largul tau aici? :unsure:

  2. Pe vremuri, mă intimidau femeile foarte frumoase! Nu știam ce să fac/zic. Acum știu și ce trebuie să zic și ce să fac ;) :D :)))

    Nu găsesc intimidant niciun blog si daca am ceva de spus, spun chiar daca inaintea mea sunt 200 de comentarii care sustin exact opusul :D

    1. :))))))))) Esti mortal, am ras in hohote! :biggrin: :lol: Ce faci, ce le faci? :silly: :blush: :devil:
      Ia te uita, inca un curajos! Deci nici tu nu gasesti intimidant summerday. Uh, acum m-am linistit de-a binelea. :lol: :dizzy:
      Si te mai intorci? :)))

      1. Nu le fac nimic din ceea ce nu vor; le respect după cum merită și își doresc și ele :p :)))

        Eu? Intimidant nu găsesc nimic niciodată. E adevărat, in afara cuvintelor te iubesc….astea ma intimideaza :)))))
        Sigur ca ma intorc :D Sunt barbat, doar :)))

        1. Pfai, pai daca faci ce-ti cer femeile…ca deh, noi ne dorim multe… :lol: Stii tu mai bine decat mine. :wink: :devil:
          Da, am remarcat si eu ca declaratiile ii intimideaza pe barbati, iar pe unii ii pun chiar pe fuga. Deh, voi vreti sobrietate! :lol: :ninja: :cwy:
          Las’ ca am vazut eu multi care postau si apoi fugeau fara sa se mai uite inapoi. Niste lasi, domnule! :lol: :ninja:

          1. Hehe…în măsura în care se poate, desigur….:D
            Nuuu, nu e vorba de declarațiile care vin din partea femeii; alea nu mă intimideaza. E vorba de cuvintele in sine….imi e greeeuuuu sa le spun :D
            Nu recunosc astfel de barbati…probabil sunt din aia de par femei :)))

            1. Aha, inteleg, deci tie ti-e greu sa-i marturisesti ca o iubesti. Marin, eu cred ca daca vine din suflet, daca simti cu adevarat lucrul asta, nu are de ce sa-ti fie jena sau teama. Mai ales daca iti marturiseste si ea, daca si ea e la fel de indragostita ca si tine.
              Ah, nu de ei zic, ci de tipi care se dau macho…dar nu sunt decat niste pisicute speriate chiar si de propria lor umbra. Deh, pe net e usor sa te dai viteaz… :angry:

              1. Neața! Neahh, nu are legătură cu ce spune sau nu spune ea :) Bărbații adevărați nu pot niciodată să spună ușor aceste cuvinte când le simt înrădăcinate în sufletul lor. Mai degrabă s-ar arunca în flăcări sau ar sări de pe un munte pentru persoana pe care o iubesc… avem și noi ciudățeniile nostre :D

                Da, în spatele unui monitor mereu vitejia e invers proportionala cu realitatea ;)

  3. Am obiceiul de a comenta doar la articolele bune. Ca si acesta de altfel.
    Pentru mine nu conteaza numarul de comentarii, ci ideile pe care si le exprima bloggerul public. Sunt un comentator fidel pe Arhiblog, cu toate ca nu mi se raspunde intotdeauna. Insa trebuie sa recunoastem orele pe care le-ar consuma raspunzand la 180 de comentarii per articol.

    1. Din pacate nu-l citesc pe Arhi, nu spun ca nu am auzit de el, dar nu am fost curioasa sa aflu mai multe. Presupun ca subiectele abordate de el nu sunt pe gustul meu, niciun A-lister nu posteaza lucruri care ma intereseaza pe mine. De stil nu mai vorbesc…
      Multumesc ca ma citesti, Ciprian. :happy: :smile:

      1. Si eu iti multumesc pentru ca ma citesti.

        Ai dreptate, numarul de unici de care beneficiaza a-listerii ii determina sa aibe un stil de a scrie putin mai neortodox. Mi se pare si normal. Orice ar scrie, ei tot se aleg cu cate 50 de comentarii pe putin la un post.Asa ca intreb si eu: de ce si-ar mai face probleme?

        1. Da, corecta explicatia ta. Dar nu neaparat ca stilul e neortodox, ci nu ma atrage pe mine, nu pot sa-ti spun cu exactitate cauza. Asta nu inseamna ca nu sunt buni, ca nu scriu chestii interesante, relevante. Nu, inseamna ca nu ma incadrez eu in publicul lor tinta si atata tot. Nu ii critic, nu am ceva cu ei, doar ca nu ma intereseaza ce au de spus. :ermm: :biggrin: :dizzy: :tongue:

          1. Te inteleg perfect.
            Uite, eu de exemplu nu il citesc pe Chinezu. Nu pentru ca nu mi-ar place, insa parca e putin prea deplasat. Poate ca gresesc, poate ca nu, insa asta e parerea mea. Nu ma atrage si atat. Exact cum patesti tu in cazul lui Arhi.

  4. Mi s-ar parea intimidante daca le-as citi pe toate fiindca as crede ca tot ce era de spus s-a spus! Mai ales ca uneori ajung pe blogul tau cand deja sunt postate 100 de comentarii! Nu am nici timp fizic sa le citesc ceea ce e bine findca reusesc sa imi dau cu parerea si sa nu fiu influentata de sirul discutiilor! Uneori le citesc si mai raspund si eu celorlalti.
    Cat despre vedete, da sunt bloguri care imi plac, nu mi se raspunde totdeauna dar nici nu sunt ignorata complet

    1. Da, cam asta ar fi solutia, asta i-am sugerat si eu lui Radu, sa posteze primul. Sau cum propui tu, sa nu citeasca celelalte comentarii. Eu, recunosc ca le citesc(uneori cu mare interes), dar oricum gandesc diferit si am altceva de spus(pentru ca spun din prisma experientelor mele).
      Pai la tine chiar nu ma asteptam sa fii intimidata de ceva, Alice. O fata tanara care calatoreste uneori singura prin lume nu are de ce sa se teama de un blog. :cheerful: :happy:

  5. Hello Nice! Sper ca ai avut un weekend frumos :smile:
    Nu stiu daca mi-ar place sa comentez ceva pe un blog unde , ca sa zic asa, trebuie sa stai la coada. :blink:
    Vorbesti de vedete, dive…. unde sunt, eu nu prea m-am întalnit prin Ro cu asa ceva. Nu vreau sa jignesc dar … poti sa îmi dai si mie un exemplu de o diva made in romania?

    1. Scuze, Minnie, dintr-un motiv necunoscut mie, primul tau comment a intrat la spam. Dar l-am recuperat de indata si ti-am si raspuns. Ti-am pus si un link cu exemple de bloguri de vedete. :biggrin:

  6. Hallo Nice! Sper ca ai avut un weekend frumos!
    Nu stiu daca mi-ar place sa urmaresc sau sa comentez pe un blog unde trebuie sa stai la coada, ca sa zic asa. Proprietarul blogului banuiesc ca va raspunde numai celor apropiati iar restul……
    Intrebi ceva de vedete, dive, A-listeri……. unde sunt ca eu nu i-am vazut? Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ce vedete aveti voi, sau mai precis “dive”? Nu ca aici nu am avea asa ceva….. dar barem la alea se stie ca raspunde asistentul sau secretara..
    Poti sa îmi dai si mie un exemplu de o diva made in Romania?

    1. Buna, Minnie, daaaaaaaa, merci de intrebare, a fost super!!! A plouat non stop mai ceva ca la voi in Olanda. Apropos, vroiam sa-ti spun ca am fost si eu undeva la granita Belgiei cu Olanda(sau aproape de ea), intr-o statiune de la malul Marii Nordului, Knokke. Inca un pas si eram in Tara Lalelelor(florile mele preferate). :biggrin:
      A fost altceva, m-am simtit revigorata, plina de energie, nu lesinata ca pana acum… Canicula pare doar un vis urat, deja e frig, am inghetat sub patura. :tongue: :silly:
      Da, sunt si bloguri unde proprietarul raspunde selectiv, asta ma deranjeaza enorm, mai mult decat daca nu ar raspunde nimanui.
      Bloguri de vedete? Pai toate vedetele au blog acum, Minnie. Uite de ex Cabral sau Mircea Badea. Iar dintre dive Andreea Raicu, Dana Rogoz, sotia lui Cabral( Andreea Patrascu). :biggrin: Mai sunt si altele, dar nu-mi vin acum in minte. :dizzy:
      Ah, gata, am gasit, uite aici un link:
      http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/si-vedetele-au-bloguri.html

      1. Da am vazut unde ai fost… la o aruncatura de prastie de Zeeland adica o provincie în sud westul Olandei.
        Ce bine ca sa mai racorit la voi si sa facut la noi cald si soare….. azi au fost 25 de grade.
        Nu mai zic nimic de “divele” voastre…… mai bine tac! Eu ma simt perfect de bine pe cateva bloguri romanesti. Tu esti în fruntea listei :biggrin:
        Apropo de raspunsul pe blog……. aici în Olanda nu se prea practica, adica comentezi dar nu primesti raspuns, daca are ceva de zis vine la tine pe blog…. daca ai blog si nu esti anonim! :face:

        1. Da, Minnie, chiar langa Zeeland, ai identificat corect locatia. Ce pot sa spun, m-am simtit ca-n paradis… :wub: :w00t:
          :) Ma bucur ca aveti parte de vreme insorita, observ ca suntem in contratimp, cand e la voi soare si cald la noi ploua. Si invers. :silly: :ermm: :dizzy:
          Merci, Minnie si tu imi esti tare draga. :heart: :happy:
          Ce aiurea, tot mai bine in blogosfera romaneasca. Zic. Adica, depinde si de tipul blogului, eu am un blog de dezbateri, pun mare accent pe opinia voastra, pentru ca impreuna sa ajungem la o concluzie cat mai corecta…fara voi blogul meu nu si-ar mai avea rostul… :ermm: :sad:

            1. Wou, ce imagini de senzatie, au avut o vacanta grozava! Ce locuri superbe, Minnie, ce casute colorate, ce piesaje de vis! Pana si macchiato ala arata fenomenal. :lol: Dar nu am inteles cui apartineau acele comentarii, doar vizitatorilor(in extaz probabil) sau si gazdelor?

              1. Aseara mi-a fost imposibil sa mai intru la tine pe blog. A fost ca si cand providerul tau ar fi blocat toate intrarile de afara….. Sorry ca nu am putut sa îti raspund!
                Comentarile apartin vizitatorilor. De aceea îti spuneam ca nu exista dialog :dizzy:

                1. Imi pare nespus de rau pentru toate aceste inconveniente, Minnie, noi aici am continuat discutia pana in jur de ora 2 noaptea, a postat pana si Ovi din New York. :biggrin:
                  Bine ca s-a remediat si ai reusit sa intri. :happy:
                  Acum, la fotografii e ceva mai dificil sa comentezi si sa mai si raspunzi la acele observatii. De cele mai multe ori oamenii apreciaza calitatea lor, se entuziasmeaza, te lauda, iar tie nu-ti ramane decat…sa le multumesti. :dizzy: :biggrin:

                2. Asta e….. Daca voi ati continuat pana asa tarziu, cand mai dormiti daca acum esti deja la computer?
                  Si fama te rog sa înteleg… care voi?

                3. Pai…am adormit pe la 2 si ceva. M-am trezit in jur de ora 8 in zgomot infernal de picamer. :lol: :angry: :sick: Astia nu mai termina de reparat intersectia niciodata… Am inchis toate ferestrele si parca e mai bine, dar eu prefer sa-mi intre aerul in casa si de obicei le las deschise…
                  Cei care au postat dupa tine aseara, Minnie, am ramas cu albinuta veninoasa, cu ex-silentio si cu Ovi. Parca au mai fost si Pato, Larisa si Hapi. :biggrin: :happy:

                4. Ah, la asta te refereai, pai da, mai am un coleg de blog, Dragos FRD. Si el mai publica articole pe summerday(din ce in ce mai rar ca e ocupat cu politica pe facebook). Inainte publica des(in general recenzii de carte si film si pamflete). Doar eu am parola blogului, deci eu sunt adminul.
                  Daca vrei mai multe informatii despre asta, poti sa citesti pagina IMPORTANT. :cheerful:

                5. Multumesc de info :biggrin:
                  Am plecat afara, azi este mai cald ca ieri, sunt deja 21 de grade si e pacat sa stau la laptop. :tongue:
                  O zi frumoasa si fara picamere.. :kissing: :tongue: :angel:

  7. Nu, nu gasesc intimidant blogul vostru :smile: . Insa prefer sa citesc postarile si sa raspund – doar atunci cand am ceva de spus sau cand nu depasesc prin raspunsul meu limita de intimitate pe care mi-am impus-o. Adica… ok… sunt lucruri despre care tie @Nice :smile: ti-as povesti… dar pe care prefer sa nu le exprim intr-un comment.
    Nu ma intimideaza un blog pe care comenteaza multi oameni… faza e ca atunci cand nu-s apropiat de oamenii respectivi – sunt mai retinut si mai rece…

    1. Te inteleg perfect pentru ca nici eu nu sunt super apropiata de toata lumea, dar noi doi ne citim deja de vreo doi anisori… Tu ai fost alaturi de mine aproape de la inceput…
      Ai un blog pe care te simti in largul tau atunci cand comentezi? Pe care scrii exact ce gandesti in acel moment fara retineri? In afara de blogul tau, evident. :biggrin:

      1. Da, ai dreptate :smile: … ne stim de ceva timp :biggrin: .
        Daca am bloguri pe care ma simt in largul meu cand comentez? Mmm… pe aproape. Spun “pe aproape” pentru ca uneori a ma simti in largul meu inseamna sa injur zdravan :lol: si trebuie sa ma cenzurez singur, ca nah… e blogul omului, nu-i al meu. Unul dintre blogurile pe care ma simt ok e blogul vostru. La voi ma simt bine, atmosfera e placuta iar tu iti faci timp sa le raspunzi tuturor (stiu ce inseamna asta, cat de obositor este).
        Au fost mai multe bloguri pe care ma simteam bine candva – si a fost frumos, pana le-am cunoscut adminii personal si am petrecut timp cu ei in offline… si atunci “s-a rupt filmul”. La ora asta nu ne mai vorbim, nu mai iesim impreuna sa bem o bere sau o cafea, si de intrat – nu mai intru pe blogurile respective pentru ca mi-e sila.

        1. Eh, ar fi culmea sa ma plang de oboseala in acest caz. :lol: :biggrin: La genul de blogging practicat de mine, e exclusa neimplicarea autorului articolelor. :dizzy:
          Hm, ce chestie, acum inteleg reticenta ta cand vine vorba de intalniri in real life. Si mie imi este teama ca nu cumva magia sa se destrame odata cu trecerea din online in offline. Mi-e teama ca nu am avea ce sa ne spunem si ca atmosfera ar fi stanjenitoare. Si sa descoperim ca, in fapt, nu avem prea multe in comun. Poate ma insel…sper sa fie doar o parere. :ermm:

  8. Eu sunt genul de om care dacă vrea să spună ceva, spune. Aşa că nu mă gândesc câţi oameni au comentat, dacă îmi place articolul şi găsesc că am ceva de spus, scriu. Am găsit şi bloguri care, aşa cum spui, aveau un cerc deja format, dar asta nu m-a influenţat, pentru că şi la mine pe blog, cei care au început să comenteze la început nu se cunoşteau, ulterior au ajuns, prin intermediul blogului meu şi altor bloguri să se cunoască virtual şi să se citească. În felul ăsta se fac conexiuni, dar acest tip de conexiuni admit întotdeauna alte comentarii, intruziuni şi noi membrii :) Chiar mă gândeam că privesc blogul ca pe un club de lectură, unde nu exista decât locaţia virtuală şi unde membrii pot fi oricâţi şi poate deveni membru oricine dintre cei care citesc şi comentează. Eu am grijă să răspund fiecăruia, aşa cum îmi place să mi se răspundă: cu atenţie şi personalizat, fiecăruia în parte. Cred că aş face la fel şi dacă numărul comentariilor ar fi mai mare. Într-un fel, referitor la blogurile vedetelor – prefer să citesc ceva în domeniu – recenzii de carte sau film, sau bloguri care să mă amuze, să mă facă să-mi pun întrebări. Nu mă interesează şi nu comentez politica sau blogurile de profil. Iar unele din blogurile vedetelor sunt incredibil de puerile şi nu au substanţă. Aşa că … după ce am dat o raită printre bloguri, puţine mi-au făcut cu ochiul. Mă bucur că v-am descoperit şi îmi place cum scrieţi şi tu şi Dragoş. Mă simt bine la tine, la voi şi voi reveni, indiferent câte comentarii vor fi, sau nu, anterior. Pentru Radu – un sfat – nu trebuie să ţii cont de ce spun sau scriu alţii, nu trebuie să te intimideze nimeni indiferent cât de impresionant ţi se pare că au scris, vorbit. Fiecare din noi este unic şi gândurile fiecăruia dintre noi pot să înfrumuseteze, să aducă un plus articolului, vieţii sau lumii, în general. Sfatul ăsta este aplicabil la blog sau la viaţă.

    1. Da, Roxana, pari a avea o personalitate puternica, bine conturata, esti o fata care stie ce vrea… :cheerful: :cool: Eu ma bucur nespus ca desi de putin timp ai descoperit blogul nostru, iti place aici, conteaza enorm sa nu te simti ingradita, sa fii libera sa spui exact ce gandesti. Iti spun sincer ca eu nu reusesc asta pe multe dintre blogurile vizitate. Uneori sunt timida si inhibata, mi-e teama sa nu supar cumva autorul articolului, sa nu intrepreteze gresit randurile mele… Pe un singur blog din blogosfera reusesc sa fiu eu insami de fiecare data, de aceea iubesc acel blog, adica iubesc sentimentul pe care mi-l da. :biggrin: :happy:
      Foarte adevarat mesajul tau catre Radu, comentariile au rol de a intregi, de a definitiva articolele noastre. Mai ales cand autorul propune o tema spre discutie. Nu ai cum sa te repeti pentru ca fiecare gandeste altfel, suntem individualitati distincte si vedem lucrurile prin prisma propriilor experiente de viata.
      In general ma feresc sa spun totul in articolele mele, tocmai pentru ca cei care le citesc sa completeze in mod fericit ideea de baza. Sa dea un plus de valoare. :smile:

      1. Autorul nu are de ce să se supere :) Câtă vreme scrii pentru public, poţi să găseşti şi pro şi contra idei. Principalul este să ştii să primeşti şi criticile alături cu laudele, iar ceea ce nu este semnificativ să nu te deranjeze. Fiecare are dreptul la o opinie. Eu te aştept cu drag pe blogul meu şi mi-ar face plăcere dacă ai găsi vreunul demn de comentat. Mulţumesc pentru răspunsul tău, amplu şi personalizat :) exact cum îmi place. M-ai primit bine şi mi-ai răspuns la comentarii frumos şi rândul trecut, cum să nu vin din nou, cu drag la tine :)

  9. In general nu ma deranjeaza numarul comentariilor. De obicei comentez cand am ceva de spus referitor la subiect, sau cand este un blog care il urmaresc frecvent, imi place ce contine, cum scrie respectiva persoana, ce subiecte abordeaza, indiferent de cat de mare sau mica este comunitatea respectiva. Dar, fiereste, sa fie un blog de bun simt cum zici si tu, decent, unde se raspunde la comentarii si nu sunt ignorata sau ne-bagata deloc in seama, unde oamenii stiu sa respecte si parerile altora etc…. Nu citesc bloguri de vedete, nu am gasit unul interesant pana acum, majoritatea imi par ca o strategie de promovare a autorului, nu o pasiune a lui de a scrie, de a exprima ceva acolo.

    1. Larisa, mie mi se intampla urmatorul lucru, nu stiu daca si tie, cand urmaresc o persoana de mult timp si ne vizitam reciproc, atunci incep sa o cunosc atat de bine incat am ceva de spus la absolut toate articolele sale(mai putine cele pe teme tabu pentru mine:politica, religie etc). Nici pe mine nu ma intereseaza cate comentarii are articolul, daca omul imi este drag. Ce treaba am eu cu parerile oamenilor, vreau si eu s-o exprim pe a mea! :lol: :biggrin:
      Da, perfect subliniat, blogurile vedetelor(uneori nici macar nu sunt scrise de ele) nu sunt altceva decat strategii de promovare a imaginii respectivilor… :ermm:

  10. Da, la inceput l-am gasit intimidant . Eram noua, nu stiam nimic despre blogging (nu c-as stii acum multe) si nu m-am gandit ca o sa ma bage cineva in seama daca strecor un coment intre altele 80 :)

    1. Exact de asta imi era si mie teama, ca cei care vin pentru prima data aici, s-ar putea sa fuga speriati de ce gasesc, fara sa lase macar un gand… Uneori, cred ca le e mai la indemana sa comenteze acolo unde nu prea gasesc comentarii(foarte putine, pana in 10). E un sentiment de siguranta, de intimitate. Parca comentezi mai cu drag si mai cu spor acolo…
      Pentru cei noi am pus intrebarea asta, Hapi, evident ca nu pentru cei care comenteaza pe summerday(sau niceeynice) de un an sau doi…
      Ma bucur ca ai avut indrazneala necesara pentru a posta ceva, ma bucur ca revii de fiecare data. :happy: :cheerful: :cool:

      1. Da, deci e clar ca la inceput te intimideaza pentru ca nu cunosti comunitatea si nu stii cum vei fi primit
        E ca si in real life cand intri la o petrecere la care nu cunosti pe nimeni :)

        Apropo, sunt curioasa , a raspuns cineva nou la intrebare? cineva care nu ti-amai postat pana acum pe blog? :)

        1. Da, am deja doua pareri nou-noute: cea a albinutei veninoase si a lui ex-silentio. Se pare ca summerday nu intimideaza pe nimeni. :lol: :biggrin: :w00t: :tongue: :silly: :dizzy:

  11. fireste ca cel mai bine ma simt pe blogul meu, dar si pe a altora… summerday e un loc cu caldura( nu ca as fi mare fan) dar avem nevoie de ea :devil:
    Intimidant n-as zice, pot crede ca-s de-al casei desi cand am venit prima data tot asa aveai un numar foarte mare de comentarii..parea ca fiecare se cunoaste cu altii, eu spre exemplu nu prea am intrat in legatura cu cititorii tai, dar am pastrat legatura cu tine si cu altii care erau deja comuni sau care cred ca au venit de la mine la tine( cred)

    DA nu comentez si nici nu prea citesc bloguri de vedete, fiindca au alta tinta cu mici exceptii. :biggrin: Cabral spre exemplu e ok pe blog
    exemple “negative” nu dau dar exista

    1. Probabil ca e ceva reciproc, Pato, pentru ca si eu ma simtn bine pe blogul tau. Ma rog, mai sunt atenta ce spun, cateodata, pentru ca intra si alti cunoscuti si nu vreau sa fac vreo gafa. :biggrin: :dizzy: :tongue: Sa zicem ca ma simt libera in proportie de 98%. :ninja: :silly:
      Nu, cititorii nu se cunoasteau intre ei, poate doar Lilly, Lusio, Misce si Black Angel(alias Castiel). Ei ce mai vorbeau si intre ei pe aici. Si Ada Pavel cu Vacitim… Ce vremuri, nu vreau sa devin nostalgica. Evident ca duc dorul acelor timpuri, imi lipsesc enorm…
      Comentezi la Cabral? Nu te-am vazut. In schimb te-am vazut la Kriogen(parca, sper ca nu ma insel).
      De la tine a venit Derscanu. Ma rog, m-ai recomandat tu, in rest nu-mi amintesc cine?!

      1. aa da pe lilly o citesc de la tine :D,
        Da citesc si comentez la Cabral dar nu mereu… unele subiecte nu ma pasioneaza, altele da.
        Iulia Colorbliss?

        1. Nu stiu de unde a gasit Iulia blogul meu, cert e ca eu o vizitam si citeam inainte de a veni ea la mine. :biggrin: :happy:
          Pai da, e cam greu sa te pasioneze ce scriu A-listerii. Sa fim seriosi, acum vin de la unu din ei. M-am ingrozit. Mint, de la doi dintre ei… :biggrin: :devil: :tongue:

          1. Aaaa, Nice, pe tine si pe Pato v-am ,,observat” pe blogul lui Carbonaru, in comentarii. Pe Pato, sigur, sper sa nu ma insel in legatura cu tine. Apoi, sigur sigur mi-au atras atentia comentariile tale lasate la Misce (iar pe Misce tot la Carbonaru am ochit-o, al lui era unul dintre cele doua bloguri pe care le citeam atunci :lol: ), de-acolo, de la Misce, cred ca am si dat primul click inspre blogul tau :happy:

            1. Nu, Iulia, nu am postat niciodata la Carbonaru. :dizzy: :ermm:
              Cred ca mai degraba m-ai remarcat la Misce. Si eu pe tine la fel.

              1. hihi, inseamna ca ma lasa memoria (nu intamplator mi-e blogul Mnemosyne, se vrea a-mi fi de ajutor) :happy:
                La Misce sunt ferm convinsa ca te-am remarcat, asa activ :smile:

  12. Nu ma intereseaza, blogul, persoana, comentariile. Ma intereseaza subiectul. Binenteles mi-am spus parerea cam de multe ori pe un blog cu f multe comentarii si mi-au fost sterse dupa cateva zile. Mai tarziu am inteles motivul. Credea ca-mi fac reclama (troll sau cam asa ceva).

    1. Aici esti in siguranta, albinuto, nu te sterge nimeni. :smile: Si nu-si imagineaza nimeni nimic. :dizzy: :ermm: Esti oricand binevenita. :happy: :cool: :cheerful:
      Sper sa-ti placa si subiectele abordate. :cheerful:

    1. In mod normal pe toti ne intereseaza sa gasim bloguri cu subiecte atractive, interesante, care sa ne imbie sa le citim si comentam. Insa eu am si alte pretentii. Un dram de caldura si bun simt din partea proprietarului garanteaza revenirea mea in acel loc.

  13. Uite, eu vin prima dată aici, și mai și comentez :biggrin:
    Eu citesc “printre” comentarii, chiar și când sunt 200, și dacă a mai zis cineva ce aș fi vrut să zic și eu… nu mai comentez nimic. Nu mi se par intimidante, doar că nu-mi place să zic ceva ce s-a mai zis.
    Dar, să răspund și “la subiect”, mă simt mai confortabil pe blogurile cu mai puțini comentatori, sau când ajung să-mi dau cu părerea printre primii.

    1. E perfect asa, mai rar prima sosire pe un blog se soldeaza si cu un prim comentariu. :biggrin: Dar subiectul de azi e destul de ofertant, ma rog, cam toate sunt(in opinia mea). :cheerful: O sa te convingi daca citesti din urma.
      Pai da, e mai sigur si mai comod pe un blog unde gasesti cateva pareri. Daca as avea de ales dintre un blog cu 100 de comentarii pe articol si altul cu >20, as inclina catre cel de-al doilea. :smile:

    1. Exact. Si sunt multi care nici macar nu se sinchisesc de postatorii lor, ii ignora cu succes. :lol: Banuiesc ca esti pentru prima data aici, nu albinuto? :dizzy: :ermm:

  14. Nu, am mai intrat de ceva timp. Te-am gasit pe la Cabral si inca in vreo doua locuri, dar acum mi-a placut prea mult articolul tau si chiar daca nu prea am timp, nu m-am rabdta sa nu comentez.

    1. Cred ca ma confunzi, la Cabral intru din an in pasti si nu comentez niciodata. Nici la el si nici la alt blogger de top. A, ma poti gasi la Questioare(exceptia de la regula) sau la…Derscanu. :biggrin:
      Da, si eu am subiecte la care nu ma pot abtine sa nu-mi spun parerea. :cheerful:

      1. Pe Dersecanu il am in lista. Nu sunt sigur, nici la Arhi nu comentezi ? Atunci sa fie de la Dersecanu. Nu am timp sa ma uit in dimineata asta de unde am intrat, dar nu conteaza.

        1. Nu, nu comentez la Arhi. Niciodata nu am facut-o. Dar iti pot spune cu precizie de unde ai intrat: de la Petre Derscanu. :happy: Si te mai astept! :cool:

  15. cand vin la tine… nu citesc toate comentariile… dar citesc tot articolul si de cele mai multe ori imi spun punctul de vedere…
    citesc nu pentru ca sunt comentarii multe sau putine… ci pentru ca m-a captivat ceva la blogul acela…
    rasfoiesc si din comentariile de la tine pe blog… si sunt unle superbe… de parca le-as pune un glastra sufletului… dar… nu indraznesc…
    recunosc… tu ai o comunitate foarte bine inchegata aici… si asa a fost si cand am venit prima data… si nu ma deranjeaza deloc… chiar mi se pare normal asa…
    nu am fosr niciodata pe bloguri de vedete… si … nici nu imi doresc sa merg…
    sa ai saptaman plina cu succes… asa iti doresc…

    1. Ovi, m-ai facut fericita, iti place totul aici, gasesti comentariile superbe(asta asa e), nimic nu pare deplasat, starea de normalitate predomina, deci e totul e ok din toate punctele de vedere.
      Iti multumesc mult pentru urari, o saptamana reusita si tie! :smile:

      1. pe un blog… nu vreau doar sa citesc… ci sa fie ceva interactiv… ori vedetele nu au timp de interactivitate… si nu le acuz pentru asta… inteleg…
        cand vreau doar sa citesc… stiu atat de multe carti ecelente care merita sa le acord atentie mai mare decat vedetelor…
        sa-mi fie cu iertare faptul ca nu impartasesc aici… aceiasi parere cu tine…

        1. Eu m-am uitat la Tudor Chirila pe blog, cel care detine cel mai bun blog din blogosfera. Nici urma de interactiune, niciun raspuns la mesajele primite de la cititori. :ermm:

            1. Pentru ca e pe locul 1 in blogosfera, pentru ca e cel mai citit si respectat blogger. Si cel mai iubit. :dizzy: :ermm: :unsure:

  16. Cabral, Arhi si Gaben. Pe primul l-am cunoscut personal in februarie, anul acesta si ai ce discuta cu el. Eu pur si simplu m-am pregatit de un schimb … de vorbe de cateva minute, dar crede-ma este cu adevart OM. Nu mai continui ca duce a linguseala si nu o sa ma credeti care cititi.
    Pe Arhi nu-l cunosc, dar imi place ce se intampla pe blogul lui. Mai este cate unul care sare gardul, dar preferam sa ne amuzam.
    Desi este la o aruncatura de bat de mine (SM- MM), pe Gaben n-am reusit sa-l cunosc, dar imi ajunge sa-i vad inregistrarile si am deja o zi mai buna.

    parerea mea.

    1. Tocmai te-am vazut la Arhi, se pare ca da, te simti bine acolo, limbajul e ceva mai colorat, atmosfera pare relaxata…Pe Gaben nu-l stiu, o sa ma informez. Pe Cabral il stiu de la tv, e foarte simpatic, l-am vazut intr-o zi si in mall. Cam atat. :dizzy: :ermm:

  17. Nu-i domeniul meu … netul. Cand un prieten mi-a facut blogul si am cautat bloguri interesante, m-am plictisit cautand, dupa orase, dupa denumiri, dupa …, multe erau inchise, altii nu scriau cu lunile. Fara sa ma pricep mi-am pus vreo 40 de bloguri pt inceput “in bara de sus” (nus tiu cum sa-i zic) si eliminam pe rand care nu-mi mai plac Altele au ramas in bara, dar nu au ajuns in lista pe blog.
    Unul dintre ei exista si acum, a comentat si la tine, dar am renuntat sa-l mai citesc cand nu mi-a raspuns la un e-mail cu o propunere … decenta zic eu.
    Timpul nu este de partea mea, in rest sunt multi pe care as vrea sa-i citesc si comentez.

    1. M-am uitat prin blogrollul tau si am observat ca cei mai multi sunt bloggeri de top(A-listeri). Rar cand vezi acolo si un blogger obisnuit, un blogger mic. :dizzy:

      1. Da, pt ca majoritatea vin pt informatii si au o retinere parca sa vina cu intrebari mai detaliate. Adevarul ii ca nici nu prea am timp de blog, mai mult noaptea. Fac tot posibilul sa aduc cat mai multe informatii si noutati in acest domeniu ALBINELE si SANATATEA.

  18. La A-listeri eu le zic pomi laudati :)) Deci nu tre’ sa-ti mai spun parerea mea ;)
    Deci chiar daca mai ajung sa citesc cate un articol pe acolo…de comentat nu. Asta nu inseamna ca ma simt intimidata.
    SI, logic, daca nu ma simt acolo intimidata, cu atat mai putin sa ma simt astfel la tine, unde atmosfera e atat de calda, de amicala.
    Daca pe bloguri unde aterizez si eu asa, intamplator sa zic, dau de un articol interesant, comentez fara sa-mi pese de parerile de acolo. S-ar putea ca parerea mea sa fie contrara celei deja conturate acolo. Cu atat mai mult as comenta sau o si fac. Dar, in ultima vreme am din ce in ce mai putin timp. Abia am timp sa vizitez blogurile pe care le citesc si care-mi plac.

    1. Sunt total de acord cu tine, Elly. Singurul lor merit e ca au fost primii in business-ul asta… :biggrin:
      Da, am realizat ca ai tot mai putin timp pentru blogging…
      Ma bucur mult ca gasesti amicala atmosfera de aici. Eu mi-o doresc destinsa, de vacanta. Acesta e practic dezideratul blogului. Dincolo de dezbaterile incununate cu succes. :biggrin: :tongue:

  19. Cand am intrat prima data la tine erau deja cateva zeci de comentarii, se vedea ca este o comunitate de oameni care se plac si se inteleg bine, dar asta nu m-a impiedicat sa citesc tot, sa comentez si sa revin zilnic. Important este sa te regasesti in ceea ce este scris e un blog, sa rezonezi cu parerile exprimate acolo sau pur si simplu sa combati cu decenta ideile care sunt diferite de ale tale. Eu nu ma simt intimidata, dar de blogurile A-listerilor ma cam feresc, pentru ca am observat cat sunt de rautaciosi, de iornici si nu vreau sa ma pun in situatii proaste.

    1. Ai observat bine, Vienela, multi s-au cunoscut aici pe blog si au inceput sa se viziteze intre ei. Ba mai mult, s-au imprietenit si acum se inteleg perfect. :biggrin: Dar la fel de adevarat e ca foarte multi din cei care scriau aici in urma cu un an sau doi nu mai acceseaza blogul. Acum, pe blog, sunt foarte multi oameni noi. Din vechea garda daca au mai ramas 2 sau 3… Pentru mine e moralizator. Eu ii consideram pe toti prieteni si ma atasasem foarte tare de ei. Pur si simplu ii adoram. :wub: Pana la urma au plecat… :dizzy: :wassat: :cwy:
      Asa e, ai observat tu bine, pe acele bloguri sunt multe ironii care te pun intr-o postura jenanta. Abunda in rautati, plus ca se baga si ceilalti comentatori peste tine sa te iau la misto… Clar, de evitat. Eu una nu am nevoie de asa ceva. :biggrin: :angry: :sick:

  20. Deloc intimidat, nu mă deranjează comentariile multe ori puține, contează postarea. Pe la vedete mai rar, prefer poporul unde originilatitatea o găsești mai des decât la vedete fie ele vedete star de blog, fie ele vedete de cinema, din politic etc.

    1. Foarte buna observatia ta, Tury. :wink: Tot poporul ramane baza! Aici gasesti calitatea… :happy: Si ceva pentru sufletul tau. Eu chiar nu gasesc sensibilitate pe blogul vedetelor sau bloggerilor de top. Acolo te poate surprinde doar…grosolania. :biggrin:

  21. Pentru mine conteaza postarea. Uneori si comentariile aduc un plus de informatie utila, asa ca obisnuiesc sa le citesc si pe ele. Dar acum apare problema lipsei de timp. Mi-e mult mai usor sa citesc o postare cu vreo (max.) 10 comentarii decat una cu 80, sa zicem. Pe de alta, nu e neaparat descurajant, dar uneori deja s-a zis intr-un comentariu si ce as vrea eu sa spun… De-asta nu prea mai intervin la articolele cu multe comentarii. Da, exista bloguri cu o comunitate formata, (eventual bloggeri care se si cunosc intre ei in real life), care comunica mult off-topic. Atunci chiar nu simt nevoia sa mai comentez. Uneori incep sa si evit blogurile respective, desi unele postari sunt valoroase.

  22. Ai dreptate, Dana, cand sunt prea multe comentarii, citesc si eu pe sarite…sau printre randuri(la propriu). De obicei se repeta o parere pe blogurile unde se afiseaza doar fotografii(vesnicul “foarte frumos”). Dar cand omul pune la sfarsit o intrebare, cand intentia lui clara e de a afla punctul de vedere a cat mai multor oameni, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme ca o opinie asemenatoare cu a ta a fost postata… Mi se pare chiar normal sa se intample asta. :biggrin:
    Si eu mai divaghez cu unii dintre postatori, o dau in off-topic. Dar aici nu exista o comunitate unde membrii discuta intre ei, ci doar eu discut cu fiecare in parte. Nu ne stim din offline, iar ceilalti care vor sa discute unii cu ceilalti o fac pe blogurile lor sau pe fb, mess…

  23. Am descoperit summerday.ro de curând şi, recunosc, m-am cam speriat de numărul mare de comentarii. Însă subiectele pe care le abordezi îmi plac mult, îmi place cum scrii, îmi place că inviţi cititorii la dezbateri şi-mi place că răspunzi, motiv pentru care mă şi întorc :D

    Nu citesc bloguri de vedete sau de A-listeri; am intrat, am citit, am văzut că orice tip de comentariu e luat în bătaie de joc sau ironizat şi am ieşit. Nu-mi prea pasă mie de numărul comentariilor atâta timp cât mă simt ca “acasă” pe un blog.

    1. Superb comentariu, Oana, se pare ca nu sunt singura care a observat tratamentul la care sunt supusi comentatorii mai noi pe blogurile A-listerilor. Si nu doar ei…rar sa scapi neridiculizat acolo. Ei se cred superiori, atotstiutori, mari si tari, iar noi, ceilalti suntem subiect de glume. :biggrin: :angry: :ermm: :wassat:
      Ma bucur ca ai gasit acest blog, chiar si mai de curand, sper sa te simti ca acasa. :cool: Imi doresc ca sa pluteasca mereu aerul relaxant al vacantei, caci de, suntem pe summerday. :lol: :happy: :tongue:

  24. Eu nu ma simt intimidata de numarul mare de comentatori. In general problema cu acestia este in cazul unelor bloguri tendinta de “clica” :w00t: , sau fenomenul temporar “hiena” :lol: , m-am apucat sa inventez conditii- si banuiesc ca de acolo degenereaza lucrurile cand nu stiu cati coalizeaza sa loveasca si mai mult intr-unul. Am observat ca limbajul colorat e la el acasa sub apanajul asa-zisei libertati de exprimare. O fi libertate de exprimare, ca deh, trebuie sa fie, dar nu stiu daca am obtinut-o pentru a ne mascari in fel si chip sau pentru a ne mascari elegant :lol: .

    Altfel, vis-a-vis de blogurile in care esti nou, vreau sa spun ca am fost destul de deranjata de un caz anume, unde li se raspundea extraordinar de rar comentatorilor sau doar in functie de relatia dezvoltata in timp. Asa ca eu cel putin, am revenit am citit si am citit pana am lasat-o balta. Initial cred ca am simtit tacerea ca pe o aversiune, intru-cat opiniile mele nu-s destul de roz si fluffy ca sa sada agatate pe gardurile unei gradini vii si optimiste. Nu stiu altii cum sunt, dar mi se taie chefu`.

    1. Silvia, eu sunt pur si simplu ingrozita de ce se petrece pe unele bloguri si pe facebook, unde libertatea de exprimare se manifesta cel putin ciudat din punctul meu de vedere. :ermm: Tu ai perfecta dreptate, romanii au inteles total eronat democratia. Citesc cata ura si cata rautate emana unii postatori si raman perplexa. Mie imi plac comentariile tale ca mereu incerci sa aduci argumente solide. Si de cele mai multe ori reusesti. :biggrin:
      Era normal sa o lasi balta. Nu ai cum sa continui pe un blog unde esti ignorat in mod vizibil. Am observat ca se practica raspunsul selectiv, il gasesc total nepotrivit. Mai degraba prefer sa nu raspunda la nimeni decat doar la prieteni. :dizzy: :wassat:

  25. Nu gasesc intimidant numarul comentariilor, desi trebuie sa recunosc ca daca-s multe nu le citesc. Decat daca e atat de super interesant subiectul incat sa-mi pese de ce crede lumea. Dar de obicei sar peste.
    Insa gasesc intimidant acele bloguri unde lasi sa zicem vreo 3 comentarii consecutive si nu ti se raspunde mai niciodata. Dupa asta o las balta, ma si gandesc ca posesorul blogului fie nu le citeste, fie il doare undeva de parerea mea.
    Citesc si cateva bloguri de A-listeri si pe unele mi se raspunde la comentarii, pe altele nu. Asa ca si eu, pe unele le comentez, pe altele nu.
    Momentan eu inca am destul de putine comentarii la articolele mele (sau cel putin asa mi se pare comparativ cu ce am vazut pe alte bloguri), insa si daca as avea mult mai multe, le citesc pe toate si incerc sa raspund, in masura posibilitatilor (exista unele comentarii la care chiar n-ai ce raspunde), insa incerc sa nu las niciodata un om sa comenteze de doua ori consecutiv si eu sa nu-i raspund la niciunul.

    1. Anda, mie mi se pare ca blogul tau creste de la o zi la alta. Apar tot mai multi comentatorii, deci tot mai multe pareri. Esti pe drumul cel bun. :happy:
      Da, daca articolul trateaza o tema extrem de interesanta atunci e oarecum obligatoriu sa citim si comentariile. Daca sunt pana in 50 nu cred ca e o problema. Si mai ales daca articolul propune o dezbatere.

  26. Ma simt bine pe summerday.ro, chiar daca intru destul de rar si as vrea sa inmultesc ocaziile, dar uneori se nimereste sa gasesc cate 100 de comentarii si nu pot sa le citesc pe toate, automat mi-e frica ca mai sus a fost o discutie si ma trezesc vorbind singur. Ce e de apreciat e ca tu raspunzi fiecarui in parte si asta ma incurajeaza sa comentez. Faptul ca ai multe comentarii e motivul ca scrii bine. Nu te intrista, tine-o tot asa! >:D< :wink:

    1. Eh, daca ai intra imediat ce public articolul, cu siguranta nu vei avea de ce sa-ti faci griji. Cosmin, nu intotdeauna articolele mele strang 100 de comentarii…si oricum sunt putini oameni care posteaza.
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, te astept mereu cu drag. :happy: :cool:

  27. Mie mi-a trebuit ceva timp sa-mi fac curaj si sa comentez pe blogul tau, credeam ca deja e prea multa lume, ce sa ma mai inghesui si eu.Dar am observat ca tu ai delicatetea de a raspunde tuturor, indiferent de numarul de pe tricou si asta m-a facut sa te apreciez si mai mult. De citit , citesc tot ce-mi place, dar nu intotdeauna comentez, uneori sunt depasita de subiect sau ai primit deja zeci de pareri, ca una in plus nu-si mai are rost.Dar pentru tine trebuie sa fie o incantare si o satisfactie ca atata lume iti calca pragul. Si daca sunt prea multi si nu mai incap, mai trimite-i si la mine, ca e foarte aerisit…deocamdata :blush:

    1. Ma bucur ca ti-ai facut curaj, Adelina, eu in general propun subiecte accesibile sub forma de dezbatere publica/discutie publica. Nu ai cum sa te simti depasita. Nu intra multa lume pe summerday, sunt multe comentarii, dar putini postatori(pana in 20). Feel free! :w00t:

  28. Nu ma intereseaza numarul comentariilor, daca vreau sa postez, postez. In general postez pe cateva bloguri, dar daca gasesc un suibiect interesant si pe bloguri “straine” comentez si acolo.

    1. MT, iar eu ma bucur ca postezi si aici, pe summerday. Ca esti alaturi de mine. :happy: :cheerful: :cool: Esti de-al casei de acum…de fapt asa ai fost mereu. :smile:

      1. Normal ca sunt. :biggrin.: Doar ma simt bine aici :biggrin:. De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, nu e niciun alt blog/site pe care sa postez asa de frecvent ca pe al tau :smile: (nici macar pe site-uri de fotbal :lol: ).

  29. De exemplu , la tine , ca sa comentez am dat la scroll de mi-au iesit ochii . Citind unele comentarii m-am plictisit grozav si mi-a trecut orice inhibitie venita din nr. mare de comenturi . De ce sa mai vin si eu sa spun , inca o data : Da , stii , si eu am asa , cateodata , o timiditate cand vad multe comentarii …sau : Nu , eu daca vreau sa fluier , comentez , nu ma simt intimidat , etc.
    Nu prea comentez sa ii dau dreptate autorului ci daca am un punct de vedere total opus si vreau sa i-l spun pentru ca sint de parere ca autorul e prea plin de EL si ar mai fi loc si de altii . Cand consider ca e atat de inutil sa-mi bat gura de pomana , nici nu mai comentez , as strica orzul..
    Practic , de ce am comentat , acum ? Ca sa-ti spun ca nu se fac astfel de suspansuri , mai ales ca cel de-al doilea motiv pentru care ai scris articolul este si mai important ! Eu nu-ti stiu frecventa postarilor si nu am de unde sti cand vei publica si a doua parte . Nu stiu cand mai pot intra aici si pierd ce era mai fain si ma frustrez ! Puteai sa spui o data cand il vei publica . Vezi , eu te vizitez din cu totul alte motive decat ceilalti . Pe mine ma intereseaza evolutia blogului tau . Ai ajuns intr-un punct destul de bun , nu ? Ai cititori stabili care comenteaza in draci , dar care este frecventa sosirilor , ce rata de crestere ai ? Ai ajuns intr-o …rutina . articolele arata , ca structura , cam la fel . Chiar varietatea subiectelor nu mai pare inedita din cauza structurii articolelor , formei sub care le prezinti … Acestea , daca-mi este permis , ar trebui sa te preocupe atunci cand ai dubii daca blogul tau este ocolit de oameni . :)
    Ah , mai am o mare nelamurire , ce sunt a-listerii ? Cei care nu pot fi catalogati in vreo lista , sau ce ?

    1. In primul rand trebuie sa te informez ca exista butoanele home si end. :biggrin: Ele te duc instant in josul sau in susul paginii. Nu trebuie sa dai scroll. :lol:
      In al doilea rand daca zici ca intri din an in paste pe acest blog, cum poti sa tragi concluzia ca subiectele mele sunt plictisitoare si cam aceleasi, iar structura articolelor neschimbata? Te rog sa iei la frunzarit blogul si apoi sa vorbesti. Cu mare atentie insa.
      :tongue:
      A-listerii sunt bloggerii de top. :cool:

  30. Nu , nu ! Ai tras concluzii pripite . Sa ne intelegem : n-am spus ca articolele tale sunt plictisitoare si cam aceleasi . Acestea sunt cuvintele tale si ele nu exprima esenta a ceea ce am vrut sa spun . Eu pot sa vorbesc si inainte si dupa ce frunzaresc blogul . Important e ce spun , nu momentul cand o fac :lol:
    Ai putea sa-mi spui si mie ca iti place ca postez aici sau ca uneori iti dau sfaturi bune si dezinteresate cand scriu critic… :sad:

    1. Nu agreez critica de dragul criticii, fara nicio baza reala. Cand citesti (cu mare atentie) toate articolele mele din ultimii doi ani(cat ai lipsit tu de pe blog) atunci mai discutam.
      Eu fac blogging din pura pasiune, nu caut succesul, nu vreau sa devin vedeta, nu ma intereseaza banii din aceasta activitate. De ce m-as uita la parametrii respectivi?
      Eu scriu cu mare pasiune, intotdeauna caut sa vin cu ceva nou, cu ceva inedit. Am mers prin gradini botanice, muzee, am mers cu busul turistic, am mers sa fotografiez Cupa Uefa, am organizat concursuri, am scris enorm despre mine, despre viata mea. Totul e la persoana I sg. Vad ca chestiile astea nu se observa, tu crezi ca eu scriu ca in 2010. Te inseli amarnic. Atunci eram la inceput si nu aveam chef sa vorbesc prea mult despre mine…
      Aici pe summerday vei gasi doar probleme care ma framanta pe mine, totul super personalizat.

  31. Pingback: polimedia.us/fain
  32. Nu ma sperie comentariile multe, daca vreau sa comentez undeva,bine , daca nu ..nu. Daca vorbim de A-listeri, mai comentam pe la Cabral si la unele comentarii chiar mi-a raspuns si a fost foarte ok omul, dar in rest ..comentez unde imi place ce se scrie. Te-am descoperit la Lilly si de atunci , revin mereu. Mai devreme, sau mai tarziu..dar tot revin, pentru ca imi place. Recunosc, sunt zile in care nu citesc toate comentariile de dinainte , de multe ori ajung cand deja sunt peste 50,daaar asta e pentru ca sunt eu lenesa :))))

  33. Comentez acolo unde-mi place ,unde mă simt ok şi unde ştiu că ..atunci când are timp îmi va şi răspunde la commentariu. Mă simt bine aici şi nu e deloc intimidant,cine a zis asta..a zis o mare prostie!

  34. Eu una intru cu placere pe blogul tau, asa precum intram si inainte cand aveam fostl blog, dar recunosc ca l-am gasit putin inmidant si impersonal, probabil din cauza ca este asa popular si frecventat, iar comentariile ajung de ordinul sutelor. Asta fiind spus, voi intra in continuare sa te citesc. :)
    Blogul tau mi se pare ca forumul imens Softpedia in vfata caruia alte forumuri romanesti sunt piticei. :lol:

    1. Annarkali, sunt bloguri mult mai vizitate si mai comentate decat cel de fata. Eu asa il consider pe al meu, mic copil fata de alte bloguri cu adevarat mari, importante in online.
      Sa stii ca eu scriu doar la persoana I sg, articolele sunt extrem de personalizate, scriu doar despre viata mea, despre gandurile mele, despre experientele mele, despre suferintele si necazurile mele. Nu stiu ce sa zic, eu ma mir ca oamenii percep summerday un blog impersonal, mie si asa mi se pare ca pun accentul prea mult pe propria persoana. Nu stiu de cand nu ai mai intrat tu aici, e adevarat ca la inceput, prin 2010, nici prin cap nu-mi trecea sa-mi pun viata pe tava. Dar de atunci lucrurile s-au schimbat radical.
      Pe mine ma doare ca stiu cata pasiune pun, cat ma straduiesc sa vin cu lucruri noi si interesante, si oamenii nu observa decat sutele de comentarii… :cwy:

  35. Si nu, nu intru pe bloguri de vedete. Nu ma intereseaza absolut deloc ce au ele de impartasit cu noi plebea, cand au timp sa se coboare de pe cloud 9. :whistle:

    1. :)) Da, asa imi par si mie, extrem de interesate sa-si respecte statutul de vedeta. Sa nu cumva sa raspunda la un comentariu sau sa se implice in activitatea de pe blog.
      Sa stii ca aici, pe summerday, vin si scriu putini oameni, dar pentru ca eu le raspund la toti, apar multe comentarii. Daca un blog are multe comentarii, nu inseamna ca e impersonal sau mai putin valoros. Stiu ca tu nu ai sustinut asta nicio clipa, dar se poate repede ajunge la aceasta concluzie. Au auzit voci care afirma ca un blog valoros e cel cu cat mai putine comentarii. Daca autorul scrie filosofii si nu te invita la discutie, nu inseamana ca scrie bine. Sau trebuia sa scriu filosofii in ghilimele?!

  36. Nu ma intimideaza nr mare de comentarii pt ca de cele mai multe ori nu le citesc. Imi dau cu parerea despre articolul respectiv nu despre ce a comentat gigel deasupra mea ca nu suntem pe forumuri :D
    Cat despre bloguri de vedete…il citesc din cand in cand pe cel al Danei Rogoz pentru ca mi se pare super simpatica si imi i place demult de ea.

    1. Si eu intru pe blogul Danei, dar de cele mai multe ori nu gasesc cuvinte, doar poze cu ea in diferite tinute si locatii. Prea putin, sincer, asta nu e genul meu de blog. Nu zic ca fata nu e simpatica si foarte inteligenta, dar numai poze? Blogurile de moda nu sunt deloc interesante din punctul meu de vedere.

  37. Pentru intimidantul numar 133 (al comentariului)! Nu imi pare o problema asa mare. Daca ai ceva de zis, zici si daca s-a discutat articolul respectiv in urma cu 5 ani si are o mie de comentarii, ultimul datand in urma cu vreo 2 ani. Asta, zici ce ai de spus si astepti sa primesti un raspuns. Altfel, faza cu putine comentarii pare sa arate ca respectivul nu scrie ceva sub un articol pentru a transmite o idee/informatie etc, ci pentru “a se afisa” acolo, situatie in care cred ca-i mai bine sa te lipsesti.

    1. Bogdan, summerday e un blog mic si insignifiant comparativ cu greii blogosferei. Sunt putini cei care comenteaza aici si par multe comentarii doar pentru ca eu raspund fiecaruia in parte. Eu nu am pretentia ca blogul meu este unul extraordinar si ca strange toata blogosfera in jurul lui. Nici pe departe. Articolul e un raspuns strict la un material aparut pe blogul lui Radu, care desi ma are de ceva timp in blogroll, abia acum cateva zile si-a luat inima in dinti si a comentat.
      Deci inca o data, e un articol-raspuns, nu l-am facut ca sa ma dau eu mare ca am 100 de comentarii, cand altii publica 6 articole pe zi strangand la fiecare dintre ele peste 50 de pareri.
      Perfect de acord cu ideea din finalul comentariului tau. :wink:

  38. În primul rând, ca o clarificare, eu nu am zis nimic despre blog, despre cât e de personal sau impersonal, despre articole sau despre autor. Eu am zis doar că mi se par intimidante (și poate am ales greșit cuvântul) blogurile care au sute de comentarii. Părere strict personală, pentru că eu citesc și comentariile, pentru că vreau să știu ce s-a discutat, pentru că un articol este completat de părerile vizitatorilor.

    De exemplu, pentru acest articol majoritatea celor care au comentat mi-au dat dreptate, fie că au spus că sunt sau nu intimidați, pentru că mulți dintre cei care nu sunt intimidați au spus că de fapt nici nu citesc părerile deja exprimate ci trec peste și comentează.

    În cazul meu, citind un articol există următoarele posibilități:
    1 NU AM CE SPUNE, deci trec mai departe
    2 Aș avea ceva de spus, caz în care mă duc în zona de comentarii unde
    2a citesc tot ce s-a comentat și apoi îmi spun părerea
    2b citesc tot ce s-a comentat și-mi dau seama că nu mai are rost să spun nimic, fiindcă deja a fost tratat subiectul.
    2c încercând să citesc tot ce s-a comentat îmi pierd răbdarea și-mi dau seama că ceea ce voiam să spun nu e atât de important încât să merite deranjul citirii sutelor de comentarii.
    2d încercând să citesc tot ce s-a comentat pierd ideea articolului din cauza discuțiilor off-topic și-mi pierd răbdarea, deci nu mai comentez.
    3 consider că ceea ce am de spus este important și nu are cum să fie influențat de ce s-a discutat deja, citesc tot și apoi comentez cu părerea mea, luând în considerare tot ce s-a spus deja.

    Cazul trei e cel mai rar dar e cel care mă poate determina, în cazuri speciale, chiar să sar peste tot ce s-a comentat, fără să citesc.

    Cât despre blogurile de vedete, sau ale bloggerilor mari, m-am lămurit. Nu le prea vizitez, și nu prea comentez decât în cazuri speciale. Indiferent de mărimea blogului sau notorietatea autorului, dacă un blog îmi moderează un comentariu sau nu-mi răspunde, atunci sunt slabe șanse să mai revin pe acolo.

    Eu moderez toate comentariile dar răspund tuturor atunci când le public. Da, uneori fiind plecat, o fac mai târziu, dar răspund. E drept, mi-am dat seama că în trecut neglijam acest lucru, am multe comentarii vechi la care nu am răspuns. Nu știu cum am ajuns la nivelul ăsta, a venit de la sine, adică nu a fost o decizie conștientă ca de la data de xxxx să încep să răspund la toate comentariile, ci pur și simplu a devenit un musai. Și de aceea nu-mi plac cei care te ignoră pe blogul lor.

    Mulțumesc Roxana pentru sfat.

    Nu pot să-mi imaginez cam ce părere și-au format despre mine cititorii tăi Nice, nici măcar nu pot să-mi dau seama de părerea ta, sper doar să nu fi fost înțeles greșit.

    Citesc și vizitez toate blogurile din reader, dar tot consider mai comode pe cele mici, care nu au zeci de comentarii la fiecare articol. Nu e o problemă a blogului ci e o problemă a mea. Poate e așa fiindcă și eu sunt un blog mic… cu o comunitate mică (dar bună), sau poate e de vină timiditatea înnăscută sau faptul că de multe ori acolo unde sunt multe comentarii, nou-veniții sunt luați la mișto de „comunitate”. (și repet, nu zic asta cu referire la summerday și nu am scris articolul meu vizând blogul tău, ci vorbesc la general, vorbesc despre cazuri întâlnite în online).

    Și da, deși te aveam de mult timp în feed reader, nu mi-am făcut prezența cunoscută. Prefer să fiu cititor și să comentez doar dacă sunt mai puțin de 10 comentarii deja publicate. De fapt ăsta e și un mod de a explica de ce sunt cam absent în rubrica de comentarii, e un mod de a spune că deși nu spun nimic, tot citesc ce se publică.

  39. Radu, o referire la summerday. Aici comenteaza destul de putina lume. Uneori sunt cam 10 oameni care revin si se fac 100 de comentarii. Cum poti tu sa crezi ca vei scrie acelasi lucru cu un alt postator? Sau ca vei gandi ca un altul din cei 10 maxim 15? Sansele sunt mici, extrem de mici, iar tu esti un tip original. Eu niciodata(sau extrem de rar) nu am gasit un antevorbitor cu aceeasi experienta de viata ca a mea, care sa gandeasca ca mine.
    Summerday e un blog de dezbateri, daca toti ar gandi ca tine, ca ce rost mai are sa scriu si eu un comment, blogul asta s-ar inchide. Aici voi sunt importanti, aici parerea voastra conteaza. Aici scrieti ce simtiti si ce ganditi VOI!

  40. Nice, așa cum am mai spus, eu în articolul meu nu m-am referit doar la blogul tău, ci vorbeam la general, vorbeam din experiență.. chiar am întâlnit bloguri cu așa multe comentarii că găseam deja discutat argumentul pe care voiam să-l aduc eu. Și dacă deja s-a vorbit, n-am considerat necesar să mai „bat apa în piuă”

    Dacă toți ar gândi ca mine, sau toți ar gândi ca UNUL (și nu mă refer doar la blogging) lumea ar fi tristă. Diversitatea e ceea ce ne place :P

    Uite că din tot ce am vrut să spun în articolul ăla, oamenii vor reține doar că eu sunt cel care consideră intimidante blogurile cu multe comentarii…

      1. Stai liniștită, nu am spus că e vina ta. Puteai nici să nu pui link. Doar constatam o chestie :) Că la urma urmei nu am zis că BLOGUL e intimidant, ci am zis că e intimidant să dau peste sute de comentarii. E o diferență… sau doar eu o văd?

        1. Nu, e o diferenta, insa eu am pornit de la o ideea de-a ta din articol si am dezvoltat un alt subiect. Sau ceva pe aproape. :smile:

          1. Da, am înțeles. Din tot ce am spus, tu ai luat doar partea care te-a afectat personal (deși vorbisem la general) și ai transformat-o într-un articol și subiect de dezbatere. Mi se pare absolut normal!

  41. Stiu ca mie mi-a luat ceva timp pana am lasat primul comentariu pe blogul vostru. O perioada citeam articolele si comentariile. Si stiu ca aveam o oarecare retinere SI din cauza faptului ca parea asa multa lume si unii va cunosteati deja intre voi. Si da, mi-a trecut si mie prin cap faza cu ,,ce rost are sa mai las si eu un comentariu?”.
    Dar apoi, daca stau bine sa ma gandesc, am trecut prin asta cam de fiecare data cand descopeream un blog care imi starnea interesul si ma facea sa revin. Asa fac eu, intai citesc si urmaresc blogul o perioada, iar la un moment dat, cand simt ca m-am acomodat, imi fac simtita prezenta si verbal, nu doar in statistici.

    Summerday nu e intimidant. Mai mult, unul dintre primele lucruri pe care le-am observat, instant, la blogul vostru, e tocmai atmosfera care imbie la conversatie si atentia pe care tu, Nice, le-o oferi cititorilor tai – in sensul ca raspundeai frumos la toate comentariile, fie ele lungi de un kilometru, fie de un rand. Asta sare in ochi din start si nu are cum sa fie intimidant, din contra.
    Sincer, mai intimidant mi se pare un blog al carui autor isi trateaza cititorii cu superioritate/aroganta.

    Iar confortabil ma simt si pe bloguri cu o suta de comentarii (cum e al tau), si pe bloguri cu doua comentarii – al meu si al proprietarului :lol: Pentru ca aici e vorba de calitatea relatiei de comunicare, nu de numarul de comentarii. Numar care, da, poate fi ,,intimidant” cand nu ai timp sa le citesti (motiv pentru care observ uimita ca cei mai multi nici nu le citesc), dar eu sunt norocoasa, citesc rapid si, cand nu e extraordinar de important pt mine (de ex discutiile despre fotbal, rezultatele meciurilor s.a pe care le mai aveti tu, Marin si Dragos, uneori :silly: ) citesc printre randuri (desi, la sfarsit, stiu care sunteti necajiti din cauza rezultatelor). Cred ca am ochiul format pentru esential :biggrin:

    Iar bloguri de vedete nu citesc (nici de a-listeri). Il urmaream pe Tudor Chirila intr-o perioada, am renuntat treptat. Cred ca scrie bine, dar.. nu stiu. Pur si simplu nu il mai citesc. Prefer sa ii ascult muzica :smile:

    1. Da, Iulia, pana la urma tu ai dreptate, conteaza relatia pe care o ai cu proprietarul blogului si subiectele pe care le propune spre discutie. Si felul cum pune problema in general, nu stiu, eu am o buna intuitie si stiu cum cine nu m-as intelege, stiu cand cineva nu imi place, stiu sa citesc printre randuri…
      Cred ca, la fel ca si in viata reala, legaturile de pe bloguri trebuie sa se lege firesc…pentru a avea succes.

  42. Nu consider summerday intimidant. Imi place sa comentez aici, mai ales ca nu am observat ca lumea sa fie rautacioasa, sa te acuze de diverse, cum se intampla in alte locuri.
    Dar da, as putea spune ca prefer sa comentez pe bloguri cu putine comentarii…nu m-am gandit niciodata la asta, dar parca te simti mai bine stiind ca nu o sa citeasca foarte multa lume mesajul tau. Dar nu e o regula…
    Citesc bloguri de A-listeri dar nu comentez. Pentru ca lumea e rautacioasa acolo…esti injurat, chiar si de bloggerul in sine, ti se zice ca ai comentat pentru reclama si altele asemenea. Mai bine citesc si tac.

    1. Mihaela, am ajuns sa cred ca mai degraba esti citit pe un blog cu putine comentarii decat pe unul unde se aduna peste 75…
      Si eu ma simt mai confortabil acolo unde gasesc 10 comentarii, dar mi-am dat seama ca sunt multi si pe acolo, care doar citesc, insa nu lasa o parere…
      Uite, pe summerday, cei mai multi au recunoscut ca nu citesc comentariile, doar articolul.
      Si nu vorbesc aici de blogurile A-listeilor unde acolo se citesc comentariile pentru a se face misto de postatori. Multe jigniri, exact cum ai spus tu, de ce as comenta eu pe asemenea blog? :ermm:

  43. Mie nu imi plac blogurile alea in care comentez si nu sunt bagata in seama. Sau cum ai zis tu, mai sunt si luata peste picior. Cat despre the A list, o identific cu oamenii care au uitat de unde au plecat, mai ales cei care ii ironizeaza pe cei care ii comenteaza, si nu cei cu ” fain blog”, ci aia care incearca sa elaboreze, sa argumenteze si they really have a point! Recunosc, initial si eu aveam retineri sa te comentez, daar m-a prins scrisul si recunosc, am fost placut surprinsa de faptul ca interactionezi cu fiecare cititor al tau. Asta e foarte bine. Si eu prefer acelasi comportament din partea bloggerilor, imi place un blog in care admin-ul interactioneaza cu mine si nu se uita de sus.

    1. Myriam, eu cred ca cei care nu ne raspund la comentariile lasate pe blogul lor, scriu doar pentru a primi laude la articole, blogul lor nu e altceva decat o forma de a arata lumii intregi cat de buni sunt ei, cat de frumos scriu ei. Sau se asteapta poate sa primeasca doar aprobari din partea comentatorilor. Nu stiu ce sa zic, unii poate nici nu au timp sau chef sa faca asta. E suficient articolul in viziunea lor.
      Ma bucur ca pana la urma te-ai decis sa comentezi aici. :happy: :cool: :cheerful:

Comentariile sunt închise.