Criticilor mei

Am scris articolul precedent ca raspuns la ideea enuntata de Radu intr-un text aparut pe blogul sau. Eram insa curioasa sa aflu si parerea voastra in legatura cu respectiva problema. Ei bine, in urma lecturarii comentariilor primite se impun cateva concluzii:

1. Summerday.ro nu intimideaza pe nimeni. Slava Domnului!  :cheerful:

2. Nu trebuie sa-i judecam pe ceilalti in functie de preferintele si de felul nostru de-a fi. Acesta este un blog de dezbateri. Imi doresc discutii vii, antrenante care sa conduca spre final la cea mai buna solutie de rezolvare a situatiei prezentate. Toate articolele sunt inspirate din viata autorului, din experientele lui, din necazurile si bucuriile sale. Sunt practic gandurile si parerile mele despre diferite evenimente, locuri sau oameni intalniti de-a lungul timpului. Daca m-ati intreba daca blogul meu este blogul pe care as vrea sa-l citesc, raspunsul ar fi categoric da. Si aici poate am gresit pentru ca am considerat ca ce-mi place mie, va placea si altora. Nu intotdeauna se intampla asta. Mergeam des pe alte bloguri, citeam textul, imi doream sa comentez si nu stiam ce. Stateam chiar si o jumatate de ora in fata articolului respectiv si pana la urma ma dadeam batuta. Nu aveam ce sa (mai) spun, uneori nici nu intelegeam unde batea autorul, alteori chiar nu ma privea subiectul abordat. Asa ca am decis ca la sfarsitul fiecarui text personal sa plasez si o intrebare sau doua pentru a usura misiunea comentatorului. Am crezut eu, total eronat, ca e mai simplu sa vorbesti din punctul tau de vedere, sa scrii prin prisma propriilor experiente de viata. Nu, pe oameni ii deranjeaza intrebarile din final, pentru ca ei stiu si vor sa interpreteze un articol in maniera personala, vor sa spuna exact ce au inteles ei din cuvintele autorului. Si nici nu trebuie sa te raportezi la propria persoana, nici nu e nevoie sa vorbesti despre tine (unii evita cu obstinatie asta). Probabil ca isi doresc libertate, iar raspunsul la intrebare il vad ca o ingradire a ideilor care-i anima. In plus, mai exista o categorie de cititori care nici nu mai citeste textul, merge direct la intrebarea finala si lasa un raspuns format din doua propozitii in cel mai bun caz sau dintr-un singur cuvant in cel mai nefericit. Pentru ei, pentru cei care fac abstractie de articol, blogul se transforma in forum.

3. Oamenii vor fi mereu nemultumiti! Indiferent cat m-as stradui eu sa concep articole interesante, captivante, cu subiecte cat mai variate, cat mai diferite, indiferent cat suflet as pune in ele, tot se gasesc voci care sa afirme ca blogul e plictisitor, ca propun mereu aceleasi teme de discutie, ca nu vin cu nimic nou si ca summerday nu e altceva decat un forum impersonal. Sunt (uneori) mai multe comentarii, dar asta pentru ca le raspund tuturor, dar, in fapt, sunt foarte putini postatori. Sunt bloguri care publica zilnic cate 5-6 articole, iar la fiecare articol strang peste 50 de pareri. De ele ce mai ziceti?

Cat de usor e sa desconsideri pasiunea unui om! Eu cred ca o pasiune, asa cum este scrisul pe blog pentru mine, nu trebuie criticata, ci trebuie lasata sa se manifeste in voie. Nu am pretins ca scriu bine, nu am urmat nici facultatea de jurnalism ca multi dintre cei care au blog, nici nu ma cred VIP prin blogosfera. De ce trebuie sa fiu eu si activitatea mea analizata, criticata si judecata?

Va urma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

112 comentarii la “Criticilor mei”

  1. Asa cum ai spus – nu poti multumi pe toata lumea. In fond, ai intentia asta? Eu nu
    Unii vin, ma citesc, ma plac in aparenta si apoi nu le convine ca postez nu stiu ce pe facebook sau spun ceva din care reiese ca nu-s cum ar vrea ei sa fie. Ei, pleaca si vin altii
    Daca cei care raman au reusit sa treaca peste partea superficiala si sa inteleaga ca nu o sa ne potrivim niciodata perfect in exprimare si idei, atunci sunt bucuroasa, au ramas cei care trebuie

    1. Iti dai seama ca nu mi-am propus sa multumesc pe toata lumea, stiu ca e imposibil, dar cand, in ciuda eforturilor mele disperate, remarc ca oamenii pun tot felul de etichete blogului, ba ca e impersonal, ba ca e forum, ba ca e plictisitor, cand eu ma dau si peste cap sa introduc cat mai multa diversitate(am organizat pana si concursuri!!! :devil: :silly: ), cand mereu vin cu ceva nou, ceva altfel, cand nu postez doar poze, citate si clipulete, dar activitatea mea e desconsiderata si retrogradata, ce mai pot sa spun?
      Cred ca trebuie sa trec pe advertoriale!!! Nu se mai poate asa. Poate oamenii asta vor?!? :biggrin: Fac orice sa-i multumesc si tot nu e bine.
      Poate ma straduiesc prea mult…
      Ma deranjeaza ca numai aici au oamenii curaj sa judece si sa critice, eu nu am vazut astfel de manifestari pe alte bloguri. Oare par eu mai fraiera, mai insignifianta?
      Da, recunosc ca nu imi place sa-mi fie criticata pasiunea. :ninja: Sau nu-mi ajung criticile de la job? :angry: :biggrin:

  2. Si apropo
    Eu nu stiu cine-i Radu si ce text a aparut pe blogul lui dar eu mereu ma simt bine pe summerday si-mi place de tine chiar daca nu gandim la fel

    1. Ah, pai Radu e ok, el nu ma critica si cred, si el se simte bine pe summerday. Cel putin asa sper. El a scris un articol despre importanta lasarii unui feedback pe bloguri, fb sau youtube.
      Hai mai, ca nu chiar in toate problemele avem puncte de vedere diferite. Uneori mai gandim si identic. :smile:

      1. Da, stiu acum la ce pagini te referi. Adica de una din ele stiu, ti-am vazut articole pe acolo.
        Deci: le propune cineva, fiecare-si da cu parerea. sau e tacere totala.Si pe mine m-au facut varza la un articol .Sau asa au crezut :D Da eu sunt mai nebuna si mi-am facut cont ca sa le raspund.
        Nu-ti bate capul. Iti fac trafic si atat

        Ai stilul tau si daca ar fi mai mult spre forum , ce? Eceva rau? Ba din contra
        E adevarat ca blogul tau e impersonal. Si? Nici asta nu-i rau. Cum spuneam, ai stilul tau si noua ne place :)

        1. Pai tocmai asta e, ca nu e deloc impersonal, pentru ca scriu exclusiv despre mine, descriu trairi, sentimente, bucurii si necazuri. In toate articolele am facut asta!!! Imi pun viata in mana cititorilor practic, si ma trezesc ca unii numesc asta forum impersonal.
          Nu e deloc impersonal, Hapi, ce scriu eu aici, e al dracu de personal. Au fost articole, de exemplu, in care am varsat lacrimi amare dupa o iubire, dupa un tip mai precis si am fost consolata de bratele virtuale ale lui Marin sau Lusio.
          Ma doare si ma deranjeaza enorm sa mi se spuna ca e impersonal. Pentru ca eu vad bloguri pe care apar doar poze, sau doar clipuri sau doar stiri sociale si acele site-uri sunt considerate bloguri.
          Cati bloggeri de top scriu despre viata lor personala? Cati scriu despre iubire? Poti sa-mi dai un exemplu?
          Ce trebuie sa fac ca sa am blog personal si frumos si valoros, sa descriu ce vorbesc in pat cu iubitul. Sau ce fac cu el in pat?
          Da, gasesc aiurea ca blogul meu e etichetat in toate felurile. Ma doare. Si nu voi mai scrie decat despre dragoste, despre iubitul meu si voi inchide comentariile.
          Si atunci nimeni nu va mai putea spune ca e forum impersonal. :smile:
          Chiar ma mir pentru ca stiu ca esti din 2010 sau inceputul lui 2011 pe blog ca nu ai sesizat ca totul e povestit la persoana I sg pe summerday.

          1. Oaw…..nu ma asteptam sa te superi asa.
            Tu nu m-ai inteles si eu nu te-am inteles probabil
            Abia acum am vazut raspunsul tau
            O sa ma retrag de pe summerday pentru ca tu consideri ca te-am jignit . Inseamna ca undeva comunicarea intre noi s-a rupt.
            Sa scrii la persoana 1 nu inseamna pentru mine “personal”. Asta era tot
            Dar nu mai conteaza :)

            1. Nu s-a rupt nicio comunicare, stai linistita, tocmai acum incepe mai bine. :cool: :biggrin: :lol: Dar in mintea mea nu este clar ce intelegi tu prin personal. Daca ai face putina lumina totul ar fi ok. :smile:

  3. Salutare! Uite, tin sa zic acum ca la punctul doi relativ la ce spuneai tu cel care e nemultumit de intrebari poate sa raspunda si la ele si sa scrie si interpretarea lui…nu il tine nimeni :)))
    Tot timpul oamenii critica…eu le raspund cu cu ii pasa? :P

    Uite, Nice, o poezie tare draguta apropo de critici:P
    -“Ce stiu, nu vreu sa tin secret
    Te rog sa lasi in pace muza,
    Caci tu esti cel mai prost poet
    In Siracuza.
    Troheii schiopi si iambii duri;
    Si nici nu stii macar sa-i furi!”
    Dar n-a sfarsit, caci Dionis,
    Ca un al doilea Ajax mitic,
    A ras de furie si-a-nchis
    In turn pe critic.
    P-un biet Omer il poti nega;
    Dar cand e print, e altceva.
    Orice poet, ca rege-i prost;
    Dar ca poet e orice rege
    Un geniu cum putini au fost!
    Deci sa-ntelege:
    De ce murind fu Nero trist,
    Nu ca-mparat, ci ca artist.
    Si bietul critic, otravit
    D-ale slujbasilor insulte,
    Trei parti din zi era silit
    Mereu s-asculte
    Toti iambii despre cari a zis
    Ca-s cei mai prosti din cati s-au scris.
    Din zori de zi un sclav ii sta
    La cap, citind pana-ndeseara;
    Asa si ieri, si azi asa
    Si maine iara.
    Si tot tavanul era scris
    Cu versuri d-a lui Dionis.
    Dar dupa ce-a trecut un an,
    Slujbasul vine si-l vesteste
    Ca-l iarta nobilul tiran,
    Si ca-l pofteste
    Sa mearga la palat curand,
    Poetul l-a primit razand.
    -“Am versuri iar! Un nou volum,
    Si laude-mi spun toti Zoilii.
    Sa vezi! Eu cred ca fac acum
    Mai buni dactilii.
    N-am nici un vers pocit si rau,
    Si-as vrea s-aud cuvantul tau!”
    Si de pe sul, cu mult avant,
    Ies odele, incet cu-ncetul.
    Olimpic si cu glasul sfant
    Citea poetul.
    Curenii, transportati, raspund:
    -“Ce-artistic, ah! Si ce profund!”
    -” Si tu ce zici? M-am indreptat?”
    Polixen, tremurandu-i pasii,
    Spre usa pleaca, resignat,
    Privind slujbasii:
    -“E cheia temnitii la voi?
    Haid’, duceti-ma inapoi!”

    1. Marin, dar ce ce sa-mi critice mie blogul, alta treaba mai buna nu au? Nu mai bine ies la o bere cu prietenii si discuta despre politica si religie? Chiar asa importanta sunt eu? Ma deranjeaza sincer. Pai da, ca blogul tau nu a fost criticat zilnic, nu stii cum e sa ti se pune etichete si sa fii desconsiderat.
      Sunt prea suparata si nu am stare sa citesc versurile. Sunt revoltata si satula pana peste cap de ceea ce se intampla. Vreau doar ca fiu lasata in pace. Cer prea mult? :ermm:

      1. Heey, dar cine te-a suparat in halul asta? Nu trebuie sa ii lasi sa te afecteze… da-i in ….originile pamantesti :)
        Sunt oameni care in nimicnicia lor nu pot face altceva decat sa rada, sa judece si sa spuna ce mari sunt ei….draga Nice, sunt cei despre care imi scriai in comentarii pe articolul trecut: vitejii din spatele monitorului :)
        Ai alaturi pe blog o multime care te apreciaza, crede in ea si nu in latratorii de serviciu…..
        Pai…eu-s necunoscut in blogosfera, de aia nu ma critica nimeni…nu au pt ce sa ma invidieze. Si, in plus, le-as da cu…fllit :D

        1. Marin, eu asta nu inteleg, de ce sunt criticate articolele de pe un blog anonim din blogosfera? Acest principiu vreau sa-l discut cu voi, de ce critica de dragul criticii? Ca doar nu sunt eu etalon in blogosfera sau ma pretind o mare jurnalista.
          Ce se intampla, exista un site obscur pe care apar articolele mele. Oamenii de acolo sunt extrem de rautaciosi si imi fac articolele praf. Nu stiu de ce posteaza atat de des articolele mele pentru a fi comentate…chiar nu inteleg de ce nu ma lasa in pace. Pe precedentele le-am parolat doar ca sa nu mai le citeasca. Dar ce crezi, au dat tarcoale blogului vreo 4 zile doar doar or sa vada continul. Sunt enervanti, nu-i vreau pe blogul meu.
          A, sunt doua astfel de site-uri care imi monitorizeaza si desfiinteaza regulat articolele. Sa vezi ce intrepretari dau…
          In fine, in afara de aceste site-uri mai sunt si voci care apar asa din negura netului si-mi eticheteaza blogul ori ca fiind forum , ori ca impersonal. Pai ce mai vreti oameni buni sa stiti, ca v-am spus totul!!! :biggrin: :silly: Si eu care ma gandeam sa mai generalizez putin sa nu mai scriu totul la pers I sg…

          1. Si pentru ca la articolul precedent ai inchis comentariile, da-mi voie sa incalc regulile si sa ma mai bag o data in seama. In primul rand, Radu are si nu prea dreptate. Eu, daca intanlesc un subiect care ma intereseaza si despre care vreau sa imi dau cu parerea, nici nu ma intereseaza pe blogul cui este sau cati au comentat inaintea mea. Daca elucubratiile mele au vreo relevanta, vor fi observate si dintre mii de alte comentarii, daca nu, soarta.

            Singurul inconvenient atunci cand intanlesc foarte multe comentarii (cum e la tine) este acela ca risc sa spun ce poate au mai spus si altii inaintea mea din cauza faptului ca nu am rabdare sa citesc si parerile celorlalti dupa ce am citit articolul.

            1. Pai se poate comenta aici, acest articol e de fapt o continuare a celui la care faci tu referire. Deci nu esti off-topic.

          2. Salutare! Aham,am priceput despre ce e vorba. Intr-un cuvant: f….them :D pardon, sunt doua cuvinte :))))))
            Tu trebuie sa fii linistita, sa te consideri cea mai buna in toate si sa-ti vezi de treaba :D

  4. Eu, din mai toate articolele tale, simt ca gandim destul de asemanator. Nu toate articolele pot multumi pe toata lumea. Unele le scriem fiindca dorim sa ne manifestam anumite trairi. Mie, cel putin, asa mi se intampla.
    Critici vor exista intotdeauna, trebuie sa te resemnezi. Cum spune si Hapi, cui nu-i place, pleaca. Vor aparea alte persoane interesate de ceea ce scrii. Eu te vizitam rar in urma cu ceva timp. La inceput, vazand atatea comentarii, imi ziceam ca ce rost mai are inca unul in plus?? Adica si al meu ;)
    Dar articolele imi plac si imi place si sa imi dau cu parerea. Uneori, ai observat, nu suntem in acord perfect. Asta nu face ca blogul sa nu-mi fie drag. Eu iubesc oamenii si cu defectele lor. Cu atat mai mult daca au si defecte fiindca imi place imperfectiunea. Conform si ultimului meu articol….care a cam deranjat. :)

    1. Ai mai publicat ceva intre timp? :shocked: Ca eu cand am comentat la tine oamenii pareau foarte incantati si multumiti de articol… :cheerful: Chiar si eu m-am regasit in povestirea ta despre parintii insistenti. :biggrin: :lol:
      Nu e vorba doar de cateva articole, Elly. E vorba de tot blogul meu. Se spune ca de fapt e un forum impersonal si plictisitor. Toata activitatea mea, toate articolele mele sunt bagatelizate. Nu e vorba ca oamenii nu sunt de acord cu mine, ei sustin ca eu nu am opinii. Eu nu inteleg ce vor de la viata mea…
      In plus sunt doua site-uri care tot imi preiau articolele pentru a le critica. Asta nu imi place. Deloc. Ce sa fac acum, nu pot parola majoritatea articolelor, nu?
      Ma enerveaza, ma deranjeaza cand cineva imi critica mie pasiunea. Nu fac blogging pentru bani, nu ma cred mare vedeta, de ce sa fiu eu analizata si judecata. Cica scriu prost. Dar am afirmat vreodata ca scriu bine??? Si in definitiv trebuie sa fiu cu totii jurnalisti pe bloguri?? :ermm: :unsure:

      1. N-am mai publicat nimic, ca de ieri dupa-amiaza n-am mai ajuns pe blog. Ei, a fost un articol incomod. Voi, care ati comentat printre primele, aveti simtul umorului. Dar se intampla ca unele pareri sunt ca mamele sunt ceva gen dumnezeu…de nu poti sa critici nimic la ele. Era un articol despre mama mea…nu ma legam de mama nimanui. Stiam ca va fi subiect delicat…ma mir ca totusi nu s-a dat cu pietre… In fine, eu sunt foarte transanta…si acasa la fel.
        Stai linistita, ca acei care-ti critica articolele cred ca simt o oarecare invidie. Altfel nu se explica. :wink:

        1. M-ai facut curioasa, intru sa-ti citesc toate comentariile.
          Ei pe naiba, nu au de ce sa fie innvidiosi, sunt pur si simplu rai. Asa e felul lor. Vor sa se distreze pe seama articolelor mele, ca nu pe toate le critica…

  5. Crezi ca eu am urmat facultatea de jurnalism? Mai am timp. Cine stie,poate o sa ajung jurnalist :biggrin: .
    Nu cred ca ar trebui sa-ti bati capul cu critici,atat timp cat scrisul pe blog e o pasiune,nu un job.

    1. Iulian, nu te-ai decis inca ce cariera vrei sa urmezi? :biggrin: :lol: Pai e cazul s-o faci cat mai repede. Te pasioneaza jurnalismul, ca eu te vad la calculatoare…
      Ma deranjeaza tupeul, Iulian, m-am saturat sa fiu analizata si criticata…tocmai pentru ca nu ma cred mare blogger vreau sa fiu lasata in pace. Cer prea mult?

      1. Mai stii? Cunosc pe cineva care de la liceul de arta a ajuns…profesoara de engleza :biggrin: .
        Dar de ce bagi criticii in seama? Ignora-i.

  6. Draga Nice, nu te enerva ca este cald afara si la tine si la mine!! Hai sa ne bucuram de viata si de prieteniile adevarate!
    Un proverb spune ca gura lumii nu o astupa decat pamantul!! De ce te superi tu acum pe toti “neinspiratii” care au zis “hai sa o critic pa asta ca asa îmi fac eu postarea azi”!!! Stii care e cea mai tare arma împotriva prostului? Nepasarea, ignoranta si neatentia. Cred ca te-ai suparat degeaba si mai cred ca nu trebuie sa mai scrii un articol urmator despre acest subiect. Cine te place vine sa discute chestii serioase fara sa se lase influentat de toti …… filozofii…. pardon, criticii literari……….. pardon, prostii cu carul. Na ca am zis-o!

    1. Minnie, pe mine ma deranjeaza nespus rautatea gratuita indreptata non stop spre aceeasi persoana care nu ti-a facut nimic. Sunt doua site-uri care imi preiau articolele regulat si ma desfiinteaza. Ma critica si ma jignesc. M-am saturat, sincer. Nu pot sa am liniste pe blog ca vad cum tot imi intra oameni de pe aceste site-uri sa vada ce am scris. De ce trebuie analizate articolele noastre, Minnie, asta nu inteleg eu. Noi scriem de placere, nu? Din pasiune, nu? Scriem pentru a socializa si pentru a dezbate lucruri care ne intereseaza, nu pentru a ne etala talentul de jurnalisti.
      In plus, sunt voci care afirma ca asta e un forum, nu un blog, ca articolele mele sunt impersonale, plictisitoare. Ce pot sa fac cand ma trezesc cu asemenea etichetari? Zi, tu cum ai reactiona?

      1. Draga mea draga, încearca pentru o perioada si fa-l accesibil nimai cu parola, ada îti poti sorta un pic cititorii si le iei painea de la gura prostilor…….. Si în fond ce îti pasa tie daca e “forum” daca articolele sunt impersonale, plictisitoare…….. cui nu le place acest blog sa ne mai si pupe acolo unde nu ne vede soarele!!! :biggrin:

        1. Ar trebui sa-l tin permanent cu parola, si nu e o solutie. Imi pierd chiar toti vizitatorii, in plus, nu vreau sa ma ascund sau sa le dau lor satisfactie. E vorba de un site care cum gaseste un articol mai interesant, cum il posteaza acolo pentru comentat. Dar oamenii care il comenteaza sunt extrem de acizi si rautaciosi.
          Bine, eu stiu ca raman cu voi, buni ca painea calda, dar tot imi strica entuziasmul si ma demoralizeaza astfel de pareri.

          1. Te înteleg draga mea si îmi pare rau ca mai sunt si lichele pe lumea asta. Daca tot i-ai spus numele pe blog tovarasului de ce nu ai pus si un link sa îi putem admira capodopera? Sau daca nu vrei link, trimite-mi si mie un mail cu linkul lui, acum chiar m-ai facu curioasa!!! Adresa mea de mail e pe blog.

            1. Iti dai seama ca nu vreau sa le fac reclama. Iti trimit link, dar nu poti vedea nimic daca nu te inregistrezi la ei. E destul de complicat…

              1. Mwaaaaahahahahahaaaaaaaa!!! Ohwja sunt si lasi pe deasupra!!! Arrrrrrgh! Cred ca ar fi mai bine sa ma abtin, desii stii tu ce se spune despre limba soacrei…….. si eu sunt printre altele si soacra! :devil:
                Vezi ca ti-am facut o oferta la comentariul tau la mine pe blog! :tongue:

                1. Deci vii da? De Craciun sau la vara viitoare? Acum ma duc sa scriu continuarea povestii la Vienela. Vii si tu? It’s funny! :tongue: Te mai destinzi un pic! :kissing:

                2. Sper sa strang ceva bani, doar ca momentan sunt somera si nu-mi fac iluzii. Somajul e in jur de 400 de lei. Abia imi ajunge sa platesc facturile, de mancare, cosmetice de intretinere nu se mai pune problema. Voi supravietui cu aer…

                3. Nu, nu glumesc, chiar atat e somajul, 400 de lei. Traim foarte greu, cum ziceam, supravietuim…
                  Pana acum a fost un calvar pentru ca am strans bani pentru excursia in Croatia si nu aveam nici ce manca(in unele zile). :wassat:

                4. Sorry daca te plictisesc cu insistentele mele, m-ai lasat muta! Eu sunt un pic aeriana la ce salariile sau ajutoarele pe care le aveti voi acolo. Acum stau si ma întreb, de unde preturile alea la case? Adica cine le cumpara? Sorry, pare asa naiv ceea ce scriu…… si nici nu sunt blonda!

                5. Eh, Minnie, nu toata lumea o duce greu in Romania. Multi au afaceri proprii si prospere, se descurca, traiesc excelent. Nici eu poate nu ajungeam asa daca nu venea criza…

                6. Nice, hai sa vezi ce baieti sensibili avem…… Si tie îti placea Epke Zonderland nu? Am postat acum un filmulet…..

                7. Fericito! Eu nici macar somaj nu am. Zero venituri + 1000 ron castigati de Mihai, trei guri de hranit. din care unul are 18 ani. Cum faci sa traiesti?
                  Uite, Nice, pe mine m-a suparat agentul 000, m-a facut cum a vrut el, fara ca eu sa fii auzit vreodata de el, fara sa il fi deranjat cu ceva. Am scris acel articol imediat dupa ce a scris el despre mine, m-am racorit, apoi l-am ignorat complet. Incearca sa faci acelasi lucru. Doare rau cand nu esti bagat in seama…
                  Nu le place blogul tau? Nu le plac articolele? Mars!!! Sa se duca unde le place. Este blogul tau, poti scrie ce vrei si cum vrei, fara sa dai explicatii nimanui. Nici eu nu sunt jurnalist, nu ma pricep, dar scriu ce vreau, ce imi trece prin cap, fara sa ma sinchisesc ca unora nu le place. Nu avem cum sa ii multumim pe toti…
                  Stai calma.

                8. Cred ca stiu de ce nu ai somaj, ti-ai dat tu demisia, nu? Eu am fost ceva mai norocoasa, cu ghilimelele de rigoare, mi s-a incheiat contractul de munca…si m-am ales cu cei 400 de lei mari si lati.
                  Eu, inainte de asta, aveam salariu 1000 de lei, si abia ma descuram…nu stiu cum reusesti tu, sincer. Ma cutremur cand imi povestesti situatia prin care treci… Teribil, nu stiu ce sa zic, nu castigi nimic din blog? :ermm: :biggrin: :unsure:

                9. Da, mi-am dat demisia, ca imi facusera nervii zdrente.
                  Nu castig nimic din blog, nu am nici macar o reclama, nu scriu articole pe bani, nu fac nimic, decat consum curent. :))
                  Nu vrei sa iti imaginezi cum traiesc de cateva luni. Nici eu nu vreau sa imi imaginez prin ce treci. Ajungem sa ne plangem de mila si asta nu ne face bine.
                  Tu castigi ceva cu blogul?

                10. Pai sunt la inceput, Vienela, e prima luna de somaj, sper sa-mi surada si mie norocul sa gasesc ceva de munca ca nu se poate. Pai numai cablul, blogul si telefonul ma duc la 100 de lei. De lumina si intretinere nu mai zic. Ce mananc? Cu ce ma spal??? Asta imi e ca nu o sa am bani de sapun si pasta de dinti sau sampon…
                  Nu castig nimic din blog, la fel ca si tine e pura placere. Si il am deja de 4 ani…

    1. Aniela, pe tine nu te deranjeaza cand nu esti inteleasa, cand tot ce faci si ce spui ti se interpreteaza? Normal ca imi pasa ca blogul meu e denigrat si criticat constant. Cum sa nu ma deranjeaze cand oamenii spun ca scriu prost si plictisitor si ca de fapt asta e un forum de doi lei?

  7. Cred ca trebuie gasita o cale de mijloc intre a-ti pasa si a nu-ti pasa de critici. In fond critica daca nu e rau-voitoare te poate stimula. Te poti perfecta. Daca esti total imun la orice fel de comentariu… ok, esti egal cu tine insuti si cam atat. Oricum blogul tau e deschis, genul de forum de discutie, dar nu trebuie sa se transforme intr-o pravalie in care orice client isi doreste fix marfa de care are nevoie. Blogul tau te reprezinta in primul rand pe tine.

    1. Dana, vezi, tocmai asta nu pot eu suporta, sa mi se spuna ca asta e un forum. E un blog de dezbateri, nu un forum. Pe un forum nu exista articole, ci doar intrebari si raspunsurile participantilor la discutie. Eu adresez intrebari la sfarsit pentru a usura misiunea oamenilor ce vor sa comenteze, pentru ca asa as vrea si eu sa gasesc pe celelalte bloguri unde intru si nu prea stiu ce sa spun…
      Dar nu vreau sa ma perfectionez. Eu scriu din suflet, ceea ce ma framanta pe mine. Nu vreau nici vizitatori mai multi si nici sa castig bani. Nu am nevoie de critici, pentru ca eu sunt cel mai bun critic al meu…

  8. Pai sa incepem cu finalul: Activitatea iti va fi analizata fie ca vrei fie ca nu atat timp cat ai ales sa te exprimi in public. Poate n-am inteles eu exact substratul, dar nu vad un lucru rau in faptul ca cineva (pertinent sau nu) iti lasa un feedbak pentru felul in care el a perceput textul tau care este public.

    In ceea ce priveste transformarea blogului intr-un fel de forum, asa cum l-ai numit tu, de catre cei care nu citesc articolul insa tin mortis sa-si lase amprenta in comentarii, am observat ca majoritatea sunt dintre cei care (culmea) au blog. S-a format un tip de comportament de genul retelelor de socializare in care unii care scriu pe bloguri se simt obligati sa mearga sa comenteze din coplezenta pe alte bloguri ai caror autori ii baga in seama in acelasi fel. De aici vin acele comentarii de genul “tare articol”, “perfect de acord”, “super”. Iar toate astea se traduc intr-o singura fraza : “Vezi ca am trecut si eu pe aici, n-am timp de prostiile tale pentru ca mai am cateva zeci de taburi deschise cu alte porcarii ale altora pe care n-am timp sa le citesc si voi face ca si la tine. Totusi, prin asta te oblig sa comentezi si tu la mine pe blog…”

    Eu aveam un baietel care imi lasa genul asta de comentarii si care scria pe al sau blog niste chestii care nu ma interesu in nici un fel. Cand a vazut ca nu ma simt obligat ca pe defunctul hi5 sa-i intorc un “fain articol” asa cum facea el la mine, mi-a scris intr-un comentariu (pe care l-am sters in urmatoarea secunda) “Te astept cu comentarii la mine pe blog pentru ca si eu am comentat la tine”…

    1. Oricine este esti binevenit sa-si lase aici opinia, GCM, dar nu sa-mi critice mie toate articolele pe un site unde eu nu pot intra si nu ma pot apara. De fapt nu sunt criticate, sunt batjocorite, se face misto la greu de ele. Daca erau argumente pertinente mai intelegeam, dar cand sunt doar rautati gratuite atunci parca nu mai imi convine.
      Eu nu am pretins ca scriu senzational, ca sunt jurnalist, atunci de ce sa-mi fie mie analizata pasiunea? Eu scriu din pura pasiune, de ce ar trebui cineva sa isi bata joc de gandurile mele, de viata mea?
      GCM, eu nu m-am dus niciodata pe un blog sa critic proprietarul. Eu nu inteleg critica de dragul criticii. Dar noi oamenii chiar am uitat de tot sa fim umani???
      Si ma rog frumos de cand am devenit eu si nu mai eu batjocura unor indivizi de pe un site obscur? Ca vad ca pe ceilalti ii lauda… Mai ales ca nu am intrat acolo niciodata…nu ca mi-as dori.
      Nu, nu ai inteles. Datorita numarului mai mare de comentarii si a faptului ca pun intrebari la sfarsitul articolelor, unii bagatelizeaza blogul meu numindu-l forum. Acest blog nu e un forum. Eu pe forumuri nu am vazut articole…
      Eu pun suflet si pasiune in articolele mele. Incerc sa le fac cat mai interesante si captivante, caut mereu sa diversific tematica si structura lor. Normal ca nu imi convine ca cineva sa-mi transforme munca in forum.
      Nu sunt sigura, dar banuiesc ca sunt si unii care nu citesc articolul ci doar intrebarea finala. Cei care procedeaza astfel nu vor comenta la acest articol pentru ca le va fi imposibil sa citeasca ditamai textul! :wink:

  9. deasta sustin ideea de “putini dar buni “si deasta scriu pentru mine in primul rand ca sa nu fiu dezamagita de ceilalti :)
    tu scrii frumos asa ca…pt mine asta conteaza :)

    1. Multumesc, Lilly. :cheerful: Se intampla ca una sa ai tu in cap si sa crezi ca faci pe blog, iar cu totul altfel sa te percepa lumea. Cred ca daca mai intra cineva si zice ca aici e forum il inchid de tot pentru comentarii. :lol: :devil: :w00t:

  10. Facultatea de jurnalism este un balon de sapun mult prea umflat, iar cladirea care o gazduieste arata ca un spital pe interior. Cat despre jurnalisti, nu le trebuie facultate. De exemplu, pe Prosport aia sunt certati la cutite cu geografia dar nu se gandeste niciunul sa ii dea afara pentru ca sunt extrem de incompetenti. Cateva exemple citite de mine in timp: Insulele Baleare din Oceanul Atlantic, orasul de la malul Marii Negre (referire la Krasnodar), Ekranas Kaunas (aia sunt din Panevezys nu din Kaunas), comuna “Sliminic” (in loc de Slimnic), judetul Botosani trecut pe harta ca facand parte din regiunea istorica Bucovina si multe altele care nu imi vin acum in minte.

      1. Sunt tot mai multe voci care imi bagatelizeaza blogul, care sustin ca asta e forum. Intelegi ce fac ei? Ei imi reduc la zero articolele. Vad multe comentarii, vad o intrebare la final, se uita la ei ca au 10 comentarii si ce isi spun? Ia s-o demoralizam noi pe asta, ca prea si-a luat avant. Si reusesc.
        Daca inchid eu blogul asta pentru comentarii, se va mai considera forum? Tu ce zici? :devil: :wink:

        1. Nice, repet : nu inteleg de ce tii cont de cei ce te critica si nu de cei care comenteaza aici de bine.
          Daca vei inchide blogul si vei citi undeva despre el ca s-a transformat intr-un blog care nu admite o a doua parere atunci vei dechide iarasi comentariile?
          Ceea ce incerc sa spun e ca NU ai de ce sa tii cont de cei ce te critica : te vor critica oricum.

          1. Mihaela, tu ai dreptate, dar tocmai de la cei care comenteaza aici de bine, tocmai de la cei care sustin ca se simt bine aici si revin cu placere aici, au venit acuzele de forum. Adica ei de asta vin. Ca e forum. Cum sa fie forum ca eu vad un articol. De fapt vad 540 de articole. Majoritatea despre autor, despre viata si sentimentele lui. De cate ori nu am plans in bratele virtuale ale cititorilor, de cate ori Lusio si Marin nu m-au consolat? Cum sa fie tratat blogul meu ca forum de discutii libere? Nici vorba, nu admit sa mi se retrogradeze blogul.
            Eu as putea sa-l inchid asa vreo doua trei luni de zile la comentarii. Sau si mai bine, sa postez doar intrebari si atunci sa fiu cu inima impacata ca am forum. :lol:

            1. aha, scuza-ma, Nice, nu am inteles din partea cui veneau remarcile cu forumul. :))
              Pai hai sa iti spun ceea ce cred ca intuiesti :
              eu una si cred ca multi ca mine nu citim si comentariile, indiferent ca sunt 30 sau 70 care au comentat inainte. Din lipsa de timp in principal. Dar in secundar fiindca nu stiu ce gandesc ei, pe tine te stiu cat de cat (tocmai din articole) si stiu ca impartim cam aceeasi gandire si gusturi.
              Tu vei lua hotararea cea mai buna, dar articolele tale inspira la dialog si cred ca si tie iti va lipsi dialogul.
              Oricum, pana atunci parca ai o vacanta in fata, deci e rost si de zile mai vesele. ;)
              Si inca asteptam raspunsurile la acele imagini din capitalele europene, ni le-am promis dupa ce te vei intoarce din vacante. Sper eu cu un nou set de imagini!

              1. Exact, nu prea se citesc comentariile lasate de cititori. Asta e resortul meu pe blog. :biggrin: :happy:
                Da, Mihaela, abia astept sa plec in vacanta prin Pen Balcanica. Sper sa nu va dezamagesc cu pozele de acolo. :lol:
                Cat despre premiu, da, el deja a fost adjudecat de un concurent. :cool: :dizzy:

        2. Eu zic ca nu pot sa inteleg de ce anumite persoane de exceptie si capabile de multe lucruri bune (ca si tine) apleaca urechea la ce spun niste “neica-nimeni” (a nu se citi NEC Nijmegen – dinamovistii stiu de ce :lol: ), ba mai mult, se mailasa si demoralizati de acest lucru. Important e ca scrii din placere, ca iti place ceea ce faci si ca aduci pe blogul tau persoane care vin sa cisteasca ceea ce scrii si sa faca schimb de idei, de pareri pentru ca se simt bine si sunt complet dezinteresati de “link exchange-uri”, de trafic si altele (ca mine, de exemplu, care nici macar blog nu am). Cum am mai spus, citesc ce scrii si scriu la articolele tale pentru ca gasesc acest lucru ca fiind o activitate placuta iar tu esti genul de persoane sociabile cu care se poate purta o conversatie interesanta si de bun simt. Eu te sustin in continuare in activitatea ta cu blogul, ma declar fan :smile: , chiar ultras :biggrin: . Cat despre “vocile care iti bagatelizeaza blogul”, daca nu am fost suficienmt de clar in prima postare: Da-i in pastele ma-sii!. Sunt rau, stiu, doar am spus ca sunt ultras ! :lol: :devil:

          1. persoana*
            – nasol ca ai scos optiunea de post-edit, la cat de adormit postez eu mereu, mananc litere sau tastez aiurea. :cheerful:

            1. MT, din pacate a trebuit sa renunt la ea. Cu mare durere in suflet pentru ca pana si mie imi era necesara… Scriu cateodata cu atatea greseli…
              Dar se incarca foarte greu blogul daca o activez. Nu inteleg de ce, cred ca trebuie sa-i intreb pe cei de la host, ca am vazut ca alte bloguri nu au astfel de probleme…
              Uff, pluginurile astea… :dizzy: :ermm: :cwy:

          2. Hehe, cu asemenea incurajari ma pot declara multumita si chiar fericita. In sfarsit dorm si eu linsitita in noaptea asta. :biggrin: :happy: :silly: :cool: Pai cred ca o sa-ti ascult sfatul si o sa-i dau! :lol: Ca nu merita altceva din partea mea. :devil: :tongue:

    1. Hai mai ca sunt haiosi!! O gafa acolo e chiar binevenita, de cine mai radem si noi? Dar macar ei sunt ziaristi, dar eu nu am pretentia asta…
      Sa mai faca, sa mai faca! :biggrin:

  11. Nice, tu inca mai pleci urechea la critici? De ce? Ai mai scris ca te-ai lasat intristata de anumite comentarii si inca nu inteleg de ce continui sa le pui la suflet.
    Doar tu insati ai scris ca nu poti multumit pe toata lumea.
    Cei care vin aici e clar ca se simt bine (chiar daca citesc cate 5 articole odata, asa ca mine :)
    Mie in plus imi plac si imaginile pe care le alegi, ti-am mai spus.
    Si-mi mai place ca gandim la fel in multe privinte.
    Si ca o remarca : nu cred ca are cineva cum sa considere summerday intimidant, in ciuda comentariilor numeroase.. Daca ar citi ceea ce scrii ar vedea ca atmosfera e una degajata si placuta. Cum sa fii intimdat daca te simti bine?
    Dar pentru asta ar fi nevoie sa citeasca mai intai, nu sa se uite la numarul de comentarii. ;)

    1. Mihaela, dar nu a zis nimeni ca nu se simte bine, tocmai, toti se simt perfect aici, ca de asta e forum de discutii libere, nu? Normal ca ma deranjeaza ca blogul meu e considerat forum si ca articolele mele sunt ignorate. Dar nu e un forum de discutii oarecare, ci unul impersonal. Ca parca eu as comenta aici stiri aparute la tv, nu propria-mi viata…
      Ca sa fie blog trebuie sa fie serios. Iar pe summerday, pentru ca e libertate si atmosfera degajata, inseamna ca nu e seriozitate! Logic, nu?
      Daca asta e impersonal, cum se numesc blogurile care posteaza clipulete si poze??? :ermm: :unsure:

      1. Dar blogurile trebuie sa fie intr-o oarecare masura neserioase, tocmai fiindca incercam sa evadam intr-o atmsofera degajata, diferita de cotidian.
        Cei care vorbesc despre summerday ca despre un forum inseamna ca iti citesc doar partea de sub articol, n-ai ce sa le faci ca ei nu inteleg de unde se incepe lectura. :))

        1. :)))))))))))))))))))))) Bine le-ai zis.
          Da, eu am incercat sa ii fac pe oameni sa se simta bine aici, pentru ca si eu imi doresc sa comentez relaxata pe celelalte bloguri. Greseala mea a fost sa cred ca ceilalti imi seamana. Ei bine nu e deloc asa! :ninja:

  12. :))) Nice, tu la articolul cu “bloguri intimidante” ai inchis comentariile tocmai ca sa nu ii intimidezi la altii prin numarul mare al comentariilor? Fiindca mie nu imi mai apare formularul de postare comentariu. Serios.

    1. Intentionez sa inchid toate articolele pentru comentarii. Sa vedem daca mai are cineva tupeul sa-mi considere blogul un forum de discutii libere si foooarte lejere. :biggrin: :devil: :w00t:

      1. ca tocmai citisem mai devreme articolul tau despre ceaiul de menta. Daca procedezi dandu-le satisfactie e ca si cum ai fi baut ceaiul de menta si ai fi spus si multumesc. :))

        1. :lol: Ai umor, Mihaela, esti simpatica, mi-ai adus zambetul pe buze, dar eu m-am saturat pana peste cap ca acest blog sa fie considerat unul neserios. :dizzy: :wassat:

  13. In primul rand nu stiu ce sa spun , imi vine sa intru in pamant de rusine si-mi cer iertare pentru faptul ca ti-am creat neplaceri prin felul meu prostesc de afi ! ! ! Nu am avut intentia sa-ti jignesc sentimentele si sa-ti desconsider munca pe care o faci , se vede de la o posta !, cu pasiune si cu pricepere . Am crezut ca daca sunt deschis si spun ce nu-mi place , tocmai pentru ca blogul tau sa fie , ca in ideile mele de blog bun , un blog foarte bun , fac bine . Poate trebuia sa-ti trimit aceste ganduri pe un e-mail , personal si discret . Spre deosebire de altii eu recunosc ca sint un om rece , cateodata cinic , dar rezonabil si in ciuda tuturor impresiilor nu vreau sa fac rau nimanui . Consider ca de la mine n-ai nevoie sa ma alutur tuturor celorlalti care-ti bat in struna , tocmai pentru ca au aceleasi idei ca ale tale . Eu daca am aceleasi idei ca ale tale , nu ti le-as spune . Ti le-as spune pe celelalte , pe care nu le stii .
    Mi-a placut ca ai spus singura ca multi nu mai citesc articolul si trec direct la intrebare . Daca nu ai inteles , asta am vrut sa-ti spun si eu cu previzibilitatea structurii articolelor tale . Structura , nu continutul ! Forma sub care pui continutul .
    Inca o data imi cer iertare , din suflet , pentru ca te-am suparat , dar nu putem fi toti la fel si nici eu ca toti ceilalti ! ! Ar fi bine daca mi-ai putea spune deschis daca mai vrei sa mai comentez la tine pe blog , caci de vizitat am sa te tot vizitez . :sad: :shocked:

    1. Am explicat clar in articol de ce am apelat la acea intrebare de la sfarsit. In general am observat ca lumea raspunde intr-o propozitie, destul de departe de subiectul articolului, atunci cand nu prea stie ce sa zica. Articolele mele, desi usurele, ideile mele, nu sunt intelese nici cand pun intrebari la final, daramite cand nu pun. Eu vreau discutii interesante aici, nu vreau blog cu comentarii formate dintr-o propozitie. Am crezut ca oamenii vor fi stimulati de acele intrebari, mai ales ca nu trebuiau decat sa vorbeasca la persoana I sg. Si din experientele lor de viata. Si ce mi-au trantit ei(unii dintre ei, dar fac pariu ca multi gandesc asa). Ca asta e un forum, e un blog neserios.
      Am inteles perfect ce ai vrut sa spui cu structura. Bine, nu chiar de la inceput… :biggrin: :blush:
      Poti sa ramai sa postezi in continuare, nu ma deranjeaza comentariile tale. Poate ar trebui sa inchid de tot pentru comentarii, ca sa le iasa oamenilor din cap ca aici suntem pe forum. Detest forumurile! Iar summerday nu e forum. :silly:

  14. Mie imi plac intrebarile de la sfarsitul articolelor tale, din acelasi motiv: mi se intampla des sa citesc articole si sa nu stiu ce comentariu sa las. Asta nu inseamna ca trec direct la intrebarea de la sfarsit, dar imi place sa exista o intrebare indrumatoare care sa “deschida” discutia.

    Si eu scriu pe blog lucruri pe care mie mi-ar place sa le citesc. Cred ca pana la urma asta ar trebui sa faca toata lumea. Sunt zeci de mii de bloguri pana la urma, fiecare alege ce-i place. Nu trebuie sa ne placa la toti de toate. Am citit bloguri de A-listeri care mi s-au parut plictisitoare si bloguri de oameni la inceput carora le-am savurat fiecare cuvant. Ceea ce dovedeste ca nu tuturor ne plac aceleasi lucruri. Daca la sfarsitul unui articol tu esti multumita de el, in mod sigur se vor gasi si altii care sa fie.

    1. Ma bucur sa aud asta, Anda. :cool: :cheerful:
      Si eu as dori sa gasesc pe bloguri, la finalul articolului, cate o intrebare ajutatoare. Din pacate asa ceva nu se prea intampla. Dar niciodata nu voi considera un blog care practica chestia asta cu intrebarile drept un forum de discutii. Nu, summerday e un blog de dezbateri.

    1. Imi pare rau, dar nu mai vreau sa intru acolo. Imi face rau acel loc. Sper sa intelegi. Ideea nu era sa le fac lor reclama sau sa va fac pe voi curiosi. Eu am scris despre mine, nu despre ei.

  15. Îmi cer mii de scuze dacă ultimele mele comentarii te-au supărat .
    Viaţa merge mai departe oricâte obstacole ar fi în drum. Uită de acel loc şi fă. ceea ce îţi place să faci, să scrii .

    1. Sunt suparata, revoltata si demoralizata. M-am saturat de atatea analize. Vreau doar sa fiu lasata in pace.
      Tu nu m-ai suparat, asta mai lipsea. :lol: :biggrin:

  16. Indurare ca ma chinui sa scriu de pe telefon! Incep sa inteleg. Niste unii pe ceva site au gasit blogul tau si au chef de mistocareala. In primul rand nu inteleg de ce te agiti atat de mult pe tema asta. Faci un lucru din placere si ai in jurul blogului o comunitate destul de mare si de frumoasa. Ca niste unii il considera forum sau blog mi se pare irelevant. In definitiv niste oameni vin zilnic aici pentru ca apreciaza ceea ce ai tu de oferit, indiferent ca acesta arata ca un blog, un forum, un site, un ziar online sau orice altceva. Cred ca in primul rand ei sunt aceia care ar trebui sa te intereseze si nu orice Gigel de la coltul strazii.

    1. Partea proasta e ca tocmai ei(acesti oameni care tot revin) imi eticheteaza gresit blogul. Desi eu nu inteleg cine le da dreptul asta, fiecare e liber sa scrie cum vrea si cum poate pe blogul lui.
      Eu iti multumesc pentru gandul bun, dar eu sunt foarte trista si demoralizata… :cwy:

      1. Ok, poate oamenii se simt bine pe forumuri, poate asa vad ei blogul tau, ca pe un forum, poate chiar arata ca un forum, poate chiar articolele tale sunt neinteresante, poate chiar blogul tau nu arata asa cum ar considera ei ca trebuie sa arate un blog, poate ca au dreptate in tot ce spun, poate…
        Si care e problema? Ii aduci tu cu arcanul pe blogul tau, ii tragi de maneca si-i stresezi pe unde ii prinzi sa citeasca ceea ce scrii tu? Banuiesc ca nu. Si atunci de ce te-ar afecta atat de mult faptul ca niste oameni nu apreciaza la valoarea la care tu consideri ca e blogul tau? Banuiesc ca si tu, ca multi altii care nu au facut din asta o meserie, scrii din placerea de a te exprima in public, de a-ti face cunoscute opiniile (bune sau proaste e irelevant) despre anumite lucruri, evenimente, sentimente, situatii etc.

        1. Nu am spus ca e un blog valoros. Asta in niciun caz nu pot sa afirm eu, nu am eu caderea asta. Ce fac aici, ma laud singura? Am spus doar ca e blog si nu forum si ca e un loc unde eu imi expun sentimente, trairi, idei, pareri. Totul este la pers I sg.
          Ma deranjeaza ca oamenii ma percep exact invers decat sunt, m-a deranjat mereu. Sper sa n-o faca toti…
          Si in definitiv ce nu iti convine tie? Faptul ca eu scriu despre oameni? Faptul ca scriu despre ce ma deranjeaza la cei din jur? Eu am scris o parere pe blogul meu, care e problema ta??
          Da, consider ca pe BLOGUL MEU am tot dreptul sa spun ce ma enerveaza. Ca de aia e BLOGUL MEU! :wink:
          Poate nici mie nu-mi convin multe, poate si mie mi se par multe, dar nu merg in casa oamenilor sa exprim enormitati.
          Da, normal ca ma deranjeaza ca intre un forum si blogul meu e distanta de la Pamant la Soare. Hai sa nu ne ne jucam cu cuvintele si sa bagatelizam munca celorlalti. Putin respect, ia te rog!
          Am pretentia ca daca vii si iti dai cu parerea macar sa te apropii cat de cat de adevar, nu sa fii la distanta de ani lumina de acesta.

          1. Ca e un blog valoros spun eu si multi altii care aruncam cate o privire pe aici. Ca e un blog si nu un forum sunt si eu de acord, intrebam care e problema daca unora li se pare ca arata ca un forum, sa fie sanatosi! Ca ai scris faptul ca te deranjeaza perceptia asta a unora e foarte ok, in primul rand ai atras atentia celor care te citesc in mod constant ca asa trebuie privita aceasta activitate a ta. Ceea ce nu inteleg e de ce te afecteaza atat de mult ceva ce nu poti controla, atat. Nu faci decat sa-ti faci singura sange rau pentru ceva ce nu merita.

            Sa spunem ca eu sunt unul dintre cei care iti desconsidera munca. Ce-ai putea sa faci pentru a ma opri? Aici, tu faci regulile si mi se pare normal sa fie asa. Ma poti bloca, poti inchide comentariile samd. Insa in alta parte pot scrie ce vreau si pot critica (argumentat sau nu) fiecare cuvant scris de tine aici pe blog. Acolo nu vei putea decat sa ma combati cu argumente sau sa ma ignori, in rest nimic altceva. Si acum intreb iar, merita osteneala si nervii???

                1. Pai nu asa am spus si eu? Ai tras un semnal de alarma pentru cei care te citesc, ti-ai exprimat frustrarea, nemultumirea si punctul de vedere, le-ai atras atentia ca munca ta conteaza pentru tine si foarte bine ai facut. Ideea era sa nu te lasi afectata prea mult de un lucru atat de irelevant.

  17. Nice, imi pare rau ca am zis chestia cu impersonalul. Ai dreptate, nu am mai frecventat blogosfera de vreun an, si chiar si inainte cand intram mai des la tine pe blog nu am apucat sa citesc multe articole, tocmai pentru ca ai foarte multe si nici nu am stiut unde sa incep. Recent, am intrat doar de cateva ori, pentru ca eu insumi am revenit pe blogosfera acum vreo saptamana si de aceea probabil ca nu mi-am dat seama de natura personala in care postezi acum. So my dear, imi cer scuze de eroare, sincer. XOXO. :)

    1. Da, uneori ma intreb daca oamenii imi citesc articolele… E adevarat ca nu povestesc cu lux de amanunte ce am mancat la masa de pranz, dar eu le consider si asa destul de personale. Comparativ cu altii, care scriu pe blog tot felul de intimitati(care pe mine oricum nu ma intereseaza, nu imi place sa le citesc, nu sunt genul asta de om care sa fie curios de ce fac altii in detaliu), da, blogul meu incearca sa se gandeasca si la cei care intra aici. Nu vreau sa emotionez, nu vreau sa storc lacrimi si hotote de ras, blogul meu isi propune sa straneasca discutii. Nu vreau povesti moralizatoare, nu imi plac sfaturile. Dar asta nu inseamna ca lumea are dreptul sa-si dea cu parerea aici despre blogul meu.
      Eu pe unde merg vad ca toata lumea lauda bloggeri pentru articole, mie mi se spune ca sunt impersoanala si am forum. O jignire mai mare nici ca se poate. Sunt demoralizata si nu mai pot merge mai departe in aceste conditii. Oricum voi inchide pentru comentarii macar pentru o perioada de va fi sa mai scriu ceva.

  18. Nice, nu mai fi asa bosumflata! O comunitate se bazeaza pe o comuniune de idei si alte bla-bla-uri, iar cine te critica in interiorul acestui grup o face probabil ca sa traga un semnal de alarma, nu numai de-al naibii. Daca nu i-ar placea, daca n-ar simti ceva pentru blogul asta, n-ar mai sta pe aici.

    Lasa lumea sa vorbeasca, asta-i rostul ei!

    1. Dragos, dar cu ce consideri tu ca am gresit eu, de ce ar trebui sa traga cineva un semnal de alarma vis-a-vis de activitatea mea pe acest blog, de articolele mele, de felul cu interactionez cu oamenii? Adica, bun, daca erau motive de ingrijorare intelegeam, dar asa?? :shocked: :wassat:
      Mai bine si mai frumos de atat oricum nu voi scrie. Asta e stilul meu, dar macar am unul!

      1. Niciodata n-am putut empatiza asa cum mi-as fi dorit. Fiecare are punctul lui de vedere, iar conceptia mea este ca ar trebui sa lupt pâna la ultima picatura de sânge pentru dreptul cuiva de a nu fi de acord cu mine. Nu stiu de ce ar trebui cineva sa traga un semnal de alarma dar, daca asa considera…

        In rest ai dreptate, dar incearca sa privesti partea buna: mai bine sa fii criticata decât ignorata.

        1. Sincer, Dragos, mie mi se par niste vorbe aruncate in vant. Care provin fie din rautate sau ignoranta. :dizzy:
          Pai tocmai asta faceam si eu aici, invitam oamenii sa ma contrazica… :biggrin:

            1. Ah, pai ziceam in general ca ii invit sa ma contrazica cand lansez teme de discutie in articole, daca blogul meu e plictisitor, impersonal sau forum nu e subiect de dezbatere.
              Dar de obicei ii invit sa-si spuna parerea despre diferite topicuri, nu neaparat sa ma contrazica, ca nu imi expun eu pe blog convingerile.

  19. Eu am ratat perioada când ai avut comentariile închise.
    Trebuie să încep prin a spune că EU SUNT UN CRITIC. Se știe asta, o știu toți cei pe care i-am vizitat și toți cei care mă vizitează. Critic tot ce prind și tot ce mă deranjează. M-am simțit cu musca pe căciulă de câteva ori citind comentariile de mai sus și nu pot să nu admit că e și vina mea pentru ceea ce se întâmplă.

    În primul rând trebuie să menționez faptul că de la prima vizită aici am găsit foarte interesant faptul că la finalul articolului lași una sau mai multe întrebări.. ba chiar am vrut să împrumut și eu astfel de comportament, dar m-am temut să nu fiu acuzat de plagiat :P

    E fain când autorul te întreabă ceva (eu am făcut-o de vreo câteva ori dar nu prea a funcționat așa că nu a devenit o regulă). Așa cum spuneai, te ajută pe tine, ca vizitator, să dezbați tema propusă atunci când nu știi ce să spui sau cum să începi. Din cauza întrebărilor apar așa multe păreri dar mulțimea comentariilor e un lucru bun. Arată că cei ce te vizitează se implică în dezvoltarea blogului. Toți vrem asta, nu? E lucrul pe care am vrut să îl rețină toți atunci când citesc articolul meu: faptul că toată lumea vrea feedback. Da, e intimidant pentru mine ca vizitator să văd sute de comentarii, dar asta fiindcă sunt mai timid (poate) dar nu e blogul vinovat, ba dimpotrivă, e un lucru bun. Îmi pare rău dacă s-a înțeles altceva.

    Eu încercam, prin acea mențiune în articol, să motivez absența mea din rubricile de comentarii, nu să judec blogul. De asemenea, vorbeam la general, având în minte și alte bloguri, nu era un afront la adresa ta, mai ales că al summerday e destul de nou în blogroll-ul meu.

    Consider că întrebarea de la final e doar de ajutor, nu mă forțează nimeni să răspund. Ba chiar nu știu dacă ți-am răspuns la întrebări până acum… Spun ce am de spus referitor la întreg articolul, nu doar un răspuns la întrebare. De aceea zic: fiecare e liber să spună ce vrea

    Menționam că sunt un critic, și de aceea e normal să-ți spun că atâta vreme cât faci lucruri publice, vei fi criticat. Unii o fac în mod constructiv (și în categoria acestor critici sper că mă încadrez și eu) dar alții o fac doar din invidie și răutate. Pentru ce să-i bagi în seamă sau să te consumi? Nu știu despre ce site-uri vorbești, nu știu nici un fel de detaliu. EU despre blogul meu nu am auzit nimic niciodată, dar nici nu caut. Poate fiindcă sunt prea mic. Știi cum e, cu cât ești mai mare și mai comentat, cu atât ești mai vizat de gurile rele.

    Eu, la fel ca alții mai sus, spun să-i bagi undeva și să continui să scrii așa cum poftești, așa cum îți place.. Haters gonna hate!

    1. Radu, dar nu trebuia sa te simti cu musca pe caciula. Chiar deloc. Tu ai avut un comportament ireprosabil din punctul meu de vedere, ai comentat frumos, la obiect, mai mare dragul sa ai asa vizitatori/cititori. :cool:

  20. E drept, comentez acum fără să recitesc de aceea întreb: ai scris undeva că îți sunt preluate articolele pe alte site-uri și criticate și luate la mișto? Poate ar ajuta să nu mai lași feedul întreg ci să limitezi la primul paragraf, sau primele ”n” caractere. Adică să nu mai apară în feed reader sau pe mail(-ul celor abonați) tot articolul. Doar o idee.

      1. Eh, oricum, sfatul meu rămâne valabil. Feed-ul nu trebuie să fie full niciodată. Am tot zis că voi scrie un articol despre asta, dar nu am mai apucat :P

  21. N-are nimeni de ce sa-ti critice activitatea pe blog iar daca o fac, nu le mai da atata atentie. Imi place cum evolueaza blogul tau la fel si partea cu intrebarile din final, inciti la dezbatere.
    Apreciez ceea ce scrii si, de asemenea, ca ai construit in jurul acestui blog o comunitate de prieteni la care unii bloggeri cred ca doar viseaza.

Comentariile sunt închise.