Say cheese!

say-cheese

Imposibil sa nu fi auzit scuza aceea penibila celebra a barbatilor care insala. Domnii isi justifica aventurile pretinzand ca nimeni nu poate sa manance in fiecare zi acelasi fel de mancare, indiferent cat de bun este. La un moment dat te saturi si vrei altceva. Nu conteaza ce, diferit sa fie!

Apropos de asta, voi ati putea servi aceeasi mancare zilnic? Ei bine, eu am descoperit, cu mare uimire, recunosc, ca da, as putea.

Inainte de ’89, un slogan comunist ne indemna sa manacam zilnic peste. Eu l-am adoptat de ceva timp, dar putin schimbat, am inlocuit pestele cu branza. Asadar, noua mea deviza este: nicio masa fara branza!

Pasiunea pentru acest produs alimentar este oarecum recenta, mai exact de cand s-au diversificat sortimentele de branza. Inainte aveam clasica telemea de vaca sau oaie care ramanea cu saptamanile prin frigider. Ori prea sarata, ori prea grasa, deloc gustoasa, nici nu vroiam sa aud de ea. Insa acum gasim pe piata crema de branza cu verdeata (imi place si Almette, dar si Ceva fin de la Delaco), cu smantana, sub forma de cubulete (fara conservanti si fara E-uri), miez de lapte (branza calcica), emmentalerul (ador tot ce are legatura cu Elvetia) mozzarela perfecta in zilele toride de vara ca ingredient in racoroasa salata caprese. As putea manca zilnic sandwich-uri delicioase cu branza topita (Apetito de 240 de grame e ideala ca pret), iar peste cartofii wedges condimentati aleg sa presar uneori telemea cu verdeturi de la Hochland. De asemenea, apreciez si urda italiana, ricotta. Deseori o servesc alaturi de broccoli sau conopida.

salata-caprese

Insa, mai nou, ma declar fan absolut branza de capra. Bogata in proteine si vitamine, se digera mai usor si are mai putine calorii decat alte branzeturi. Cam scumpa totusi, de aceea nu este mereu prima mea alegere, cumparam si in functie de buget, nu? Dar o apreciez pentru gustul ei diferit, dens, patrunzator, delicios, mai ales cand detine si un invelis aromat de ierburi de Provence. Desi pana acum La Colline imi furniza destule specialitati de branza de capra, recent am gasit si am fost multumita si de produsele Delaco.

Ce branza nu imi place si nu as manca niciodata? Nu suport branza albastra (cu mucegai), indiferent de tip: Roquefort, Bleu d’Auverge, Brie sau Camembert. Stiu ca nu este (mereu) stricata, dar asa pare. Aspectul sau dubios, mirosul groaznic, aroma iute si puternica o fac indezirabila. Cel putin pentru mine, caci altii o considera delicatesa.

branza-cu-mucegai

Inclusa in salate, mancaruri si chiar in prajituri, branza este produsul omniprezent in alimentatia mea. Poate parea ciudat, dar este imposibil sa ma satur de ea, oricat de des as manca.

cheesecake

Aveti si voi un asemenea aliment de care sa nu va plictisiti si pe care-l puteti consuma zilnic? Care este relatia voastra cu branza, ce sortimente de mai sus va plac?

P.S.

Dupa atata branza, se impune si putina miscare. Maine ies la fotografiat.

sursa foto:weheartit.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

118 comentarii la “Say cheese!”

    1. :biggrin: Cu smantana, simpla sau cu sunca? :dizzy: :lol: :w00t: Tury, exista vreun aliment pe care l-ai putea manca zilnic si cu toate astea nu te-ai plictisi de el? :unsure: :happy:

        1. Asta pe principiul cea mai bune leguma e porcul, nu? :lol: :biggrin: :silly: Si eu includ carne in meniul zilnic, desi poate ar trebui sa ma rezum s-o consum o data, de doua ori pe saptamana. :dizzy: Dar deh, ce sa fac daca m-am obisnuit asa? Imi place puiul si curcanul, dar si mezelurile sunt ok. :devil:
          Oh, azi am uitat sa mananc. :tongue:

  1. Si mie imi place branza, orice fel de branza…mancanc destul de des.
    Dar n-as putea manca aclasi fel de mancar mereu, mi se face greata la un moment dat…si chiar sila. Mi s-a intamplat si nu mai mananc felul ala de mancare decat foarte rar si cu chestii care ii schimba gustul complet. :whistle:

    1. :biggrin: Capricornii adora branza? :unsure: :dizzy: :happy: O agreezi si pe cea cu mucegai, Pato?
      Eu nu as putea manca zilnic ciorba. Dar cartofi wedges cu pui si salata…cam da, nu m-ar deranja, cu o pauza de o zi doua pe saptamana, chiar m-as descurca. :lol:
      Cred, de altfel, ca mancarea noastra traditionala este aceasta, cartofi prajiti cu friptura. Iar la cartofi(preparati in diverse feluri) merge si niste branzica. :biggrin:
      Cred ca noi si cu francezii suntem mari amatori de branza. Ah, da, si olandezii, ca mari producatori mondiali(parca cei mai mari). :unsure:

      1. inclusiv, desi nu sunt un fin cunoscator… poate o sa devin :))

        Eu mananc ciorba zilnic, dar prefer sa variez, n-as putea sa mananc ciorba de vacuta care imi place in mod deosebit zi de zi… dar daca mai face si de verdeata, alta data de zarzavat, ori de purcel… merge. Mananc ciorba zilnic.

        Nu prea mananc cartofi prajiti, ca nu se gateste in casa…iar la cantina la pranz se gasesc :).

        1. Nici eu nu sunt o fina cunoascatoare si nici nu vreau sa devin in acest domeniu. Mi-au adus ai mei diferite sortimente de branza albastra cand au venit din Franta. Le-am aruncat la gunoi dupa o vreme, nici ei si nici eu nu am putut sa ne apropiem de ele. Miroseau ingrozitor, aveau un gust oribil. :sick: Dar poate nu stim noi sa apreciem ce e bun. :biggrin: :lol:
          Mie imi place supa aia creama cu crutoane. :wub: In rest nu ma omor cu ciorba, desi mama gateste saptamanal(cand e acasa, evident). Cand eram mica imi mai placea ciorba cu perisoare… :whistle:

          Cartofii prajiti nu sunt indicati, mai ales zilnic, dar cei la cuptor sunt mai sanatosi. Zic eu. Pe ei ii prefer. :wub:

          Eh, nu o sa mananci toata viata la cantina, Pato. :cool:

          1. :)) nu si daca gasesc o nevasta care nu stie si nu vrea sa invete sa gateasca :)…
            Dar poate ma apuc eu, cine stie…mie imi place dar nu m-a lasat mama sa ma bag la lucruri in care imi prind urechile. :blush:

            1. :lol: :biggrin: :silly: Ai toate sansele din lume sa nu gasesti o astfel de fata. Tu de ce crezi ca tot mai multi micuti mananca la fast-food? :cwy: :sad: Parintii nu mai au nici timp si nici chef sa le gateasca acasa. Dar nu e totul pierdut. Ai putea sa te reorientezi catre blogosfera culinara. Am vazut ca au rasarit ca ciupercile dupa ploaie blogurile cu retete. :biggrin: :tongue:

              O sa fac si un articol pe tema asta. Cat de curand. O sa afli acolo punctul meu de vedere. :devil:

              1. Stiu ca sunt sanse multe, dar sper sa fie sanse multe sa gasesc una cu bun simt si cu care sa ma inteleg…de restul mai discutam, mai vedem, impartim responsabilitatile(ca e la moda).

                Astept articolul atunci, eu nu prea am de gand momentan sa ma bag in blogging culinar. :sleeping:

                1. :biggrin: Pato este pregatit sa fie un barbat modern. :happy: Da, cea mai importanta e intelegerea. Si respectul. Compatibilitatea pana la urma. :cool:

                  Pai foarte rau ca nu te bagi, nu ai vazut ce traf au? :ermm: :w00t: :tongue: :silly:

  2. Adevărul e că mănânc aproape în fiecare dimineaţă brânză.
    Uneori se întâmplă să fiu neglijent şi uit să-mi cumpăr.
    Numai atunci nu mănânc. Îmi plac mai ales telemeaua de oaie
    şi brânza topită cu şuncă. Cu roşii şi cu nişte salam picat, iese un
    mic dejun excelent. Uneori fac şi salată din roşii, ardei gras,
    castraveţi, sala, brânză, ouă fierte, uneori şi ceapă verde
    (cu toate că îmi place mai mult fără), un pic de ulei (de măsline, dacă se poate)
    condimentată cu sare şi piper. I se pot adăuga zeamă de lămâie,
    salată verde şi pătrunjel. Toate trebuie tăiate puţin mai mic decât ai pune pe platou.
    Secretul e s-o mănânci imediat după ce ai făcut-o. Dar e bună şi mai târziu.
    Aşa că aş mânca brânză în fiecare zi. Mai mult, zilnic beau lapte dulce sau bătut.
    Ţi-am făcu poftă? :)

    1. Cam da. :lol: :biggrin: Dar ma bucur sa aflu ca avem gusturi asemanatoare si ne plac aceleasi alimente. Ce poate fi mai bun, mai romanesc, mai autentic decat branza cu ceapa verde? :biggrin: :silly: :tongue: Eu ador ceapa verde, este indispensabila la salatele de primavara-vara. Ai dreptate, se mananca proaspata salata, dupa cateva ore se ofileste, gustul nu mai e la fel de bun. Pai acum, pe caldurile astea, nici nu se recomanda altceva.
      Mie, mai nou, imi place si sana. Iaurtul de asemenea, dar imi face rau. :dizzy: :cwy:

  3. Saluut!

    Îmi aduc aminte ca eram in Alba-Iulia, in centrul istoric. Si asteptam niste colegi sa iasa din muzeu. Cateva profesoare erau in vizita cu clasa si m-au rugat sa le fac poze cu elevii, probabil de generala, micuti. Inainte sa apas pe buton, s-a auzit un strigat: branzaaaaaaaa!. Şi elevii toti mi-au aratat colţii cu acelaşi strigat: branzaaaaaaaa! :biggrin:
    Nu inteleg rostul inselatului, nici batut cu parul. Probabil e de la mine, oi fi dereglat :smile:
    Am crescut cu lapte si cu branza de vaca, asa ce pe ele le mananc cel mai des. Cred ca as putea manca orice fel de branza si bea orice fel de lapte, fara probleme.
    Da, as putea manca acelasi lucru in fiecare zi.

    1. Neata, Marin. :biggrin: Deci, iata, se poate, avem confirmarea de la un barbat. :happy: E posibil si sa mananci cu drag acelasi fel de mancare(sau acelasi aliment) zilnic, e posibil si sa nu vrei sa inseli. :cool: :cheerful: Stii ca umbla vorba prin targ ca toti barbatii insala. :wassat: Ei bine, eu nu sunt de acord! Si sunt convinsa ca exista si exceptii, chiar si in societatea noastra, cand tentatiile sunt asa mari. :cwy:
      Branza de vaca? :dizzy: Uh, si eu care eram convinsa ca o preferi pe cea de capra. :lol:

      1. Neaţa!

        Orice e posibil, trebuie numai să vrei :smile:
        Draga Nice, asta cu bărbaţii înşeală e cu dus şi întors. Şi ştii de ce? Pentru că înşeală făcând sex nu cu alţi bărbaţi ci cu femei. Şi nu cred că toate femeile alea sunt singure şi neconsolate :biggrin: :tongue: Nu mi se pare că tentaţiile sunt mai mari acum faţă de vremurile trecute. Pur şi simplu e vorba de mintea fiecăruia şi de cât preţ pune pe onoare lui şi a partenerului.
        Nu ai greşit, îmi place laptele de capră. Şi brânza de capră. Însă bunicii mei nu au avut niciodată capre de când m-am nascut eu şi am mâncat arareori. Şi cum branza o iau de la ei de la tara, mananc asadar mai mereu branza de vaca :smile:
        Eu sunt mai conservator, din fire, prefer branza de tara romaneasca, sigur, inclusiv cascavalul nostru celebru. Nu am o problema cu alte branzeturi, insa nu le prea mananc. In general, variatul nu intra in sfera mea de existenta :biggrin: :biggrin:

        1. Neata, Marin. :cheerful: Cu adevarat buna dimineata, caci este o zi superba, racoroasa, ploioasa, exact pe gustul meu. :biggrin: :wub: :silly: :cheerful: :cool:
          Stiu ce zici, insa eu chiar cred ca procentul barbatilor care insala e mai mare decat cel al femeilor care calca stramb. Si da, cred ca cei care o fac isi gasesc victime, adica femei singure, disperate dupa un strop de atentie. Caci sunt destule… Sau insala cu femei usoare, care se intretin din asta. Dar aici discutam de branza, nu de sex. :lol: :ninja:
          Da, stiu, tu o iei de la tara, gratis, de la rude. Sa stii ca imi aduc si ai mei astfel de branza si atunci, pentru o perioada, nu mai trebuie sa cumpar din magazin. Dar eu ador specialitatile de branza, fara indoiala. :wub:

  4. Chiar ma gandeam la tine si eram deja pe pagina ta, dar ma strigat sotul si de aceea nu am comentat! Nici nu stii prin ce emotii am trecut saptamana asta de cand cu acel teribil accident, doar la tine m-am gandit! Doamne ferste, draga mea draga, mai multe nu zic! :heart:
    Dar sa revenim la oile noastre ca este vorba despre branza, nu? :biggrin:
    Ador Roquefort, Bleu d’Auverge, Brie sau Camembert! Poti sa ma trezesti si noaptea pentru ele si desigur dimineata aproape ca nu îmi lipeseste cascavalul! Aici am de ales între Old Amsterdam sau Milner 30+ ( e mai slab) sau Leerdammer. Asa ca nu ma supar daca trebuie sa mananc asa ceva! :kissing:

    1. Minnie, Olanda nu e doar tara polderelor, a morilor de vant si a lalelelor, ci si tara vacilor de lapte si a branzeturilor. :biggrin: :happy: :cool: Iata cum ador eu toate simbolurile de pe la voi. :lol: :biggrin: :wub:
      Ti-am zis ca iti pregatesc o surpriza, te-am avertizat pe un articol mai vechi, tii minte nu? :biggrin: Cred ca pe cel cu lalelele… :ermm:
      Eu stiam ca Olanda este cel mai mare exportator de branza din lume. Se spune ca vacutele olandeze au parte de cea mai buna iarba, de aceea laptele lor este foarte cremos si gustos. Dar ce nu stiam e ce tipuri de branza preferati voi acolo, ce consumati in mod deosebit. Deci tu esti adepta delicateselor (branzeturilor cu mucegai) si a cascavalului. Si mie imi place cel din urma, insa il cumpar mai rar pentru ca este foarte scump in Romania. Si o bucata de 250 de grame se termina imediat(e si super yamii) :biggrin:

      Merci ca te-ai gandit la mine si ca ai fost alaturi, cu sufletul, de acei oameni greu incercati. :heart: Uf, ce tragedie, eu am fost terbil de impresionata. :cwy:

        1. Daca mai puneai si niste ulei de masline si doua frunze de busuioc iesea o ditamai salata caprese. :biggrin: Sa-ti fie de bine, duminica minunata, Minnie. :heart: :happy:

  5. Îmi plac brânzeturile (mai puţin ciudăţenile cu mucegai şi culoare dubioasă de care pomeneai, deh, n-oi fi eu aşa sofisticat precum francezii :alien: ), la fel toate lactatele (fără laptele dulce). De acord cu lozinca nicio masă fără brânză (sau ca să nu exagerez, zic dejun). Apropo de dejun, descria cineva mai înainte un dejun tare apetisant: brânză, roşii şi salam picant… delicios… :cool: :silly: aş adăuga un ardei gras şi/sau castravete (pentru culoare, doar ţi-am spus că-mi place verdele :cheerful: şi galbenul, da’ n-am echivalent alimentar… ah da’ sunt şi roşii galbene, am rezolvat-o şi p-asta) :cool:

    Şi da! Se poate să mănânci acelaşi lucru care-ţi place zilnic…, valabil la propriu dar şi la figurat. :whistle: :tongue: :alien:

    O duminică excepţională îţi doresc :smile:

    1. :biggrin: Merci mult, chiar este o duminica exceptionala, cel putin la propriu. Este o racoare incredibila, ploua, iar eu ma simt in elementul meu. Niciodata nu mi-as fi imaginat ca o sa iubesc atat de mult ploaia…eu care pana mai ieri dedicam ode pe blog soarelui(mai ales in 2010 si 2011).
      Dar mna, sunt cel mai bun exemplu ca oamenii chiar se schimba.

      Deci si tie iti plac branzeturile, aici ne asemanam. :happy: Great! :cool: :w00t: Sa stii ca si eu ador castravetii si ardeii grasi alaturi de diferitele sortimente de branza. Fara legume nu se poate! :w00t: :tongue: :silly: N-am mai mancat demult rosii galbene. Love them anyway. :heart:

      Hihi, ma bucur ca mai sunt si barbati fideli. :happy: Nu stiu cum se face ca toti s-au ingramadit pe blogul meu. :lol: Cine seamana se aduna, nu? :cool: :dizzy:

      1. Se poate să fie adevărată zicerea populară conform căreia cei care se aseamănă se adună, însă tot aşa s-ar putea confirma o lege a probalilisticii, aceea a distribuţiei… Poate contrar opiniei, după care majoritatea bărbaţilor “e porci”, faptul că se “îngrămădesc” cei fideli la tine pe blog dovedeşte că aceştia sunt mai mulţi. :silly: :tongue: :w00t: :angel:

        1. :dizzy: :ermm: Si eu care ziceam ca aici, pe blog, sunt exceptiile. :biggrin: :devil: :silly:
          Sper ca nu te-a deranjat termenul “ingramadesc”. Mi s-a parut haios, nu l-am folosit peiorativ.

          1. :biggrin: Deloc, de ce m-ar fi “deranjat”… :silly: :shocked: Puteai să foloseşti la fel de bine: bulucesc, năvălesc, năpustesc şi nu-mi mai vin acum altele în minte :tongue: :silly:

            :devil: Aşa părere proastă ai tu despre noi “♂” de ai presupus că excepţiile suntem doar cei care te vizităm? :wink: :whistle: :biggrin:

            1. Eu? :angel: Nu am nicio parere proasta. :ninja: :dizzy: Dar e o vorba care circula prin targ de mii de ani deja si care zice cam asa: “toti barbatii insala”. :cwy:
              Eu incercam sa demonstrez ca exista o doza mare de exagerare aici. :lol: :unsure:

  6. Eu sunt genul de om care se plictiseste repede, deci n-as putea manca un fel de mancare multe zile la rand. Sotul meu insa e obsedat de branzeturi, am tot timpul in frigider si le mananca cu orice. Azi si-a presarat parmezan peste conopida pane :lol:

    Si mie imi plac, dar nu exagerat. Nu-mi plac cele sarate si nici cele cu mucegai, insa restul sunt ok si fac intr-adevar mancarea mai buna :) Ah, si iubesc cheesecake-urile :biggrin:

    Nu stiu daca eu am un aliment de asta. Ba da, porumbul :biggrin: Mi se pare ca merge in orice mancare. Pentru mine o pizza fara porumb nu e completa, simt ca-i lipseste ceva. Imi place fiert, imi place prajit, imi place in conserva sau inghetat, as manca porumb non stop :heart:

    1. Oho, ce delicatesa, parmezan peste conopida pane, super. :biggrin: :cool: Oricum se impune sa le consumam moderat, caci au multe calorii si unele au conservanti si E-uri. Iar cheesecake-urile sunt racoroasa, deserturile ideala pe timp de vara.
      Aha, deci ai si tu un aliment preferat. Ce coincidenta nice. Incredibil cum le-a potrivit viata pe toate. :biggrin: :cool:

  7. Nu mi-am pus vreodata problema asta. Cred ca eu as manca in fiecare zi ciocolata si nu m-as plictisi :lol: Altceva…adica ceva adevarat de mancare chiar nu stiu. Cred ca as mai putea manca zilnic capsuni sau mere fara ma plictisesc. Acum, chiar daca m-am gandit, nu gasesc nicio mancare pe care as putea s-o mananc chiar zilnic. Parca ar fi prea mult. :smile:
    Mie imi plac branzeturile acelea albastre. Nu-mi place insa pretul lor :lol:

    1. Eh, nu neaparat fel de mancare ci aliment/ingredient. Dar uite, cred ca sunt multi romani care mananca zilnic ciorba si nu se satura de ea. Sau mamaliga cu branza si smanatana sau cu oua.
      Si oua la micul dejun cred ca servesc multi romani. Si nu numai…
      Cat despre cartofii prajiti cu friptura nu mai zic. :biggrin: :lol:
      Stiu ca nu v-ati pun voi problema, asta e misiunea mea, sa gasesc subiecte inedite pentru dezbateri pe blog. Trebuie sa vin mereu cu idei geniale. :lol: :silly: :tongue:
      Elly, mie nu-mi place nici pretul branzeturilor obisnuite… :cwy:

  8. hmmm
    oare… macarea… oricare ar fi ea… si oarcat de gustoasa, ori nu… se satura, se plictiseste, uneori sa ne hraneasca… si astfel cautandu-si alte inselatorii???
    cat despre branza… este f gustoasa… dar… ce e mult… devine nu prea sanatos…

    1. Da, Ovi, si eu militez pentru moderatie pe blog. Si pentru echilibru in orice domeniu al vietii noastre. Este secretul unui trup sanatos si armonios.
      Cat despre prima parte a commentului tau…nu am inteles-o. :dizzy: :wassat:

      1. parca… ai inceput postarea cu o zicala… despre… mancarea la barbati
        nu?
        adica… daca barbatul are… (doar confomr zicalei…) libertatea de a insela… de ce nu ar avea si femeie???
        oricum sunt impotriva insalatului de orice natura

        1. :happy: Ma bucur mult sa aud asta, Ovi, pana acum toti barbatii care au comentat la acest topic s-au declarat anti inselat. Deci, se poate! :cheerful: :cool: :silly:

  9. Nici la mine nu lipsește brânza… dar prefer brânza telemea cumpărată direct de la producători (mi se pare mai bună decât cea din magazin) sau cașul din lapte de vacă. Și cea albastră îmi place (are un gust ciudat, dar bun) însă prețul e cam … deranjant :)

    1. Pretul e extrem de derajant chiar si la branzeturile obisnuite. Mancarea in general e foarte scumpa…iar noi ne dam aproape tot salariul pe ea. Daca ai un furnizor de incredere, un om de la care cumperi mereu si stii ca e buna, ca iti place cum o face, da, se merita. Eu inclin insa spre specialitatile din magazine, crema de branza, ricotta si branza topita. :wub:

  10. Chiar nu m-am gandit pana acum la asta :wassat: . Nu am si nici nu cred ca as putea avea un aliment pe care sa-l pot consuma in fiecare zi, pentru ca sunt sigur ca mi s-ar face la un moment dat rau :sick: :pinch: . Ma plictisesc foarte repede de alimentele pe care le mananc la intervale foarte scurte de timp (gen o zi), pentru un timp indelungat. :dizzy:
    Branza consum :biggrin: , dar nu in fiecare zi :ermm: . Poate de cateva ori pe saptamana. Imi plac branzeturile mai putin sarate in general, exceptie fiind telemeaua. Lactatele mele preferate insa sunt cascavalul (ala afumat, divin) si laptele, pe care il beau in cantitati foarte mari.

    1. Pai despre asta e vorba pe summerday, de gasirea si abordarea unor subiecte inedite. :lol: :biggrin: :silly: :tongue: :whistle:
      Si mie imi plac cele mai putin sarate, dar mai ales la telemeaua de vaca sau oaie. Pe ele nu le pot cosuma daca sunt potroaca. :biggrin:
      Cascaval afumat? Tocmai am servit eu la micul dejun cu salata de rosii, castraveti si ardei. Si niste oua. :happy: Laptele, din cate am inteles, nu este indicat in dieta celor mari. Poate doar bebelusilor li se recomanda. De aceea eu ma cam feresc de el desi imi place. Insa si el si iaurtul imi face rau instant. Nu am descoperit cauza inca. :cwy: :alien:

  11. Când creierul e in vacanta, zburda intr-un mod ingrijorator de liber….

    Eu cred ca de oua nu m-as satura niciodata, dar le consum cu moderatie, pentru ca cica nu e bine sa manânci mai mult de doua pe saptamâna….sigur, eu depasesc aceasta cota, dar nu manânc chiar in fiecare zi. In orice caz, am observat in perioada zilelor de Pasti ca, oricâte as mânca, mereu mai e loc :-)

    Si brânza imi place, dar in salate sau in ciorbe. D-aia nici nu conteaza daca e sarata sau nu. Singurul tip de brânza care nu-mi place e aia topita. Parca as incerca sa inghit guma de mestecat….

    1. Nu inteleg prima fraza din acest comment. Nu iti place articolul, subiectul abordat sau ce? Ce gasesti ingrijorator aici? :ermm: :unsure: :wassat:

      Da, asa stiam si eu de oua, ca galbenusul lor are mult colesterol. Eu am chef de oua o data pe an, nu stiu de ce nu mi se face pofta mai des. Poate pentru ca dupa cele prajite la tigaie mi se face rau?
      Branza in ciorba? :dizzy: Cum vine asta? :ermm:

  12. ‘neaţa la prînz! :smile:

    Cumva te-ai inspirat din dieta mea severă cu orez? :tongue: Să ştii că anul ăsta n-am mai fost atît de strict, au “alunecat” şi altele pe lîngă el. :blush:

    Nu ştiu dacă în mod normal aş reuşi să consum acelaşi lucru în fiecare zi pentru un timp foarte lung, dar pot face asta atunci cînd mi se pune ambiţia la încercare. :devil: Cu toate astea, dacă aş avea la dispoziţie resursele necesare (şi cheful de gătit), aş putea duce-o mult timp fie cu ciorbă, fie cu alt fel de mîncare. :wink:

    Vara trecută am ţinut-o în roşii cu brînză, roşiile fiind cele din grădina proprie (plătite mult prea scump). Acum două veri, tot aşa, însă roşiile au fost din comerţ. Dacă e să vorbim de brînză, ce nu-mi place deloc sînt stricăciunile alea albastre :sick: (cînd eram copil au adus ai mei un pachet de Camembert şi cînd am gustat era să :sick: ; de atunci m-am jurat că nu mă mai apropii de ea) şi apoi încerc să evit brînza de burduf şi caşul. În rest, de-aş avea cu ce, aş umple frigiderul cu orice alte sortimente de brînză şi caşcaval. Laptele dulce e exclus, de pe la 5-6 ani nu-i mai suport nici măcar mirosul, după un “accident” nefericit. Însă iaurt ori lapte bătut (bine acrit, să-i piară mirosul şi gustul de lapte dulce) nu aş refuza. :smile:

    1. Neata, ce matinal esti azi, Dragos. :lol: :biggrin: :tongue:
      Am articolul asta in minte de aproximativ un an. Am facut si multe fotografii cu branzeturile cumparate si consumate de mine de-a lungul timpului, dar cu compacta si nu au iesit deloc apetisant. Dar sa stii ca orezul e chiar ok, sunt zile cand il mananc non stop. :ermm: Adica doar pe el zilnic, nimic altceva. Deh, stii si tu de ce. :cwy: Dar chiar e bun, imi place. :cool: Simplu, asa fara nimic, doar cu bulion.

      Hihi, nici tie nu-ti plac delicatesele cu mucegai. :lol: Nu stiu ce sa zic, vad ca parerile sunt impartite pe blog, unii le-ar consuma non stop doar pe ele, unii sa nu le vada in fata ochilor. Ce sa zic, imi plac lucrurile fine, delicate, scumpe, dar mai sunt si exceptii. De laptele dulce ma feresc si eu, stiu ca nu e bun pentru noi, adultii. Dar sana si iaurt de baut, desi imi fac rau, au gust bun si imi fac cu ochiul uneori.

      Eu zic ca rosiile sunt nelipsite vara de la orice masa a zilei. :cool: Rosii cu branza=deliciul de zi cu zi al romanului pe canicula. :happy:

      1. Cu ploile astea, aş dormi încontinuu. Ştiu că ai dat comandă de ploaie, da’ chiar aşa, în cantităţi industriale?! :tongue: Totuşi, azi am intrat în priză mai devreme, că aveam de dat un telefon important, apoi nu ştiu cum am făcut da’ am stat pînă adineauri cu mîinile-n pământ, curăţind florile din ghivece (majoritatea cactuşi, moştenire de la taică-meu) şi separînd cîţiva bulbi de trifoi roz (ai apucat să-l vezi la mine, mai demult?) pentru o prietenă.

        Despre nevoia de orez nu mai comentez, o lăsăm aşa. :cool: Iar gusturile – “mucegăite” sau nu :whistle: – iar nu le discutăm, că-i fiecare cu al lui. :smile:

        Roşiile cu brînză au fost una dintre slăbiciunile mele încă din copilărie. Pe atunci, maică-mea făcea sandwich-uri: pîine unsă cu unt, brînză rasă deasupra şi peste ea una sau două felii de roşie tăiată rotund. Nu prea practice, recunosc, dar pentru mine erau un deliciu. :wub:

        M-am întins la vorbă aici şi am uitat că pe ziua de azi am mîncat doar o mînă de zmeură. Hm, cred că-mi pun un pahar de vişinată, dau drumu’ la un film şi poate uit de foame. :blush:

        1. :lol: :w00t: Ce bine era daca aveam asemenea puteri… Dragos, pe mine ploaia ma revigoreaza, canicula ma moleseste. Nu m-ar deranja daca ar ploua asa pana in august. :w00t: :biggrin: Wishful thinking… :whistle:
          Acum serios, am observat ca noi functionam la extreme. Cand prea multa arsita, cand prea multa ploaia deodata. Iar asta e neplacut. Mi-ar fi placut sa fi fost mai echilibrat repartizate reprizele de soare si de ploaie. Dar mna, de cativa ani ne tot confruntam cu aceste fenomene meteo extreme. Ar fi trebuit sa ne fi obisnuit. :alien:

          Nuu, nu am vazut trifoiul tau roz. :dizzy: :unsure: Stai asa, exista trifoi roz? :wassat: :dizzy: :ermm:

          Da, uneori mai fentam foamea. Avem noi trucurile noastre. Iar faza cu filmul cred ca functioneaza. Mai ales daca e de groaza. :lol:

          1. Eşti de groază!!! Să plouă aşa pînă în august?!? Auzi, tu vrei să-ţi fac păpuşă voodoo!?! :devil: :tongue: :lol:

            Serios vorbind, vremea e de mult timp comandată şi schimbată prin instalaţiile HAARP, de-aia pare că a luat-o razna. Subiect complicat, timp şi chef lipsă. :alien:

            Uite trifoi roz: 2012 2013 şi cactuşii sînt cei care fac florile astea :cool:

            Să ştii că nu mă uit la grozăvii groaznice; prefer comediile (romantice sau pure, mai rar poliţiste ori de altă natură) şi SF-urile. :smile: Şi-acu’ chiar că dispar din raza vizuală. Sară tihnită să-ţi fie! Drugwash, over and out. :biggrin:

            1. :biggrin: :w00t: :devil: Nici macar instalatiile astea(sa inteleg ca este vorba tot de masoni :ninja: ) nu ar putea genera atata ploaie. :)) Oricum e deja scary, ploua de 24 de ore incontinuu. :alien:

              Oh, nu stiam ca asa arata trifoiul roz, iar florile de cactus sunt superbe. :cheerful: Love them. :wub:

              Stiu ca ador comediile romantice, o seara frumoasa, Dragos. :happy:

              1. “iar florile de cactus sunt superbe…” Să le simți mirosul și atunci să te ții! Devii fan absolut aproape instantaneu. E un miros de o suavitate aparte. Cele din poza lui Drugwash sunt cele de 24 h. Mă întreb ce le-o fi făcut de a avut 4 dintr-o dată și așa drăguț grupate :w00t: :shocked: . La mine înfloresc pe rând, dar într-un fel e bine – mă bucur de ele mai mult timp (poate). :smile:

                1. Nici la Grădina Botanică? Sau prin vreo vitrină din București? Știu câteva farmacii și croitorii (una pe bd. Elisabeta) care au niște cactuși foarte… bine crescuți și știu sigur că pe unii i-am văzut și înfloriți. Desigur, n-am avut niciodată destul curaj să-i rog pe proprietari să mi dea voie să mă uit de foarte aproape la ei. :smile:

                2. De fapt erau cinci flori. Şi a mai fost una separat, mai devreme (parcă) :smile: De făcut nu le-am făcut nimic special, poate doar gunoiul de pasăre pe care l-am pus în ghiveci să fi ajutat cu ceva. Oricum, asta s-a întîmplat o singură dată, după aceea abia a mai făcut cîte o floare, iar anul ăsta devreme a avut una şi a căzut chiar înainte de a înflori; am pus-o aşa în pămînt şi a înflorit, ceea ce mi s-a părut extraordinar.

                  Într-adevăr, florile ţin doar 24h maxim şi ce-i mai rău e că înfloreşte seara pe la ora 20-21, cînd lumea deja e obosită şi/sau are cu totul alte interese. Iar parfumul e aşa cum ai spus şi în mod ciudat, se simte mai bine de la distanţă decît de aproape. Atunci cînd au fost cinci flori deodată, mirosea toată casa într-un fel pe care nu-l pot descrie. :wub:

                  Acum mai are vreo 7-8 boboci, însă nu cred că mai înfloreşte anul ăsta, mai ales că am umblat la ghiveci, am scos puii de pe lîngă cel mare ca să nu-l sufoce şi am mai completat cu pămînt. Să vedem la anul… :unsure:

                3. Chiar e extraordinar. Dacă aș fi pățit așa ceva, nu m-aș fi gândit să o pun în pământ; cel mai probabil aș fi pus-o la presat într-o carte. E bine de știut, deși nu e obligatoriu să meargă la oricine.

                  Dacă-i scoți pe cei micuți, de obicei nu se supără. Am băgat de seamă că se abat de la înflorire doar când sunt transplantați în ghivece mai mari.

                4. Da, cred că floarea are cumva o memorie latentă proprie. Era deja umflată, pregătită să înflorească a doua zi, cînd a căzut – poate de prea multă apă, poate pămîntul a fost sărac… nu ştiu. Dar primul gînd a fost să încerc să-i ofer un substrat cît de cît nutritiv, aşa că am făcut o găurică într-un ghiveci alăturat şi am înfipt-o acolo. A doua zi a înflorit de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat şi a rezistat de parcă ar fi fost ataşată la planta-mamă. De pus la presat nu m-aş îndura vreodată, mi s-ar părea o crimă cu o floare atît de minunată. Cred că i-am oferit un sfîrşit demn aşa cum am procedat şi am conştiinţa împăcată.

                  Nice, dacă se prind puişorii, îţi fac unul cadou. Cum tu ai soare din plin, dacă-l ţii lîngă geam şi-i dai apă şi ceva îngrăşămînt (cred că-i prieşte azotul din gunoiul de găină/porumbel), o să ai flori superbe în mai-iunie. :smile:

                5. Eh, n-ai pentru ce. Stai să vedem cum evoluează, fiindcă specia asta creşte destul de greu. Dacă simt că totul e OK, fac eu într-un fel să ajungă la tine. :wink:

  13. Buna, Nice!

    Interesanta tema pentru acasa: branza si un aliment pe care l-as manca zilnic -daca as putea.

    Sa incepem cu inceputul: branza ….. La mine, toata copilaria a fost greu cu branza …. imi placea la nebunie (si inca imi place) telemeaua din laptele de oaie —-sarata …o puteam manca aproape la orice mancare …Mai greu cu branza de vaci (nu stiu de ce, dar scartaia printre dinti – mai am si eu piticii mei) …Acum mai mananc si branza de vaci (proaspata) …..cu putina miere de albine si un fruct ceva si imediat aluneca pe gat …..

    In general, imi plac branzeturile locale (cred ca in afara de urda – a fost cosmarul vietii mele, dar mai nou, am gustat un pc din ea si nici nu am murit …inca :cheerful: ): branza de vaci, cas, telemea, cascaval ….Avem un prieten de la munte care ne aducea un fel de branza mucegaita (impropriu zis, dar asa era) ….facuta undeva intr-o pestera de pe la noi …..arata putin roz de la bacteriile din acea pestera si avea un gust ….surprinzator, dar bun ….Pacat ca nu se comercializeaza si nici nu se face mai multa reclama la sortimentele locale.

    In Grecia am mancat Feta (de la mama ei de acasa, care nici nu se compara cu cea cumparate de aici) si Gouda ….Excelente!

    Parmezanul si ricotta, mozzarella – si acestea imi plac …Cred ca singurele care nu imi plac sunt cele frantusesti …cu mucegai, dar pofta vine mancand …

    Cat despre faptul daca as putea manca ceva zilnic … Sa vedem: zmeura si visine (de vreo cateva ori pe zi, in fiecare zi :whistle: :biggrin: ) ciuperci – chiar nu ma satur deloc ……carnea de iepure (poate fi gatite in fel si fel) si salatele (cu de toate, desigur) – toata iarna am mancat salate si chiar m-am simtit bine ….Dar de cele mai multe ori sunt si putin “mpofturoasa” la mancare, astdel ca am si feluri d mancare pe care nu le-as manca mai mult de o singura data pe saptamana.

    Cu inselatul ….Persoanele care inseala nu sunt sigure de ele insele si nici de partenerii/ele lor …mie asa mi se pare

    Nice, o duminica excelenta iti doresc!

    PS. : abia astept noile poze …..mi-a placut cea cu maci ….Le iubesc! Spor la fotografiat!

    1. Boon, sa incepem cu inceptul, zic. :biggrin: Da, asa e, ai mare dreptate, persoanele care insala nu sunt sigure pe ele. Cum recunoaste si baiatul ala celebru, Tudor Chirila, intr-un cantecel fresh, de vara: “am vrut si eu sa vad cum e sa fii barbat”. :lol: Mai e ceva de adaugat? :biggrin: :devil:

      Uiui, am uitat esentialul, sa vorbesc de branza de vaci, aceea light, saraca in calorii, pe care eu o ador. Unde mi-o fi fost aseara capul? De fapt stiu, am omis-o pentru ca tot timpul ma gandeam sa fac un articol cat mai scurt. :biggrin: :lol: :ninja:

      Si de branza Feta am uitat complet. Uf, si ce buna e, mai ales aia de la mama ei. :cool: :cheerful:

      Iti place carnea de iepure? Hm, sper sa-ti fac cat de curand o surpriza. Sa vedem daca imi iese. :biggrin:

      Maine ies la fotografiat ca azi ploua torential inca de dimineata, de fapt cred ca vezi si tu acelasi lucru pe geam. Merci mult, asemenea. :heart:

  14. Hihi, tocmai azi m-am blocat vreo 10min pe la raionul cu lactate și brânzeturi :silly: Eu abia recent am început să mă înțeleg mai bine cu tipul acesta de produse. Beau câte o jumătate de cană de lapte, la cel mult 2 zile (asta e foarte mult pentru mine :tongue: ). Iaurtul îmi place, dar doar cel simplu (îmi place Oke șiii Tnuva, de exemplu)

    În cele din urmă am cumpărat azi Almette (deși mă tenta și Ceva fin, de la Delaco – pentru că îmi place mult mozzarella gourmet de la ei) și ceva Mascarpone. Sunt bune de uns pe pită :lol: În rest, mai cumpăr ceva brânză topită (sau cremă de brânză topită) cu smântână, Sibiana. Nu îmi place gustul, așa, de sine stătător, însă e foarte bună cu macaroane cu șuncă și cașcaval :happy:
    A, într-o vreme îmi cumpăram telemea de vacă și o puneam în salate. E foarte bună așa :smile:

    În rest, poate voi mai testa și din cele amintite de tine :tongue:

    1. :biggrin: :cheerful: Da, uite ca asta am omis sa scriu in articol, desi mi-as fi dorit, primul raion luat cu asalt de mine intr-un hipermarket si cel mai studiat (cu exceptia cosmeticelor) este cel de branzeturi. Iar daca este un produs care se regaseste in cosul meu de cumparaturi acela este cu siguranta branza(sub diversele ei forme). De cele mai multe ori este unicul aliment cu care ma intorc acasa. :lol: :tongue: :silly:
      Iulia, ma bucur ca te-ai imprietenit de curand cu branzeturile pentru ca si si eu sunt cam in aceeasi situatie. Imi aduc aminte ca puteau trece si ani si nu ma atingeam de branza. Atunci cand nu existau aceste sortimente delicioase, cand nu existau cuburi si crema de branza sau rulouri de branza de capra cu ierburi de Provence. :wub: Este imposibil sa ma mai tina cineva departe de branzeturi acum. De obicei, cand imi este foame, primul lucru la care ma gandesc este o bucata de branza. :biggrin: Cu toate ca nu stiu daca este normal. Cred ca nu. :unsure: :ermm:

  15. Și eu mănânc multă brânză. Dar nu chiar cu orice. Mănânc brânză la ciorbe, supe, mâncare de cartofi sau altele de gen. Nu îmi place nici mie Camembert-ul și brânza cu mucegai. Mi se par figuri, fițe și toate nejustificate. Aș putea să mănânc în fiecare zi roșii. Îmi plac roșiile :D

    1. Pai ceva de genul asta imi marturisea si Dragos, doar ca nu am inteles. :dizzy: Cum adica mananci branza la ciorbe si supe? :ermm: :unsure: :wassat:
      Rosii? Rosiile cu branza sunt ideala pe timp de vara, mai ales cand e cald afara. Foarte cald. :biggrin:

        1. Adica sa presar branza in ciorba? :ermm: :dizzy: :wassat: :unsure: Nu stiu ce sa zic, nu am mai auzit de asa ceva pana acum. Oricum eu nu prea mananc ciorba. Rar spre niciodata. :lol: :lol:

              1. Din categoria branza + ciorba, eu am auzit de varianta presarat parmezan/ grana in ciorba… n-am incercat, nu ma tenteaza (eu accept doar smantana in ciorbite), dar cica ar fi foarte bun :))

  16. brânza tratată cu mucegai este o delicatesă…și nu este stricată evident,nu te gândi că o țin ăia până mucezește,mucegaiul este alimentar și nu dăunează organismului…una este brânza cu mucegai și alta este brânză mucegăită. :tongue:

    1. Stiu, stai linistit ca ma documentez inaintea fiecarui articol, nu public nimic aiurea, neverificat, insa unele delicatese se pot strica cu adevarat.
      Stiu ca nu dauneaza organismului, insa mie nu imi place gustul si nici mirosul. In sensul asta vorbeam.
      Hei, nu am 10 ani…si scriu pe aici de mai mult de 3, iar in blogosfera de vreo 6.

  17. Avem, avem, eu tot branza o consum zilnic, in special de capra. E un aliment nelipsit din frigiderul meu. ai punctat bine si la capitolul branza cu mucegai, eu nu prea ii inteleg pe astia de o adora, dar ce stiu eu?
    Sa ai o seara minunata!

    1. :happy: Ce dragut, inca un fan al branzei de capra. Eu am descoperit-o recent si mi se pare ca are un gust deosebit…de bun. :wub:
      Multumesc asemenea, Tina. :kissing:

  18. Da, da… nu ma plictisesc de branza, rosii si de cirese! Abia astept sa incep sa-mi cumpar pepene ca sigur o sa o tin saptamani bune cu mese constand in pepene verde/rosu. – preferatul meu :tongue:

    1. Uf, bine ca mi-ai adus aminte, Ana, maine o sa-mi cumpar si eu un pepene. Sau macar jumatate. Si eu il ador insa n-am mai mancat de ani buni, vara m-am reprofilat pe nectarine.

  19. Uuu si mie imi plac branzeturile. Din pacate consum doar branza dietetica si iaurt dietetic. Mai gust din cand in cand si altceva… Prefer branza de vaca, sarata…si cea topita si cea cu mucegai! :D
    Uite ca mie imi place. O foloesc cu branza obisnuita cand fac paste. Cu busuioc si putin cimbru merge de minune.
    Imi plac tare mult rosiile si mananc foarte des, proaspete ori suc de rosii cand vine din nou vorba de paste sau alte preparate le care il pot folosi.
    Imi place mult tonul, biscuitii cu fibre din cacao, pe care-i consum de regula la cafeaua de dimineata si nu stiu ce altceva as mai putea sa adaug pe lista.
    Cred insa ca indiferent de relatie, nu poti consuma la nesfarsit acelasi fel de “mancare”. Din pacate e adevarat si greu de acceptat.

    1. Doar branza dietetica si iaurt dietetic? Wow, inseamna ca esti vesnic la regim. :lol: :ninja: :devil: :tongue: :wassat: :unsure:

      Hihi, se pare ca toata lumea care scrie pe aici e indragostita de rosii. Si eu sunt, nu de alta, sunt legumele ideale pentru ca se potrivesc cu orice fel de mancare. Si sucul de rosii e gustos si sanatos si il folosesc des. :biggrin: :wub:
      Uite ca ne-am mai descoperit o pasiune:cea pentru ton. Love it. Si biscutii cu cacao imi plac, dar am renuntat sa-i mai consum. :biggrin: :cwy:

      Cat despre concluzia finala…vezi ca sunt pe blog o multime de barbati care te pot contrazice. Citeste ce au declarat mai sus putin. :ninja: :devil:

  20. nu exista aliment care sa-l pot manca zilnic :P imi place carnea dar cu toate astea nu as puteam manca zilnic carne,mai vreau si pauze
    nu-s asa mare fan branza, mananc dar nu asa multa, vara imi place casul de oaie cu salata de rosii, castraveti, ardei si daca pun si putina slanina, hmmm delicios :P sau branza de vaci :)
    cas pane, mamaliga cu branza si macaroane tot cu branza :D din cand in cand :)
    cu mucegai imi place brie- cu mucegai alb, cu mucegai albastru nici mie nu-mi place asa mult, e prea intens, iute, mna
    imi mai place sa combin branzeturile cu fructe, cascaval cu struguri- delicioasa combinatia :)

    1. Ce gusturi fine are Lilly, uite ca eu nu am incercat sa combin branzeturile cu fructe. Mi se pare asa…frantuzesc, sofisticat, regal. :biggrin: :cool: :cheerful: Prefer retetele ceva mai neaose. :lol:
      De la carne mai fac si eu pauze. Dar destul de rar… Simt nevoia sa mananc carne, probabil tine de obisnuinta… :cwy:

  21. Pai Nice, tu ar trebui sa locuiesti in Franta! Exact asa este la francezi “nici o masa fara branza”.
    Si mie imi place, dar nu atat de tare. Nu pot spune ca e un aliment omniprezent la mine in frigider si implicit in meniul zilnic, dar consum cu placere din cand in cand.
    Totusi de cand am venit aici, am tot gustat multe sortimente de branza, initial din curiozitate. Unle mi-au placut, altele nu.
    Mie imi plac branzeturile cu mucegai albastru, in schimb nu-mi plac cele “imputite” gen Camembert. Branza de capra si eu o ador, cumpar frecvent, la fel ca cea cu ierburi de provence. Imi plac si branzeturile italiene, mozzarella, ricotta, gorgonzola, etc.
    Nu pot spune ca am un aliment preferat, care sa nu lipseasca din meniul zilnic. Dar ador pestele. Daca n-ar fi atat de scump aici (culmea, ca e aproape oceanul si Loara trece prin oras) cred ca as putea manca linistita in fiecare zi :)).
    O saptamana frumoasa Nice!

    1. Hihi, si mai e un motiv pentru care ar trebui sa locuiesc in Franta. Unul mult mai important: clima. :biggrin: :w00t: :cool: :cheerful:
      Si la noi e pestele scump, mai ales cel file-ul proaspat… :cwy: Deci tu ai adopta mai degraba sloganul initial, cel clasic, cu pestele. :happy:
      Gorgonzola parca tot branza albastra e. :lol:

      Multumesc asemenea, Larisa :cheerful: , sunt foarte multumita de cum a inceput saptamana, cu o vreme racoroasa si mohorata. Ador astfel de zile de vara. :wub:

  22. nu pot manca acelasi fel de mancare in fiecare zi, indiferent cat de mult imi place. mai nou am inceput sa mananc si chestii pe care le-am urat toata viata, cred ca pentru a mari diversitatea :biggrin:

    1. :biggrin: Da, stiu ca asta e tendinta si dorinta omenilor, de a diversifica, chiar si meniul zilnic. Ca sa nu mai zic de temele abordate in articolele de pe blog. Dar eu am constatat ca nu am aceasta necesitata, dimpotriva. De aceea mi s-a parut interesant si am scris pe blog despre fenomen. :tongue:

  23. Mie nu-mi place branza. :) De fapt am ce am cu cascavalul, dar nici branzeturi nu prea mananc. Accept doar branza de vaci, crema de branza sau branza topita.
    Nu cred ca exista o mancare pe care ai putea sa o mananci in fiecare zi, tot restul vietii. Am crezut ca se poate, dar crede-ma, dupa ce mananci acelasi lucru zile la rand, la un moment dat te saturi, nu mai poti, iti vine rau de la asa ceva.
    E diferit la ce ai povestit tu, tu practic nu mananci acelasi tip de branza in fiecare zi, alegi sortimente diferite, cu gust diferit.
    Eu am fost indragostita de mancaruri precum cereale cu lapte, crenvusti (de fapt hot dog), ba chiar mancare fast food, de la mcdonalds. Dupa un timp m-am plictisit.

    1. Pai tocmai pe astea le ador si eu, Mihaela. Am si scris in articol ca branza clasica sta cu anii in frigider fara sa ma ating de ea. Insa cu branza topita treaba sta diferit. Iar crema de branza la cubulete este mai nou marea mea pasiune alalturi de o alta feblete, branza de capra. :biggrin:

      Dar sunt sigura ca branza topita as putea manca lejer zilnic. Tocmai asta ma mira si pe mine, ca nu ma satur de ea. :biggrin: :lol: :wassat: Ma rog, poate e doar o perioada, sa vedem.

      Mie mi se pare penibila scuza barbatilor care insala si pretind ca au nevoie de ceva nou. Mi se pare penibil si rusinos ca un barbat, dupa o noapte de pasiune nebuna cu amanta, sa declare senin ca doar asa a putut realiza cat de mult isi iubeste sotia. :cwy: :angry:

      Iar femeia nu ramane la fel de-a lungul timpului, se mai ingrasa, mai slabeste, isi schimba coafura, culoarea parului, isi schimba atitudinea, pasiunile, mereu e alta. Doar scuza barbatilor aceeasi. :tongue:

  24. Tot branza este si alimentul meu preferat, fara de care nu ma asez la masa. De cele mai multe ori, mananc branza in loc de paine, asa ca toate ciorbele au gust de branza, toate fripturile au gust de branza… Baietii mei se inchina, desi nu ii da credinta afara din casa, spunand ca sunt cel mai ciudat om pe care l-au intalnit vreodata. :) Le voi arata articolul tau. :))))

  25. De fel, nu imi place sa mananc aceeasi mancare de mai multe ori in aceeasi zi sau in mai multe zile la rand. Exista o singura exceptie. Un fel de ciorbita, simpla si racoritoare, cu lapte prins, cartofi, morcovi… E foarte usoara, vara e perfecta, rece, de la frigider. E din zona Moldovei, foarte putine cunostinte de-ale mele stiu de ea :lol: Asa ca ma astept sa nu stii despre ce vorbesc :biggrin: Pe aceasta o pot manca si trei zile la rand.

    In rest, sunt mare fan rosii si dovlecei.

    In legatura cu relatiile, cu totul alta mancare de peste. Sunt pe principiul aceeasi mancare, o viata intreaga, pe cat posibil :)

  26. Pai depinde de ‘mancare’ :D Daca ma gandesc bine, alegem intotdeauna mancarea care ne place, la fel si cu persoana de langa noi. Deci daca-mi plac eclerele acum, e clar ca-mi plac si maine si peste o luna sau peste 10 ani. La fel si cu femeile. Scuzele nu-si au rostul :D

  27. De salata de varză crudă cu o cantitate imensă de ardei iute și piper din belșug nu cred că m-aș putea sătura. Sunt convinsă că aș putea mânca ani întregi, de trei ori pe zi. Poate uneori aș varia cantitatea de ardei iute sau pe cea de piper :lol: .

    Brânza îmi place în general. Îmi plac brânzeturile ”mucegăite”, dar le evit din cauza conținutului mare de grăsimi. Din același motiv evit de multe ori și cașcavalul. Singura brânză care nu-mi (mai) place e cea topită. Am o sensibilitate specială la adaosurile chimice (posibil dobândită) și de îndată ce un asemenea produs ajunge în contact cu papilele mele gustative, se declanșează munca în „laborator”. Creierul meu le descompune conținutul, izolează gusturile componentelor și încep să le recunosc (nu vrei să știi cum e!… :sick: :sick: ). Așa am renunțat la majoritatea biscuiților, la cele mai multe mezeluri și la ciocolata fabricată la noi (e de departe îngrozitoare conform ”laboratorului” din dotare și cea mai rea de pe continent! mă întreb adesea cum de e posibil să fie comercializată?!). În fine, la brânza topită, zona responsabilă de gust urlă ”sare și grăsime, și nu neapărat din lapte!” Dacă nu ascult indicațiile ”laboratorului”, dimineață caut un loc de dat cu capul. :lol: De obicei, ascult. :smile:

    1. Nu stiu daca ti-ai propus sa promovezi ardeiul iute in blogosfera si pe summerday in mod special, dar ai reusit sa ma faci curioasa(recunosc, nu am mancat pana acum). :biggrin: Acum am pofta de salata de varza alba cu ardei iute si piper!!! :biggrin: :lol: :w00t: :silly:

      Din pacate eu nu am dat drumul “laboratorului”, iar branza topita, desi nociva, se afla printre favorite. :dizzy: :ermm:

      1. Îmi cer scuze! M-a luat valul. Te rog să mă scuzi!… De fapt, chiar și adresarea asta e o prostie din partea mea… :sad: Vă rog să mă scuzați! (și știu că, de fapt, nu am scuze, nu se face) Sunt într-adevăr dezolată! :sad: :sad:

        Nu doream să dau o lecție de genul ”așa da, așa nu”… Cred că în final, însă, asta a ieșit. Și asta e incalificabil!… Chiar dezolată! :sad:

        1. :dizzy: Tu glumesti acum cu scuzele astea, nu? Eu nu am interpretat nimic, cum sa cred ca vrei sa-mi dai lectii? Nici vorba, ti-ai expus o parere si atat. Si ai dreptate, si eu citesc de ani buni ca branza topita, mezelurile sunt nocive pentru sanatate. Iti dai seama ca nu mananc zilnic parizer(atat de blamat), dar din cand in cand mi se face pofta… :blush: :biggrin:

          1. Nu prea îmi ardea de glume aseară. Tot ce am scris e exact așa cum am scris. Probabil am interpretat greșit răspunsul. Nu știu ce să zic ca să nu înrăutățesc și mai tare situația (ar trebui să scriu un mail, dar nu pot promite că o voi face). Adevărul gol-goluț este că sunt după 2 săptămâni de umblat prin țară într-o tovărășie care nu mi-a făcut mare plăcere și au fost poate prea mulți km parcurși într-un timp prea scurt, pe post de copilot. Scuzele sunt valabile oricum (doar că o parte vin probabil prea târziu)… Cred că am să lipsesc o vreme de pe la comentatori. În speranța că poate-mi vin mințile îndărăt. :blush:

      2. Ghici ce fac mîine imediat cum mă trezesc: încalec pe cal şi fuga la magazinul din intersecţie să iau varză! :lol: În seara asta am dat o tură cu tanti prin Lidl şi-am luat ardei iute (deşi în ăia mari n-am mare încredere), iar piperul nu-mi lipseşte niciodată din casă. Iar dacă stau să mă gîndesc bine, poate fac şi ‘pasta aglio, olio e peperoncino’. :whistle: Ah, mai e mult pînă mîine?! :biggrin:

        1. Nu trebuia să-mi spui!… Nici eu n-am încredere în cei mari: mai mult imaginea de ei! :biggrin: Și paste?… Păi, nu fusese vorba. Ăsta e deja banchet! :lol:

          1. Ah, m-am lăudat degeaba! :blush: Dimineaţă m-am apucat de dădăcit roşiile, apoi de schimbat bateria de BIOS la unul dintre computere după ce curentul oprit (şi cu cîteva “şuturi”) mi l-a lăsat cu setările ‘default’, după care lucrurile s-au derulat în cu totul altă direcţie, aşa că n-am ajuns să iau varză şi am rămas cu gîndul la ea şi cu apa-n gură. :cwy: Dar am reuşit să fac paste, evident nereuşite fiindcă ardeiul era doar de design, cred că mai tare ustura un capia. Nu ştiu cum de poate fi comercializat ardei iute care n-ar putea fi iute – de gras ce e – nici dacă i-ai pune picioare să fugă! :angry:

            Da’ ştii ce-mi mai stă în gît de poftă şi nu pot face că n-am din ce? Mămăligă cu brînză şi smîntînă. Nu ştiu cîţi ani sînt de cînd n-am mai gustat! :cwy: Şi nu spun asta ca să dreg busuiocul, fiind la topic de brînzeturi, ci chiar mi-e poftă tare-tare de aşa ceva. Mămăligă goală am mai încercat, dar nu-i acelaşi lucru. Ah, Nice, Nice, cum trezeşti tu poftele în om…! :whistle: :blush: :biggrin:

Dă-i un răspuns lui Pato Basil Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *